Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 9

• 37 567
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Eeee Ani ти си ударила бингото Mr. Green-продължавай днес  с пазаренето-явно ти е ден Wink И честита вана!
Аз за чешма изобщо не бях мислела Blush, обаче това е мн добра идея Peace

# 91
лелеее аниии, страшна си ти, честито   bouquet

ljuboznatelna, ами при нас е организирано така. На гърба на южната страна е направен навес. Където има направо като обособена лятна кухня, доста примитивна де. Стара готварска печка, от тези дето са на дърва и въглища, чешма, шкафове и маса. За лятото е супер, прави сянка, разни печива, скари и храни и т.н, храним се там... Сега се ще се пада почти срещу къщата и си мисля, че ще е удобно...
Абе за чешмата не ти помогнах много, но съвета ми е ако правиш навес, то задължително да гледа на север  Mr. Green зимата така или иначе почти не се ползва, а лятото прави хубава сянка...

# 92
  • густо майна Филибето
ani69, добър "удар" ! Grinning С кеф да си я ползвате ваната Simple Smile Моят мъж прави покупки по същия начин, като реши, че от нещо е "спестил" , отиде и купи маса и столове, имаме си така и шкаф за компютър, и чамов спален комплект втора ръка, който ще правя бял, ако не успея да състаря. Всичко е за "Новата къща"  Grinning Не ме питай как ходим из къщи - на една страна Joy
Ще споделиш ли как смяташ да състаряваш?

Идеята ти за чешма не е лоша, ако не сколасаме да направим каменна, може и нещо такова да направем за без пари Grinning
Rени, и аз така виждам лятното готвене - на сянка Simple Smile

* *•● Диди ●•* *, тази врата на хола последно остава ли? Да сложиш пред нея диван не е добра идея - или вратата, или дивана! Mr. Green

# 93
  • plovdiv
Здравейте,
както казах ние сега започваме да строим.Днес оградиха мястото и утре ще идват за колчетата.Ще строим 3 еднофамилни къщи.Голям зор ще е ,но поне се почна.Надявам се тук да обменяме информация и да си помагаме взаимно.Ето какво ще представлява едната.И трите са еднакви.http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=296330

# 94
При мен не се отваря линка Rolling Eyes

# 95
ljuboznatelna -купих си една телена четка от практикер с нея ще надраскам повърхноста на дъските след това с тъмна акрилна боя/аз направо с черна ще мацам/боядисваш отгоре с валяк.Изчакваш леко да изсъхне и избърсваш.След това минаваш отгоре със шлайф машинката/за малки неща може и със шкурка/Единия начин е да лакираш отгоре директно с бял лак/матов/с валяк.Другия начин е да минеш един слой с друг цвят боя/синя например/забърсваш без да се стараеш много добре е да има повечко петънца особено по ъглите.Когато напълно изсъхне минаваш с бял лак.С черна или кафява боя за обувки минаваш по по дълбоките пори избърсваш и лакираш отново.Това е ако искаш още по силен ефект.
Аз ще правя бели дъските с тук там синя и черна нишка.
При състаряване на естествен цвят е накрая се лакира с безцветен или някакъв дървесен лак

# 96
# 97
Леле , докато си губих времето с тази програма да правя кабинета н НВ вие колко сте изписали ....  ooooh!

Ани , браво на теб ! И честита вана !   bouquet Желязото падна още повече , така че ако не си го предплатила цялото , нищо чудно и на още по-ниска цена от 1,20 да го вземеш. По-надолу ще сложа и скица на вратата , която адски ми бърка в здравето.Моля те , ако имаш някаква представа от ПРО100 да ми помогнеш със закръглянето на ъгли.Другите работи ги усетих , но това ми се опъва - не ще и не ще !

ljuboznatelna , вратата остава , диванът да му мисли !  Mr. Green Нали и ти каза , че в хола така е добре.Значи няма да местя вратата , но трябва да разуча закръглянето на ъглите , за да мога да планирам и тази стая.

freia и на мен не ми се отваря линкът ! Като влезнах с акаунта си в сайта ми даде , че няма снимка в албума.

# 98
Ето оригиналния план на входната врата -

Първо вратата е накриво / следва овала/ и е разположена между две носещи шайби и не може да стане по-голяма.А на арх само дето с фуния не му наливах в главата , ч искам голяма двойна врата.Освен това разстоянието на чертежа не може да се прецени реално и в действителност отваряйки вратата колоната ти е почти под носа.Вертикалната планировка , която също се разминава тотално с изискванията ми се връзва с овала и кривата врата , но вече е променена.Винаги съм искала козирка над вратата , която да е доста издадена напред и да се държи на две колони.Такова нещо разбира се няма.Говорих с техническия р-л , че ще направим площадка отпред и козирка.След като видях и отварянето на вратата и блъскането в колоната , единствения вариант , който ми дойде на ум е остъкля площадката ,а сегашната входна врата да стане като арка.Обаче двете срещуположни колони се разминават и няма никаква възможност да застанат на една линия.Ето какво се получи :

Имам голяма , двойна врата до която се стига по стъпала , може би и прозорци ще има , но това ще го реша в последствие , само че едната колона дразни.

# 99
  • густо майна Филибето
Може да се отваря навън. 150см врата не е  малко.

# 100
Може , сегашната ми е така , но ми е омръзнало от такива компромиси , заради теснотия.В крайна сметка даваш една камара пари и искаш нещо насреща.Обаче проблемът с челния удар в колоната си остава.Иначе как ти изглежда продължението ? Малко като кръпка , но се надявам в действителност да седи по-добре.

# 101
  • густо майна Филибето
Нямам представа ка си го представяш Grinning Покривчето дъга ли ще е или скатен?

ani69, благодаря за технологията  bouquet А като нанесеш белия лак, шкуриш ли някъде(по ъглите)? Това за под издрържливо ли е?

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 19:24 от ljuboznatelna

# 102
Нещо такова си представях , но в много по-малък размер , само с две колонки и с такова покривче.Като третата снимка , но с 1-2 стъпала само.Сега ако го издърпам още напред , за да има и остъклено за врата , не знам докъде ще стигне и дали ще се сместят стълбите в парцела.Би трябвало 5 метра да ми стигнат !   newsm78

# 103
  • густо майна Филибето
Диди, това на първата снимка  е горе-долу 4/4 Simple Smile Пет метра прекрасно те устройват Simple Smile (ако такива пет метра имаш в предвид, а не които остават)

# 104
Петте метра в момента са от входната врата до оградата , т.е. изискваното по ЗУТ за отстояние.Значи в тези метри трябва да се събере въпросната площадка - остъклена и само покрита от покрив + стълбите и нормално разстояние от оградата , за да може дворната врата да се отвори навътре и все пак да има поне една крачка преди стъпалата.Дано съм успяла да го обясня.

Общи условия

Активация на акаунт