Кога си заобичахте бебетата?

• 9 058
  • 177
  •   1
Отговори
# 30
Аз мога да кажа че моята любов към детето ми не се появи със зачеването. Беше желано бебе, но дори и като я видях първият път не съм изпитвала чак такива чувства. Радвах се че я има на бял свят, бях щастлива и доволна, но си мисля че истинската любов към детето ми /или поне осъзнаването й/ дойде в един по -късен етап.

# 31
  • София
 Когато забременях сина ми беше ТО. Ни риба ни рак, ако мога така да се изразя.
В болницата след като родих и той спеше върху гърдите ми, може би вторият или третият ден след раждането тогава почувствах прилив на обич, безгранична...... Този момент ще помня винаги.

# 32
и аз заобичах моята принцеса още докато беше в корема ми Heart Eyes , обаче се оказа принц...и после още един Heart Eyes Heart Eyes Какво от това..Няма по-влюбена майка.  Наистина чувството е неповторимо. Понякога любовта ми прелива. Страхотни са.. и са част от теб.
 Е, все още си обичам една принцеска, но ...на яве ще я обичам в някой друг живот.  Laughing

п.п./ Малкият принц  точно днес става на 1год. ! Grinning Heart Eyes Heart Eyes

# 33
разбира се, че така нареченият инстинкт не е точно такъв, защото невинаги и не при всеки си върви ръка за ръка с останалите инстинкти. по-скоро е механизъм, който се отключва в един момент. за мен лично това беше втората нощ в болницата и никога не съм си представяла, че мога да изпитвам такова нещо. беше... неописуемо, като вълна ме заля. за това допринесе и фактът, че синът ми плака много тази нощ, а плачът на бебето отключва чисто физиологични механизми у майката (мамите, които кърмят знаят още по-добре). преди това никога не съм била нито влюбена в децата, нито вманиачена на тема мои собствени. с времето след тази нощ, това чувство се засилваше, макар че не вярвах, че може да стане по-силно  Simple Smile

# 34
Преди да имам собствени деца никак не си падах по децата.Бях доста суха с тях и не знаех как да се държа към децата.Винаги съм си мислела,че ще съм студена майка и не знаех как ще ги обичам.Всичко това до момента в който родих.Сега обичам децата и не съм суха в държанието си към тях.
А моите направо си ги обожавам / като повечето майки,моите са си най-хубави./

# 35
  • в резерват
това чувство се засилваше, макар че не вярвах, че може да стане по-силно....

Не мога да го напиша по-точно. Само добавям, че се чудех дали ще обичам и второто си дете по същият начин.  След като го родих се оказа, че можело...

# 36
това чувство се засилваше, макар че не вярвах, че може да стане по-силно....

Не мога да го напиша по-точно. Само добавям, че се чудех дали ще обичам и второто си дете по същият начин.  След като го родих се оказа, че можело...
Когато забременях втория път на мен това също ми беше голямото притеснение дали ще обичам децата си поравно.
Бях свикнала толкова много с първото,че не знаех как ще е при второто.Сега вече нямам такива мисли обичам ги и двете 
еднакво.

# 37
Влюбих се в дъщера си някъде около 3 и месец/т.е. 2 седмици след като се прибра в къщи и  я гушнах за първи път/До тогава... беше ми странно ,знаех че имам дъщеря, виждах я в болницата за по-малко, откачах от мислълта , че може да не оцелее, плаках като попъркана, но не я обичах , не бях майка.После когато я гушнах и си язаведохме в къщи за моя изненада се грижех с лекота за нея, знаех кога какво да направя, но ..в първите дни още я нямаше тази огромна , безусловна любов.

# 38
  • в мечтания дом с любимите мъже...
Остават ми 2месеца до раждането,а аз вече обичам малкото същество,което мърда в утробата ми и нямам търпение да се роди,за да мога да прегърна рожбата си. babyЗа някой може да е странно как мога да обичам някой,който не съм виждала,но аз толкова много исках да имам бебе..... smile3541

# 39
  • Бургас
Заобичах детето си чак след като го родих.
Даже да си призная честно, очаквах че като родя ще ме връхлети такава майчинска любов - да ама не.Чувствах се виновна защото мислех, че не обичам достатъчно детето си Blush.Явно съм била в следродилна депресия  Wink
Сега няма по-важен човек в живота ми от сина ми!Тази обич не може да се сравни с никоя друга - нито към любимия, нито към родители, братя, сестри.Към нищо!

# 40
  • София
И аз нямам търпение да го прегърна обаче! Ама малко като към плюшена играчка ми е отношението... Embarassed Embarassed Embarassed

# 41
Баткото когато го родих,а малката  още когато беше в корема ми/веднъж вече бях станала мама и знаех усещането./В момента двамата ги обичкам по-вече от всичко на света.

# 42
Когато забременях, бях щастлива. Исках детето, чаках го, но не беше любов. Родих - пак нищо. Обвинявах се, че съм лоша майка. Другата жена в стаята (на АГ отделението) ми сподели, че първия път и тя се е чувствала така и любовта идва с времето. Няколко дни по-късно вече се чудех какъв беше животът ми преди това - щастието ми беше пълно.

# 43
може ли още не ти е дошло времето, може би още не си срещнала подходящия човек  от който да поискаш да имаш дете, но когато това стане няма начин да не обикнеш бебчето, дали още когато е в теб, или когато го родиш или месец след това, просто това си е майчински инстинкт и това не зависи от нас, просто се случва и тогава вече се чудиш как си живяла без това бебе, други неща те вълнуват, чувстваш се завършена някак, пълна с любов.
Пожелавам ти един ден да усетиш това чувство
Много точно и хубаво казано!  Peace

# 44
Аз не обичам всички деца, далеч не съм от майките на мнение, че всички дечица и бебенца са сладки. Общо взето обичам племенниците си и моето дете, майчинския инстинкт при мен се появи като забременях. Иначе си ме беше страх, не си мислех и да се женя още, добре че мъжа ми е по-решителен от мен Simple Smile

Най-вероятно, когато си с  правилния човек и като дойде времето ще се почувстваш готова. А и да не стане, всеки по различен начин осмисля живота си, не си длъжна да имаш дете все пак. Тъй като едно дете е голяма отговорност и идеята да имаш дете не защото искаш, а защото биологичния часовник тиктака... ми се струва много егоистично и нечестно към самото дете.

Общи условия

Активация на акаунт