Кога си заобичахте бебетата?

• 9 061
  • 177
  •   1
Отговори
# 60
Аз също изобщо не съм планирала бременност и никога не съм харесвала деца. За разлика от доста мои приятелки, които се разтапят и разгукват в момента, в който видят бебе или дете за мен те бяха доста неприятни, шумящи и пищящи същества. Когато разбрах, че съм бременна не припаднах от радост и не заобичах тутакси съществото в корема си. Даже в първите месеци когато на нищо не приличаше, а не мен не ми личеше изобщо не се и сещах особено много за него. Заобичах го чак когато го видях на живо, а по отношение на майчинските инстинкти - не мисля, че имам каквито и да било. Честно казано не знам за какво бих ги проявила - грижите за бебето не са изисквали някакви специфични майчини познания. Като се изключи кърменето, което си изведох по логика нищо друго не е било кой знае колко специфично. А пък първата седмица в къщи баща и много повече се грижеше за нея.
Така че изобщо не се притеснявай - не всички жени копнеят за бебе. Това не значи, че сме или ще бъдем по-лоши майки, просто всеки има различни приоритети. Примерно в почти всеки подпис има дата на съответната сватба, все едно е някаква сакрална дата. Е, аз лично не искам и няма да се омъжа, но имам дете и семейство, на които държа. Така че за всеки има различни неща, които са важни и към които се стреми. Това, че ти още не си готова да имаш дете не означава, че когато решиш, че си няма да се справиш. В интерес на истината на 23 години аз направих аборт просто защото реших, че още не съм пораснала достатъчно. И не съжалявам изобщо за това си решение. Родих на 33.

# 61
Направо ме просълзихте ... седя си пред монитора и роня сълзи...
Незнам дали е от хормоните или просто е много трогателно...
Да ви кажа, че аз много си искам бебето и е дълго планирано, и стана от раз... само където още не мога да осъзная този факт. И ми е много странно как някои казват, че го заобичали щом разбрали, че са бременни ?!

Но иначе е трогатело наистина! Да го видиш - лилаво, подпухнало, може и да е цялото в косми, дерящо се... и да го заобичаш.
Според мен всички ги е било страх или са "мразили" деца преди да имат свои... трудо се разделя човек със свободата. И на всичкото отгоре да заобичаш причината за края на егоистичното си съществуване!
Колкото по трудо е да се разделиш със свободата си, толкова повече време отнема да заобичаш бебока. Но резултатат е ясен, рано или късно ще ги заобичаме.

# 62
Първото си детенце го обичах далеч преди да са факт двете чертички на теста. Но път тези чертички ги чаках повече отколкото трае една бременност. Второто в момента е в корема ми и го заобичах, когато осъзнах, че въпреки че не планирано и момента при семейството ни не е подходящ, душата ми го желае.
И в двата случая знаех, че мъжа до мен искам да е таткото, усещах, че детето за мен е по-важно от кариерата и че майчинството е нещо, което не искам да изпусна като изживяване.

# 63
  • Пловдив
Нашето бебе беше планирано и чакано от доста време.Винаги съм обичала много, ама много децата.Сега обаче като съм вече бременна малко се страхувам , от това.Страх ме е дали всичко ще е наред , дали ще е здравичко, дали ще си го харесам, дали ще го заобичам.Въобще такива въпроси от този вид.Сега  я обичам много , разтапям се като ме ритне, като родя не знам как ще се чувствам и какви чувства ще изпитам, но определено ме е страх от това , което ме очаква и в това , в което ще се превърна, защото промяна ще има и това е несъмнено  Peace

# 64
  • Разград
Ами аз по принцип обичам малките дечица. Моите си ги обикнах веднага щом ги видях.

# 65
Не знам  кога се случи, но беше силно и връхлитащо. Никой и нищо вече няма значение, само дъщеря ми. 

# 66
Заобичах си ги още, когато бяха ембриончета...

# 67
  • София
Постепенно, след като се роди. В началото даже ми беше някак чужда - някакво бебе, набръчкано, грозно, странно. Дадоха ми я чак на изписването. Внимавах да не и направя нещо. Чудех се как така съм майка и какво е това дете. И после като почнах да я целувам - та до ден днешен не мога да се спра... Heart Eyes

# 68
Постепенно, след като се роди. В началото даже ми беше някак чужда - някакво бебе, набръчкано, грозно, странно. Дадоха ми я чак на изписването. Внимавах да не и направя нещо. Чудех се как така съм майка и какво е това дете. И после като почнах да я целувам - та до ден днешен не мога да се спра... Heart Eyes
Дилянка,една моя приятелка ми каза същото(роди в края на мин.година)когато видяла щерка си , била малко разочарована представяла си я е като бебе от снимка,даже се шегува че искала да я гледа влюбено и да и вика мамо,мамо... Joy
Аз хем ги харесвам,хем ме е страх  Whistlingако,се окаже че не ми се занимава просто няма връщане назад!Все-пак доста жени са имали моите опасения,а и са родили след 30,трябва си време!

# 69
Майчинският инстинкт не беше споходил още,когато забременях с първото си дете.Обикнах го в мига,в който го видях и знаех,че ще е завинаги.Трябваше ми време обаче да се почувствам майка истински,сякаш още не бях готова за това.С второто дете беше различно,истински се насладих на майчинството,бях улегнала и исках само да се грижа  за децата си.

# 70
Аз забременях съвсем случайно (с ПКЯ съм, всички лекари които съм посещавала обясняваха колко ще е трудно и т.н.) в началото бях направо като гръмната. Дори мислех за аборт, чудех се какво да правя. След известен размисъл все пак казаха на приятелят ми, вече съпруг, отидох на преглед, бременността се потвърди (вече бях в 10г.с.) и уведомихме родителите. След това някак си започнах да свиквам с мисълта за детето. Към 5-6месец вече мислех за него като за човек, когато се роди в 7мият месец и след като я видях на другият ден в кувиоз не съм имала никакви съмнения, че обичам това дете. )

# 71
  • Earth
Определено след раждането. Преди това бях като теб, никога не съм искала деца.

И аз така !

На вторият ден след раждането вече бях тотално пристрастена към малкото човече  Hug

# 72
Аз пък обичам много деца ,исках много дете и в момента в който разбрах че съм бременна  я за обичах и я обичам повече от всичко на този свят Heart Eyes

# 73
Като започна да рита и да го усещам през цялото време вече бях ужасно привързана.А като го видях за пръв път се влюбих.

# 74
Като ги видях, но ми трябваха два месеца все пак да осъзная , че имам дете и с второто- пак така.

Общи условия

Активация на акаунт