Есента довтаса изведнъж, с нея - ОКТОМВРИЙСКИ бебедъжд!

• 13 172
  • 265
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, почвам да се чудя дали Шивани не е родила?  Енигма е в болницата вече, Севката пък ще я режат...

Леле накрая само аз ще остана с най-мързеливата щерка... Яко започва да ме хваща шубето  ooooh!

# 106
Мамчета,ето ме и мен,вчера ме изписаха от втора градска и сега влизам че бяхме на гости вчера.Добре сме и насрочиха секциото за 16,10.Лежах в патологична бременност и гледам че Севи нещо я няма ама ама май сме се разминали,нямаше я докъто бях там.Сега немога да ви изчета ,но утре обещавам да влезна в час с новите събития и да пиша повече.Чао и целувки от мен засега...

# 107
8eos8, Честито ти синче!
Галина, Честито и на теб!
Желая ви здраве и прекрасни моменти с дечицата!
Добре завърнали се на родилите мами Hug
Аз едвам се дореждам до компа  ooooh! Гледам поне по веднъж да се отчитам на ден, но някой път не успявам. Не че е голяма загубата, като не съм писала де Laughing
Параходче, не се шубелисвай  Hug все ще излезне и твойта кукла, просто не е готова още Hug
Аз какъвто съм Калитко, си се представям как оставам последна в Очакващи, а вие всички отивате в Родени ooooh!
И да ви кажа не ставам за пророк! Сънувах миналата седмица, че раждам на 10.10 в 18.30ч. Shocked Е, очевидно не ми се сбъдна съня Joy Само дето стресирах таткото и днес ми звъня в 18.32  hahaha
Приятна вечер и много  Peace и  Hug на момичета, които са на път да раждат!
п.п.Фийл, егати доктора! Нямам думи  ooooh!

# 108
Сев, виждам, че си тук. Кажи какво става с теб? Кога ще е събитието? Ти много се измъчи с това чакане Hug! Мислим те много, за това ако можеш сподели какво се случва? Heart Eyes

# 109
  • Варна
Гери също я няма в Скайп, а иначе й стои постоянно пуснат. Или няма нет или и тя е тръгнала да ражда. newsm78

# 110
... Нещо се случва... smile3506

# 111
Здравейте, сладурки!  Hug Исках първо да ви изчета, ама ме и сърбят ръцете да пиша. Първо да кажа, че макар и за един ден наистина ми липсвахте много!

Сега да разкажа как мина днес в болницата. Отидох сутринта в 8.30 ч. на гладно, както се бяхме разбрали с доки. Първо ме викнаха за преглед на УЗ. Дойде мият лекар и жена му (също гинеколог) и една студентка или стажантка, която трябваше да ме гледа. Гледа, мери, ама все малко ми измерваше бебето, бая се измъчи с тия размери  Laughing Накрая каза на лекаря ми: Ми, д-р Калев аз не мога да ги докарам като вас размерите. Както и да е добре мина, гледаха ме все пак и двама опитни гинеколога и бях спокойна. От там ме изпратиха в патология като преди това трябваше да мина да ми дадат някакъв болничен лист. До тук добре, отивам давам си всички документи и в момента, в който си дадох личната карта ми сервираха: О, не ти не си от София, не можем да те приемем. Можеш да родиш тук, ама не и да лежиш, ако останеш ще трябва да плащаш 100 и не знам си колко лева на ден  Crazy След тая реплика само седя и гледам и не мога да реагирам, никога не бях чувала за подобно нещо, а и днес имаше толкова бременни, че веднага някоя щеше да се намести вместо мен. Но последва предложение от нейна страна да отида в общината и да си направя временна регистрация като по път да си харесам някой адрес и да го кажа него  Crazy Laughing Хем смешно, хем трагично! Тръгна си пеша и гладна из квартала и се добрах до въпросната община. Пуснах си заявление (или каквото там се води) като си бях харесала за адрес бул. Сливница 152. Да ама мацката в общината ми заяви, че при нея няма такъв адрес и ми предложи: Ако искаш мога да те запиша на 151 или 153  Mr. Green Избрах си единия номер, направиха ми регистрация и се върнах в болницата, където ме приеха благополучно.
Направиха ми вагинален преглед, измерване на таза с някакъв странен уред и гинеколожката заяви, че бебето не е чак толкова голямо, ама ми бил тесен таза и нямало да мога да го родя нормално. Поне двама лекари ми потвърдиха и вече нямам съмнения. Взеха ми кръв и урина, направиха кардиограма и тест за алергия към антибиотици. Почти нищо не успях да разбера от резултатите си, освен, че не съм алергична към въпросните антибиотици и хемоглобина съм го качила на 123  newsm44 Много се зарадвах, защото дори преди да забременея беше в граници 118-120. А сега за мен беше още по-важно да съм с по-високи стойности, защото ми предстои операция. Явно "желязната" ми диета е дала резултата и благодаря на всички за съветите  Hug Срещах се по-късно с анестезиоложката, която пообясни разни работи, ама като ми видя обрива ме върна на вариант алергия  Crazy Сега ще пия до операцията пак някакви хапчета като неубедително за мен за обяви: Ако от тези хапчета ти мине сърбежа значи е алергия (т.е. ако не мине не е никаква алергия). Както и да е и с това се примирих. Настаних се в стаята (още преди изследванията, де) и познайте кой беше вече там, самата В4ера. Много се зарадвах, че ще сме заедно, доста си приказвахме и така.
Добре обаче противно на това, което се бяхме уговорили с лекаря ми всички ми казаха, че няма да ме изписват и ще си стоя там докато не родя. Много разочаровах, защото хич не ми се стоеше там, но се чух с моя си доки, той дойде да ме види и ме изписаха newsm68  Казах си, че ако ме изпишат утре цял ден ще съм в парка. Сега съм ужасно щастлива, че съм си вкъщи и съм при мъжа си.
Операцията ще е в понеделник или вторник, ще се чуем допълнително с лекаря ми. Единственото, което ме притеснява е, че не ми направиха тест за алергия към упойките, а и аз тогава забравих да питам. Не знам дали ще може в деня на секциото да я свършим тая работа. Аз ще си полегна вече, че съм спала 3 часа тая нощ и 1 час в болницата и съм уморена, но ще гледам да ви изчета, тъкмо да видя дали си имаме нови бебчета.

Целувам ви всички и дано да имате търпението да изчетете поста ми, но много исках да ви споделя за изживяванията си днес  Heart Eyes

Благодаря на Мананка за обаждането днес!

# 112
  • София
Честити бебчета на Еос и Галинка!

Сев, много вълнуващ ден си имала. А това с временната регистрация е направо комично.

Лека нощ от мен.

# 113
  • София
Момичета, почвам да се чудя дали Шивани не е родила?  Енигма е в болницата вече, Севката пък ще я режат...

Леле накрая само аз ще остана с най-мързеливата щерка... Яко започва да ме хваща шубето  ooooh!

Параходката, споко!
Тук съм !Тази вечер бях на преглед! Ние сме си пред стартова позиция и тоновете са прекрасни имам си контракции големички, но не болезнени. Бебчо си е на линия, шийката била излгадена и според думите на доки до дни ще се е родило бебчо.
Това, което най-искам е то самичко да си тръгне, а не да ми предизвикват раждането с разни упойки.
Този гинекологичен преглед никак не беше приятен - уууфф, ама трябваше да мине!
И твоето бебче ще тръгне, важното е преносването да не е повече 10 дни най-много.

Сега ще се върна да прочета какво се е случило днес в нашата тема!

Сев, голяма одисея днес с теб! Но важното е че си си вкъщи и утре в парка. И аз, ако всичко е псокойн все още утре ще съм цяяяял ден в парка, да се насладим на прекрасната есен.

# 114
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИСев браво на теб имала си успеше ден  Peace
Сега ще ви изчитам че нещо не ми остава време нали Дени си е в къщи и направо не мога да се обърна.За контракции имам си стягания на корема но без болка ще видим до кога ще устискам.Вчера като бях на запис и като изкараха едни бебоци да ги носят за кърмене чак ми се прииска да оставам да раждам Laughing
Успех на всички които са прираждали на останалите спокойствие Hug Heart Eyes

# 115
Гери също я няма в Скайп, а иначе й стои постоянно пуснат. Или няма нет или и тя е тръгнала да ражда. newsm78
Нещо ми забива компа днес затова LaughingЩе звънна ако стане нещо

# 116
Момичета за съжаление смешно или не такива са фактите в София. В болница те приемат само, ако си от София. Една приятелка от другата ми отчетна си загуби бебето в 4 месец, защото от Тина Киркова отказали да я приемат и то по спешност и я пратили да си ходи в Пловдив  #Cussing out
Аз поради тези причини не си смених софийското жителство след сватбата, а и баткото е записан на адреса в София, както ще бъде и малкия сега.
Севче радвам се, че са се навили да те пуснат, щото там по принцип обичат да държат по-дълго време  Crazy Аз в понеделник в 13,00 ще бъда на запис и преглед, така че ако си се запътила къв ІІ Градска пусни смс да се видим  Hug
Параходче и аз се движа уверено към групичката на преносващите. Може би наистина със Севи ще се засечем по един и същи повод в болницата. Договорката си е договорка Wink
Не се връзвай и си мисли, че при условие, че беше болна е по-добре да оздравееш напълно и след това да се ражда бебето.

# 117
Не е само за София. В болницата в Добрич също не искаха да ме приемат с направление от гинеколога. Трябваше да минавам през Бърза помощ, за да ме приемат. В крайна сметка платихме по 4.80 лв. престой на ден.

# 118
Фийл доктора е искал само да ти помогне. Не ме разбирай погрешно, той е много добър генеколог. Не го е направил за пари, прекалено много пациентки има. Аз също с каката ползвах хапче, нямаше как бях с напълно изтекли води и никакво разкритие. Хапчето беше за предпочитане пред секциото. Не се притеснявай от хапчето. Смея да твърдя, че раждането в Добрич протича супер добре, ако имаш лекар. Поне при мен беше така. Ако искаш повече инфо пиши.

# 119
Искам да честитя радостните събития на Галето и Еос! Да са ви живи и здрави рожбичките!

Гале, доста си се измъчила, направо ми стана жал за теб  Sad Най-лошият сценарий соред мен е часове болезнени контракции, а после секцио. Дано вече да се чувстваш добре и ще чакаме разказа ти  Hug

Фийл, радвам се, че с бебчо всичко е наред, аз така и предполагах. Ама това с доктора и нелегалните  лекарства направо ме разби  Shocked Shocked Shocked Не мога да повярвам, че има такива "лекари". Аз на твое място не бих ги пила тия хапчета.

Мананка, ако операцията ми е в понеделник, то това ще е сутринта и до 13-14 ч. едва ли ще съм в кондиция. Но дори да е във вторник аз предния ден трябва да ходя да си взема епикризата, така че ако съм в болницата по това време ще ти пиша. Ако не все си мисля, че няколко дни по-късно ще се видим там. Заформя се голямо форумско присъствие другата седмица във Втора градска  Hug

Искам да благодаря на всички, които са ми отговорили на въпросите (и тук, и на лични) за секциото и въобще на всички, които са ми отговорили, защото ми вдъхвате кураж   bouquet

На мен обаче ми възникнаха още два въпроса в главата така като ви четях Blush Срам, не срам ще питам:
1. Какво се случва с водите на родилката със секцио? За това нищо не видях да се споменава, а видях че доста се коментира въпросът с околоплодните води и се зачудих.
2. Мамите родили секцио успявате ли сами да се справите с отглеждането на бебчето? Аз бях решила аз и мъжа ми да си го гледаме бебето, ама сега започват да ме убеждават, че след операция ще ми трябва помощ. Така ли е действително?

Леле, това с болниците направо ме втрещява, аз си мислех, че само в мойта е така, а то било масова практика  ooooh! Ама как може да рискуват живота на хората само, защото не са от въпросния град, звучи ми направо абсурдно.

Да ви кажа и тая вечер като миналата си имам болки и ми минават мисли през главата, че може да ми се наложи секцио по спешност, а не ми се иска много така да се развият нещата. Освен това днес точно о преди да си тръгна от болницата имах странно течение, което си е част от тапата според мен, но беше по различно на цвят от това, което съм имала досега. Чудя се също дали няма бебка много време да престои вътре, понеделник стават 10 дни пренасяне, а доки май за вторник ме гласи. Надявам се всичко да е наред с бебчето, даже сега ме хваща малко яд, че по-рано не са ми казали, че не може да се роди нормално и не сме го извадили вече.

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 23:39 от Severinka

Общи условия

Активация на акаунт