Есента довтаса изведнъж, с нея - ОКТОМВРИЙСКИ бебедъжд!

• 13 188
  • 265
  •   1
Отговори
# 165
Госпойце добре завърнала се  Hug
За кърменето не се притеснявай - началото винаги е трудно, но връзката която ще изградиш след това с грахон ще си е заслужавала всяка трудност  Peace Не го насилвай отначало да му създаваш точен график. Сега за него най-важното е във всеки момент, когато поиска да има на разположение гърдите на мама  Heart Eyes

# 166
  • София
Леле, как се разревах ( на мен ми трябва малко за да ревна де )
Мариелка, честито ти синче,миличка! Да ти е живо и здраво, да слушка, да папка и да много да ви радва с таткото! Ма ти голям мъж си отгледала, браво на теб! Прегръщам те и те целувам!
Майлили, нашата майка героиня си ти! Да ти е живо и здраво момиченцето с прекрасното име Михаела ( аз моята дъщеря исках да я кръстя така ама ми се размина ) Чакам те да кажеш, че всичко си заслужаваше и сълзите и нервите и лишенията само за мига в който за първи път прегръщаш детето си! Бързо възстановяване, за да щурмуваш градинките и парковете с количката!
Момичета, благодаря ви за подкрепата, знаех,че ще срещна разбиране при вас!  Ние бяхме на пробното кърмене, Рая сука 5 минути и изсука само 20 гр., после заспа и не можах по никакъв начин да я събудя! Сега започвам цедене и даване с биберон, купих си е АМ розовия Хип 1 за всеки случай! Другата седмица пак трябва да ходиме да ни теглят! Абе шаш и паника какво да ви кажа!
Залавям се с помпата!

# 167
Трикс не се шашкай цеди и с бибата няма да се предаваш Hug

# 168
Честити бебчета на Мариелка, t1d1 и Майлили ! Да са им живи и здрави и много да ги радват!
Госпойце, добре завърнала се! Ще се справиш, всичко ще си дойде на мястото лека полека!
Трикси, не си втълпявай, че си лоша майка, защото не е така Naughty Бебка си показва най-добре от какво има нужда! Тази педиатърка сигурно е от тези, за които всички деца са по калъп направени!
Сев, всичко ще бъде наред, миличка!
Гери, и аз имам такова течение. Мисля, че е нормално! Можеш ли да ми кажеш, дали в събота мога да отида на тонове в "Шейново"?
Приятен ден!

# 169
Трикси действай наистина тогава с помпата и шишето, за да си сигурна, че е изпила достатъчно количество, но моля те не започвай с добавка отсега, ако имаш достатъчно кърма  Peace И помни, че няма нехранителна кърма - такова понятие не съществува (или съществува в болните мозъци на някой педиатри  Twisted Evil)

# 170
  • при любимите ми хора
Maриелка,честит ви син!Да вие жив и здрав малкия,голям мъж!Бързо възстановяване ти желая!

Майлили,поздравления за малката Михаела,да ви е здрава и много послушна!Радвам се , че всичко е минало добре,макар и спешно!

Трикси,както са казали другите,тая педиатърка май целта й е била само и единствено да те накара да се почувстваш ,като лоша майка...незнам това цел ли им е или просто им идва от върте????Щом малката е спокойна ,пълни пампите и редовно,значи е добре и се чувства добре!Ако е оставена гладна ,дали няма да плаче,а?

Гери,и аз съм с такова течение ooooh!Чувала съм ,че е нормално...

Госпожице,добре дошла отново!!    bouquet

# 171
 bouquet Честито на печелившите! Ние тук пък все повече оредяваме Whistling

Севче,
как са ти го изчислили тоя термин бе?! При мен последната менструация е 1.01, а съм заченала на 13-и през нощта или 14-и сутринта. Както и да го смятам - 280 дни от цикъла, 266 от зачеването - все излиза 7-и! По календара на доктора обаче ме водеха 8-и, та печеля един ден отсрочка...
Моята майка е родила и двете ни точно в датата на зачеването, с 9 месеца разлика. За мен това се пада очевидно понеделник или вторник рано сутринта Thinking Но хич не ми се чака дотогава, въпреки че хремата яко ме мъчи още.

Иначе ден-два имам силни болки в малкия таз и ниско в кръста, все едно главата на бебчо натиска - но не и контракции. Коремът ми е толкова смъкнат, че имам чувството, че ще го изсипя нейде по време на все по-кратките си разходки. Явно е на стартова позиция, но шийката не ще да се отваря и туйто. Ще взема и аз да пробвам със секс, пък Blush

# 172
Моят престой в болницата беше доста дълъг ,ама то хората се постараха да направят всички възможни изследвания, защото им казах че като дете съм имала алергична реакция от антибиотици и затова ми тестваха за всички възможни алергии и към упойки и т.н.Много съм доволна от Втора градска ,от отношението и работата на персонала,лекарите и акушерките са страхотни и обясняват всичко.Малко се притесних като ме приемаха ,направиха ми ехограф и доктора каза че плацентата ми била стара,3-та степен на зрялост,ама след това се видя че тоновете са ни добре,растем си в норма и няма място за притеснение.Бебчо още е седалище ,правиха ми и измерване на таза и в епикризата ми пише -да постъпи за планово секцио ако няма промяна в положението на бебето,което ме навява на мисълта че ако се обърне ще пробваме и нормално.Там наистина не бързат да режат,имаше майки ,които преносваха с 2 седмици и все още чакаха да тръгнат нормално нещата.Сега като видях обстановката ,съм много по-спокойна и не съжалявам че избрах тази болница!

# 173
  • Варна
Ех, как се развълнувах за Енигмичка и Майлили. Да са им живи и здрави бебоците и да растат здрави и послушни.  bouquet

Лелее, аз си мислех към 23ти да ходя на секцио, обаче като гледам как с термини като моя и около моя родиха вече няколко момичета, вече не ми се чака до тогава. Laughing

И сме едва 11.10 а имам чуството че повечето от темата родиха. Съвсем оредяхме  Cry Пишете повече бе  newsm45

# 174
а,аз си мислех,че само аз хленча като се родят бебчета Embarassed

Цитат
Абе момичета как сте със секса EmbarassedАз имам чувството че ще родя ако  luvbed толкова ниско ме натиска бебето Laughing
-и при мен е така само че и без това таткото го е страх повече от мен  Grinning така че........

момичета вас страх ли ви е от раждането?аз вече се побърквам-едни сънища болници,бебета Shocked
направо им се чудя на преносващите за спокойствието smile3501

# 175
  • София
Да, за Мариелка и Майлили и аз много се зарадвах! Вече са майчици!

Радкакака - много е хубаво, че си доволна от АГ-то, което си избрала и вече имаш пряко наблюдение от специалистите там. Нека бебчо да се обърне, но дори и да не го стори, там ще направят най-доброто за теб и бебчо!
Параходке, на мен на 31.12. беше последната дата на цикъла! Все си мисля, че сега събота или неделя при Северинка ще тръгне бебчо! И при нас с теб също, просто си се усеща, че е въпрос на време - няколко часа или още един два дни?!

Трикси, АМ е добре че си купила, но го имай като последен краен вариант. Щом си имаш кърма, знаеш, че това е най-доброто за Малката Калпазанка Рая.

Пуки, тук сме! Денят тепърва се преполовява, т.е. има време за още щъркелови вести. Ние след малко излизаме на разходка в парка да не изпуснем хубавото време. А утре съм пак на тонове!

Фийл ю, нещо я мисля?!

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 13:04 от shivani

# 176
  • София

Честит голям син на Мариелка    bouquet

Марианка, честита дъщеричка и на теб   bouquet

Много здрави, спокойни бебчета, да носят много радост на мама и на татко   bouquet   bouquet   bouquet

за избор на педиатър има ли мама насочила се към 20-та поликлиника ????? че аз вече си хреса двама и сега трябв да игря на ези тура  Wink
Сисилия успех с прегледите  Hug чакаме хубави новини   bouquet
айде слънчицето се показа  Grinning слънчев ден и много усмивки и радости

guava, аз се спрях на д-р Матеева, но незнам дали е правилен избор, препоръчана ми е само от една мама и от рецепционистките в поликлиниката, защото изобщо си нямах представа кого да си избера. На 1 поглед и разговор не ми се стори лоша, но ще видим, като дойде време да я посещаваме...Надявам се да не сме сбъркали, ако сме - ще я сменяме и това е, не мисля че си струва да се ядосваме с тъпи педиатри, ще сменям, докато съм доволна от отношението, лечението и т.н.

# 177
  • Bulgaria
Здравейте и от мен! Heart Eyes Докато изчета всичко не мога да насмогна да ви пиша. Първо да честитя на  родилите днес. Честит Ангел на Мариелка! Честита Михаела на Марианка! Много здраве, късмет и щастие! Много да ви слушкат бебоците и бързо възстановяване на вас мами! Добре дошла на Госпожицата! Лека полека ще влезеш в ритъм, така лесно не се става майка. Не че знам ама мисля че на всички тук ще ни е трудно първите дни. Я кажете какви са тия изчисления 266 дни след зачеването, то излиза 38 седмица, а не 40 седмици. Нещо не мога да разбера. На мен последния ми цикъл  е на 18.01 и докито го изчислява за 24.10. Но не се знае точно кога съм заченала, тя го смята 24.01. За секса какво да ви кажа. Нямам много желание  Mr. Green с тоя огромен корем, аз не мога да се обърна в леглото и ми е тежко и се чувствам огромна. Но мислим като наближи термина да започнем да правим за да може да я изкараме бебка по бързо  Blush Ха-ха така уж ставало. Днес едно слънчице е изгряло, ще е ден за разходки. Ай де лек и изпълнен с усмивки ден на всички.  bouquet

# 178
Как ме разчувствахте само...Браво на нашите Мариелка (Енигма) и Марианка (Майлили), да са им живи малките Ангел и Михаела   bouquet!!!
Мимисофия, кажи ако знаеш нещо повече за Майлили, ми тя вчера до 14 ч. беше пред компа и нищо не каза освен че й падна тапата (тя моята падна преди 100 год.). Какво е станало, че е родила набързо, нормално ли или все пак са я резнали?
Госпойце, добре дошла и успех с кърменето  Hug!
Деним, 40 са седмиците на бременността смятани от последната менструация, а 38 от датата на зачеването (горе-долу толкова е средната отдалеченост м/у началото на цикъла и овулацията, когато уж се зачева най-сигурно), така че всичко си е точно  Peace

# 179
  • Варна
Деним, правилно ти го е сметнал доктора.
38 седмици е от зачеването до раждането, 40 седмици е от последната менструация до раждането.
266 дни е от зачеването до раждането, 280 дни е от последната менструация до раждането.
Обикновенно се изчислява от последна менструация, понеже никога не може да се изчисли точната дата на зачеване. Тя е + -
Само аз си я знам с точност до час  smile3533 ама пък не знам кое да смятам като зачеване. Събирането на яйцеклетки и сперма в епруветка или връщането на оплодената яйцеклетка в мене след цели 3 дни живот в епруветката.  Mr. Green Да не говорим че имплантация в матката става до 7 дни след срещата на яйцеклетка - сперматозоид и това вече съвсем ме обърква. На коя част точно се казва зачеване, така и не разбрах. Оплождането или имплантацията?

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 13:09 от *Pukanka*

Общи условия

Активация на акаунт