Отговори
# 195
 Thinking kaigi,за филма, честно казано не знам. Според мен е документален, но уж щял да излиза на двд формат. Да се надяваме! Praynig
Аз пък досега по болници за изледвания бях - придружавах майка ми. Пак ми закипяха нервите от тея лекари и грубото им отношение. Не стига, че сума ти и пари даваш за някакъв тъп преглед ами и те изкарват от равновесие с нахалното си поведение. Вместо да те успокоят, раздуват проблема на всичкото отгоре. #Cussing out #Cussing out #Cussing out
И то цялата патърдия за дето си носиш изледвания правени от друг лекар, че и за по-малко пари. #Crazy #2gunfire #Cussing out Невероятно е как човек се принуждава да крие, че е "изневерил" на лекаря или фризиьора си. А недай си Боже си платил за чуждата услуга по - малко - тогава тя задължително бива подценена и оплюта. Не разбирам, впредвид бедната държава, в която живеем, нормално ли е  да се усмива пресметливостта. И то при условие, че ти и по сто лева да се ръсиш отношението и свършената работа ще е същата. #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Ненавиждам простотията в тая държава. Съчувствам на всички, на които се  налага всеки ден да се сблъскват с нея. И нямам търпение да се изуча и да се разкарам и аз на някъде. Praynig
Извинете ме за дългия пост и гневното му съдържание, обаче тва ми е в главата в момента. Rolling Eyes

# 196
  • Истанбул
Ах Диляра гечмиш олсун .За съжаление в последните години здравната система в България работи калпаво ако не си платиш няма обслужване .С умиление си спомням перди 15=20 години беше мн.по=различно .Сега с тези пътеки,направления е направо ужас Mr. Green #2gunfireАма тя държавата с такова управление=такова здравеопазване  #Crazy

# 197
Здравейте, момичета! По въпроса за здравеопазването в БГ....то нали знаете, че рибата се вмирисва от главата. До минала година работех в сферата на здравеопазването  Rolling Eyes, съгласете се че не можете да очаквате качествено обслужване при тези заплати и такъв рамков договор  Cry. и при това да няма корупция. Жалкото е, че всичко е гърба на пациента, който като роб си плаща данъците. През последната година неколкократно ни бяха наложени големи глоби от НЗОК, защото сме се опитали да посрещнем нуждите на пациентите си и сме надвишили лимита за изследванията. #2gunfire
Но така е и в силно развитите държави, здравеопазването е много-много скъпа услуга и пак нямаш гаранция за точна диагноза и адекватна терапия...В UK 6 месеца чакаш да се добереш до специалист, ако изобщо склонят да те изпратят  Naughty Взеха ми цитонамазка, получих резултата след 1 месец и то пишеше само че не е добър и ме канеха в болницата след още 1 месец. Там ми взеха биопсия и ми казаха да очаквам резултата по пощата след около 5-6 месеца  Thinking....Сега съм бременна, днес бях при доктора и той ми направи тест за бременност(който аз ве4е сама си бях направила) и ми каза ЧЕСТИТО и че ще ми звъннат след няколко седмици  #Crazy Да, бременност има, но дали случайно не е извънматочна, дали има сърдечна дейност....няма такова нещо като видеозон, той е много изследване. Та сега търся някъде на частно да отида за 150-200 паунда, но лошото е, че има часове за след месец  newsm78
Извинете за дългия пост  Embarassed

# 198
Че здравеопазването ни е зле, спор няма. Но в моя случай ходихме на частник, неработещ със здравната каса дори. Точно заради това още повече ме е яд. Пълнят му джоба такива като нас, а той се отнася като простак. Никой не ходи за кеф по лекари. Отиваме с проблем, а те ни изпращат с два.

# 199
Здравейте милички,
Липсвахте ми много и сега бързам да ви пиша!
Отново да честитя малката сладка принцеса на Пепи-Да е жива и здрава и радост на мама, тати и кака!
Dilqra виждам, че си се сблъскала с ужазно тромавата ни и глупаво "организирираната"   здравна сиситема.Дано само тов ада са ти притесненията и майка ти да е добре HugПо този повод, докато бяхме в Мадрид снаха ми взе, че роди stork-boy. Е, не съм виждала такова мило отношение,толкова загрижени доктори. Лично професорът на отделението ни посрещна и ни обясни как е минало раждането- всичко до най- малката подробност. Въведи ни в стаята и, където я изчакаме. Една санитарка ни донеси кафенце и вода-невероятно отношение. Все едно си на хотел. А аз си мислих, че в "Майчин дом"- Варна е супер, ами то сега не ми стига фантазията да си представя как е в държавното АГ. Никога няма да се оправим и да имаме западен стандарт на живот!!!
Ще кача по- късно снимки в албумчето.Красота неземна е тоя Мадрид.Само едно нещо ми вгорчаваше престоя там-Свеки #Cussing outДори първите 2 дни имах чувството, че ще полудея и ще я наръгам а някой нож,но добре , че се стегнех и до края не и обръщах внимание!Не успя да ми провали почивката! Mr. Green
Kaigi свикнахте ли вече? адаптирахте ли се към новата обстановка?
Джорди  Hugчакаме да ни зарадваш!Малкото човече явно не бърза да излиза-май му е добре вътре в коремчето на мама.
На всички много целувки.Аз съ връщам назад да ви изчета и ще разгледам новите попълнения в албумчето!

# 200
  • Истанбул
Здарвейте момичета=кокичета.Кайра напълно съм съгласна с теб,в системата на здравеопазването в България работи сестра ми и аз работих но по=отдавна.Миналата година здравната каса им чатнаха такава глоба #Crazy #Crazy #Crazyи то защото сестра ми интернист по специалност изписала на една болна лекарство което трябвало да се изпише от кард'олог а пък самото лекарство се продава съвсем спокойно в аптечната мрежа и всеки долу=горе свестен студент по медицина може да го дозира #2gunfireЕй таквиз тъпотии ме изкарват от релси.Цвете добре дошла от Мадрид ходи ли на Корида или мама свеки взе дейно участие в семейната корида Mr. Green SickНе се натоварвай скъпа няма смисъл да си тровиш живота.На лични имам съобщение с молба от едно момиче да разкажа или да напиша обичая годеж в Турция ама аз като не правих годеж как да съм й полезна,Какви песни се пеят някоя от вас знае ли или пък дали не бъркат годежа с къна геджеси newsm78.Ами аз доколкото знам поне тук в Истанбул страната на момичето прави годежа разменят се пръстени родата се разбира за датата на сватбата и коя старна какво ще купи Mr. Greenкой щш обзаведе къщата ,почерпка музика и така.АКО вие знаете нещо друго пишете да обменят информация хората.Айде чао лек и спорен ден  bouquet

# 201
Здравейте момичета!
Като сте захванали  темата за здравеопазването, да се включа и аз! Нали и ние сме все по лекари и болници... Направо нямам думи... Снощи ми се обади родител на едно момиченце, което имат като нашия проблем. Те направо са отишли в Германия и ми се обадиха да споделят да не мъча детето тук... Дадоха ми адреса на клиниката. Дори писах на мамите в Германия ако могат да ми помогнат с повече инфо...
Днес имахме и проверка в училище от РИО Благоевград. Изобщо денят както започна... Дано поне да завърши добре!
Пожелавам лек и успешен ден на всички!  bouquet

# 202
Добро утро  Simple Smile,

Виждам ,че сте подхванали системата на здравеопазването  Sunglasses.
Аз останах очарована от отношението към болният тук ...Само да уточня-към болният ,който има частна здравна осигуровка....,за държавните болници и безплатния прием не съм компетентна...
Това,което цвете разказа за Испания се отнася и тук....и не само за родилките...Миналата година правиха операция на Ати,и още от входа едва ли не не ни занесоха на ръце до стаята,която ако не бе болничното легло,спокойно минава за стая от 5 звезден хотел....Храната се носеше от сервитьор и пр.....Лекарят дойде няколко пъти преди и след операцията,обясни подробно всичко....
Силно се надявам ,че и в България скоро платеното здравеопазване ще е със същия стандарт...Нали все така казвахме преди...ех ,веднъж да стане платено,че поне да си плащаш ,но да ти обръщат нужното внимание...Но май не се получава...като ви чета....
А като съм започнала с здравето,да ви кажа ,че и ние като малката на  хилинили,си носим постоянно микробите от училище  Sick,но лошото е ,че се лепят веднага и на мен...И така сиропите за кашлица си ги пием като сокчета  Tired...но без особен резултат..

Иначе ,след малко закарвам Ати на градина и имам среща с призмо  Simple Smile

хаксев,и ние не сме правили годеж тук,но това ,което знам е ,че на годежа момичето прави кафе на гостите,а в това на бъдещият си съпруг слага сол и пипер... т.е. да стане гадничко  Mr. Green,а той трябва да го изпие...нали го е направила избранницата му....И още,бащата на момчето иска ръката на момичето със определени думи....

Желая на всички ви спокоен,ден и много здраве...

# 203
Добър ден!
Ние не сме от най-ранобудните напоследък. Като си изпия кафето и то станало обед. После разходка и докато се опитам да свърша нещо из къщи станало време за вечеря.  Whistling И така набързо ни минава деня...

Ох не знам това здравеопазване в България каква ще става. Направо ми е мъка като гледам, каква е мизерия. Баба ми беше болна от рак и отказаха да я приемат в болницата, защото нямало места. След като намерихме връзки се оказа, че места има и талони за изследвания има. Просто не ми се коментира.

Бенмари, то и в България ако си плащаш ти обръщат внимание. Може и да ни е на нивото на Турция, но пак не е като в държавните болници. Що се отнася до здравните осигуровки в Турция, можеш да получиш прилично обслужване след прилично чакане, но няма да ти откажат лечение поради липса на талони или друга безумна причина. Ние понеже нямаме време и нерви да чакаме ходехме в една частна болница и си доплащахме. Аз лично съм доволна.

tsve_te, адаптираме се лека-полека, какво да се прави това. Но все пак не е другия край на света и нещата са по-лесни.

Ние бягаме навън, че комшиите са решили да правят ремонт  Thinking

Приятен ден на всички!

# 204
 smile3525Внимание,внимание, всички мишки на събрание smile3525

Днес се роди Теодор - Берк , 4,330гр. 54см в 2:00 сутринта.Щастливата мама Джорди казва - "Тео е голям сладур  Grinning започна да си отваря очичките".

добре са ще ги изписват в неделя

smile3525

# 205
Джорди, честито бебе!

Да е живо, здраво, да ви радва много!      bouquet

# 206
Майко мила, голям юнак е родила Джорди!
Да сте живи и здрави, Джорди   bouquet

# 207
  • Истанбул
ЧЕСТИТО НА ЩАСТЛИВАТА МАЙКА И ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО!!!

smile3525 smile3501 smile3525 smile3501 smile3525 smile3501 smile3525

Да ви е ЖИВ и ЗДРАВ, да расте умничък и винаги под грижовните очи на мама и тате! Analı babalı büyüsün!

# 208
  • Истанбул
Djordi.Честита рожба  bouquet  bouquet  bouquet.Да расте здрав и умен за радост на мама и татко, Hug Heart Eyes Hug

# 209
  • Истанбул
Призмо не забравяй да си искаш мюждето този ,който съобщава вестта го черпят Simple Smile Grinning Laughing Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт