АПРИЛчето е весело дете-говори,пее,учи се,расте!

• 12 780
  • 309
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.Варна
Здравейте!
Ая, welcome пак при нас!!много се зарадвах да те видя в новата тема,а още повече,като разбрах за щастливата вест.лека и безпроблемна бременност ти желая и искам да ти кажа,че Ви се възхищавам на решителността с две толкова малки деца,да имате и трето
Днес водих Кристиан на лекар,че нали ми поддържа едни температури.....ами чисти гърдички,спокойно гърло,има обаче много гадни сополки,които му пречат да спи.И капки не помагат Rolling EyesУтре ще търся някакви други.Дано има ефект от тях
Лека нощ от нас Hug

# 16
  • Попово
 Hug
мацки събитието наближава и ще как  Crazy има няма 20тина дни, обаче днес на консултацията се рабрахме с докторката до вторник ако не се покаже да отида след обеда и да видим какво ще правим Crossing Arms честно да ви кажа не ми се чака вече  Sunglasses иначе и Тошко и батко му се родиха точно с по 21 дни от обявения термин, и това ме навежда на размисли и страсти , които ще ви спестя Wink
за яслата- обадиха ми се от понеделник да го водим, аз съответно звъннах на педката тя като вдигна една валянка че щял да се изпоразболе, че от там и бебето и т.н. та се отлага старта с поне " докато стане на 3 месеца бебенцето" (така се изрази докторката) и това е срази ми ентусиазма още в зародиш дет' се казва.
за спането- ами спи си детето, по обед спи и вечер като пън, да не дърпам дяволето само ако му никнат зъбаци или е ял нещо бобово се магарясва, иначе през нощта не пие ни вода, ни мляко, но сутрин си продължаваме с АМ, после закусва към 9.30, обядва, следобедна закуска и вечеря, това му е хранителния режим  Peace и яде всичко, което най- ме радва  Simple Smile

# 17
  • Beyond the Frontiers
Вижте на сайта на л.а.г.у.н.а. коя торта ще харесате защото еклерови стандартни има няколко.
Допълвам:
Инфо от клуба за цените:
1. семейни пици от 20 до 24 лв (става въпрос за големите пици)
2 . топла кухня - сиренца, кашкавалчета пане - 24 лв
                          - пилешки хапки пане - 28 лв
800 гр. платото
3. студена кухня - колбаси, сирена, минишишчета???, хапки, млечни топчета със сусам???- от 20-25 лв на плато.
солети ще вземем на място - пликчета - няма да се циганя за двата лева предварително да ги включвам в поръчката Peace
имат и детски сокчета със сламка
Сметки за събирането.
- куверт за дете - 6 лв - наем, грим, музика, украса, 1 момиче аниматор
- за второто момиче - 20 лв. общо - мисля, че е просто задължително, като се има предвид, че май сме към 20-тина деца

Допълнително: по желание
- украса за децата - балон, свирка, шапка, домино (предполагам имат предвид маска) - 1 лв. на дете - трябва да решим
- куклен театър - 125 лв ( при 20 деца излиза към 6-7 лв на дете) пише за всякакви възрасти - Снежанка и седемте джуджета, Спящата красавица, Житената питка, Червената шапчица, Рибарят и златната рибка, Палечка.
- тортата - примерно една торта тиква с мишки -  Тортата може да се изработи от 10 до 14 парчета(напълно достатъчна, не всички деца ядат сладко, пък и техните парчета могат да са по-мънички) . Пълнеж - еклерова торта. Цената е 49 лв. За нас примерно една стандартна торта - примерно еклерова 14 парчета е 27 лв. ( струва ми се, че ще дояждаме детската, така, че няма нужда от повече)
- кетъринг за децата и родителите: топъл бюфет, коктейлни хапки, месни плата, плата сирена, смесени плата, пици, салати,дребни сладки, соленки, еклери, петифури и още много лакомства, ядки, пуканки, солетки, чипс и други
-безалкохолни, вино, бира

Извинявам се, че занимаваме всички с това. Peace Hug

# 18
Добро утро и от нас Simple Smile

Ауа, е, колко е приятно да се види някое от старите никчета Simple Smile. Честито ново щастие, лека и безпроблемна, с много радост и усмивки и само с положителни емоции и щастлив край Simple Smile

Pęþ£ήã, успех, никакви проблеми и най-голямото щастие е съвсем близичко /-)

За трети път пиша и не успявам да изпратя написаното, така че вече ще пускам и по-кратки постове.

Сега тръгвам към Борисова градина, ако някой ще се разхожда натам, ще съм на кръглата площадка с момичетата Simple Smile

Приятен ден на всички ви Simple Smile

P.S. Никакви претенции за избора на менюто, аз продължавам с диетата, а мъжът ми е на бира по принцип и двамата с Руена ядат всякакви торти, така че изцало се доверявам на теб, elku - elena

# 19
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

Ауа, радвам  се, че си намерила време да пишеш. По снимките виждам, че момчетата са пораснали страшно много в сравнение със снимките, които имаме от теб в общата албумче Hug Heart Eyes

Style, мерси за доверието, но и аз съм пробвала само еклеровата им торта и страшно много ми хареса. За това моля някой ценител, опитал и другите да се произнесе Mr. Green

mama_na_kiki, catty m, развам се, че разбойниците са адаптират така добре. дано и другите априлчета да свикват така бързо. Колкото до сополките и Борис е така от както е на ясла - все има нещо в нослето Confused

Понеже попитах в нашата ясла на какви песни ги учат, защото в къщи не можем да разконспирира ме, какво пее Борис  Laughing и са ми сложили писъмце в чантата му със списък на песничките Mr. Green и текста на едно стихотворение, което учи децата да правят разни неща. По-късно ще го сканирам и ще го пусна, защото не съм го чувала преди , а е много интересно  Mr. Green

Пепена, ще стискам силно палци и тайнво ще завиждам за скорошната радост Embarassed Heart Eyes

# 20
  • Чехия
Привет мами от мъгливите планини..

Ели декуий за новата темичка.
Aya страхотна новина, едно голямо Честито и от мен..лека и безпроблемова и едно розово вързопче на края.

Style и при мене така става няколко пъти и после вече се отказвам да пиша.. EmbarassedТези дни обаче пренасочихме антената и нета е значително по -добре..

# 21
И аз тук.  Peace

Ая честито. Много лека и безпроблемна бременност.   bouquet

# 22
цОП в новата тема,и тя започнала със страхотна новина-АУА лека бременност и  stork-girl
ПЕПЕНА и на теб леко раждане и после да видим малката красавица Wink

# 23
Айя, чудесна новина и страхотна начало за новата ни темичка   stork-girl  Леко бременеене  Hug

# 24
Ая,  Hug  Hug  Hug толкова много ни липсвате и редовно проверявам из форума къде се подвизаваш  Wink Честито миличка, пожелавам ти лека и безпроблемна, с огромно пожелание за една малка госпожица, по която батковците да тичат  Wink  Praynig Много ще се радвам, да дойдеш на партито за Хелоин  Hug

# 25
Aya, ЧЕСТИТО ! Лека и безпроблемна бременност, само хубави моменти с коремчето, а после панделки да връзвате (може на една, а може и на две главички  Wink )   И стискам палци Борис и Виктор бързо да свикнат с яслата, а както са заедно, ще им е много по-лесно .
Ели, голямо мерси за темата!   bouquet
Пепена, вчера се чудих къде се изгуби, да не бо принцесата да се е показала, ама ето те тук  Hug
Иве, благодаря, имах нужда точно това да ми каже някой  Hug  Когато не съм послапа и грам през нощта, и търпението ми също спи през деня. А после ми иде да си изям Д....о от яд.

# 26
  • Чехия
Привет мамчета..пихте ли вече кафе.

Пепена
Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed  stork-girl леко и бързо да е и после мигове преизпълнени от щастие и любов с малко бисерче спящо нежно е прегръдките ти.

Алекси, и хаха и мен ме хващат лудите, но на теб ти простено ти си с две   bouquet...
Преди много ми беше страшно, че всичко е на опаки и страдах и ми беше криво...Сега просто реших, че има ли дете тук ще е така като стана пенсионерка всичко ще ми тип топ и всяко нещо на място..тогава ще ми се иска да е весело.. Mr. Green
Верето си има своя територия на пода и така във всяка стая..С времето ще расте вертикала и вече няма всичко да е по земята и извън шкафовете.
По-добре да имам разбъркана къща и щастливо детенце ...защото все пак първите години са най-голямата инвестиция за мъничето.

# 27
Привет и от нас  Hug

Иве, пихме кафе, но и това от теб няма да откажа.
Ая, ЧЕСТИТО!!! Лека и базпроблемна бременност!
Дризе, Честит Рожден ден! Скоро ще си гушнеш най-скъпия подарък  Hug Честити рождени дни със закъснение и на Саня, Зазка, Клер, Танб и Ди п! Много щастие ви желая, момичета!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ели,   bouquet  и на теб за темичката

От миналата събота Вики беше болна, поддържаше 39 градуса температура, която въпреки свещичките парацетамол не спадаше  Tired В четвъртък бяхме в детската болница, съмняваха се за бактерии в урината, но, слава Богу, такива нямаше. Някакъв вирус ще да е било, ама какъв, не можахме да разберем... Важното е, че температурата вече спадна, дано тези дни да започне и да спи през нощта, без да се буди на всеки 40 мин.
За игрите - най-обича да строи с конструктора Лего. Той е за деца от 2 г., но Виктория се справя много добре. Строи "замъци" с дървени кубчета, забелязвам, че има чувство за симетрия, рисува на магнитната дъска, приспива куклите и плюшените играчки, рита топки - 4 различни по големина и наведнъж  Laughing , играе на криеница - или с нас, или с играчките  Mr. Green , подрежда безспир ... И също като Калина на Илит знае кое къде трябва да постави в къщичката с формичките, но нарочно отива на друго място и ме гледа дяволито в очите. Като й кажа не, и тя повтаря "нье"  Laughing
Тръшкането още не ни е достигнало.
Поли, снимките на Дари са разкошни! Любопитна съм какъв е новият ви обектив, защото резултатът е много хубав  Thinking Между другото и ние наскоро увеличихме колекцията Wink
Пепена, леко раждане и ще чакаме снимки на малкото принцеса с гордите й батковци fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Видях, че сте коментирали и менюто на дечицата в яслите, ще копирам поста си от една друга тема :

Става въпрос за целодневна забавачка за деца от 0 до 4 години от веригата Каталпа /Catalpa/, работното време е от 7 сутринта до 18 следобяд.
 За бебетата се осигуряват 2 вида АМ, майките, които кърмят могат или да оставят кърма, или да отиват да хранят малчовците на място /нужното време се приспада от 8-часовия работен ден/...

Първата закуска е вкъщи, но учителките винаги питат дали детето е яло нещо. Ако не, се предлага плодово мюсли или плодова каша с мляко. За дечицата от годинка нататък менюто е следното -  9.30 се ядат плодове - банани, ябълки, круши и т.н. 11.30 е време за обяд - сандвичи с крема сирене, кашкавал, шунка, фъстъчено масло, ябълков мармалад плюс мляко 1,5% масленост. Един път седмично се предлагат пресни супи или салата, пиле със зеленчуци и ориз /детски вариант на индонезийското наси  Laughing/ или макарони. Когато децата се събудят от следобеден сън - около 15.30 или по-рано закусват плодове. Последното хранене е около 17 - тогава хапват по бисквитка или rijstwafel /екструдиран ориз/.
Да уточня, че родителите не трябва да носят нищо - нито храна, нито консумативи като кърпички, памперси и други подобни. Едниственото, което се изисква е да се остави папка, в която учителките да събират рисунките на дечицата.

стана дългичко Blush затова спирам. Приятен неделен ден от нас

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 13:58 от Nijntje

# 28
Nijntje, желая бързо оздравяване на Вики! Дано да е било вирусче и вече да е "отлетяло".  Целувки на красавицата!

# 29
  • Попово
Здравейте дами,
искам да попитам мамите от Варна за добър лекар- дерматолог, който да работи и по ЗК евентуално, може и да не е по ЗК, излезе ми някаква бенка на гърба която расте  #Crazy и ще трябва да се махне до няколко месеца.а бих искала да си запазя час от сега  Peace
благодаря ви предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт