АПРИЛчето е весело дете-говори,пее,учи се,расте!

• 12 781
  • 309
  •   1
Отговори
# 30
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТА НОВИНА НА АЯ

# 31
Све, благодаря ти  Hug

Вики обаче не върви към подобрение. Малко след като писах на обяд температурата се качи отново, повръща... само гледа да се гушне... абе не мога да си позная детето  Tired Целия ден нищо не е яла, ако изключим една бисквита следобяд. А сега като я слагах да спи дори не прояви интерес към млякото си  Tired

# 32
Nijntje Много съжалявам да чуя за болно детенце, но мила, не се тревожи че не се храни , за 2-3 дни нищо няма и стане , а така организма се бори по-интензивно просто съсредоточава се в борбота .Скорошно оздравяване Praynig

АЯ  bouquetЧестито страхотна новина, лека бременност и още много радости да ти носи живота.

ivalex Аз смея да твърдя, че също много щадящо се отнасям към Мони и е кърмен на поискване и сега така се храни без насилствени режими за каквото и да е. Каквото мога също му позволявам, обезопасила съм всичко и му давам да играе на воля. НО въпреки всичките ми усичия напоследък положението много се влоши, страшно ми е трудно. Ще дам пример, днес бяхме в едно кътче където има патета те за заградени с ограда, Монко взе камък и искаше да го цопне във водата, но той голям и не минава през оградата и се ядоса и като ревна като зарита и легна на земята Sad, ами какво да направя. опитвам да му отвлека вниманието в такъв момент с нещо друго, но той даже не си отваря очите ooooh!

Ами започнах да се изнервям да се карам с хората Embarassed, ох трябва да се уровновеся пак някак , ама как Rolling Eyes

Бяхме на екскурзия тези дни и за пръв път водихме Монко зад граница-в Гърция само за 1 ден през останалота в реме бяхме в любимия ми Мелник и Благоевград Heart Eyes Резултата обаче е , че се чуствам смазана и още по-уморена. Монко пътува зле плака , повръща, в Мелник и двете нощи се будеше пред 2 чеса за мляко. Едната нощ почти 3 кофички изпи Shocked и в 6 часа започваше да кукурига като чуе петлите и много смешно ги имитира, та не спахме много.

Стега бля-бля за нас, лека нощ сладурки и малки такива сладкишчета Hug
снимки

# 33
Nijntje, все едно описваш Александър преди месец! Но на него му мина за три дена и беше с по-ниска температура! Тук лекарката каза, че е от зъбите, а вие как сте със зъбоникненето? Да не би някой коварен кътник или кучешки да тормози малката бузоранка? Дано бързо се оправи доброто дете! Hug Давай й да пие вода много!
Neci, може би момчетата са си по-буйнички! Аз винаги съм била синоним за търпелив човек за близките и приятелите ми, но сега не мога да се похваля със същото! Close
DRIZE, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! МНОГО ЩАСТИЕ И УСПЕШНО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ВИ РАДОСТ!   bouquet  

# 34
Ох, така като ви чета и колко мисли ми се завъртат в главата, ама каквато съм си докато ги напиша и ще ги забравя поне половината  Embarassed

Иве и Неци ами какво да кажа-много добре ви разбирам и двете-ами Ани е приспивана все на ръце, редовно си спеше при нас на спалнята, обезопасявам и и давам да рови и разхвърля-еми не се тръшка чак (надявам се и да не започне де), но от това по-кротка и слушаща не е станала. Не е лошо дете, то лоши деца няма де  Grinning, не е супер да не ме слуша, ама милата я гони бяса по 24 часа на денонощието и от това, че и обръщаме внимание на 100 % по-кротка и слушаща не е станала  Embarassed. И аз искам да се занимавам повече с нея, да и чета, да и разказвам приказки, да играем игри заедно-да ама не, тя повече от една минута насреща ми не се свърта ако не се гоним, мачкаме или беснем, просто детето си има в повече енергия и това е  #Crazy И аз много пъти съм си мислила като catty, че Господ ми е пратил такова дете да ме научи на търпение, че то на мен силно ми липсва това качество  Twisted Evil Сега наистина съм по-търпелива, поне с детето и пак не достатъчно, понякога си изтървам нервите и после съжалявам, все си викам, че е човешко и че и аз съм човек все пак, а не само майка  Laughing, ама ми е криво. Успокойте ме, че и на вас ви се случва  Crazy

Ая ЧЕСТИТО и адмирации за смелостта, аз да си призная срам не срам  Blush само при мисълта за бременност и бебе с Ани изпадам в паника и тих ужас, ето този месец ми "закъсня" с един ден, малее умрях си от страх. Все си мислех за Алекси  Hug, как се справя милата и си викам, че аз не бих могла и изпадах в паника направо. Иска ми се да почакаме поне още 3-4 години, сега не се чувствам готова изобщо. То не че с първото в началото се чуствах готова де, но това е друга тема  Wink

Поздравления за клер и таня за рождените им дни, съжалявам, че съм пропуснала, всичко най-най-хубаво ви желая от сърце   bouquet

Пепена за съжаление не мога да помогна, май Светлето е по в час с лекарите, пожелавам ти лико раждане и чакаме малката принцеса на варненска среща скоро  Hug

Малее пак станало 1 и половина, нашият тати нали е болнични и по цял ден се офлянква и все не му се спи, отивам да го слагам, чао и лека нощ от нас!

# 35
  • Варна
Здравейте дами,
искам да попитам мамите от Варна за добър лекар- дерматолог, който да работи и по ЗК евентуално, може и да не е по ЗК, излезе ми някаква бенка на гърба която расте  #Crazy и ще трябва да се махне до няколко месеца.а бих искала да си запазя час от сега  Peace
благодаря ви предварително  Hug
Pęþ£ήã , преди време се наложи на сестра ми да потърси услугите на дерматолог, и тогава ни препоръчаха Д-р Станчев. За съжаление знам само координатите на частния му кабинет-ул. Васил Априлов 1(до Лятно кино Тракия, до газстанията). Работното му време е 16-17.30 часа всеки ден. Телефона там е 60 50 45. Ние не си запазихме час предварително. Дано съм ти била полезна.

# 36
АЯ, честито!!! желая ти успех и лека бременност!

# 37
  • София
И аз много пъти съм си мислила като catty, че Господ ми е пратил такова дете да ме научи на търпение, че то на мен силно ми липсва това качество  Twisted Evil Сега наистина съм по-търпелива, поне с детето и пак не достатъчно, понякога си изтървам нервите и после съжалявам, все си викам, че е човешко и че и аз съм човек все пак, а не само майка  Laughing, ама ми е криво. Успокойте ме, че и на вас ви се случва  Crazy

Все едно аз съм го писала. И аз се опитвам да съм по-търпелива, по-разбираща, по-обесняваща, но на моменти не издържам. После гриз-гриз съвета  Rolling Eyes
Като тръгнах на работа, ми беше много добре, да си призная - чувствах се освежена, смеех се с колегите, разнообразно ми беше. Вярно, ужасно ми липсваше детето по цял ден, вечер не можех да му се нарадвам, ставало ми е тъжно, че вечер например сме заедно само по 1-2 часа, докато легне да спи, но определено бях много по-спокойна с него. И аз се ужасявам от мисълта за второ дете точно сега. Искам, но по-късно.

# 38
  • Beyond the Frontiers
Аз си знам моята песен.

Момичета, моля пуснете ми по едно съобщение, кой ще идва и клоко души сте за Хелуинското парти, съответно претенции за ядене и т.н. Тази седмица трябва да уточним броиката горе долу. Дори после да се откажете не е страшно и не дължите нищо. Просто другата седмица трябва да поръчаме и менюто и тортите.  Peace Peace Peace

Лек и успешен ден.

Като една вече работеща мама -  Mr. Green, който го интересува нещо във връзка с туризма да свирка.п В момента съм се заровила в Коледни и Новогодишни програми, така че където мога ще помагам  Mr. Green

# 39
Здравейте!
Стискайте палци,защото днес е финала на състезанието ,за което ви писах преди време.Като се прибере баткото ще пиша какъв е резултата. fingerscrossed
Nijntje,дано скоро се оправи Вики.И Калина го изкара този вирус,като повечето тук.Важното е да не се обезводни.Прегръдки от мен. Hug
Денисимо,успокой се,не си единствената дето си изпуска нервите.Нормално е и не виждам нищо лошо в това,стига да не се прекалява.Действа възпитателно-казвам го от опит.Като знам каква щурачка е Ани и като си имаме една такава вкъщи,напълно те разбирам. Laughing
Драйз,честито и от мен на патерици!  bouquetНай-хубавият подарък тепърва ти предстои и стискам палци раждането да мине леко.
Накратко да ви разкажа какво направи Кики вчера.....Дадох и близалка и докато си говорим с една приятелка , тя кротко си я ближеше.Знам,че накрая има дъвка и внимавах уж- да  и я взема като стигне до нея.Гледам по едно време от близалката останала само пръчката ,а Калина  доволно дъвче дъвката . ShockedИзкарах и я от устата и тя се разсърди.Казах и да не я гълта,защото ще я боли коремчето и отново и я върнах,за да спре да реве.И за моя голяма изненада се оказа,че вече можем и дъвки да дъвчем.......представяте ли си,паднах от смях. hahaha
Ивалекс,току що гледах клипчето на Верчето как показва буквичката на мама,тати ,баба,охлювчето и на Верчето.Браво на умницата,голям напредък. smile3501 HugКалина само нейната буква разпознава от едни магнитни букви на хладилника.

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 11:25 от larsen

# 40
  • София
АЯ, Здрасти отново и много честито за новото очакване!  bouquet Hug Hug Знам, че още отпреди си мислеше за трето детенце и искрено ти се възхищавам, както и на всички смели мами, които вече поеха по пътя на второ и трето детенце. Аз срам, не срам ще си призная, че много ми се искат и 2, и 3 дечица, ама ако може някак да се мине без цялата хамалогия по бременността и раждането, коликите, зъбоникненето, моментите, в които бебето плаче, а не знаеш какво му е и как да му помогнеш, безсънните нощи, липсата на каквото и да е време за себе си и т.н. Човек трябва напълно да пренебрегне егоизма си, за да стане родител. И да е готов, че ще има трудни моменти, които трябва да изживее с детето си.
Казват, че майките след раждане не искали и да чуят за друго дете и след година две им идвал друг акъл. При мен обратното - след раждането ми се искаха десет дечица, но с времето все по-малко ми се захваща наново с това.  Embarassed Е, сигурно ще се реша на второ, ама да видим кога ще е... Rolling Eyes
Това е за всички майки с повече дечица.  bouquet Браво, момичета!

Nijntje, и аз да кажа да давате повечко течности на Вики, за да не се обезводни, но то вие като сте си до нея, най-добре знаете какво и как. Дано отминава вече. Praynig

Поли, а Дарето как е? По-добре ли е?

# 41
Здравейте, бях забравила колко е уютно тук  Heart Eyes. Благодаря на всички ви за пожеланията и да ви се връщат и на вас  Wink. Честно казано и аз се надявам да връзваме панделки, че ако се появи още един младеж ще е сериозно тестване на нервите ми.

По темата за търпението, аз им давам да ровят, да разхвърлят и т.н., но те са бесове. и не се спират за секунда. Естествено, че имат и тихи моменти - обожават да четат книжки и ние обожаване те като четат книжки  Mr. Green. Но в останалото време, или се катерят по столовете, или се състезават с колите в коридора, или тичат крещейки... И през повечето време изискват непрекъснато внимание  Crazy. Напоследък се заиграват сами (разбирайте сбиват за някоя играчка), та е една идея по-добре, но и като стане напечено си е наистина напечено.

Повръщането, преди месец изкараха този грип придружен и с разстройство, държа ги повече от две седмици, отслабнаха ужасно и по време на болестта не бяха моите деца. Имаха и температура. Виктор я поддържаше почти 3 дни с частичен успех на сваляне. За сравнение, аз го изкарах за един ден, мъжа ми за пет. Много е важно да е на диета (и никакво мляко) и да поема колкото се може повече течности.

Пепена, за да не изпусна събитието, леко раждане   bouquet

За партито, лажете повече детайли, плийз  Blush (приемам инфо и на лични  Flutter). Като е за купон, аз съм първа писта, само да разбера кога, къде и как  Crazy.

Илит, и мен ме е шубе, ама си искам пак да гушкам бебче  Whistling. Иначе не съм от най-спокойните майки, за нощите да не разказвам, че сигурно вече 10 тома мога да напиша  ooooh!. Пък като се замисля, че две изкарах, едно ми се струва като в малкото междучасие  Laughing.

# 42
Айде втора   Grinning

Ели, Hug

Blush Embarassed Blush Кой да види,че има 3 стр преди мен..Отивам да чета.

Ая, Hug Така ми липсваше!Имам си те малко по-специално,защото ти ми отвори очите за априлчетата Hug Като чета за изживяванията с Борис и Вики направо се просълзявам.Много мили ми става,защото и аз много си мечтаех за близначета!
Честита ти нова бременност!Пожелавам панделки  Heart Eyes

Пепнка,чакаме с нетърпение госпожицата! Hug
Направо многодетна темичка ще си спретнем тук!  Laughing

Нашето яслоходене върви много добре.Алекс леко промрънква сутрин,но всяка сутрин носим цветя(а когато забравим и някое клонче от дръвче Laughing) за лелките и минават по-лесно нещата.

Говорене-всичко повтаря  Crazy Чак ми е плашещо,защото вчера съседът ни си поправяше колата и псуваше ужасно.Вечерта Алекс не успя да отвори една врата,ядосе се и "мама ти" беше на лице  #Crazy Направо онемях.Чела съм за"лошите думички",че е добре да не се реагира на тях и ще ги забравят по-лесно,така и направих.Но само като се сетя и настръхвам.
По-лошо картинка от малко дете говорещо подобни работи не се сещам в момента.
Иначе и нашата баба има заслуги за някой думички.След като се изпишка казва "Баво,пико" в превод -браво пикльо.
Да не си помислите,че само глупости дрънка  Mr. Green

Честит рожден ден на всички,които съм пропуснала!   bouquet
Болничките бързо да оздравяват!
И стискайте палци-в сряда имам 3 изпита и ще имам нужда от положителната ви енергия!  Hug

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 14:19 от Groznoto_pate

# 43
момичета да почерпя-днес навършваме 7 години семеен живот Wink

Ауа напълно те разбирам за лудницата с малките-като знам моя Ачо умножен по 2 #Crazy и неразбрания му батко,и аз понякога ставам разногледа,ама да са ни живи и здрави Wink

# 44
  • на североизток
Мегън,честита годишнина!Още дълги години да сте заедно и много да се обичате и разбирата!
Ая,честито и от мен!Лека бременност и едно прекрасно бебче на финала!
Пепена,браво на теб!Така бързо мина времето!Дано всичко да мине без проблеми и скоро да гушкате малката принцеса!
Яна си ходи на ясла без проблеми.Най-накрая изникнаха долните кучешки зъби,дано скоро да пробият горните и вече да се свършва с това мъчение за малката ми хубавела.
Мога да я похваля,че от две седмици говори доста.Вече казва - здрасти,чао,лека нощ,бебе,кукла....Когато се изцапа казва,че Нана /Яна/ цапа Laughing,казва спи,когато й се доспи,пее-тааалеж а къбо....Направо е невероятно колко бързо и някак изведнъж порасна.Може би покрай Мони,който нон стоп бърбори,или защото е момиченце,но се развива доста по-бързо от батко си.И в яслата се адаптира по-бързо и не плаче.Обажава да играе с батко си,подражава му,хем го търси като са разделени,хем се карат за играчките като са заедно.Тя май повече се затъжва за него, а той вече си търси приятелчетата на неговата възраст.
Иначе и тук върлува някакъв грип.Бързо оздравявне на всички болни!

Общи условия

Активация на акаунт