АПРИЛчето е весело дете-говори,пее,учи се,расте!

• 12 604
  • 309
  •   1
Отговори
# 270
  • СОФИЯ, по празниците в Разлог
ЗДРАВЕЙТЕ!
Мина цяла вечност от когато не съм се включвала във форума Embarassed
Поздрави на всички
априлчета от "бебе" Елена, която успешно тръгна на ясла, но с памперси и биба /залъгалка/. Моето кротко момиченце вече е истински звяр  Twisted Evil- изучи се покрай батко си на всички щуротии и постоянно влизам в ролята на рефер.

Целувки на всички! Hug

# 271
  • Варна
Честита дъщеричка на Drize!!!

# 272
Честита радост,Драйз!Нека Бериа расте здрава и много да ви слуша,а кака Селин да ти е първа помощница!
Честита племенница на Ели !
Лина,да ви е жива и здрава и вашата розова панделка!

Много ми е тъжно  като чета за болните дечица,дано бързо преборят болестите!Много прегръдки от мен! Hug Hug Hug
А Страчи и Марта защо не ни предупредиха да гледаме и ние!?! Crossing Arms
Пепи,как сте с малката Василена,свикнахте ли вече на темпото?Като знам аз как съм с  един ученик и една гевезана вкъщи,представям си какво ти е на теб. HugКога чакате щастливият татко?
Лека вечер и много целувки за всички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 273
честита да е Берия на Drize, много здрава, яастлива и бочана да расте малката принцеса!

Ели, честита ви радост и на вас, много да е здрава пелменничката ти,а ти много добра леля да си, и да глезиш племенницата (нашите лели казват, че лелите са за това, а сетсра ми се е заканила да научи Борис да яде шоколад  Mr. Green )

целувки на всички априлчета, а на болничките повече, и бързо да оздравяват Simple Smile

Нашите палавници са все така сополиви, Калината и тя, слушаха я, казаха , че били чисти гърдичките, верно че и понамаля кашлицата, и дано да продължава така. Нито секрети от нослето й взеха нито нищо. Та продалжаваме с бабините рецепти. Иначе Борис се радва много на третото бебе, хи хи, хоси ми го да го храня, гали го. То милото още е на мляко, похапва малко морковче, но ....абе баш бебе, и захранване има даже  hahaha  У нас от утре ще е много весело, ще си имаме гости, една приятелка с 3 месечно момченце, ще са тук за една седмица. сигурно и няма да имам време да ви навестявам много. ТА се надявам да си изкарате много хубав Хелоуйн, и да нащракате много снимки , та да има и за нас. 

# 274
Здравейте и от нас!
Честита радост на Драйз и нейното семейство! Да расте здрава и щастлива!
На болничките  Hug, и бързо оздравяване.
Дари днес беше на ясла и ми я върнаха зверски подсечена! Пищи милата и не ми дава да я пипна. Беше и с резервното боди, но като я взимах ми казаха само обичайното "Много яде, много спа....."
Утре ще питам защо така?

# 275
Честита дъщеричка на Drize ! Нека е здрава, хубава и послушна !   bouquet
За предаването по ТВ2 - не ви предупредихме, че не знаехме кога ще ни дават. Тия са мноооооого зле, милите, фльорца до фльорца. Репортерката милата, се е объркала нещо с тая професия, повече и подхожда една по-древна професия  Wink Иначе за тези, които не знаят, аз съм си известна от край време  Whistling . Доста дълго време ме майтапеха групичката от у-щето за бременни, че разни майки идваха при мен и ме познаваха, а аз не...  Blush
Марини - добре ни разсмя, веднага като прочетох поста ти звъннах на Марта и двете като си припомнихме интервюто се посмяхме. Да живее еманципациятаааааааа ! 
Wink

# 276
  • Чехия
Честа дъщеричка на Drize, нека ти е жива и здрава.

Поздрави от нас, мамчета ние малко се поизгубихме имахме гости от Бг. ..майка и татко бяха за 10 дни тук и беше същинска Коледа.
Прегъдки на всички болнички мъничета.

# 277
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,
нещо съм изтървала, за какво предаване иде реч?

# 278
Честита радост,Drize!Много да ви радва малката принцеса   bouquet

# 279
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Хи-хи...благодарение на желанието на Александър да гледа какички и поради това, че не ми даде да превключа канала, видях МАРТА и Страчи в една анкета по иначе безумна за мен телевизия! За първи път се задържах на TV2 повече от 5 сек и късмет...Много надъхващи бяха...феминстки..."Излизайте без мъжете си, жени! Не им се давайте!" Сладурани! Така им се зарадвах, все едно видях близки приятелки! Wink
Хайде стига болести вече!  Naughty
Бързо да се оправят всички болнички!

За това

# 280
  • на североизток
Честита дъщеричка,Драйз!Да расте жива и здрава,много слънчева и лъчезарна!

# 281

ЧЕСТИТА ТИ РОЗОВА РАДОСТ, DRIZE! ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА БЕРИЯ И МНОГО ДА СТЕ ГОРДИ С НЕЯ!

ЕЛИ - Честита ти племеница. Аз самата съм щастлива леля на три великолепни деца. Е, две от тях вече не са деца - тази година са абитуриенти и наравно с тях съпреживявам приятните емоции около завършването. Такава носталгия ме е обзела за онова време, че чак се изумявам.
За съжаление и мен ме тръшна вируса. От петък съм със убийствена кашлица и грандиозен носотеч yu5. Не можах да се размина с антибиотика. Дано не съм заразила малката, че от понеделник е на ясла, пък и не искам да пропуснеме партито.

ДНЕС С МЪЖА МИ ПРАЗНУВАМЕ ГОДИШНИНА ОТ СВАТБАТА И ПОЧЕРПКАТА Е ОТ МЕН!

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 11:57 от slance80

# 282
СЛЪНЦЕ ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА

Ето малко информация за годишнините

1 година -памучна или басмяна сватба
наречена е на най простата текстилна материя,защото се смята, че е дна година след сватбата празникът вече е преминал в делник за младото семейство.С една дума тече семейното ежедневия.
Подаряват се кърпи и хавлий.

3 годишнина -кожена годишнина

4 години -платнена годишнина

5 години-дървена сватба-пете години са критична годишнина,по този повод оббичаят на този дин е тя и той да си разменят дървени предмети.
подаряват се дървени предмети.

7 години -медна сватба-период който мнозина смятат за особено критичен в съпружеските взаимоотношения .И като залог за бъдещето щастие съпрузите си разменят медни монети или съдове.Копуват се медни съдове за дома.

8 години-тенекиена сватба с това сиво название наричат този период от сватбата,в потвърждение на това че семейния живот се върти главно около кухнята и прозаичните неща от всекидневието ,двамата съпрузи си подаряват лъскави домакински съдове.Взимат се лъскави предмети за кухнята.

10 години-сватбата на розите-на този празник се канят гости кумове ,шафери съпреживели заедно с остарелите с едно десетилетие младоженци техния най -щаслив ден.на този ден не само се подаряват рози а и си танцува с червени рози.

11 година -стоманене

12 година -копринена

13 години-дантелена сватба -тази годишнина е предупреждение -не забравяйте да подържате блясъка на своя браклподарява се дантелено бельо.

14 година -слоново костна годишнина

15 години -стъклена сватба-той и тя си подаряват стъклени предмети влагайки особен подтекст ,че отношенията между съпрузите трябва да бъдат чисти и прозрачни като стъкълце .подаряват се кристални предмети.

20 години-порцеланова сватба-празничния обяд се сервира в порцеланов сервиз в знак на това,че от старите вече не е остана ла и една чинийка .Купува се порцеланов сервиз.

25 години -сребърна сватба-този четвърт вековен юбилей е един истински подвиг в семейното летоброене.на празника се събират всички роднини И наред със златните венчални пръстени които все още носят ,двамата взаимно си даряват и по един сребърен .подарява се сребро.

30 години-перлена -тридесет години преживени заедно се нанизват като перли в огърлица.За съпругата перлена огърлица.

35 години-ленена сватба това е междинен юбилей.на този ден съпрузите обогатяват къщата с ленени покривки и кувертюре.Купуват се покривки и пердета.

40 години-рубинена сватба-подаръка е особено символичен.Към златните венчални пръстени се прибавя по едно рубинче камъка на любовта и огъня.подаряват се рубинени накити.

45 години-сапфирена сватба-подарява се пръстен или накит със сапфир.

50 години-половин век-златна сватба-заедно неразделени в радост и неволи.по този забележителен повод съпрузите си устройват повторна сватбена церемония разменят старите си златни пръстени с нови.разменят се
златни бижута.

60 години-диамантена сватба-подарява се пръстен или накит с диамант.

70 години - благодатна сватба

75 години-Да си 75 години с любимия човек не е ли това най красивия подарък за преданоста и любовта съпътствали и двамата съпрузи в общия житейски път.

някъде се срещат и под друг ред

# 283
  • София
DRIZE, да ти е жива и здрава дъщеричката!

Слънце, честита годишнина, още дълги години щастлив семеен живот!

ДейзиГ, защо няма за 2 годишнина?  Crossing Arms Ние точно 2 г. ще направим след 2 седмици Simple Smile

# 284
Ето какво знам аз, но имайте предвид все пак, че източникът е австралийски  :

1-ва - Хартиена
2-ра - Памучна
3-та - Кожена (eстествена, лицева  )
4-та - Копринена
5-та - Дървена
6-та - Желязна
7-ма - Бронзова
8-ма - Електрическа 
9-та - Керамична
10-та- Консервена 
11-та -Стоманена
12-та- Ленена
13-та- Дантелена
14-та- Слонова кост
15-та- Кристална
20-та- Порцеланова
25-та -Сребърна
30-та- Перлена
35-та- Коралова
40-та- Рубинена
45-та- Сапфирена
50-та -ЗЛАТНА
55-та -Нефритена
60-та -ДИАМАНТЕНА

ПОДАРЪЦИ
за различните годишнини от сватбата

Годишнина от сватбата: Подарък за съпругата:
1-ра - Хартиена часовник
2-ра - Памучна памук и порцелан
3-та - Кожена кристал и стъкло
4-та - Платнена електроуреди
5-та - Дървена сребърни бижута
6-та - Желязна дървени предмети
7-ма - Вълнена вещи за службата й 
8-ма - Бронзова платове и дантели
9-та - Керамична кожени облекла
10-та - Калаена бижута с диаманти
11-та - Стоманена модни бижута и допълнения към облеклото
12-та - Копринена перли или цветни скъпоценни камъни
13-та - Дантелена текстил и скъпи кожи 
14-та - Слоновокостна златни бижута
15-та - Кристална часовник
20-та - Порцеланова платина
25-та - Сребърна пълен комплект сребро 
30-та - Перлена диаманти
35-та - Коралова нефрит (джейд)
40-та - Рубинена рубини
45-та - Сапфирена сапфири
50-та - Златна злато
55-та - Смарагдова смарагди
60-та - Диамантена диаманти

И въпреки че подарък "часовник" е "на раздяла" - забележете, че се подарява няколко пъти), някои издържат дълго...
Колкото повече сте женени, толкова по-скъпа става жената...Направо да се замисли човек... ;-§)) И все пак...Пожелавам ви дълги и щастливи съвместни години

И това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=238033.msg5470315

Общи условия

Активация на акаунт