Яслата 12

• 22 823
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Само дето си има наредба за почистването и дезинфекцирането на детските заведения и ако ще 5 рейнбоу-а да използвате, пак няма да се спестят препаратите Laughing

# 166
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ако тази прахосмукачка Рейнбоу се използва само като прахосмукачка, без останалите й функции, просто не виждам смисъл да се купува! Може да се купи съвсем обикновена! Защото не ми се вярва да започват да почистват дюшеците на децата или пердетата! А и като започнат да я заемат на другите групи не се знае кой как ще я стопанисва!

# 167
В яслата тази година на родителската среща се реши да събираме по 15лв. и се купиха килими и една прахосмукачка, но определено е някоя по- евтина, не е рейнбоу.
Телевизор и DVD си имат от предишна група. Климатик със сигурност нямат, имат едни духалки за студено време без парно.
При нас тази година били решили вместо играчки да купят с парите събрани от родителите  прахосмукачка Рейнбоу на стойност 2000 евро.Всеки трябва да даде пари в размер на една месечна такса, т.е. 40 лв.За да било чисто и за да са здрави децата в яслата.Как ви се струва това.

А тези пари от цялата градина ли родителите ще събират за прахосмукачка, че като се сметне колко по 40лв е 2000 евро, то са си 100, а надали вашата група са толкова деца. А и цялата градина с една прахосмукачка, нали се сещаш колко ще стигне до вашата група.

# 168
мира този път не се размина и, след като я заболя уше вчера и днес продължаваше да има т, вече е на АБ Cry и минимум седмица не сме на ясла Confused жалко, щото тъкмо 2 дни спеше бз проблем, и дано не се появи адаптационен проблем Praynig Praynig Praynig Heart Eyes

# 169
В яслата тази година на родителската среща се реши да събираме по 15лв. и се купиха килими и една прахосмукачка, но определено е някоя по- евтина, не е рейнбоу.

А тези пари от цялата градина ли родителите ще събират за прахосмукачка, че като се сметне колко по 40лв е 2000 евро, то са си 100, а надали вашата група са толкова деца. А и цялата градина с една прахосмукачка, нали се сещаш колко ще стигне до вашата група.

Яслата е от 4 групи , общо 80 деца, но имало родители които щели да дават  и 3000 и по 100 лв.Една прахосмукачка за всички щяла да бъде.
 според мен има по-голяма нужда от поставяне на камери, навсякъде. Grinning

Само дето си има наредба за почистването и дезинфекцирането на детските заведения и ако ще 5 рейнбоу-а да използвате, пак няма да се спестят препаратите Laughing
  Къде да я потърся тази наредба.

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 09:22 от Анаид

# 170
Много съм притеснена, цяла седмица не е бил Сашко на ясла и от утре пак сме там, как ли ще реагира незнам, сигурно пак ще има рев.
Бързо оздравяване на всички болни дечица и по-малко сълзи

# 171
  • София
Доби, и ние сме така - Венци не е бил на ясла от 9.10. и определено не иска да ходи при децата. Утре ще бъде рев.  Cry

# 172
Здравейте, аз отдавна не съм се появявала, но си имахме гости, после други ангажименти...абе...дълга история.
Зори определено свикна с яслата, влиза си сама вътре без рев, яде, спи, играе. Само дето от вторник пак си е у дома с хрема и лека кашлица. Слава Богу че за сега се разминаваме само с толкова!  Praynig Но ще я задържа и следващата седмица, че още подкашля и няма никакъв смисъл да я метна там и след два дни пак да я прибера, вече влошена. А си имаме и едно детенце с варицела в нашата група и сега няма да е изненада, ако в следващите дни Баба Шарка ни навести. Явно докато тръгне наистина на ясла ще дойде пролетта. На мен така ми намирисва.
Сега отивам да видя какво сте писали по-напред  Laughing

# 173
  • София
Успех на всички утре.

Кало за съжаление е много болен. Тази сутрин до 4 часа е повръщал. Кашлица, температура и сополи. Утре татко му ще го води на лекар и ще си го гледа вкъщи. Аз за съжаление на този етап не мога да отсъствам от работа.  Sad

# 174
И Тони утре е на ясла. Притеснено ми е как ще реагира и как ще се разделим. Друга дилема е дали да му сложа памперс. От около 3 месеца сме ги махнали изцяло, но сега като се застуди понякога ми казва в последния момент. А там се чудя дали ще каже на сестрата или лелята, а и дали ще му обърнат внимание защото той не говори, а показва. newsm78  Май ще приготвя 2 комплекта за резерва и 1 памперс,като ще ги предопредредя да го сложат когато остане последния комплект от резервите. Макар че за 2-3 ч. може да няма гафове.
Утре вечер ще разкажа как е минал първия ден.

Нана дано Кало оздравее по-бързо. Praynig

# 175
  • Sofia
Здравейте момичета, ние и следващата седмица ще отсъстваме от ясла, продължаваме да лекуваме  пневмонията. Искам съвет!!!Моля ви!
Писах, че имаме проблем с отношението в яслата, първо беше удряне по главичката, после дърпане  на ухото, отказваше да излиза навън да играе с децата, започнал да се напикава, и още куп неприятни ситуации, сега и тази пневмония. Майка ми трябваше да ходи в чужбина да работи, но нещо се размисли и предложи да го гледа известно време, защото аз от другата седмица тръгвам на работа. Незнам какво да правя, дали да го спра от яслата, вярно ходил е 3 седмици само, но пък е доста наплашен, само като чуе за градината почва да плаче, мъжа ми предпочита майка ми да го гледа докато направи 3 и после да опитаме с градината, да но това е половин година, няма как да му запазя мястото и ще трябва отново да кандидатстваме другата година, но пък тогава откъде да знам дали ще успеем да влезем.
От една страна не искам да рискувам след тази пневмония да го върна скоро там, от друга пък все се надявам, че ще свикне (макар, че с крясъци и заплахи се съмнявам да стане). Незнам какво да правя, ето днес ходихме при баба му и той не искаше да си тръгва, иска да остане там, защото си мисли, че иначе ще го водим на градина, при все че и нея я вижда доста рядко.Незнам какво да правя?

# 176
Чесно казано щом има кой да го гледа, спри го за 2-3 месеца, после пробвайте пак да го пуснете, може по-лесно да се адаптира. Успех и дано бързо да оздравее детенцето.

# 177
априлска мама,щом като толкова трудно се адаптира детенцето,ако можете гледейте си до 3 годинки  Peace,аз също имам възможност да си гледам детето до 3 годинки,но реших,че сред децата ще се чувства по-добре и сега свикваме с яслата  Laughing
Кайли,успех утре с яслата,надявам се Тони бързо да се адаптира  Peace,а иначе мисля, че едно комплектче резервни дрешки ще ти стигне  Peace,аз два дни само разнасям раницата,както си я оставя,така си я взимам,дори казват,че и вода неискала да пие,само обикаляла помещението  Mr. Green
Нана,дано се оправи бързо Кало,че много се измъчи милия  Praynig Hug
Утре ще пиша как е минал третия ден при нас  Laughing

# 178
Днес отново сме на ясла.Ден 4 от нашето ходене : стана без проблем, облякох я , измихме зъбите , тоалет и хайде навън.Като доближихме градината и започна да реве. Като видя госпожата още по-силно и не иска да ме пусне.Казах чао и излязох(късаше ми се сърцето, но ако съм там раздялата ще е още по-жестока)!
Госпожите казват че там доста плаче,като чуе за яслата и започва с "мама"и хленчене, не иска да си играе с децата или с играчките, но пък яде (и удома не иска яла е на 100 %) и пишка в гърнето.
Кажете по-опитните ако има такъв случай колко дълъг е бил адаптационния период(поне там да спре да реве и да си играе с децата).Кайли,моята госпожичка също не казва а показва , но госпожата й ми каза че нещо извоювано не трябва да се пренебрегва и да слагам по 3-4 чифта резервни като започне по цял ден да стои.Говори с жените там , но и за тях ще е по-добре да не го врещаш назад!Аз те съветвам памперс да не слагаш!
Нана бързо оздравяване на малкото слънчице!

# 179
  • София
Най-накрая и ние сме за първи ден на ясла. Държа се доста добре - сам си отвори и двете врати и влезе, не е плакал. Ще видим наобяд какво е положението като го взема. Дано и утре е спокоен, което много ме съмнява, но надеждата умира последна.

Общи условия

Активация на акаунт