Яслата 12

• 22 823
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
За да сме напълно солидарни с другите, а и за да потвърдим статистиката днес Лена повърна на фонтан сутринта. Туй то - два дена на ясла и сега "х" дена вкъщи.
Нана, обясни на Кало, че един от малкото здрави щастливци, така че хич да не се оплаква от яслата  Peace Шегувам се, ще се адаптират децата, но сигурно ние ще побелеем до тогава от притеснения.  ooooh!

# 91
Nana миналата година като тръгнахме на ясла Пеши плака в продължение на месец и половина и после спря изведнъж - ако ще те успокои това де Grinning. Но сега пак плачем, защото сме в нова градина, да видим до кога. Лошото е че тамън почне да посвиква и се разболеем. Ето сега например ако изкараме цялата седмица здрави, следващата няма няма да ходи, че ние с баща му заминаваме за чужбина и той пък ще е на бабиндом.
 А да се оплача и аз - в къщи е станал невъзможен. Всичко е "НЕ", всичко се хвърля, тръшка се да реве за всякакви невъзможни глупости, изпада в изстериии а бе ужас. Миналата година нямаше такова нещо. След яслата си беше нашето дете, а сега направо не мога до го позная Sad.

# 92
  • Плевен
Да ви кажа,че съм притеснена за детето. Трети ден е на ясла. Там доколкото разбрах почти не яде. Сутрин плаче малко,но вечер и нощем няма укротяване. През 2 часа се буди и плаче много. И изглежда много подтисната и нещастна. Тя е много общителна и контактна,но сега изобщо няма и следа от това. Не ми дава и до тоалетна да отида,реве за най-малкото.
Дайте съвет какво да правя, да я изчакам ли до края на седмицата да видя дали ще се успокои Thinking
Аз направо съм като болна като я гледам как страда Embarassed

# 93
 За Малена,че няма място за ЛС в кутията-
Да,точно за родителската.Много ме е яд,че я изпуснах.Исках да видя за какво става на въпрос.Може ли да ми разкажеш?
Аз вчера отидох до яслата и видях Жекова,но нищо не ми каза,освен,че сме много малки още и ако може да не я давам. hahaha

# 94
  • София
Нана, обясни на Кало, че един от малкото здрави щастливци, така че хич да не се оплаква от яслата  Peace Шегувам се, ще се адаптират децата, но сигурно ние ще побелеем до тогава от притеснения.  ooooh!

За съжаление ясленските истории не ни подминаха. Вече пи антибиотик и беше пет дена вкъщи, а е тръгнал на ясла от 23 септември.  Sad Сега давам имуностимулатори, дано ми се задържи здравичък  Praynig

# 95
  • София, "Младост 3"
здравейте
бяхме болни, и ние на АБ и двамата...но аз приемам нещата такива каквито са - и какво да мисля, като БДАни се разболя още преди да тръгне на ДГ...не е от нея - той си е кекав...
МИмата така и не се тръшна то ангината на брат си, но стреса и преумората ис казаха думата и след две седмици ходене се тръшна то ясления грип...
желая бързо оздравяване на болните и здраве пак здраве на здравичките
леко приспособяване на нас мамите, щото е трудно...Мими днес рони тихо сълзи сутринта и скимтя тихичко...он се държа геройски и вярвам с моята подкрепа ще се справи и ще преодолее тази първа трудност в живота си...щото предстоят още много и никоя няма да е по-лека.....
успех и на вас и нека имаме повече вяра в силите на децата си и в тяхната приспособимост

# 96
Здравейте!
За сега само ви чета, защото в нашата ясла има скарлатина и е под карантина, та все още не съм пуснала дечко. Може и да се наложи да правим изследванията на ново, но  здраве да е - ще ги направим.
Успех на всички новобранчета, по-малко сълзи, а на болните - бързо оздравяване.

# 97
Здравейте момичета  Cry, много ми е тежко и не знам какво да правя, в такава безизходица...съм направо ужас. Та ситуацията е такава. Малката е на ясла от 19 Септември, не сме се адаптирали още, но явно има проблем, защото е толкова наплашена...Следобед като я взимам вече не иска да ходим никъде нито на люлки, нито на пързалки, само да сме си вкъщи двете. Целува ме постоянно  Cry. Питам лелките как е, но не освен да кажат резонното: яла, спала, слушала друго не чувам. Вече адски се изнервям. Исках да говоря с педагожката, цяла седмица не мога да я открия. Само тяхната група (те са най-малките) никога досега не са изкарвали навън, като затворници. А като минавам покрай една ясла до нас, даже ги изкарват и преди обяд.  Една майка от нашата  група ми разказва за какъв плач става въпрос от всички деца, като си вземе нейно детенце и то само при определена учителка. Нямат нито музика, изобщо не знам с какво ги занимават тия деца цял ден. Като питам за родителска среща, постоянно чувам ще изкараме бележка. Никога досега не съм си представяла и не съм очаквала така да се държат...
Мисля си да я местя в друга ясла, то места няма...а аз си мисля за местене. Ако няма друга група на тази възраст...
Извинявам се за дългият пост и може би много объркан, но дайте съвет. Ако някой е бил на това положение да помогне.

# 98
 Bilyana,мила, и аз съм така изтормозена като теб,да не би да ходим в една и съща ясла? Същото положение сме,за жалост. Sad
Аз нямам никакъв вариант за изход в момента,но се надявам да се преместим в една друга градина,където сме втора резерва и директорката ни увери,че ще откриват две нови групи през ноември.
Моето зайче днес остана за цял ден,понеже баща му не може да отсъства днес от работа.Планът беше да ходи цяла седмица на половинка,но мъжа ми почнаха да го привикват още вчера и вчера следобед я гледах аз,нелегално измъквайки се от работа. Големи притеснения,голям кошмар,не знам къде ще му излезе края.

И на нас не са ни правили родителска среща,а вече чакам с нетърпение.

# 99
Да се разпиша и аз!
Али от дне е на ясла ! Поплакала е доста ама госпожата каза че повече от инат че не става на нейното(даже ги е блъскала и ритала учителките).Всъщност докато са пяли , слушали музика , чели книжки и разказвали приказки е седяла и е слушала ,но като е било времето за игри и е реввала.Надявам се че ще се оправи.Като ме видя и даже се усмихна на госпожата и целувка и даде и каза че утре пак ще иде  .
Надявам се бързо да свикне и да не боледува много! Поне е яла ако не друго и е накарала госпожата 1 час да я люлее на люлката та да се забавлява!Не се е и напиквала аз като казах чре ходи на гърне и показва госпожата им , която ми се видя доста отзивчива каза че в това отношение е супер и  да не й нося памперси а повечко дрешки! Аз и не мисля че от първия ден ще се радва !
Всички болнички да оздравяват !!!
Ние сме утре на родителска!

# 100
  • София
Bilyana , опитйа се да поговориш със сестрите, кажи им притесненията си относно държанието на детето. Ако не искат да те изслушат и поговорят с теб, опитай с директорката, кажи че си силно притеснена за детето. Дано скоро се адаптирате, че мога да ис представя през какъв ад минаваш сега  Hug

# 101
Привет,

Вчера мина нашата родителска среща.Доволна съм,разбрах каквото ме интересуваше и въпреки,че в началото имах известни резерви към лелите в яслата ,сега съм по-спокойна и ги харесвам.Прочетоха ни отново правилника,запознаха ни с програмата на децата по,която работят,обясниха ни дневният им режим и отговориха на всички въпроси.Накрая едната леля каза,че вечер си ляга  в мир със себе си защото знае,че е дала всичко от себе си на децата.Това исках да чуя,дано е така и браво на тази жена... PeaceСега ще купуваме пастели и моливи,пластелин и листи ,че малките започват да творят.... Crazy Mr. Green
Да ви питам при вас как се процедира с водата?До сега при нас имаше списък всеки месец и по него определени родители купуват вода,мокри и сухи кърпички.Обаче,сега имало нова заповед на кмета и това се забранява,сега трябва всяка сутрин да носим водичка и всички останали неща,при вас така ли е?

Bilyana Много кофти,представям си как се чувстваш, и аз бих те посъветвала да опиташ да поговориш с персонала,да им обясниш как се държи детето,да ги питаш как е положението когато е там,да ти дадат идея от къде идва проблема.Ако не,говори с директорката,те имат голям респект от нея.Пожелавам ти успех и дано детенце да се успокои. Hug

# 102
Да ви питам при вас как се процедира с водата?До сега при нас имаше списък всеки месец и по него определени родители купуват вода,мокри и сухи кърпички.Обаче,сега имало нова заповед на кмета и това се забранява,сега трябва всяка сутрин да носим водичка и всички останали неща,при вас така ли е?

Радвам се,че родителската среща те е успокоила и чакам и аз с нетърпение нас да ни съберат.
Понеже нашите лели,както писах,не са от разговорливите,не знам точно как процедират с водата.Първия ден занесох на Ива шишето с биберон,понеже все още пие от биберон,но те ми го върнаха.Казах,че тя много обича да пие вода,но не може да пие от чаша и исках да знам как действат,отговориха ми,че ги "подканят от време на време", ама това какво значи,не ми се изясни.

Мокри кърпи ми поискаха един голям пакет при постъпването,казаха,че всички родители носят,те ги събират някъде и ги ползват по ред и като свършат запасите,пак карат всеки родител да донесе по един пакет.

# 103
Здравейте момичета! Да се запиша и аз в темата.
Днес вече са ни готови изследванията, утре ще посетим доки за попълване на картоните, и в понеделник живи и здрави ще сме "ученици". Ще бъдем в 79-то ОДЗ в Студентски град, в началото на темата не можах да открия други дечица, които да са там.
Аз съм в "предучилищна" треска, притеснява ме самото адаптиране, въпреки че вече почти една година работя, а малчо е в къщи с  детегледачка. Притесняват ме и един куп други въпроси. Надявам се с малчо да се преборим и двамата и бързо да се адаптираме към новата обстановка  Praynig

# 104
Да се запиша и аз в темата, че и мен вече ме вълнува. Малката ми принцеса е на ясла от понеделник. За сега нещата са що годе добре. Поревава си по малко, но мисля че е нормално. Но аз съм доста зле. От както я водя незнам къде се намирам. Нищо не ми се захваща, напрегнато ми е и съм готва да се разплача за всяко нещо. Имам някои притеснения относно персонала и броя на децата. Мисля си че за 20 деца само една леля и една учителка са изключително малко за да ги обгрижват качесвено. Вие как мислите (не че мнението ни ще промени нещата...)?Искам да пожелая на всички малчугани много, много здраве! Според мен най-важното е да са ни здрави, а това че си поплакват мисля че ще го преодолеем. Между другото дъщеря ми е в ОДЗ Пеперуда в Дружба 1, в 4-та ясла. Ако им някой от тази градина можем да обменяме инфо.

Общи условия

Активация на акаунт