Цьолиакия - тема 2

• 47 394
  • 466
  •   1
Отговори
# 315
ВИВИ, можеш да го дадеш 2 часа преди следващия прием без проблем.Даи й да пие и 2 мл ампули витамин ц. Бързо оздравяване.

# 316
Здравейте.Май не е много хубаво че Виви не е писала днес,може би са ги приели в болница.Дано нещата вървят вече на добре.Аз днес се наканих и направих ябълковият сладкиш с карамел.С безгл. брашно,засега е най-сполучливият сладкиш който съм правила с това брашно.Ако някой се интересува,ще напиша подробности.Днес се сдобихме и с хлебопекарна,Мулинекс 5000,намалили са я с 20 лв. в Технополис и решихме да не отлагаме повече.Само че в книжката с рецепти няма такава за безглутенов хляб.Пред нас един мъж,незнам за къде му трябваха,ама си купи 3 броя.

# 317
Виви, оздравявайте! Всички мислим за вас и ви желаем здраве!
Безглутенов хляб в хлебопекарна (на Бистра)
410мл вода
2бр яйца
45мл олио
5мл оцет
1чл сол
25гр захар
520гр брашно
2чл ксантан гума
11/2чл суха мая

Моята също е на Молинекс и няма рецепта за хляб. Спазвай последователността при слагането, както е по книжката. Двете рецепти са от стария форум.

Хляб на Ради
Яйца не слагам, защото малкия е алергичен, а за мляко използвам Фризопеп, защото още и мляко не яде.
0,500кг, брашно
300мл. вода /леко хладка/
2ч.л. сол/ малката мерителна лъжичка към машината/
2ч.л. захар
2ч.л. мляко/ Фризопеп/
2ч.л. зехтин/и олио не яде/
4ч.л. мая
Задължително спазвай последователността/вода, сол, захар,зехтин, мляко, брашно и накрая маята/.
Най-хубавия хляб ми е ставал от брашното на д-р Шер.

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 18:15 от M_Nik

# 318
Благодаря ти!Аз досега този на Биси правех,но с 400гр брашно.Но съм объркана,защото хлябът започна да ми се получава едва когато започнах да оставам да ми втасва маята в топлата вода със захар за 15 мин.,и тогава продължавах,а сега трябва да сложа всичко на куп.Щом казвате,трябва да се получи!Те тези машини нали са умни,знаят си работата.  Wink

# 319
Рози, аз също разтварям със захар и топла вода за 5 мин. и тогава в пекарната.
В съседния блок гръмна газова бутилка. Изпопадаха стъкла и се разтресе силно. Доста се постреснахме, уплашени да не е земетресение  Praynig
Явно Виви са в болницата, дано там им обърнат нужното внимание. При всички случаи са при специалисти и има контрол.  Peace

# 320
Момичета, аз моя си го правя на око Wink  Grinning Слагам около 3 ч.ч. (300-400 гр.) брашно на Шеер от пакета Mix Pan, щипка или 2 сол, пакетче суха мая на Dr. Oetker  и накрая заливам с ч. чаша и половина вода (водата трябва да бъде на половината на количеството брашно, ако се прекали с водата тестото излиза извън формичката, а отвътре хляба остава кух) и програмата ми за месене, втасване и печене е 3 часа и 20 мин. И да ви кажа, правя страхотен хляб Stuck Out Tongue
Все карам майка ми да ми напише какви рецети използва за сладкишите които ми приготвя, за да ви пратя и на вас,  но и тя все на око ги прави, но следващия път като се прибера, надявам се ще ми каже някоя рецепта  Grinning Иначе си ме глези с кексчета, торта Гараш, реване и др подобни Stuck Out Tongue

# 321
Svetman, направо ми се прияде! Явно и майка ти добре е специализирала  chef. Поискай й някоя рецепта, например за реването и кексчета. Тортата Гараш по-скоро би заинтригувала Биси. Ние сме още малки.  baby_neutral
Биси, направих мекичките от тестото за хляб и ги ометоха. Чудя се дали мога да сложа от него в хладилника и да правя при поискване.

# 322
Здравейте момичета!
Не сме в болница, а бяхме по лекари и затова не съм писала. Днес последно ни казаха, ч ене се чуват хрипове и че е от носоглътката. Върнахме се вече в Русе. Малката е доста по-добре. Вчера сутринта имаше 38 Т, но не съм давала антипиретици и до вечерта спадна от само себе си. Днес няма Т и да се надяваме, че страшното е минало.
Още не иска да яде  и акото стана рядко. Явно е от антибиотика, защото пише, че може да има такава странична реакция.
Пожелавам ви хубава вечер Hug

# 323
Това са добри новини! Оздравявайте! Може да е бил поредния грип...

# 324
Здравейте!Виви,радваме се че вече сте по-добре,бяхме се притеснили.Другият път като идвате в Добрич ще се радвам да ми се обадиш и ако имате време да ни дойдете на гости,много ще ми бъде приятно да се запознаем! Grinning

# 325
Днес ходихме да дадем кръв за теста ЕМА, че вече 7 месеца сме на диета. Дано е отрицателен!  Praynig
Давали ли растителна сметана Хопла, на децата? Дали става за тях?

# 326
Моят син освен глутен не трябва да яде и нищо съдържащо казеин. Много ми е трудно с крема за торта. С блатовете няма проблем, но млякото е много трудно заменимо. Прегледала съм всички растителни сметани и във всички присъства като съставка млечен белтък или нещо друго млечно. Само една -"Halta" и то тази, която е за сладкарски изделия, не за готвене( в нея имаше някава суроватка или сметана ) уж няма млечни съставки. Ето съдържанието: вода, хидрогенирани растителни мазнини, захар, стабилизатор(Е420) , натриев казеинат( Sad), сгъстител(Е463), емулгатори(Е473е, Е472б, Е322), сол, ароматизатори, оцветител(Е160а). С една дума -голям боклук  Mr. Green ,ама .... си затварям леко очите  Sad. Аз съм си замразила сок от ягоди и слагам в разбитата сметана. Използвам я изключително пестеливо намазвайки блатовете, колкото да го излъжа да изяде блатовете, в които слагам оризово, кестеново брашно, ябълково и т.н уж полезни неща. Пробвала съм и с други плодове и се получава, ама мойто диване освен ягода друг плод не признава  Cry.

# 327
Милена,пожелавам ви ни едно антигенченце да не ви е останало LaughingВие за втори път ли сте на изследване от както сте на диета,предполагам и вас са викали след 3 -тия месец?Тогава пак ЕМА ли ви правиха и какво показа?Нас ни викат,но се пада около Нова година,в голямата зима,най-вероятно няма да посмеем да тръгнем.

# 328
След 3-тия месец ходихме за диспансеризация при д-р Панталеева в Св. Пантелеймон в събота (през здр. каса) . Тя каза, че ЕМА - след 6-тия месец за деца, тогава се повлиявала. На 3-тия месец само общи изследвания и докторката го прегледа и ни разпита как върви лечението. Изписа витамини и фолиева к-на. Изследванията си ги бях правила през джи-пито тя само ги коментира. Бихте могли да направите изследванията и ако нещо ви притеснява да я питате по телефона.
Сега се оказа, че безплатни изследвания в болницата не можем да правим (платих), а трябвало пак талон за Св. Пантелеймон и оттам д-рката да ми ги пусне по здр. каса. Трябва да се изследва пълна кръвна картина с утайка, АЛАТ, АСАТ, ГГТ, желязо, калций, фосфор.

# 329
Благодаря!Олекна ми ,че и тук можем да видим как вървят нещата,а на пролет вече ще отидем в София.Нашият педиатър даже и не пита как е детето когато ходя да ми изписва брашното,не е споменавал изобщо за изследвания.Най-вероятно защото го попитах(обвиних) защо не ме е предупредил да не давам глутен преди 6-ия месец.А той каза,че не се чувствал виновен,другите майки също давали и нямали проблеми #2gunfireИскам да помоля Svetman,да напише  в какво са се изразявали неговите кожни проблеми?За втори път ми се появяват две петна по кокалчетата на пръстите,като малки екземи,с малки ситни пъпчици.Първият път минаха с Клобедерм.На баща ми излязоха същите и лекаря казал че са от препарати newsm78.

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 08:42 от rozi-maxi

Общи условия

Активация на акаунт