Цьолиакия - тема 2

• 47 397
  • 466
  •   1
Отговори
# 300
Мисля че е по-добре да не даваш прясно мляко, особено като са казали да сте само на Алл 110, пък дори и в кремчета и сладкиши  Stop От него може да ака толкова. Ние също сме само на Алл 110.

# 301
  • София
За който не е видял:
Коледен купон за децата!

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 20:49 от Mama Igi

# 302
Добзр вечер!
Тъкмо се връщаме от бърза помощ. Днес по обяд Мими изведнъж много отпадна. Преди това нищо й нямаше, бяхме на разходка и по гостита. Аз си помислих, че й се спи и не премерих Т. А то детето спа много време, после се пробуди за малко и пак се унесе. На пипане не ми изглеждаше гореща. Вечерта като премерих температурата беше вече над 38.5. Рози-Макси, прегледа ни някаква д-р Роталиева.(ние сме  в Добрич). Изписа ни Зинат. Не знам да го давам ли, хич не я прегледа обстойно,но то в бърза помощ и не може. Добра ли е тази лекарка? Притеснява ме да не сме развили скрита пневмония и да трябва снимка. Дали да не я заведа утре във Варна, но идея си нямам при кого в събота Sad
Искам да дам микробиология от нос и гърло утре. Намерих в нета, че някаква лаборатория във Варна работи утре до обяд и евентуално след това да започна със Зината.

# 303
Виви,тази докторка не съм я чувала,но така или иначе в бърза помощ не са никакви специалисти,общопрактикуващи са.Имаме съсед,педиатър и е добър,др.Милушев..Ако искаш ще говоря с него да ви прегледа.Ето моят телефон-0898 612134.Но се включвам късно,вероятно сте заминали за Варна,и по-добре.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 10:06 от rozi-maxi

# 304
Здравейте майчета,

... Тези "нормални" изпражнения дали е възможно да са следствие на пробиотика и креона?...

Напълно е възможно, защото креона разгражда храната още докато тя е в стомаха и така улеснява дейността на тънките черва  Wink

# 305
Дано е някое леко грипче! При децата започват с по-висока температура, за да пребори вируса. А други симптоми има ли, кашлица, сополи, червено гърло или хрипчета (не дай си боже), че чак Зинат? Цибалаб, поне при нас работят и събота и неделя. Май я няма във Варна...
http://www.laborexpres.com/contact.html - до 12 ч. събота
http://www.nadejda-bg.net/bg/contact.php - до 13 ч събота
http://www.statuslab.com/contacts.html - до 14 ч.
Макар че сигурно вече сте там! Стискаме палци!

# 306
Честит първи сняг! Да са здрави и с червени бузки децата (и батковците) и да боледуват по-малко!  Laughing
Тук е като бяла приказка Party Натрупа от 9 досега към 5 см. А и как духа... Разликата с вчера е невероятна. Пекохме се (вчера) по пуловерче на слънчице, а днес си е за снежен човек!
Как ви действа тиквата? Май леко ни разхлабва.

# 307
Да ви е честит снежецът,при нас е мрачно и много ветровито.Макси сигурно е изял вече 2 цели тикви самичък.Тиквата е страшно полезна,затова и бебетата се захранват с нея.В нашият Добружански край се гледат много тикви,и по това време има винаги на трапезата ни.Особено благоприятна е и за нашите чревни проблеми.Най-хубави са цигулките.Аз лично винаги купувам разрязана,за да и видя цвета-колкото по-наситено оранжева е,толкова повече каротин има,а и са по-сладки.Има леко слабителен ефект,но може да се хапва без ограничения.аз я давам задължително когато е ял ориз за обяд.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 13:24 от rozi-maxi

# 308
Върнахме се от Варна. Лекарката каза, че чувала някакъв хрип от едната страна. Има и зачервено гърло. Започваме да пием Зинат и ако температурата не спадне в понеделник трябва да направим снимка да се види да не е пневмония.Иначе си кашля както преди.
Пуснахме носен и гърлен сектер и пълна кръвна картина. СУЕ-тое на горната граница.
Много е отпаднала и денс нищо не е хапнала досега. Отказва да пие дори мляко и вода и ме е страх, че ще се обезводни. Явно и е тежко, защото все пъшка насън, а друг път не го е правила.
Току що повърна антибиотика.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 15:46 от В_и_В_и

# 309
Не знам да дам ли пак АБ?
тази система рингер актив нали става и за малки деца?

# 310
В_и_В_и според мен сте за инхалации и само със Зинат не мисля, че ще се оправят нещата.
Мисля да не чакаш до понеделник, но ти си решаваш. Моя приятелка в момента са в интензивно Бургас от отлагане на очеваден проблем. Детето е вече с остър бронхиолит, а преди два дни уж е бил обикновен бронхит. Отказва храна и в момента й вливат глюкоза.
Знам ужасно е в бг болниците, но на твое място аз така бих постъпила.
Възможно е да ти направи и бронхоспазми( недай си боже) и затова е добре да имаш у дома Вентолин, поне до прегледа. Поддържаща температура от 3 дни си е за антибиотик.
Незнам при кой лекар си била, но ми се струва крайно несериозно да те кара да отлагате до понеделник.

Извини ме, ако ти се струвам малко груба.

# 311
Нещата се развиват ужасно бързо. Аз днес бях взела багаж за болница, но отказаха да ни приемат. Сега оабче детето е още по-зле. Не знам как да го вдигна пак до Варна и ако ни откажат прием. Със сигурност сме за системи, но не знам какво да правя. Трябваше днес да настоявам повече, но нали те са лекарите. Ще изчакам малко и ако не се подобри минимално пак ще я закараме тази нощ.

# 312
Виви,ние не можем да помогнем,но всички сме с вас и стискаме палци. Praynig

# 313
Явно положението е доста сериозно. Вземи натриев цитрат за повръщането и й давай по лъжичка на 10 мин. Дай й някаква каша или АБ, но по малко, по лъжичка и изчакваш. Да не е на гладно антибиотика. Ние сме пили и е доста силен. След 3-4 приема му беше спаднала температурата, но не и кашлицата. Тя си кара дълго. И му бяха дали Вентолин, но задължително с лекарски контрол. Хем нямаше хрипове видимо, на слушалка. Абе, дълга одисея беше, нкрая дадоха нещо (не помня какво от миналата пролет) противоалергично и то сякаш го оправи. Успех, дано ви оправи бързо антибиотика.

# 314
Благодаря ви за подкрепата. Дадох й малко от ситемата Рингер. Сега малко живна и играе, но пак е топла.
Ака един път и беше леко рядко. Струва ми се, че и разстройство може да ни хване.
Трябва да пием антибиотика на 12 часа. Чудя се дали да не го дам с 2-3 часа по-рано, зашото нали предния го повърна, а и се пада да го дам чак в 2ч през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт