Цьолиакия - тема 2

• 47 392
  • 466
  •   1
Отговори
# 330
Аз сама го помолих да пусне изследванията, а той нямаше накъде да ходи. На 2 годинки са длъжни да пускат, а също и ако кажеш че преди е имало проблем. Трябва да проследяват детето.
Ние миналата зима също имахме кожни проблеми. Мазах го 3 дни с Елоком по 2 пъти на ден и мина. Като се замисля може и от алергията да е било.  Въобще откакто се е родил малчо (роди се с напълно чиста кожа), на 1 ден го захраниха (аз със секцио в реанимация) с АМ и се изрина. Докато не се прибрахме вкъщи, да си го кърмя само, не минаха тези пъпки. А д-рката викаше че било от праха за пране на дрешките в отделението. После на 6 месеца - пак пъпки (а тогава захранвах с глутен), после варицела от таткото донесена.
Направих реване по моя нормална рецепта (с безг. грис и брашно), но не стана така на шупли, като с бялото брашно. Правили ли сте? Иначе пак си е много вкусно. Светмен ме подсети да опитам.

# 331
Да ви се оплача и на вас. Малката пак се влоши. Няма температура, но е доста отпаднала и поспалива. Започна да кашля много и се появиха и воднисти сополи. Всичко започва отначало, а днес вече сме пети ден на антибиотик.
На всичкото отгоре лекарката от спешното ни беше изписала 10мл на прием, а за нашите килограми трябвало 6мл  ooooh!
Не знам дали е много правилно, но реших пак да я сложа за 4-5 дена на безглутенова диета докато е на антибиотик. Мислехме декември да идем в София да повторим ЕМА-та, но с тези болести може и да не можем. Така че си мисля, че тези 5дена не би трябвало да са проблем за изследването.

Пожелавам ви ЕМА-та да излезе отрицателна Hug

# 332
Идете на специалист Уши, нос, гърло! Излезе ли ви секрета? На него дават май и антибиограма, но Зината е доста широкоспектърен! Всъщност като се сетя и моя кашля тогава доста дълго. После личния ми коментира, че можело и това да било реакция към глутена. Ядеше го от 2 месеца. Кашля почти 1 месец и както казах дадоха нещо противоалергично. Макар че приятелчето ни от квартала, като вас изкара една серия. Оправи се. Тъкмо да тръгне на ясла и я повтори, но по-леко.  newsm78 Важното е че температурата е паднала, кашлицата минава по-бавно по принцип. Сиропче за кашлица нали пиете?

# 333
Здравейте маменца  Simple Smile

Вчера научих от д-р Георгиева, че теста за целиакия е отрицателен, така че ме разбирате напълно как се чувствам. Проблемите на Тони са от инфекционен характер. Множество бацили в нослето,гърлото, изпражненията и урината, при все че последно бяха изследвани в Бургас на 10.11. Нямам думи просто, но както казват старите хора, падна ни се по малкият дявол.

Кураж ви желая, вие сте прекрасни майки и не го забравяйте.
Съчувствам ви силно, защото през тезни дни на очакване  бях ... вие знаете.
Прекланям се пред вас!

# 334
Браво на вас,олекнало ви е Peace.С по-малкия дявол ще се справите!А ние ще продължаваме да воюваме с големия  #2gunfireДа ви кажа,Макси ,от 10 дена насам ,ака веднъж на два дена.Не иска да яде супи,по-течни манджички,само на сухо я караме.Но и много намалихме яденето.Като ака много-защо  така,като не ака-защо не ака...

# 335
Браво, Perdeto! Дано се преборите бързо с бацилите и да сте на крак за игри и забавления скоро!  Grinning
Рози, давай му плодове или компоти. а и филийката като е с масълце, по-прокарва. Може чайче или кремче с масло.

# 336
Добро утро,мамчета!Вчера ходих при педиатъра,казах му че давам течен вит.С,но излиза скъпо.Той каза,че един татко,който бил ветеринарен лекар му обяснил,че във ветеринарните аптеки се продавал вит.С в малки банки.Бил същият,но по-евтин.Със спринцовка се изтегля 1 мл.,който се равнява на 200мг.Стори ми се полезна информация,аз лично ще потърся,давам всеки ден на дребното.

# 337
Здравейте. M_Nik, пожелавам Ви само хубави резултати от изследванията.
Рози, как се справяш с фурната за хляб? Аз давам витамин с само при неразположение на детето.Все пак при предозиране е възможно да се получат стомашно-чревни смущения.Това ни го каза нашият педиатър.Той е на мнение, че организмът може да свикне с готовите витамини и да се стигне до един вид зависимост. По-добре е сам той да си ги извлича от храната.
Виви , аз също съм на мнение че трябва да Ви види и друг лекар.

# 338
Здравей,Герганче!В момента правя хляб,за пръв път,защото когато я купихме току-що бях направила,а Макси хляба го яде цяла седмица.Ще видим какво ще стане.А за вит.С-то,от къде да си го набави Макси,щом не яде цитроси,засега само банани и ябълки,а там има малко,даже мисля че в банана няма изобщо newsm78.И зеленчуци също.Преди 2 дена дадох малко домат,през ноща много плака,явно му дразни.В червените пиперки има много и аз съм си замразила,слагам по малко ,но и те май му дразнят.Краставичка давам,но са пълни с нитрати по това време,и незнам-полезни ли са или по-скоро вредни.http://www.bb-team.org/articles/1420/

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 13:25 от rozi-maxi

# 339
Витамин С се съдържа много и в картофите. Казвам го като успокоение за всички, чиито деца (като моето  Sad) не ядат пресни плодове и зеленчуци.
"В него има около 80 на сто вода и 20 на сто сухо вещество. От него скорбялата е от 60 до 80 на сто. Картофът е много богат на белтъчини, микроелементи, особено на витамин С. Ако дневно изяждате по един картоф със средно тегло 150 г, в него се съдържа половината от необходимата дневна доза витамин С. Този ценен зеленчук съдържа и умерено количество желязо, което се усвоява добре от организма заради високото количество на витамин С. Освен това картофите са добър източник на витамините В1, В3 и В6 и на калий, фосфор и магнезий. Съдържат и антиоксиданти, които играят важна роля в профилактиката на заболявания, свързани със стареенето." Ето от тук

# 340
Рози, можеш да даваш чай от шипки, ако му понася, но от този в торбичките, защото шипката има едни власинки вътре, които по-трудно преминават. В ябълката има доста витамини също, а банана в нашия случай си е направо храна! Може и грозде, но на сокче, без люспи и семки. Боровинките са чудесен плод, но сега има само замразени.

# 341
Тази хлебопекарна е върха,хлябът стана чуден.Чак не мога да повярвам ,че стана от първия път!Струва си парите! Grinning

# 342
Честито постижение! Да си го хапва с апетит детенце!
Можеш да му добавяш чубричка или маслинки за разнообразие (по-късно се слагат), може червен пипер или семки (май малките ще ги дразни, но за нас става супер), орехи, смлян сусам или чушки на парченца, може и шунка!  Може лучник и хляб с кашкавал. Допълнителните по-тежки неща се слагат по-късно, след измесването! Прочети в книжката! В пекарната чух, че може да се направи и лютеница, и сладко, конфитюр (не съм се пробвала).

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 16:53 от M_Nik

# 343
Браво Рози.
nadejda.v.l беше писала за една сметана Halta. Дирекно ли я мажеш върху блатовете или може да се разбие с някой крем?

# 344
Halta e растителна сметана, която се разбива , точно като Hopla. Просто е с друго име. Разбивам я , добавям сок от ягоди и  подслаждам с малко фруктоза , защото ягодите леко киселеят.

Общи условия

Активация на акаунт