Цьолиакия - тема 2

• 47 389
  • 466
  •   1
Отговори
# 345
Ето нещо интересно,но продуктите са доста скъпи -
10 причини да пием сок от Алое Вера

10. Въздействие върху червата
Алое вера има чудесен ефект върху функцията на червата, който гарантира, че чревното съдържимо преминава през тях спокойно и ефективно. Гелът често елиминира неприятните колики.

9. Подпомага здравословното храносмилане
Здравият стомашно-чревен тракт означава, че полезните хранителни вещества от храната се усвояват пълноценно в кръвообращението. Има ясни клинични резултати, че пиенето на гел от алое вера подобрява абсорбирането на полезните съставки и особено на протеините. Аз самият предполагам, че редица други вещества се усвояват много по-добре под влияние на алоето.

8. Въздействие върху чревната флора
Алое вера естествено балансира организма в много отношения и това негово въздействие е най-изявено в червата, където има свойството да регулира различните бактерии, които ги обитават. Например, ако в чревната флора на човек преобладават дрождите, приемът на гел от алое може да регулира количеството им. Същото може да се каже и за вредните бактерии, които могат да
се заселят в червата при определени обстоятелства.

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 20:22 от rozi-maxi

# 346
Много е полезно алоето, но доколкото знам на малки деца не се дава. Някъде го четох. Всъщност сока му е ужасно горчив. Sad
Днес гледах за Халта, но я нямаше в нашия супер. От диетичен ли я взимаш или от по-големите магазини, като Пикадили и Хит я има?
Сетих се за страхотно изглеждащи рецепти с палачинки. Идват празници и трябва да има и сладкиш за мъниците. Правила съм ги за баткото. Палачинки без глутен знаете как се правят. И крема знаете как се прави. Кафявото - с рожково брашно (какао) или розово - с ягодов сироп.
Торта от палачинки: ред палачинки, ред бял крем, ред палачинки, ред кафяв крем. Редувате. Отгоре бял с кафяви рисунки или обратното.
Руло с голяма палачинка. Пече се цялото тесто за палачинки в правоъгълна тава, като отдолу се слага масло или олио. Като изстине се намазва с крем. Навива се на руло като отгоре се слага също крем. Става много вкусно!

# 347
Рози, браво за хляба. Аз съм правила и сладкиши в пекарната и пак стават добре.
Вие давате ли лимони на децата? От два дена започнах да й давам, но колкото и да подслаждам все остава кисел вкус. Едвам успявам да й пъхна 10мл със спринцовка в устата. Засега не съм забелязала да й дразни.
Ябълките съдържат доста вит. С, а ако са домашни още по-добре.

# 348
Момичета, УЖАС! Докато бяхме в градинката и Фили си играеше с едно момченце, майка му (на момчето) извадила от джоба си солета (аз все гледам, ако имат в ръцете го дърпам настрани или предупреждавам), дала на нейното и понеже видяла че мойто я гледа, му навряла в устата 1/2 СОЛЕТА #Cussing out Моят като се обърна към мен, го видях че дъвчи нещо, тичам, а той я глътнал вече... Обрах от устата трохите, опитах да го накарам да повърне - 5 пъти, ама той не повръща. Видях се в чудо. Обадих се на личния, той вика: Не се панирай, от толкова нищо няма да му стане! Най-много да се раздриска. Звъна на Панталеева, тя каза да й звънна след 1/2 час. Какво трябва да се прави в такъв случай...? Сега го следя и чакам реакция!? Дано няма сериозен проблем!!!  Praynig
Говорих с Панталеева и тя каза да не се притеснявам от еднократна малка доза!
Чудя се, как може да има такива майки! Да пъхаш в устата на чуждо дете храна! Развиках й се, а тя ми вика, ами аз го питах иска ли и понеже гледаше мойто и е момченце, му дадох! Идеше ми да я набия!!!

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 14:24 от M_Nik

# 349
М_Ник, и аз мисля, че  на детето нищо няма да му стане. Вие направихте ли вече изследването. Да не би за него да има някакво влияние.
Много са несъобразителни някои майки. Аз винаги питам преди да дам нещо на чуждите деца. В крайна сметка може майката да е решила да не дава съответната храна или пък да й е неприятно детето й да яде храни от чужди хора.

# 350
Днес гледах за Халта, но я нямаше в нашия супер. От диетичен ли я взимаш или от по-големите магазини, като Пикадили и Хит я има?
Купувам я от Кауфланд-3.99лв. 1л. иначе или в СВА, там е малко по-скъпа .
M_Nik страхотно ми хареса идеята за тортата и рулото. Ще го направя още тази събота и неделя.  Hug

# 351
И аз вече малко се успокоих. Пих една бира и отлях. На майка днес са 9 месеца от смъртта й.
Изследването ЕМА пуснахме във вторник, ще стане след сряда. Общите изследванията са добри.
Радвам се че ви хареса идеята за палачинките в развитие. А ако не ви се пържат за тортата, може да я направите също правоъгълна, като сложите нарязано на 3 части изпечено тесто за палачинки. Тогава няма толкова пържене и става по-леко, по-малко мазно.

# 352
Миленка,не се притеснявай толкова.Най-много 1-2 пъти акуто да е рядко и толкова,поне при нас така стана веднъж,и то чак на другия ден,а грешката си беше моя-оставила бях бисквити на място,достъпно за него.И си мислиш,ако веднага реагираш,да дадеш нещо,но няма какво,станалото-станало.Щом цели 2-3 месеца трябва да се яде глутен преди да се вземе биопсия,си мисля че половин солетка не е толкова фатална.Но разбирам яда ти,толкова старание и грижи и накрая...Сега зимата ще си стоим в къщи и няма страшно,но само като си помисля на пролет...

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 15:47 от rozi-maxi

# 353
Не се притеснявай за солетата. Съпругът ми преди месец , след като измерихме ниска захар , в бързината да й дадем бисквитка,  й даде една с глутен.И ние много се притеснихме . Резултатът не се раздризка , но имаше газове, малко по-нервна стана и я заболя коремчето през деня. Чудех се дали да й дам нещо за болките в корема, но лекаря ми каза че ще отмине и че всяко дете го боли понякога коремчето. Благодаря за крема.Наскоро имахме рожденик, купих крем за торти на др. Йоткер, но той се прави с прясно мляко и се отказах да го бъркам.Сега обезателно ще опитам , че за Коледа и Нова година всички ще сме на безглутенова диета и всякакви рецепти за тези празници ще са ми от полза.

# 354
Случвало ми се е 2-3 пъти,Макси се заиграва с непознати деца и се спираме при тях.По някое време майките започват да вадят гризки,солети ,и съответно ние си тръгваме,а на него му се играе,милото Cry.Той плаче,и аз подсмърчам,много е гадно,но не можеш да кажеш на чуждите хора да приберат лакомствата.Тежко е,а и моя е толкова малък,изобщо не съм се опитвала да му говоря,защото няма нищо да разбере.

# 355
rozi-maxi, по отношение на кожните обриви, при мен бяха 2 вида. Единият беше основно по пръстите на ръцете (странично или по върха на пръстите), но след време се появиха и по пръстите на краката. Това ня бяха пъпчици, а подкожно избиваха кафеви (като бенка) петна. В първите дни е леко болезнено, а после си остава само сърбеж. Кожата по тези места се олющваше и така, неспирен процес, бях му свикнал  Simple Smile Правил съм си експерименти да ги премахвам, като ги разкъсам, в първите дни са воднисти, а след няколко дена изсъхва този пегмент и си остава точно като бенка, даже си мислих да не би да имам някакво раково заболяване, но за щастие вече ги няма Simple Smile Вторите обриви наподобяваха псориазис, понеже симптомите бяха същите като при псориазиса. Появяваха се воднисти пъпчици по лакти, колене, рамене, глава, гръб, седалишни части - това беше ужасно нетърпимо. Появяваха се по различно време, на моменти отслабваха, на моменти се засилваха, лятно време беше най-гадно. Имал съм и по лицето ми, около веждите, носа, челото, по темето и тила. След няколко дена ставаха на люспи, но аз доста често ги правех на рани. За щастие и тях вече ги няма Simple Smile Та това е общо взето, дано да не ви сполетява това нещастие, но като се храните както трябва, определено няма за какво да се притеснявате Simple Smile

# 356
Мале мале,ужас!Горкичкия ти,добре че вече ти е минало!На дребното му няма нищо,но аз напоследък съм си втълпила че може да я имам болестта,при мен са тези кожни проблеми,но слава богу,нищо общо с това,което описваш,представям си как си се чувствал!И все пак,на пролет ,ще направя и аз бързия тест във Варна.Благодаря за подробния отговор  bouquet

# 357
Здравейте!Да си минем и ние по реда-болни сме.Малкия е с температура,хрема и конюнктивит.Педиатъатърът изписа засега Isoprinosine,взема се преди антибиотик,ако се хване навреме болестта,при вируси,грип....Става за нас,големи горчиви таблетки,които се стриват.Каза да ги имам винаги и да давам,когато усетя че се разболява.Давам и Ефералган и Тобрекс за конюнктивита,и лайка съм сварила.Ако и утре поддържа тази температура-антибиотик.Този път доктора се отнесе добре,дойде в къщи!

# 358
За хремата може да капеш хомеопатични капки Еуфорбиум, също и по 1 капка от ампула вит.С. Аз й правих и едни капки с лук. Изцежда се лук и се разрежда с равни количества чай от лайка.
Много добре, че сте започнали Изопренозина сега. Аз се разчетох напоследък и видях, че действал много добре ако се взема още в началото на болестта.
А колко е висока температурата?

# 359
 Температурата беше над 38,но сега спадна след сиропа,най-вероятно пак ще се вдигне,с един прием няма да мине.Това с лука е много ефикасно,майка ми си слага чист сок от лук,обаче е много гадно,но разредено с лайка по ще се трае,ще пробвам.Това си е чист вирус,никъде не сме ходили,явно татко ни го донесе.Вчера очичките му бяха зачервени,а аз не се усетих че еконюнктивит. Sad

Общи условия

Активация на акаунт