Цьолиакия - тема 2

• 47 381
  • 466
  •   1
Отговори
# 360
И ние пиехме Изопринозин като бяхме с варицела. Той е доста силен имуностимулатор.
Пробвала съм с лук, ама опищяхме махалата, хем го разредих. Бързо оздравяване!
При нас нямаше особена реакция от солетката досега, ама се изпопритесних...
Виви, а вие как сте? Овладяхте ли положението?

# 361
Миленка,вие по колко го пихте този Изопринозин?Нашият лекар ни изписа сутрин и вечер по цяло хапче,а сега четох че се дава по половин на малките?

# 362
Ние пихме по половин капсула сутрин и вечер. Понеже сме около 10кг и излизаше, че трябва да пием точно по 1 капсула на ден.

При нас нещата се влошиха и последно ни казаха, че имаме бронхит. Продължаваме със Зината и 3дена ще бием и друг антибиотик.

# 363
И ние така, 2 пъти по 0,5 таблетка. Зависи колко тежи детето. Тогава беше и той около 10 кг. Мисля че 2 пъти по 1 таблетка е доста. Може би 3 пъти по половин е за вас  newsm78
Бързо оздравяване на болничките!  Peace
Биси, къде се изгубихте?

# 364
Здравейте!Сутринта измерих 39,5 ,и направо се паникьосах Shocked!Веднага мокри чаршафи,течен аналгин и сега бива.Купихме и ние Зинат,доктора не се сети за него,каза да купим друг но не беше сигурен дали има глутен.Добре че сте вие!Ще продължаваме и с Изопринузина.Макси е около 12-13 кг.,ще му давам 3 пъти по половин.

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 09:50 от rozi-maxi

# 365
Рози, какво друго ви предписаха освен Зинат? Имате ли кашлица?
Дано да сте овладяли температурата Praynig

# 366
Нямаме кашлица,само темп. и хрема.Четох за конюнктивита,че много често предхожда болест,но аз не го разпознах.Температурата я сваляме и след 5-6 часа пак я вдига,но поне не е като сутринта много висока,пък и съм дала само веднъж антибиотик.Притеснена съм,защото той направи алергичен обрив от Дурацеф когато беше на 5 мес.,а този АБ е много подобен(друг АБ не е пил).Ще се оправим,ама си е тревога когато е детето ти.Макси изобщо не ми е боледувал и затова съм в паника сега.Венците са много надути,чудя се може ли от тях чак такава темп. newsm78.А вие Виви,сте се влошили,инжекции ще ви бият,милото детенце,много се измъчи!Дано утре да се похвалим с подобрение Praynig

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 16:44 от rozi-maxi

# 367
Имало някакъв вирус, който засягал носоглътката и много деца са болни. Важното е да го пресечете, за да не слезе надолу както при нас.
От зъби не може да поддържа толкова дълго време такава висока температура. При нас в момента никнат кътници и някои нощи толкова много плаче милата.

# 368
В_и_В_и, ако кашлицата продължава толкова време, дали не трябва някакви инхалации? Питай доктора. Докато бяхме в инфекциозна за диарията (която се оказа целиакия) на дечицата с бронхит им правеха 3 пъти дневно инхалации. Мисля че можете и вкъщи да ги правите. Продават инхалатори и някакви разтвори за такива. Миналата седмица един човек искаше в аптеката.
Рози, от зъбите имунитета пада, ама толкова да държи температура не ми се вярва. И на моя се оказа че е избил третия кътник, когато прави последната диария. Стават си по-податливи на вируси...
Успех в борбата с вирусите!
Сега ще готвя ориз с праз, маслинки и малко месце. Преди го ядеше с желание... Вие праз давате ли?

# 369
Аз съм слагала в манджичките праз,ако лука не ви дразни и с праза няма да имате проблем.Макси напоследък никак не се храни добре,особено с този антибиотик(това си е нормално де),само ориза си го хапва с апетит,ама може ли само ориз!Или може би нормално си яде,но аз съм свикнала да си хапва повечко,а да го е правел защото храната не се е усвоявала пълноценно.Всички мами ми завиждаха,когато се хранехме навън ,за 2 мин. всичко се умиташе.Е, сега никой не ми завижда  Rolling Eyes.Ние днес сме по-добре.Както си писала ВИВИ,АБ ни го изписаха за да не се влошим,защото след вирусната идвала бактериалната инфекция.Дано и вие по-скоро оздравеете.За този Зинат прочетох ,че сривал имунитета!Ще видим и ние колко ще го пием,трябва после да се подсилваме с нещо.

# 370
Здравейте!
Милена,моя мъж се майтапи с Радост да хапва от зеленчуковия шпек,демек праз лук.  Joy  Тя си хапва понякога нарязан на колелца.Няма проблеми със стомахчето.Баща и я мори вечер с чесън и воден лук.
Несмея да се похваля,от месец и нещо не е боледувала.  Praynig Явно и възраста си има значение.Гърлото при нас е слабото място.
Бързо оздравяване на болните дечица!

# 371
Измислихте ли нещо за Никулден? Мисля да взема прясна пъстърва и да я запека с масълце.

# 372
Преди седмица пържих толстолоб.Нито миришеше,нито беше мазен,донесоха ни го от един развъдник,пресен пресен,на Макси много му се услади.Смятам  да купим и за Никулден,но едва ли ще е същия.Купуваме  хек и хоки,панираме.Не зная завъртяни рецепти с риба.По принцип много обичам ципура и лаврак,но рядко купуваме,скъпи са.А скумрията на скара си е класика.Риба обичам много,но за мъжа ми,пилешкото и рибата били постни меса,тачи си свинското!

# 373
Празът е много по-лесно смилаем от лука и е ценен откъм витамини и минерали. Така че смело може да давате праз. Аз го слагам и в супа дори.

Рози, нормално е да яде по-малко. Болестта и антибиотикът убиват апетита. Мими имаше дни, в които почти само на мляко караше. Сега яде малко повече, но при нея много трудно се възвръща апетита.

Днес бяхме на контролен. Казаха, че имаме остатъчни хрипове и трябва да я карам да кашля. Изписаха ни Суметролим, а Зинатът и Тобрамицинът ги спираме. Убеждаваше ме, че Сумтролимът не бил АБ, но аз много добре знам, че е химиотерапевтик и е също толкова вреден, колкото и АБ. При други обстоятелства нямаше да го давам, но сега реших да продължим с него, защото много време се проточи и ме е страх да не я повтори пак.
Инхалатор си купихме още преди месец, когато се разболя. Правехме първо само с физиологичен разтвор, после с Вентолин, но нямаше полза. Сега пак започваме с физиологичен, за да изкарва секретите.

Ние нали живеем в Русе и около мен има доста хоби-рибари. Редовно ядем риба, но малката не обича много. То не знам и колко е полезна дунавската риба.

# 374
Добро утро,мамчета!ВИВИ,защо не пробваш да вдишвате и лайка,мисля че добре ще ви се отрази.Чудя се,това малкото детенце,как успяваш да го накараш да стой над горещите пари!?Браво на вас,щом сте на отхрачване,минало е най-лошото Grinning.  На мен точно за отхрачване са ми изписвали Флавамед сироп,много ми помогна!  Миленка,все ще те питам и забравям-тези американските мечета от каква възраст се дават,никъде не намерих да пише?                                                                                                                                   

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 10:30 от rozi-maxi

Общи условия

Активация на акаунт