Цьолиакия - тема 2

• 47 379
  • 466
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро, Мами! Вчера случайно ми попадна брой на вестник Доктор и в него имаше статия за Цьолиакията.Нищо ново не бяха написали за нас, но все пак е добре да има такива публикации за информация на останалите хора. Скорошно оздравяване на децичата.Приятен и успешен ден!

# 376
Благодаря, Таня! Ние я четохме, намерихме и нови за нас неща...
На Yummi Bears пише дозировка от 2-4 год. по 3 мечета на ден. Но жената от фирмата каза че дава на внучката си на 1,5 год. по 2 дневно. Каза че това в момента са най-неалергизиращите витамини и без изкуствени съставки. На мене не ми миришат много естествено, но те и природните ароматизатори са извлечени по изкуствен път. Иначе малчо ги яде като бонбони, а от баткото едвам ги опазвам. Налага се да купувам от истинските гумени мечета за бате, да не ги излапа всичките.  Grinning
И аз съм яла пресен толстолоб и беше супер, кума ми е рибар. Но миналата година взех един от магазина и така си остана. По принцип нашите дечица е добре да ядат прясна речна риба, тя е най-чиста, дава им полезни вещества, които няма другаде.
Праза го харесахме и ще взема и аз да си сготвя, че ми замириса на зима и на вкусничко. Коже и кавърмичка да врътна, че и мъжете да облажат. Ако е постно, сама ще си го ям.

# 377
Щом стават и аз ще ги потърся, прочетох и аз хубави отзиви за тях,ще продължа и с Имунобора,че той е по-специално за дихателните пътища.Но не зная как ще му ги давам,той досега бонбони не е ял baby_neutralМиленка,а вие от кои вземате,от мултивитамините ли,предполагам се продават в по-заредените аптеки!?

# 378
От мултивитамините взимаме. При нас бяха свършили в аптеката, та чакахме зареждане. Понеже са скъпи (30 лв), в някои аптеки ги доставят само ако си направиш заявка. Предложиха ми го на 2 места. Д-р Панталеева ми каза зимния период да му давам мултивитамини, но от детските, че преди когато не бяхме възстановени пихме от тези за възрастни 1 месец плюс калций и цинк. Предполагам както и вие.
Днес времето беше разкошно, поседяхме навън, но е започнал да става много капризен. Тръшка се за всичко, че даже ляга на земята, като не угодя. Вчера като видя една мин. вода (от хладилника) и като се пльосна в магазина, не мога да го изкарам навън. Казвам му че е студена, не - дай!
Да ви питам, как сте с говоренето? Понеже брат му проговори много рано и на 1,5 г. правеше изречения, Фили сякаш по-бавно напредва. Чак сега (2,3 г.) започна да казва по 2 думи накуп и са му още бебешки. Но определено събира речник, всеки ден поне по 2-3 думи учим. Чудя се, дали и заболяването не го обърка, беше започнал да казва разни думи, но като се разболя сякаш имаше спад, дори и научените не искаше да казва, само 5-6 основни думи...

# 379
Ние четохме за целиакията във в.Лечител,а сега имало във в.Доктор.Ако някой го намери,да свирка!Явно се държи хората да се запознаят с тази болест,защото май само ние-заболелите я знаем.Макси също не говори още,само мама знае,но всичко разбира.Майка ми-педагожката казва,че не е проблем,различно проговарят дечицата,и това изобщо не определя колко умно ще бъде детето .Но така както описа какво е било състоянието на Фили Миленка(как ми се наби това-втора степен недохранване-ужас),може и да е указало наистина влияние,то си е стрес за тялото,за психиката,за физиката.Но със сигурност ще си наваксате Peace.

# 380
Здравейте! Васи прави изречения от втората си годинка. Говори и знае много думи. Дори пеем три детски песнички и се опитва да разказва приказки. При приказките  използва думички , които знае , а които не знае заменя с бебешки.Обича да рисува и танцува. Опитвам се да й осигуря различни занимания  и режим като в детска градина. Вече имаме цял куп от детските  книжки . За рожденият й ден и подариха едно букварче , което мисля ми  позволи  да й въведа много от думичките. Почти всяка картинка я именува и обяснява с разбираеми думи. 

# 381
Браво на вас! По принцип момиченцата проговарят по-рано, а вие доста сте напреднали, щом и приказки Peace
Ние си имаме момчешка страст - колите, там думичките са ясни и се обяснява с по 2-3 думи: кола, джип, БМВ, волво, на тати колата, комби, опел, рено, чук, гуми, колело, завой, път, тати кара кола, паркинг, камион, багер, трактор, валяк, кораб, ракета, самолет, мотор, двигател... Имаме 3 книжки за коли и всякакви машини и те се гледат непрекъснато. Абе мъжка му работа.
По скоро елементарните думи от всекидневието не му се казват, не ги повтаря и не ще да ги казва. Знае частите на тялото, облича се (с дрехите на бати), яде сам, реже даже иначе.
Това с буквара е идея. Аз съм взела едни книжки (превод от холандски са май) от 1,5 до 3 г. където с картинки са дадени всички основни предмети, като се има предвид че тази за колите е за над 3 г. (любимата), другите сякаш са му скучни... newsm78

# 382
Мами, да се похвалим! Теста ЕМА ни е (-) Laughing Д-р Панталеева каза че резултата е много добър и като се имат предвид и другите общи изследвания, че са в норма - справяме се чудесно с диетата! Каза че най-рано юни, ще има още едно проверовъчно изследване и после по 1 на година.
Как са болничките? Надявам се да оздравявате  Peace

# 383
Чудесни новини , M-Nick . Браво на вас.   bouquet

# 384
И нас ни хванаха сополите Confused Цяла нощ рева, не може да диша през нослето и се мъчи да преглъща. Чак се дави от сополи. Абе, знаете как е... Започнах с морската вода, ама през нощта пръсках и Олинт. Времето е чудесно и се чудя дали все пак да не идем за малко навън...

# 385
Къде изчезнаха всички? Надявам се да сте здравички!

# 386
Мник,м ного се радвам, че изследванията ви са добре. Какво стана с хремата?
Ние започнахме да се пооправяме. Дори намалих сиропите на два пъти на ден.
Рози, този Имунобор на билкова основа ли е или е като Изопренозина?
Какво ви е мнението за продуктите на Аквасорс?Аз не знам дали съдържат глутен, но ние нали сега не сме на диета и си мисля да й взема за имунната система. Надявам се поне ако не помогнат да не й навредят и пак да получи някое разстройство.
Днес беше много хубав ден и излизахме. Около нас няма никакви деца, а и на близките площадки също. Имам чувството, че ще стане много срамежлива така като не я събирам често с деца.

# 387
Борим се с хремата, давам вечер и от Хустагил-сиропа, че като го пие отхрачва и не се дави нощем. Най-добре му се отразява поне в началото Низита, нали е кремче и се задържа в носа, а капките след 1-2 часа вече не действат. Засега сополите станаха по-гъсти.
И ние ходихме навън, вчера беше като пролет. Но вечерта от тези гръмотевици дребното доста се постресна (хем ТВ работеше). Днес духа много силно тук, ще гледаме да намериме завет.
Рози, май не си успяла да пребориш компютъра. Опитай да влизаш като гост дотогава или се регистрирай с ново име.
Пили сме само от Бифидус на Аквасорс, приятелката ми е представител и те пият Зелена енергия и Коластра. Няма кой знае каква разлика. Детето й тръгна на градина и през седмица е болно. Сега е минала на хомеопатия и твърди че е по-добре. Но може и просто да е преборило градинските вируси, всъщност и то има алергия, към прах и акари и прави една много честа хрема.

# 388
Здравейте. Вчера за първи път и дадох кисело мляко и поне засега няма видима реакция. Др. Панталеева ни каза да го въведем един месец след началото на безглутеновата диета, но аз изчаках два. Дано всичко е наред  baby_neutral

# 389
Дано няма проблеми с киселото мляко!  Peace Ние само веднъж като хапнахме от нисколактозното и се проака, затова бяхме първо на АЛ 110, от него нямаше проблем, сега и от нисколактозното е добре и ще минаваме на АМ по малко., но първо от 2, че по-малко маслено и по-адаптирано (Извинявам се, че се повтарям).
Извинявам се, че от нейно име, но на Рози са изчезнали иконките за редактиране и отговор и затова не може да пише, иначе чете форума. Някой да знае как се възстановяват? Аз гледах, гледах в профили и др. опции, но не можах да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт