Цьолиакия - тема 2

• 47 378
  • 466
  •   1
Отговори
# 390
# 391
Здравейте,мамчета!Аз пак съм на линия!Благодаря ви за помоща  bouquet.Я да ви питам,вие мислите ли че в готовите сурови кебапчета и кюфтета,освен соя,с която нямаме проблем(всъщност май бях чела че е трудносмилаема,но не съм сигурна)дали има нещо непозволено за нашите дребосъци?В Добрич си имаме вече Новогодишен базар,и така вкусно ухае на кебапчета от дюкянчетата.Ние си купихме,но скришно си ги изядохме Rolling Eyes.А елхичките,украсихте ли ги вече?

# 392
Радвам се, че се завърна! Нещо нещата бяха позаспали... В кебапчетата може да има нишесте, затова не е желателно  Sad Иначе в диетичните съм виждала соеви (100 %) кремвирши, макар че не съм купувала.
Правих пирог с паз и малчо го хареса: 2 яйца, 1 пакетче брашно (400 гр.), 1 с.л. мая с топла вода, малко захар при маята, 1 ч.л. сол, сирене натрошено, 1 стрък нарязан праз, олио. Пече се като хляба, първо втасва и после около 30 мин. с купичка вода.
Как са болничките? Нашата хрема си я има, леко се прокашля след сън, но се надявам да отзвучи.
Днес бяхме на детско парти, носех сандвич и вафли. Мина страхотно! досега малчо не се беше отделял за 2 часа без да се сети за мен, а там децата и играчките си казаха думата. Доволна съм  Peace Иначе даже със свеки стой 2 часа и се сеща да ни търси.

# 393
На нас ни остана само хремата.Пихме Зинат 3 дена,само заради температурата,вдигаше я 2-3 пъти на ден,сваляхме я с Ефералган.Като спряхме АБ,продалжи да вдига,но само вечер ,още 3-4 вечера,много плачеше през ноща,и накрая-кътник,и темпер. спря да се вдига.И нашия дребния изобщо не се е отделял от мен,за 1год.и 5 месеца го оставихме един път в майкини за през ноща, как спах...но ми липсваше! Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 08:43 от rozi-maxi

# 394
Здравейте,мамчета!И ние се сдобихме с мечетата-витаминки,и съм доволна че нямаме никакъв проблем с приемането-режа ги на 2-3 и гарджето директно си ги гълта!Привлекателни и вкусни,идеални са!Благодаря,че ме светна за тях Миленка  bouquet!Ако някой от вас има празник днес-Весело изкарване!

# 395
Честит празник (и на бившите)!  Party
Какво хапнахте на Никулден? Ние се оказахме на гости и имаме много риба (Ники си е рибар, та беше заредил). Имаше пържена мряна и оклейчета за мезе, а за основно - паниран сом и бял амур с чесън и копър, отделно бяло сосче и разбит хайвер. За предястие солена палачинкова торта с майонеза, кисели краставички и др.зеленчуци.
Днес не сме излизали и малчо го хванаха братята... зяпаме тв, песнички, ножичка, рисуваме, кара кола, ама все не стига..., писва му. Много духа и е ледено.  Whistling

# 396
Здравейте!Да ви се оплача,днес бяхме на ТЕЛК,дадоха ни 70%,но само за 1 година Sad

# 397
И на нас също 70%, но за 2 години. После трябва пак да се ходи. Надявам се да не значи, че трябва да обременяваме децата с глутен отново.  Close
Как сте иначе? По скайпа ли се чувате, трябва да си намеря паролата че не съм го ползвала от 3 месеца.

# 398
Здравейте. И ние сме с 70% и сме също за една година. Дадоха ли ви чужда помощ?

# 399
О,абсурт е да му дам глутен след година,няма начин!Да ви кажа ,дребния го гледаха като "рядък екземпляр",просто си личеше че не се сблъскват с тая болест,ако изобщо са се сблъсквали!Хем му се зарадваха,защото беше най-мъничък,хем с любопитство.Самата комисия ни отдели 1 мин.,а преди това,сутринта го гледа педиатър,и трети път ходихме за решението.Чужда помощ значи човек да ми помага(личен асистент),,нали така?Ами не са ми предлагали,но и аз за сега нямам нужда.Да ви кажа,украсихме си елхичката,Макси е като залепен за нея,голяма радост.Бързо,бързо я качихме нависоко,все иска да я гушка baby_neutral!

# 400
Не е точно така. В момента аз кандидатсвам за личен асистент на детето си. Когато става въпрос за деца или майката или някой друг от семейството може да го гледа. Не означава непременно друг човек. По закон имаш право на чужда помощ ако детето не е навършило три години. На самият ТЕЛК пише 70% нам. социална адаптация СЧП. Трябва да отидеш да се запишеш в АСП и когато има програма да си подадеш документите. Личен асистент не се става когато решиш, а ако има свободни места по програма на чийто изисквания трябва да отговаряш. Ас съм го писала и преди - ние нямаме баби , сами я отглеждаме,  а й нямам вариант за детска градина.

# 401
А какво ти дава това да си личен асистент на детето, някаква финансова помощ ли? Казаха, че може да взема билети за влак с намаление и нещо за телефона, ама така го издърдориха, че не разбрах... Аз също няма на кого да го дам малчо, а въпроса с градината е много сложен... Какви са привилегиите от това да си личен асистент?

# 402
Миленче , когато подадох документите ми казаха , че ако ме удобрят ще подпиша трудов договор и ще получавам  заплата , което са пак някакви доходи. По принцип това което си писала също е предимство на придружителя . Друг + също така при нас асоциацията за защита на децата с диабет организира летни лагери. За децата лагера е безплатен, асистента заплаща половината от сумата или някаква част от нея. Не съм сигурна понеже досега не съм ходила на лагери, но тази година живот и здраве ще отидем. Средствата се събират от концерта, които се състоя  на 14.11 в София. По принцип трябва да питаш в АСП. Предполагам че там ще те насочат по каква програма може да кандидатсваш.

# 403
Здравейте и от нас. Калоян от два дена е на детски ясли. Най после се сагласиха да го вземат. разбрахме се че в началото ще го водя след закуска и ще го взимам на обед като ще му дават само основното ядене, ако няма забранени неща. Общо взето не му харесва там/като се има в предвид че е свикнал да е само с мен/ стои на страни от децата и от време на време си поревава.
Виждам че много боледувате. Аз съм много доволна от хомеопатичните хапченца които ни изписаха след ирисувата диагнистика.
Приятна вечер на всички!

# 404
Здравейте всички! Искам да попитам правите ли домашни кремове? Онзи ден правих грис с адаптирано мляко, но не стана хубав и не го яде. Има ли някакво друго мляко, което мога да ползвам вместо прясно мляко?
Нас ни предстои ваксинация с БЦЖ и съм доста притеснена. В Германия не ваксинират против туберкулоза и затова чак сега ще я слагаме.

Общи условия

Активация на акаунт