Цьолиакия - тема 2

• 47 377
  • 466
  •   1
Отговори
# 405
Здравей. Има сухо мляко NIDO  на Нестле, което се използва за деца над 12 месеца. Това мляко може да се вари за разлика от адаптираното . Но дали може да се дава и на нас?  newsm78

# 406
Гергана, добре е че ми го казваш, ще проверя тук как стоят нещата. Погледнах и на нашия Телк пише с 70% с ЧП. Ако разбереш нещо ново, сподели.  bouquet Бистра обясняваше в старата тема за тези лагери, че имаме право, но на децата никои не предоставя храна по диетата. Бяха й предложили за морето. Ако се включи ще обясни.
d.i.a.n.a, важното е че все пак са ви взели, че на нас отказват. Вие нали не сте вече на диета или нещо се бъркам? Ще свикне като си намери приятелче и учителките го прикоткат малко. Интересно ми е какво ви казаха на ирисовата диагностика? И тук съм намерила един специалист и се чудя да го водя ли...? Хомеопатичното за имунитета ли е или за друго?
Виви, домашно кремче правя с царев. нишесте, вода, захар и малко масло. Ако слагам мляко (не слагам масло) го изчаквам да поизстине кремчето, правя концентрирано вода хладка - 30 гр. с 2-3 лъж. мляко и добавям, крема трябва да е по-гъст тогава, с повече нишесте за да не стане много течно с млякото.
Друг крем е е 1 яйце, 4 с.л. захар, 1 ванилия, 4 с.л. безглутеново брашно (царев. нишесте, разтворено в студена вода), малко масло (накрая), 2 ч.ч. вода. Бъркаш, за да не загори и като започне да пука, вариш 3 мин.
Нидото го обича много баткото, но май не е толкова адаптирано, т.е. е по-близко до нормалното. Най-добре пробвайте по малко 3 пъти, ако няма реакция, действайте смело! Не знаех че може да се вари...
Ето за личните асистенти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=308502.new;boardseen#new

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 17:23 от M_Nik

# 407
Все още е на диета. за сега няма проблем с яденето защото го водя след като децата са закусили а на обед му отделят порция която е без нещата които не може да яде.Много му е мъчно той плаче и като го оставя и аз плача ама какво да се прави,няма начин. Ходи три дни и вече всички го познават.А иначе миналата година и на мен ми отказаха.
 За ирисувата диагностика- отидох на прегледа с предубеждения да не се окаже нещо като тези лечителите, но останах очарована. Гледа ириса на окото през един апарат,снима го и после гледа. Всеки един орган от тялото си има отделно местенце там и в зависимост от това как се е променило казва каде е проблема. На нас каза -горните дихателни пътеща и тънките и дебелите черва. Изписа ни туя и сулфур на боарон( действат там кадето е проблема)и вече два месеца ги пие всеки ден и за този период само веднъж вдигна температура(събота и неделя) и я свали само с панадол. Ще видим как ще му се отразят яслите защото всички знаем че там болестите са неизбежни.Аз съм много доволна от нея. Има една друга ирисова диагностичка в пловдив за която казват че работела само с билки но лечението не било толкова ефективно, затова внимаваи каде ще отидеш можеби не всеки си разбира от работата.Прегледа и беше 40 лв ако ви се идва до пловдив ще ти дам телефона и,но се чака доста време за час. Ние чакахме близо три месеца.

# 408
Здравейте всички!Как я карате?Като си помисля,че има още поне 3 месеца студ...От сега си мислим как ще ходим на море sun,и как следващото лято дребния ще иска само във водата !Мечтаем си вечер!Искам да ви питам,вие давали ли сте топено сиренце на мъниците?Вчера купихме на Хелиос,капнах йод-няма нишесте,но ме достраша,все пак е по-мазно от сиренето Thinking и реших първо да се допитам до вас.Не да се нахранва с него,разбира се,но поне да си кусва,за разнообразие.Имахме в момента шунка на Леки,капнах и на нея-посиня почти колкото хляба,май нишестето е повече от месото Close.Ще пробвам шунката на Тандем,Данчо беше казал,че техните продукти са най-чисти.Цунки-мунки на фъстъците   love001

# 409
Рози , аз давам соево сирене (Тофу). Когато няма й купувам сирене на Маджаров. Шунката на Тандем , която я яде почти всеки ден е пражката.Когато я купуваш чети внимателно какво съдържа, понеже има една  с нишесте.Тази , която няма се продава на калъп и е вакумирана. Вчера й купих соев кашкавал. Пише че няма генномодифицирани организми, без лактоза и без холестерол.Сега видях, че пише подправки   newsm78 .Не съм давала топено сирене.
С киселото  мляко сме до никъде. След като й давах три дни( по една лъжичка) , малката взе да нервничи и аз спях. Сега пак изчаквам.

# 410
Здравейте! Ние се успахме, до 10 ч., но пък през нощта и вчера и днес се буди и иска да яде (шише с мляко). Така се будеше след диарията, като наваксваше килограми. Но сега.. Малките будят ли се нощем? Всъщност колко килограма са? Вчера го мерих малчо на нашия кантар, към 15 кг. е и 92 см.
Топено сирене не давам, пишеше в книжката на Шаер, че е от рисковите. Ако я нямате, има я в интернет на сайта им, но Панталеева дава на всички. И аз давам от пражката шунка на Тандем. Сирене и кашкавал на Милктрейд, на калъп. Пробвах с Тофу, но той го изплю. Има соево топено сирене, бях взела и от него, но не посмях да дам. Май соевите продукти не ги долюбва. А аз на времето като вегетарианка, колко соеви кюфтета съм изяла.
Герганче, ти от кое кисело мляко дава, капна ли му йод? Имало някакво Био в диетичните, уж по чисто, по 1,50 лв. кофичката. И твоето детенце е русичко, да е живо и здраво! И Филип е рус, със сини очи, много светъл - доц. Ковачева, като го видя и каза, че бил типичен случай на това заболяване. За Радост на Бистра знам, че я видях, тя е кестенява и с кафяви очи. А другите дечица?

# 411
Макси винаги си е ядял през ноща,понякога и 2 пъти,ще му давам докато иска,не мога да слушам съветите на някои майки,да съм го оставила да реве няколко вечера,и щял да се отучи!Ми то,какво да им харесваш на тези соевите продукти,може и да са полезни,ама вкуса...Макси е с тъмна коса и очи,копие на баща си,аз съм много бяла със синьо-зелени очи и тъмна коса.Майка все се шегува,като го гушна,че сме били като "две капки вода".Имам я и аз тази книжка,но топеното сирене не се дава защото може да има нишесте или поради друга причина newsm78.Как досега не съм се сетила за шунката,дребния много ще я хареса,нали е по месцето-бащичко JoyМиленка,килограмите и ръста ви са идеални,браво на вас Peace.Бях писала,Макси е 12 кг,82-3 см.

# 412
Здравейте и от нас!
Шунката направо ли я давате или я запичате? Аз съм давала, но все я пека, защото не знаех месото дали е сурово. Вкъщи й дали шпеков салам и много се ядосах. Разбрах, че са й давали няколко пъти зад гърба ми и тя много го харесвала. Поне не е имало проблем с акото.
Вчера дадох малко пюре от круша и да видим дали днес ще има реакция.
Соеви продукти не съм давала, защото си мисля, че няма да ги яде. Навремето и аз бях вегетаринка и доста соеви шницели съм яла.

Мими е бяла, с кафеви очи и светлокестенява коса и тежи 10,3кг, около 89-90см висока. Расте май повече на височина отколкото на килограми, но и ние с баща й сме високи. Като имаше атопичен дерматит докторите казваха, че била предразположена, защото била светла.
Все още се буди всяка нощ и пие мляко. Понякога даже и по два пъти през нощта. И аз се тормозех за това ядене нощем, а и всички като чуят колко е голяма и започват със съветите. Обаче д-р Пантелеева каза да й давам щом й се яде. Доц. Желев нареди да й вземат кръв през нощта да не би да й пада кръвната захар, но всичко беше наред. Според мен при нас проблемът е, че тя се засища бързо и не поглъща достатъчно храна през деня. Затова нощем огладнява. Забелязала съм, че ако вечеря два пъти (което се случва рядко, ако си легне по-късно) през нощта не се буди.

Вие какво давате за закуска сутрин? Дайте някакви идеи.

# 413
Благодаря за поздравленията! Това е след 8-месечно "угояване", както казва мъжа ми. Иначе ни изписаха края на април - 10,300 кг. После за 2 месеца възстанови старото тегло - 13,300 кг.
Моят яде различно на закуска, ту хареса нещо, после не го ще. Сега яде една пясъчна торта (така я пишеше като рецепта), то си е чист кекс де, но му харесва. Иначе качамак със сирене и захар, бухти или палачинка (ако не ме мързи), кекс (обича с плодове, че е по-сочен) или хляб с кашкавал запечен, обича хляб с масло и поръсен със захар, баница ако има. Решила съм да правя щрудел с оризовите кори. Някой правил ли е?
Шунката не я пека, само махам коричката.
Пясъчна торта: 120 гр. масло се бият с 150 гр. захар, 3 жълтъка и после 150 гр. брашно, малко сода. Добавят се 3-те белтъка на сняг. Разбърква се внимателно, поръсва се отгоре със захар и в гореща фурна се изпича.
Имам питане: някой знае ли дали неплатената отпуска е до 3 год. или до 2,5 и после 6 месеца се ползват от бащата? Второто ми го каза шефа и ме озадачи...  newsm78

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 16:33 от M_Nik

# 414
Здравейте - нашият кантар я мери 11.400 и е 84 см. По принцип татко ни е висок, но аз съм си нисичка.
За закуска ние от край време си хапваме попара или филия с масло и сирене, чай.
По новият закон май наистина е така: аз бях досега в неплатен отпуск за отглеждане на дете до 3-годишна възразст за срок от 6 месеца( чл. 164 от Кодекса на труда) . Тези 6 месеца ти се зачитат за трудов стаж. Познавам жена , на която са й го обяснили по същият начин като на теб - 6 месеца за нея, 6 за таткото.

# 415
Забравих за шунката-  и аз я давам като Милена, само махам коричката.

# 416
Киселото мляко , което давах е Елена-пише че е биологично от Еленнския балкан. Тествах го с йод, не си промени цвета. Това БИО кисело мляко го няма в Пазарджик. Търсих го във всички по-големи магазини. Направих запитване до производителя и ми отговориха че мога да го намеря в Пловдив, но не съм ходила скоро там. Аз досега в нито едно кисело мляко , което купувам не съм открила нешесте     ( Пършевица , Русалка , Верея и Елена).

# 417
Добро утро,мами!Герганче,купувала си все хубави млека.При нас има едно.Чех селекция,с жива закваска,също е много хубаво.Аз пак имам въпрос.Започнах вече почти изцяло да готвя общо,но досега май все съм запържвала за нас!Вие на дребосъците давате ли запържена манджичка,ще дразни ли newsm78?За закуските,до скоро всичките ни бяха любими,но вече и ние сме с претенции.С кеф си изяжда само омлетчето(солена палачинка),-Яйце,кашкавал и цар. брашно Царевин и водичка.Много често замествам яйцето с 3 пъдпъдъчи,но не разбрах последно-1 кокоше на 2 или на 4 пъдпъдъчи се равнява,затова давам 3 и повече вода,и пека,не пържа.

# 418
Добро утро и на вас! Ние скоро започнахме НАН 2, та поне още 3-4 месеца ще сме на АМ. И Фили обича омлетче, вчера правих миш-маш и той хапна от него. Аз не запържвам много, а слагам и мъничко водичка, та се задушава (мъжа ми е с гастрит). Но иначе палачинка, бухти, пържени филии си ги пържа и няма проблем от пържено, доколкото виждам. Дадох му прясна червена чушка (как хруска Р) и му хареса.
От киселото 2 или 3,6 % давате?  По-добре 2%, че сигурно няма нишесте. Интересно, ако сложим на Данон сигурно ще стана тъмно синьо. Wink Пъдпъдъчите са по-богати на витамини нали?
Забравих да кажа, че бях намерила в-к Доктор и на някаква вътрешна страница, имаше 2 малки статийки, които много си противоречаха. Пишеше и в двете, че диетата е за цял живот, а после че доктора решава докога да се спазва!?

# 419
Аз май някъде бях чела,че за малките е по-добре млякото да е по-маслено,даже пълномаслено,а за възрастните-обратното.Ако греша,поправете ме!И да е голям процента,като се провери с йод,смятам че няма проблем.Бях писала,че в На баба и на Данон,независимо от %,има много,проверено е,а аз преди все от тях давах.Ние току-що се прибираме от Кауфлант,ходихме специално за шунка.Купихме и едно хубаво и прясно пуешко филенце,капнах йод,няма,също около 15-16 лв. кг.Бях чела,че в технологията на опушване можело да има глутен,но като капна-няма newsm78.Мислите ли че може?Пъдпъдъчите яйца са чудесни,,по-хранителни и полезни от кокошите.Макси е изял вече 50-тина!

Общи условия

Активация на акаунт