Цьолиакия - тема 2

• 47 371
  • 466
  •   1
Отговори
# 420
Рози , аз мисля че е обратното-  на малките е по-добре да се дава нискомаслено мляко.Всички които съм вземала са 2%. Тествала съм и 0.1% на Верея(също не се оцвети йода ) . Винаги чета състава на кисело мляко т.е  само мляко и жива закваска. Ето и нещо за сравнение  http://www.bnap.org/?p=89.
Аз й купувам пилешко филе и пилешки бутчета . Обикновенно й ги варя или запичам във фурната. Не правя запръжки.
Възможно ли е от варени картофи да си промени цвета на акото?

# 421
В ранна детска възраст(до 2-3год) трябва да се предлагат пълномаслени млечни продукти. Поне с масленост 2%, а по-добре с 3.6%, ако стомахчето няма проблеми. По-високата масленост не прави киселото мляко по-трудно смилаемо, а децата имат нужда от животински мазнини. В темите за захранване има много полезно инфо- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290478.msg7804850#msg7804850
Преди давах Бор Чвор 3.6, но понеже по-мазните продукти ни действат разхлабващо и спрях да давам  кисело мляко често. Сега предлагам от време на време по 6-7 лъжици.
Мими е яла пържена риба и нямаше проблем. Иначе й правя омлят на тефлоновия тиган с много малко мазнина.

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 13:28 от В_и_В_и

# 422
Пълномаслено мляко се давало до 2 год.,после нискомаслено.Макси е по-мъничък  baby_neutral от вашите дечица,затова така съм запомнила Peace.

# 423
Има ли сте понякога мисли, че вие нещо сте сбъркали? Че ако не сте дали глутен на 6 месеца, а на 8 например нямаше да се случи? Аз все се връщам назад и се питам, къде сбърках... Сещам се че давах от едно пюре на Ганчев (много го хареса) с картофи и моркови, но се оказа че имало вътре и овесени ядки и на него пише след 4 месец.  Close Може и на 5 месеца да съм го дала, не мислех че в овесените ядки има глутен... Или като му давах компот от дюли (имат мъх) дълго и след пиенето му 2-3 седмици без реакция, да се е появила... Дали не провокирах като стояхме толкова време в Инфекциозна (с 3 гастроентеролози вътре) и всеки викаше диарията ще мине на солети и бисквити... и не потърсих и други лекари. И такива разни...  ooooh!

# 424
О,Миленка,толкова много съм мислила за това ooooh!!В старанието ми,детето ми да получава най-доброто,винаги аз съм му готвила обядите,нито веднъж не съм му купувала пюре,нито съм вземала кухня!Всеки божи ден готвех,за да е прясно.Но за следобедна закуска давах купени каши,на Фризокрем,на Нестле,на Милупа...,все хубави!Изобщо не съм се съмнявала,че щом пише -след 4 месец,може да е вредна за детето ми,нито предполагах,че доктора ще пропусне да ми каже нещо толкова важно,като да не се дава глутен поне до 6 месеца,доверих му се напълно!Той винаги ме е хвалел,че съм толкова старателна,относно храната на детето ми.И какво стана... Cry!Тези които взимаха кухня нищо им няма,а ние...!И аз като теб си мислих,че ако бяхме открили болеста преди да започне да дриска,можеше да я предотвратим,но Биси ме свърза с една мама,открили са им болеста само по голямото коремче,нищо друго!Така че,явно е само въпрос на време да се прояви,провокирана от нещо.Аз много  мислих,и се обвинявах,но вече спрях!Благодарение на Вас,на подкрепата и съветите ви,бързо се съвзех!Винаги ще съм ви благодарна за това  bouquet.Трябва да гледаме напред,да не се тормозим с такива мисли,за да сме здрави,за да си гледаме дечицата!

# 425
Няма смисъл да се обвиняваме.Аз също си мислех че съм го захранила навреме, но божа работа. на нас близо половин година ни казваха да яде само солети, сухари, бисквити и темподобни. Изглежда са му дошли в повече и това е било една от причините да се отключи тази непоносимост. Но какво можем да кажем ние нито имаме образованието, нито знананията-нали затова са докторите.Но.............
Приятна вечер на всички.

# 426
Добро утро, мами! Тук вали дъжд и май няма да става за излизане.  Confused Пак ще се чудим как да уплътним деня. На малчо много му харесва да гледа Тротро за Сънчо и Ноди в 16.30 по Канал 1. Другите детски изглежда че са за по-големи и не му задържат вниманието, повече от 5 мин. Вие какво гледате? Иначе имам много касети от батко му, ама не са му интересни.
Онова беше среднощна депресия, но се случва... Трябва да сме силни и уверени, защото това дава сили и на хората около нас!  Peace А и все пак е само непоносимост към храна, какви неща имаше в болницата... Cry
Ходи ли сте на куклен театър? Дали ще издържи дребното половин час на стола!? Че има хубави представления сега и бих го завела. Брат му към 3,5 г. ходи и половината време беше под стола или прав, или се пробваше да излезе...
Ще ходим на Коледно тържество от службата на тати и дядо Коледа ще дава подаръци. Малко ми е притеснено как ще тича около пълните маси (а за малките деца има и малки масички) и дали ще ги заобикаля. Миналата година пак бяхме и си взимаше, ама сега ще се състезаваме явно!  Party
Какви подаръци купихте? Че още се чудя...

# 427
Ние му купихме кола motor,от тези дето се бутат с краченца,даже Дядо Коледа му я подари вече,не остиска до Коледа.Засега я караме,ама назад,нали си е раче Joy...

# 428
Да ви е честита и със здраве да я карате!
Имаме такава от миналия Дядо Коледа, майка ми му я беше подарила. И той първоначално я кара така, поне 2 месеца въпреки опитите да му покажем напред. А сега и колелото първо назад изпробва... Понеже си измисля разни кутии за паркинг и все това му е в главата, може би ще е паркинг, ама имаше един дето се сглобява на парчета и той го разхвърля за 2 дни, още намирам части на най-невероятни места...

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 15:34 от M_Nik

# 429
http://www.vbox7.com/play:9111b6a2    Прииска ми се да споделя това с вас!Нямам думи,само чувства...

# 430
Рози, мерси за хубавата песен.   bouquet
И ние имаме такава кола, но няма голямо желание да я кара. Мими също караще първо назад и чак след няколко месеца се научи напред.
Ние още не сме й купили подарък и не знам какво да е. Аз хич не съм в коледно настроение. Тук няма и кой знае каква украса по магазините, за да те накарат да се почувстваш празнично.
В събота ще има някакво представление за деца с Мими Иванова и се чудя дали да я заведа. Досега не см я водила на такова чудо, но билетите били по 2лв и ако не изтрае ще си тръгнем.
Миленче, аз съм свалила един диск с Томи и Джери и много го харесва. Другите детски не й привличат особено вниманието. Бях сваляла и за трите прасенца. Другото, което й харесва, е Анимал планет, ако дават за маймуни Grinning

# 431
Песента е хубава, клипа още повече.
Ние искаме от Дядо Коледа голямо мече и къщичка. Първото вече го взехме, но за вторият подарък не мога да намеря нищо подходящо. Къщата която иска е от тези за градината. Търсим по-малък вариант-за апартамент , но засега без успех.
Ние също играем игрите-приказки: Малката русалка, Красавицата и звярът, Пепеляшка и Херкулес. Незнаех за Трите прасенца- ще я потърся .Това е една от любимите ни книжки . Другите игри, който играе са online flash  - обикновенно подрежда стаи или облича момичета.

# 432
Клипчето е чудесно! Прослава на майчинството  baby_neutral
Герганче, откъде мога да намеря тези игри-приказки?
Има едни къщички от плат и пластмасови конструкции, бебешки, виждала съм такива и по-големи по детските маркети от типа на Хиполенд и Джъмбо. Ние имахме такава, но бързо ни умаля и я дадохме на едно бебе. А иначе се сещам за кучешки от този размер, не се обиждай  Wink
В_и_В_и, това с Том и Джери е идея, ще го потърся   bouquet
Сега сме на фаза - миене. Може да стои с часове на мивката и да плиска ръце, пласмасови купички и чашки. А като се опиташ да го свалиш, гледай какво става  Mr. Green

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 19:14 от M_Nik

# 433
Игрите може да намериш в DMCA-removal-from-Google . Хубавото е че са на български език, може да оцветява картинки, да облича геройте и др. занимателни игрички. Може да изгледате и цялата приказка.

# 434
В Нашите деца има линкове към разни игри, приказки и филмчета за сваляне.
Преди да се върнем в България имаше големи градински къщички за по 50евро,но нямаше място в колата. Тук са доста по-скъпи и съжалявам, че не купихме. Онлайн гледах подобни за някакви невероятни суми от 700-800лв. Тези от плат са добра идея за вътре.
Наскоро й правих къща от голям кашон и голяма игра пада вътре- http://photos4.hi5.com/0067/098/071/15SJ23098071-02.jpg
http://photos1.hi5.com/0070/708/672/84QHfb708672-02.jpg

Общи условия

Активация на акаунт