Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на целиакия?
Как се диагностицира целиакия?
Какви са някои от лечебните методи за целиакия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на целиакия?
Симптомите на целиакия могат да включват обилни кашести изпражнения, липса на апетит, коремна болка, подут корем, отказване от игра и желание за игра. Това са някои от основните симптоми, които могат да подскажат наличието на целиакия. Целиакият е хронично заболяване, което засяга тънките черва и се проявява при консумация на глутен. Симптомите могат да включват диария, загуба на тегло, умора, депресия, дехидратация, анемия и коремна болка. Симптомите на целиакия могат да варират и включват диария, коремна болка, умора, загуба на тегло , анемичен , депресивен , кожен обрив и подуване на лицето. Възможно е обаче да няма ясни симптоми за диагностициране.
-
Как се диагностицира целиакия?
За да се постави окончателна диагноза за целиакия, първо се провеждат кръвни тестове като анти-tTG и ЕМА. Ако резултатите от кръвните тестове са положителни, след това се извършва биопсия на тънките черва за потвърждение. Диагнозата на целиакия се поставя чрез изследване на кръвта за анти-глутенови антитела (анти-tTG), бърз тест и изследване на анти-ендомзиумните антитела (EMА). При деца под 3 години се използват тестове за изследване на антиглиадинни антитела (AGA) от класове IgA и IgG.
-
Какви са някои от лечебните методи за целиакия?
-
Какви са някои от симптомите на целиакия при деца?
-
Какви са някои от методите за диагностициране на целиакия?
. Днес си подадох последните документи в социалните. Остана само да взема заповедта на 10.01.
и невероятна бюрокрация.
Много ми хареса!
...-шегичка.Тази малка палатка е супер сладурска и ми се струва идеална за целта-игри!И аз ще купя на Макси като вземе да иска такива неща.Аз не съм мислила,какво ще се готви на Коледа.Искам да похваля телешкия дроб,който опитах вчера за пръв път!Ако има някой като мен,да кажа,че е много вкусен и най-вече мекичък,нищо общо със свинския.Дребния не можа да го опита,баба го беше опържила с пш. брашно,колко се тюхка милата,но те не знаеха че ще ходим ,изненадахме ги(оставила съм и от нашето),но другият път като купим...
И ние сме в чуденка за Бъдни вечер. Смятам да направя безглутенова питка, чушки пълнени с ориз , боб , нещо с картофи и съм до там. Решила съм да правя и баница със сирене , тиквеник. Корите май сама ще разточвам, но се чудя дали да не си направя безглутенова смес от брашно или да използвам готово. Може би на Шер ще има подходящо брашно за точене
.

А шоколада, по-скоро какаото нещо не му понася - и то от вафлите на Шаер.