Цьолиакия - тема 2

• 47 367
  • 466
  •   1
Отговори
# 435
ВиВи, къщичката е много хубава. Благодаря за снимките.
Ние намерихме в Метро по-евтини (180 лв) , но не мога дай намеря място в апартамента.
Вече се замислих и за варианта ние да й я направим от дърво или   от картон , като вашата.

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 09:14 от gerganavd

# 436
Добър ден , мамчета! Успях  Party . Днес си подадох последните документи в социалните. Остана само да взема заповедта на 10.01.
Лятото наново ще минаваме през всичко повторно....

# 437
Браво! За кое си се справила, за ТЕЛК-а ли или за личен асистент? Всичкото си е едно лудо тичане  ooooh! и невероятна бюрокрация.
А това с кашона е много идейно, и аз бях правила на баткото, но не с толкова голям кашон. Ние си правим къща от възглавниците на дивана, те са с квадратна форма 80Х80 и става да изпълзи вътре. За момента е доволен. На село мисля да му направя палатка от клони.
Герганче, всъщност защо не й вземеш една палатка, от тия ная-малките, дето се сгъват и стават 3 кг. пакетче, можеш да я сгъваш при нужда... http://911.bg/a2/offers.asp?p=3164032&parent=5706
Какво ще готвите на малките за Коледа? Свеки каза, че ще прави сърми и чушки, в сърмите не можела да не сложи червен пипер, купешки и черен пипер, а в чушките - стафиди (не й ги знам дали не са оваляни в брашно), аз взимам едни Био и поне на вид нямат. А като и казах заради детето да не слага, тя ми се намуси...  Rolling Eyes Та ще трябва да правя за малчо отделно чушки, питка отделно и тиквеник. Предложих й така или иначе ще правя чушки, да направя всичките, ама нещо не ме одобри...
Намерих Том и Джери и Флаш-игрите. Вчера посред нощ събличах и обличах девойки, и си подреждах стаята, а също и оцветявах с боичките Joy Много ми хареса!
Понеже се чудих 5 мин. докато ги открия, баткото като ме видя да играя и вика, а и ти си се зарибила... Явно отдавна ги знае, ама аз не се сетих него да питам, че той сега е на разни стратегии и War Craft по мрежата.

# 438
Здравейте!Герганче,предполагам,ще ставаш личен асистент на Василенка.Браво на теб,който е упорит-успява!Миленка,твоята свеки box...-шегичка.Тази малка палатка е супер сладурска и ми се струва идеална за целта-игри!И аз ще купя на Макси като вземе да иска такива неща.Аз не съм мислила,какво ще се готви на Коледа.Искам да похваля телешкия дроб,който опитах вчера за пръв път!Ако има някой като мен,да кажа,че е много вкусен и най-вече мекичък,нищо общо със свинския.Дребния не можа да го опита,баба го беше опържила с пш. брашно,колко се тюхка милата,но те не знаеха че ще ходим ,изненадахме ги(оставила съм и от нашето),но другият път като купим...

# 439
Не става въпрос за ЛА.Подадох всички документи по ТЕЛК. Явно радостта ми беше времена. Обадиха ми се, че единият документ има нужда от дописване. Утре  пак ще ходя. За ЛА шанса да ме одобрят е минимален.
Палатката нсистина е "сладурска" и аз веднага се замечтах за почивка на палатка.  Simple Smile И ние сме в чуденка за Бъдни вечер. Смятам да направя безглутенова питка, чушки пълнени с ориз , боб  , нещо с картофи и съм до там. Решила съм да правя и баница със сирене , тиквеник. Корите май сама ще разточвам, но се чудя дали да не си направя безглутенова смес от брашно или да използвам готово. Може би на Шер ще има подходящо брашно за точене  newsm78.

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 18:48 от gerganavd

# 440
Сега чух че щели да дават по 100 лв. за дете, което не ходи на детска градина. Детските - 35 лв. Май махат семейното данъчно облагане.
Има оризови китайски кори, а също и кори на Шаер за лазаня, те са по-дебели. Ако разточваш кажи дали става, не съм пробвала. Едно време баба ми показваше, ама тънки като нейните никога не съм успявала да разточа. А после сама не съм точила за баница. Само за бисквитки с точилката. Мисля си, че по скоро ще станат дърпани, теглени от безглутеновото, по-рехаво е и се къса newsm78 Може да опитам с тестото за хляб, като правя.
А за ЛА и на мен казаха, че нямаме шанс.
Изпробвайте: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=355694.new#new

Вижте какво открих, докато четох за глутена:
Нивата на глутен в продуктите, несъдържащи глутен
В рамките на първата актуализация на съответните насоки от 1983г. насам Комисията одобри приемлив праг за глутена в продуктите, „несъдържащи глутен”.
Сега ограничението е сериозно редуцирано: от 5 г на кг (500ppm) до 20 мг на кг (20 ppm) – равнище, за което се смята, че не излага на риск страдащите от алергия.
Том Хайланд, ръководител на секцията за хранителни стандарти в Кодекс Алиментариус, обясни за FoodNavigator.com, че тези чувствително по-ниски нива са по-лесно достижими днес в сравнение с времето преди 25 години, а технологичният прогрес позволява и далеч по-акуратно засичане дори на минималните следи от глутен.

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 00:22 от M_Nik

# 441
Здравейте отново!Току що си хапнахме за вечеря и бързам да се похваля,ядохме пица.За пръв път правя и стана чудна.Тестото сама си го измислих,2 яйца,вода,олио, сол,бакпулвер и брашно,рядко.Изпекох блата и после запекох -дом сосче,шунка ,кашкавал и малко чубричка-вкусотия!Знам че вие вече сте правили,но не се стърпях .Днес оставих дребното за 30 мин с майка ми.Като се върнах,вече беше посинял и изпотен от рев.Какво да правим,не можем един без друг!Не дава на баща си да ме целува,дърпа го,ръчка го,бута го и като успее да го отдели от мен,се намества да целувам него!  remybussi

# 442
Тъкмо се чудех какво да правя за вечеря на дребното   bouquet
Вчера правих соленки от маслено тесто, малко странна ми беше рецептата, но станаха супер и хрупкави.
Соленки: 1 ч.ч. брашно, малко сол, 1/3 ч.л. сода, 1/2 пакетче малко масло, добавя се студено на малки парченца, като се мачка с ръце, да стане на трохи с брашното. После 1 ч.ч. натрошено сирене се намачква с предишното и става една топка. Стои 1/2 час в хладилника и после на лентички в загрята фурна, с подправки отгоре.
И моя малчо много страда като ме няма и застава м/у нас като се прегърнем Hug

# 443
Ние купихме пъдпъдъчи яйца и много ги харесва на омлет със сирене. Само че не знам може ли да се дават всеки ден и по колко може?
Аз правих пясъчния сладкиш, но го ядохме ние. Досега не съм успяла да й дам някакъв сладкиш. Все пак имаме голям напредък -онзи ден яде хляб, топен в картофена яхния Mr. Green
И аз ще открадна идеята за пицата и соленките, пък току виж й се усладят.
Вие какви зеленчуци давате потова време? Аз моркови и чушки на тъкни лентички.  Това като сурови зеленчуци. Преди не искаше, но напоследък е на такава вълна. Като бебе обичаше тиква, но сега и дума не може да става.

# 444
Виви,яйцата у дома са култ,ядем ги по всякакъв начин,дребният също.Всеки ден му давам по  1 кокоше или 3 пъдпъдъчи на закуска.Освен това ние сме по-малки,мисля че спокойно можеш да даваш.Ние сме зле с плодовете и зеленчуците.Преди няколко дена му дадох праскови ОТ КОМПОТ,много плака през ноща.Също и от краставици,пиперка, и то варена,домат също.Ядем само банан,ябълка,но само преди обяд,компот от круши.Но не мога да съм сигурна,че вечер плаче от някаква храна,зъби също ни мъчат.Соленките ще ги пробвам и аз,Макси май е по соленичкото.Тиквата и на нас ни омръзна вече.Успявам да му пробутам,като я смеся с печена ябълка,или купувам от време на време от плодовите пюренца на Ам-ам или Овко,и пак смесвам.Днес в детската при майка идва дядо Коледа,но не посмях да го заведа,че ще е било свърталище на вируси-всички групи в една занималня,барабар с майките.Приятна вечер!

# 445
Uspeh i zdrave na detsata!

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 00:10 от Batito Lin-k

# 446
Здравейте. Вчера пробвах да направя баница с сирене. Тестото го направих от това за хляб самоче по-гъсто , костваше ми доста усилия вътре сложих тофу с яйце, грешката ми беше че сложих доста зехтин и стана малкло мазна но Калоян си я хапна преди малко му направих нещо ката бонбони (смлени ядки,черен шоколад и карамелизирана захар).
Утре е тържеството на Дядо коледа  в детските ясли, за там му купих комплект с инструменти.За в къщи и аз не съм  измислила  какво да е.
Калоян и той не иска да се отделя от мен. В яслите постоянно плаче за мен сутрин още със сабуждането се започва с уговорки,че няма да ходи при децата. Като го взема не дава на никой да го пипа, да го взима не иска дори при баща му. направо си вкарах "таралеж в гащите" с тези ясли.
Приятна вечер!

# 447
Тиквата също ни беше любима, но сега я де само на кекс или малко, смесена с картофи. И аз давам домат и малко чушка, а иначе банан и сок от ябълка. Грозде обича и няма проблем, от това без семките, дъвче и плюе кожичките, ако са му жилави и вика дъвка.  Wink А шоколада, по-скоро какаото нещо не му понася - и то от вафлите на Шаер.
Искам да направя щрудел с кори (оризовите) за Коледа, някой правил ли е? Намерих една рецепта за понички, ама се пържат!?
Пясъчната торта може отгоре да се залее с крем - май беше - масло, захар и какао. Макар че по оригиналната рецепта го няма.
Биси, къде се изгуби? Какво стана с брашното на Техра?

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 11:01 от M_Nik

# 448
Аз много си мисля как ще я пусна на ясла, защото никога не се е отделяла от мен. Откакто сме в Бг е по-добре, защото съм я оставяла за по няколко часа с леля й. С баща й също няма проблем, защото преди често се налагаше да я оставям с него. Спането обаче е пълна катастрофа. Почти през цялото време спи с мен. Като я оставя в креватчето й и след час-два наддава вой.
Аз намерих рецепти за някакви домашни бонбони и смятам да ги пробвам утре  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.100

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 21:14 от В_и_В_и

# 449
Здравейте на всички!Ще ме извините за отсъствието,но  работя до 20ч.до нова година и направо се скапвам. Радвам се,че децата са здрави,а за майките....като четя се сещам за моите безглутенови мъки в началото преди години.Сега до такава степен съм свикнала,че не ми прави впечатление какви лакомства бързам да приготвя вечер на Радост.Почти без проблеми и неуспешни опити правя всичко в кухнята,но ми коства доста време.В неделя почивах и бях май целия ден в кухнята.Правих макарони на фурна за нея в малката тавичка,а за баткото от обикновенните в голямата тава.От доста време практикувам така.Да няма ощетени. Соленки,сладки,слаткиши,торти,кексове,пици,мекици и каквото се сетите правя с едното и другото брашно.Най много се радвам на хлебопекарната.Вече повече от половин година я ползвам и съм щастлива,че успях да си нагодя рецептата и става чуден хляб.
Не се притеснявайте за привързаноста на децата към майките.Това ми го казаха още преди 10г когато и откриха целиакията.Радост ми беше като сянка.Спях с нея и само тогава беше спокойна,и досега е така.Щом мама е наблизо всичко е наред.Това отшумя с времето.Спя с нея само когато е болничка.Първо с мен споделя какво и е.
Документите за асоциацията са вече готови.Обиколиха цяла БГ за подписи и сега чакаме само съда да се произнесе.Януари предплагам,че ще си организираме една голяма среща и отук насетне да правим каквото сме запланували.
Поздрави,целувки,усмивки и много щастливи моменти с дечицата!

Общи условия

Активация на акаунт