Цьолиакия - тема 2

• 47 371
  • 466
  •   1
Отговори
# 450
Ето и малко снимки на моите произведения.
http://media.snimka.bg/1603/009460528.jpg

# 451
# 452
Браво, Дианче! Страхотни вкусотия си приготвила! Разкажи кое какво е точно? Бонбоните изглеждат много апетитни, какво им сложи? Stuck Out Tongue

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 20:18 от M_Nik

# 453
Да,браво на теб!Момичета,пържени картофи давате ли?Аз веднъж му дадох да опита,нямаше спиране,реве,крещи иска,пък нали са пържени,не исках да му давам,обаче...Вечерта май добре спа.И сега пак ще пържим,че ни писнаха печени.

# 454
Диана, много добре изглеждат сладкишите! Ако може да споделиш рецептата за бонбоните.
Аз днес правих два вида бонбони-с карамел и липови. Вторите станаха доста вкусни.
Пържени картофи съм давала преди и нямаше проблем.

# 455
Виви, а малката кои хареса повече? На повечето деца им идва  вповече карамеловия вкус, доста е силен. Моят голям син не яде ако има в шоколада или сладкиша. Реших да направя целувки за празниците, нали са само белтъци и захар, а и баткото ги обожава.
Пържените картофи, само домашни са ни любими, но не правя много често, че всички искат и ми трябва една тенджера. Аз пържа, другите ядат... (не ползваме фритюрник) и накрая моите са изстинали. Както и с тиквичките. Не сме имали проблем.
Давали ли сте купешки конфитюр или сладко? Накрая някой пробва ли детска паста за зъби и каква? Аз го мих с една на Дентал с портокалов вкус, но той направо я яде, не плюе...
Инфо: Нишестета - от Е1400 до Е1451, като Е1401 - е модифицирано нишесте.

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 10:18 от M_Nik

# 456
Бонбоните ги направих  по 50гр сурови лешници, бадеми, орехи, белени семки след това се изпичат, смилат. Настъргах малко черен шоколад и го прибавих към ядките. разтопяеа се малко захар и се изсипва към ядките, разбърква се хубаво докато е още топла, след това се разтила с точилка защото още пари и единия вариант е да го нарежете на парченца а другия да си късате и да ги оформите като топчета, но докато е топло затова внимавайте да не се изгорите . После в хладилника за да се стегне карамела и са готови за ядене.Стори ми се че шоколада не му понесе добре,затова другия път няма да слагам. Да ви е вкусно Simple Smile
Бисквитките са от тестото с което му правя хляб и кекс ,но малко по рядко защото после ги оформям с шприц и ги мажа с яйце отгоре, поръсвам ги с чубрица или захар в зависимост дали са сладки или солени.
Пържени картофи много обича. Паста за зъби съм взела на аквафреш и дентал , мисля че няма проблем макар че и той  я гълта, даже иска да си хапва от тубичката. Simple Smile
Приятен ден на всички!

# 457
И Мими гълта пастата за зъби. Аз съм взела някаква детска на Ненедент за млечни зъби. За деца флуоридът не трябва да е повече от 500ppm каквото и да значи това.
Мари хареса повече липовите бонбони. Карамеловите малко горчат и им се мръщи.

# 458
И на Фили какаото нещо не му понася, даже от шаерското. Ака после едно зеленикаво и със слуз. Sad
Аз намерих едни Ябълкови бонбони, но са много врътня:
2 кг ябълки се реже на парчета, залива се с вода и се вари. Прекарва се през сито. На 1 кг пюре се слага 1 кг. захар. Вари се отново докато започне да се отделя от лъжицата. Разстила се в студена правоъгълна тава, реже се на квадратчета (ромбчета или каквото искате) и се валят в захар и ванилия (канела). Слагат се пак в тава и се сушат в съвсем слаба фурна. Богати са на пектин и стават и с дюли.

# 459
Вчера бяхме на Коледен купон (от фирмата на мъжо). Дребното тича, скача и бесня. Мислех че дядо Коледа ще го впечатли повече, но щорите на хотела бяха по-голяма атракция  Joy С едно друго момченце дърпаха и мятаха едни вертикални щори, точно до дядо Коледа, а като му дойде реда за подаръците, стигна до дядото, дръпна торбичката от ръцете му и избяга, въобще не чу въпроса му, дали е бил послушен...
Носех му пиле печено и оризонки от къщи, макар че се оказа че има подходящо и за него, ама като не знае човек. Получи светещ и свирещ автомат, който още там успя да хвърли и поочупи. Баткото даже успя да намери приятели.

# 460
Много хубаво, че сте си прекарали добре.
Ние бяхме вчера на коледното представление в театъра. Стояхме цял час и накрая започна да мрънка и излязохме. В началото беше малко уплашена от голямата зала и високите тавани, както и от високите гласове от микрофоните.
Беше се вкопчила в мен и не ме пускаше. После се успокои и й хареса. Особено танците с балерините Simple Smile Накрая на сцената излезе дядо Коледа, но не беше впечатлена особено и не дочакахме раздаването на подаръците. Наложи се да й кажа, че ми го е дал на мен, защото е била много послушна Mr. Green.

# 461
Радвам се за вас!Няма нищо по-хубаво от това да видиш че детето ти се забавлява,че му е весело,играе с дечицата,особено сега,когато рядко се излиза,и децата са като затворници в къщи!При нас нищо ново,стоим си в къщи,през седмицата ходихме при баба му в детската,това ни е развлечението,но пак си е много.Като излязам от къщи,плачи след мен,а в детската-хич не ме и забелязва.Скрих се,да видя дали ще ме търси-тцъ,изобщо!Там се и каляваме,дори и да няма болни,все пак има някои дечица с хрема.Засега няма проблем(чукам на дърво).         

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 16:31 от rozi-maxi

# 462
Здравейте! Ние сме със сополи и кашлица. Диша както Дарт Вейдър, но пик много се кефи от звуците които издава, дори от време на време малко прикалява с опитите да направи някакъв по различен звук Simple Smile .
 На тържеството само се озърташе да види каде съм ,но аз умело се прикривах Simple Smile. Когато дойде време за подаръците от Дядо Коледа се разплака.

# 463
  • София
Здравейте мили хора! Искате ли да си пуснете нова и хубава темичка, стигнахте страничките, за които сме си говорили, да бъдат като дължина на темите. Ако има проблем, пишете ми, аз ще се погрижа за това.
Прегръщам ви и ви пожелавам лека седмица!

# 464
Ок! Очакваме я с нетърпение!

Общи условия

Активация на акаунт