94та немска тема

• 15 439
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
Невероятно, абцес и операция  Confused. Дано е възможно най-малкото зло и бебе и мама се възстановят бързо!
Всички сме с вас!

# 106
 Hug   дано скоро Веч да е на линия и Елиас да е добре. Стряскащо звучи...толкова е мъничък още, но дано бързо се оправят нещата    Hug

# 107
Дано всичко да мине добре при Вечкини. Какъв е тоя абсцес, от къде се взе? Милото хлапе, едва показало носле на света и хайде на операция Sad

Поръчах си един уред преди 1 седмица и още го няма...днес ще се обадя да питам кога да го очаквам. То вярно пише лиферзайт 1-2 седмици ама аз все се надявах по-раничко да дойде.
Щом пише 1-2 седмици значи го нямат на склад в момента и аз бих чакала най-рано в средата на втората седмица Peace Ако се объркат нещата ще ти пратят писъмце с нов термин (в Некерман не съм поръчвала от години, но Отто така правят).

И моята я бяха нахапали миналата седмица едни комари- явно малко преди да се оттеглят гледат да смукнат повечко кръвчица, че да има за зимнина Wink

# 108
 Simple Smile   Сърфи, вчера като си мислех, че търсиш книжки за Татко Барба, та ми хрумна да те питам пробвала ли си да четеш на Симона книжки за Франклин? Не знам попадали ли са ти, ама при нас тези книжки бяха ежедневно преглеждани и четени в продължение на 3 години и то точно във възрастта, в която е сега дъщеря ти.
Първо, че Лили си ги харесваше, а освен това и аз ги харесвах, защото имат доста неща, които обясняват на малчовците - имам в предвид премеждия, кото се случват с главния герой /едно костенуркче Франклин/  имат поука. Ако се абстрахираш от преобладаващото зелено /поне това мене ме стресира в началото/ другото е доста добре измислено и балансирано.

сега ще се опитам да намеря нещо по темата, за да добиеш по-добра представа    Simple Smile

http://www.chitanka.info/lib/text/949

...просто се чудех дали сега е възможно да се намерят книжки за Татко Барба    Thinking   мисля си, че всяко поколение си има своите си идоли, които после се заменят с нови, ама не може да е и друг начин - нали трябва да има алъш-вериш    Wink

Извинявай, ако си наясно с това, дето ти го обяснявам...споделям само хрумка    Simple Smile

# 109
...просто се чудех дали сега е възможно да се намерят книжки за Татко Барба    Thinking   
Поне в Германия още се намират, но естествено на немски. Не знам дали и в БГ ги има още някъде. Ако не са давали филмчето от години, нищо чудно и книжките да са потънали в забвение....
И аз имах 2 книжки навремето, много ги харесвах, но с годините са изчезнали безследно Wink Сега имаме едно ДВД с двадесетина серийки и Леа ги гледа от време на време...когато пожелае... а аз си спомням с носталгия за времето, когато тръпнех в очакване да стане 8 без 10, за да ги погледам... цели 5 минути Wink

# 110
Веч Hug дано всичко с Елиас мине бързо и без проблеми и скоро да сте си вкъщи и да се гушкате цялото семейство.  Praynig

А какво точно е абсцес? Embarassed Tя Веч се оплака в отчетената, че на Елиас му се е появило нещо около ануса и е кървяло. Сигурно е това.

Ох много лошо така. Наистина човек не знае какво го очаква. Едната седмица се радва на роденото си детенце, другата се случва нещо гадно. При нас точно Яна като стана на 10 дена и таткото трябваше да влезе в болницата за изследвания, че нещо му откриха на черния дроб. И ние една седмица бяхме се побъркали докато излязат резултатите от пункцията, че всичко е доброкачествено. Беше много гадно време. Но сега сме си пак заедно.  Praynig

Тези книжки и филмчета на Франклин и моя племенник, който е на 3, ги боготвори. Той може нон стоп да гледа филмчетата.

# 111
Стискам палци за Елиас и Вечка,  Praynig  да е всичко наред и бързо да се възстанови малкия.
Петка, съжалявам че сте имали и вие лоши преживявания!   Hug

Риен, значи малката не се дава и тя отвръща  Grinning. Да се оправя бързо!

# 112
Какви са тези ужасни новини? Вчера ми звънна Вечка да говорим, даже и следобед говорихме. Какво е това абцес? Аз под абцес разбирам мастно натрупване или нещо малко и локално. Защо ОП, някой подробности знае ли??? Иска ми се да и звънна, ама ми е неудобно щом са в болница...
Стискам палци да минава всичко без усложнения!

Моето дете трябва да взимам 5 дни кортизон. И тъй като бяхме на вече новия ни педи, той я премери и претегли и детето се оказа 94см., което било височина за тригодишно дете  Shocked С други думи Мойзана е доста над средната норма.
Имала ларингит, който може да стане хроничен и затова предписа кортизон. Аз като чуя кортизон и ми става едно неприятно, дано няма странични ефекти.

Ех, спря ми се елана за писане след като прочетох лошата новина покрай Вечкини.
Хайде, до по-късно.

# 113
Ау, перианален абсцес. Дано да е повърхностно и фистулата не е много навътре. При Алекс беше една малка бяла точица до ануса и го оперираха, когато беше на 6 месеца. Оперират, защото не знаят докъде се разпростира гадостта. Слава Богу беше само тази пъпчица, но това кошмарно чувство се надига у мен всеки път като се сетя.  Дано и при Елиас е нещо супер безобидно! Praynig
С вас съм, Веч! Бързо оздравяване!

Абсцес е най-лаишки казано гнойно натрупване в органите или тъканите след някакъв възпалителен процес. Примерно зъбен, на сливиците и т.н

Вчера бях на родителска среща. Покрай всичко останало научих какво е "пауър беджа". Било "пауър рейнджър" - някакъв комикс-герой. И без да ги е гледал моят син е в течение на подобни филмчета. Неговият италиански "пирател" му бил връзката с тях. Laughing
За Франклин или Татко Барба нищо не споменава. Confused

# 114
  • Немция
Петка, мисля, че в случая при Вечка става дума за възпаление+инфекция. Обикновено е под формата на пъпка, както вече е писала и Мамунката.
Хвърлих един бърз поглед в Интернета по въпроса за абсцеса- в повечето случаи се причинявал от бактерии. Даже попаднах на немски майчински форум, където една потребителка е повдигнала темата за абсцеса, засегнала нейното бебе в района около дупето. Оперативна намеса- както прочетох- била наложителна.

Дано всичко е наред и имаме скоро добри новини от Вечка!

Петка, и на вас не ви е било лесно! Добре, че и при вас проблемът се е оказал безобиден и че можете да се радвате на спокойствие на бебето! Hug

Мистик, и на твоята Мойза бързо оздравяване!

# 115
 Shocked  Какво му стана на малкия миШок? Дано скоро имаме добри новини  Praynig
Кате, стискам палци и аz  Praynig

Мисти, какви са тия таблици иz Френско? 4е тя и Милена е толкова висока някъде, във всеки слу4ай носи дрехи в раzмер 98. В от4етната ми тема едно мом4е е ве4е минало метър. Та 94см си е съвсем нормално  Peace

Имам въпрос. Децата ви кога zапо4наха да говорят zа себе си с "аz"? Милена все каzва "ИскаШ да ядеШ" вместо искам да ям, все с ти, както ние й говориме. "ИскаШ ли да играеШ" оzна4ава "искам да играя"  ooooh! Или не каzва"аz", ами името си. Явно не схваЩа оЩе принципа, а не ли е късно?  Embarassed И как да се справяме? Опитах се да й обяснявам, но това като 4е ли я побърква оЩе пове4е. Сега като ми каzва неЩо с ТИ, я питам кой?, тя каzва "Милена" и аz я питам "Как трябва да се каzва правилно" и тя понякога се поправя, но.......де да zнам и аz.    newsm78

В лиманго в момента имат 4удни дрехи на 667 (Сърфи  Wink ), а скоро Ще имат на Цьолнер бебеШки работи (предполагам матраци и тем подобни) и на Рикоста, та ако на някой му трябват оЩе детски zимни обувки, сега е момента (ние купихме преди 2 седмици, яzък  Close ). Полу4их оЩе 5 покани, които мога да раzдавам, ако някой иска  Peace

# 116
ВечHug Hug Hug Дано бързо минава всичко

Татяна, Ясмин говори отдавна за себе си като "Аз". Дефакто много кратко си казваше "Мин" - беше и трудно да си каже цялото име Ясмин. И само 1-2 пъти си е казвала - Ти Laughing (имаме нейни снимки на вратата на банята и като я питах кой е това ми отговаряше Ти Mr. Green) Но друг е въпроса, че още не може да спяга правилно глаголите след това. Например по-простички и често употребявани Аз искаМ, Аз имаМ ги е научила, но много често се чува и Аз ядеШ  Crazy Crazy Crazy

Иначе май по книгите за психология твърдят, че чак към 3тата година децата се осъзнавали като Аз Thinking

# 117
Татяна, някъде четох, че около след третата година едва децата започват да говорят за себе си в първо число. Така беше и при моя син: "Алекс иска пие" и подобни. Всичко е нормално, спокойно!

П.С. Ама бавно пиша като кърмя Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 13:29 от Мамунката

# 118
  • Варна
Сърфи,и аз щях да ти предложа за Франклин.
Доста са поучителни,но по детски.

Татянче,около третата година започват да се оправят,
няма смисъл да се терзаеш,а и да объркваш детето Wink

# 119
Мойза също се нарича "Длен". За "аз" и дума не може да става, тя почти не говори.

Татянке, показва ми даже графика на компютъра си. Мадлен беше над нормата ( според неговата графика де )  Grinning

Мунке, аз само за събен абсцес знаех, изобщо не познавах понятието във форма на пъпка.
Това някаква рутинна оп ли е? Нали няма рискове?  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт