Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 185
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 955
В частна болница в Стара Загора. Пожелавам си в обозримото бъдеще всяка жена, във всяка българска болница (или у дома) да има възможността да роди така.

Ани, би ли сподели какво ти хареса и защо? Какво раждане искаше?

# 2 956
Нямах показания за секцио и бях сигурна, че искам да родя нормално. Въпреки, че раждах в частна болница, нямах предварителна уговорка - просто моментът настъпи и отидохме там. Не са ме включвали на окситоцин, не са ми правили епизотомия - изобщо никакви интервенции и ускоряване на самия процес.
Може би аз съм предразположена физически (а и психически!) и затова раждането ми е минало леко. Но е факт, че никой не се намеси и екипът остави нещата просто да се случат. Апелирам към жените, които има възможността да родят нормално, да го направят! Не искам това да бъде поредният ялов спор "За" и "Против" секциото, но усещането да вземеш дейно участие в раждането на детето си неповторимо и несравнимо. Безкрайно щастлива съм, че това беше мое дело, с моите усилия, с моите мъки.

# 2 957
Ани, чудесно е, че си била подготвена за раждянето каквото го искаш и персоналът на болницата се е събразил напълно с естествения процес. Дай Боже всеки му такава подготовка и такава насрещна отзивчивост!

# 2 958
Ани, коя от двете болници имаш предвид? Ниамед или Ив.Рилски?
Ще е важно да уточниш, защото има списък на белите болници.

# 2 959
Всъщност, мислех да спестя тази информация, защото наскоро прочетох мнение на момиче, родило в същата болница и споделя ужасни неща! Но тя е родила секцио, а в крайна сметка моето раждане беше точно такова, каквото го описах. Болницата е "Св. Иван Рилски".

# 2 960
Всъщност, мислех да спестя тази информация, защото наскоро прочетох мнение на момиче, родило в същата болница и споделя ужасни неща! Но тя е родила секцио, а в крайна сметка моето раждане беше точно такова, каквото го описах. Болницата е "Св. Иван Рилски".
Знам за кого говориш, затова и попитах. Благодаря ти, че сподели друга гледна точка (аз също съм заралийче)

# 2 961
Знам за кого говориш, затова и попитах. Благодаря ти, че сподели друга гледна точка (аз също съм заралийче)
Не искам да спамя темата, затова се включвам за последно по този въпрос, но бях шокирана, когато прочетох разказа на въпросното момиче. Дължа много на хората, работещи там (по други причини, свързани не със самото раждане, а със здравето на детето ми) и искрено се надявам нейното преживяване да е било резултат на злощастно стечение на обстоятелствата.
За съжаление, Вечерница©, противогазът те издаде от къде си...

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 20:39 от ани станчева

# 2 962
това за тази болница не го вярвам.

# 2 963
това за тази болница не го вярвам.
Твоя воля.
Умишлено не исках да назова болницата - винаги могат да се намерят много доволни и много недоволни. Може пък аз да съм била късметлийка, на която се е случило такова чудо? Не казвам, че в тази болница това е утвърдена политика. И именно заради това подкрепям инициативата - за да бъде активното естествено раждане не въпрос на шанс, а масова практика.

# 2 964
съгласна съм с теб

# 2 965
Извинявай, разбрала съм те погрешно Peace

# 2 966
Подкрепям и аз!  С две ръце Grinning

# 2 967
Току-що гледах секцио по Нова телевизия в предаването на Гала.
Бебенцето се роди, но после му сложиха една помпа на лицето?? Кислород ли му подаваха? Shocked Показаха го на майката и казаха, че го отнасят да го къпят, преглеждат. Пък как го бяха хванали за краката и го сложиха не особено нежно в едно кошче. Tired Tired Определено не ми хареса отношението към бебенцата.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 10:18 от Лурдес

# 2 968
  • София
Току-що гледах секцио по Нова телевизия в предаването на Гала.
Бебенцето се роди, но после му сложиха една помпа на лицето?? Кислород ли му подаваха? Shocked Показаха го на майката и казаха, че го отнасят да го къпят, преглеждат. Пък как го бяха хванали за краката и го сложиха не особено нежно в едно кошче. Tired Tired Определено не ми хареса отношението към бебенцата.

Помпата май е за изсмукване на секретите - едно от нещата, за които е писано в темата, че не е наложително, а понякога е вредно да се правят.

# 2 969
за мен това е престъпление... бебето реве за мама.. а те казват нормално е първите два часа то да реве... отвеждайки го на друг етаж при други хора ...

Ако знайш мойта безпроблемно и естествено родена дъщеря как рева първия час....и досега е голяма ревла /на 2 години е/. Характер е това. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт