Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 301
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 915
Жалко, че доскоро нямах никакво време да чета темите във форума...както и да е Grinning
Като жена, раждала и двата пъти естествено, без никакви болкоуспокояващи-подкрепям петицията и се подписах Peace

# 916
  • Ловеч
И аз се подписвам. Имам едно естествено раждане, а да се надяваме и второ такова.

# 917
Един подпис и от мен.

# 918
вече се подписах! bowuu

# 919
Не мога да подкрепя тази петиция. И аз преди да родя бях за естественоте раждане но сега не мисля, че това е най-доброто за жената. И не го казвам заради болката защото болката се изтърпява. При моето раждане докторите казаха че няма причина да е секцио. Докато чакаха да си доидат болките от самосебе си и да не ги предизвикват с медикаменти се получи така че бебо е стоял твърде дълго без околоплодни води и беше на антибиотик 5 дни.  Бебето се роди 3650 но се оказа че за моите размери е голямо. Заклещи се и се наложи спешна епизотомия. Срязаха ми и ануса и мусколите отдолу. Не можах да стана 2 дни изобщо. Даже и за тоалена. Не ми даваха да ям 7 дни. Седях в болницата 8 дни. Момичетата които раждаха секцио тичаха по коридора а аз едвам едвам движех. След като ме изписаха 2 месеца нямах сили и не можех да се възтановя. Оказа се че заради скъсаните мускули е имало вариант да не се усещам кога ми се ходи до тоалетна но благодаря на господ че е бил с мен и всичко отмина. Сега 6 месеца след раждането още не се чувствам възтановена напълно. а ако реша да имам второ дете трябва да раждам вече секцио защото не трябва пак да имам разкъсвания. Равносметката от моето раждане е че естественото раждане не е най-добрия вариянт. Мъчи се и майката и бебето и всички около нея. А и докторите трябва още много да учат и да подхождат към всеки един случай индивидуално да преценяват рисковете и ако имат и най-малкото съмнение за нещо да предприемат секцио а не естествено раждане на всяка цена.
п.с. А и шиене 2 часа без упойка е нещото за което нямам думи как да го нарека. Нечовешко е.

# 920
  • ул. "Мечтание"
Lady Frost, няма минимум, но колкото повече толкова повече Simple Smile.

Е, разбира се!  Hug

# 921
Avs000, безкрайно съзажалявам за това, което ви се е случило! Петицията не е в подкрепа на естественото раждане, а в подкрепа на естественото активно раждане, където интервенции като правило не се правят. Правят се по изключение. Ако това беше положението в БГ АГ отделенията, описаното от вас нямаше да се случи. Хората, които са го допуснали, заслужават да бъдат разследвани за небрежност и причиняване на телесни повреди!

# 922
  • София
Подписвам се!

# 923
  • ....от ляво до десния завой...
Цитат
След цезарово сечение се наблюдава по-често стерилитет.

Пропуснали са да обяснят във формуляра защо са го написали това? На какво се дължи този "по-често наблюдаван стерилитет?" Rolling Eyes Затова ли при първата ни среща в реанимацията след като излязох от пълната упойка /така се случи, че първо бях със спинална а впоследствие и с пълна анестезия/ доктора ми каза, че повече няма да мога да имам деца, а исках поне три?! Thinking Два пъти съм раждала секцио - втория път секциото ми спаси живота, защото ако бях получила кръвоизлива, който получих при операцията, но при нормално раждане, никой нямаше да разбере за него и при свършена работа можеше да си кървя и да си отида от тоя свят без да разберат що така се е получило..... Всичко е индивидуално, въпрос на компетентност от страна на лекарите, в ръцете на които се поверяваш и голяма доза шанс и късмет!Първия път влязох да раждам нормално, но се наложи секцио по спешност заради преносване, кални води и страдание на плода, втория път реших да не рискувам и бях с планирано секцио, но както стана ясно и в двата случая имаше усложнения. Така че, аз подкрепям личния избор на майките - да родят така, както смятат че ще им е по-леко и ще са по-спокойни! Когато сам избереш - после не можеш да виниш другите за взетото решение! Peace

# 924
Цитат

Пропуснали са да обяснят във формуляра защо са го написали това? На какво се дължи този "по-често наблюдаван стерилитет?" Rolling Eyes Затова ли при първата ни среща в реанимацията след като излязох от пълната упойка /така се случи, че първо бях със спинална а впоследствие и с пълна анестезия/ доктора ми каза, че повече няма да мога да имам деца, а исках поне три?! Thinking

Пропуснала съм го това... Защо наистина се наблюдава по-често стерилитет??   newsm78 
Sindarella The Spy, в твоя случай лекарят от къде знае, че повече не можеш да имаш деца?? Едва ли е заради секциото точно... Може би, заради усложненията се е наложило нещо да направят, което да те лишава от шанса за повече деца...  Интересен ми стана твоят случай...   Thinking 
И аз съм със секцио, наложи се за съжаление... Имам желание за още едно дете...

# 925
  • София
Наскоро и мен ме заинтригува този въпрос и попитах в гинекологичния подфорум.
Ето въпроса и отговора

# 926
Значи ако като цяло петицията е да раждаме както ние искаме ,а не както докторите казват(освен ако не е наложително)имате подписа ми.Но ако се получи така че да откажат да правят планирано секцио не се подписвам.

# 927
  • София
Цитат

Пропуснали са да обяснят във формуляра защо са го написали това? На какво се дължи този "по-често наблюдаван стерилитет?" Rolling Eyes Затова ли при първата ни среща в реанимацията след като излязох от пълната упойка /така се случи, че първо бях със спинална а впоследствие и с пълна анестезия/ доктора ми каза, че повече няма да мога да имам деца, а исках поне три?! Thinking

Пропуснала съм го това... Защо наистина се наблюдава по-често стерилитет??   newsm78 

Да, наблюдава се и не само заради това, което е обяснила лекарката, но и заради сраствания, травма/наранявания на матката по време на операцията, а има и т.н. "необясним" стерилитет след секцио, говорят и за психологически причини. Има едно изследване от 2004г, при което около 20% от жените след секцио имат проблеми със забеменяването, но повчето изследвания не сочат чак толкова висок риск.

# 928
# 929
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
и аз се подписах

Общи условия

Активация на акаунт