Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 032
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 215
Като цяло съм "за" петицията.
Няма да я подпиша обаче, защото уважавам правото на личен избор.
А някой майки са толкова фанатизирани, че изкривяват добрите намерения в тази идея.

# 1 216
Няма да я подпиша обаче, защото уважавам правото на личен избор.
А някой майки са толкова фанатизирани, че изкривяват добрите намерения в тази идея.

И аз съм за правото на избор и затова я подписах все пак. Тези, които са създали петицията, всъщност ми се струват доста нормални. Иначе мръднали има във всяка гилдия.

# 1 217
  • на морето
И аз съм за естественото раждане Peace

# 1 218
И аз подкрепям  естествено раждане Peace

# 1 219
Аз съм за естественото раждане.Родих така въпреки,че много се страхувах,защото разни "добри приятелки"ме бяха наплашили.Затова си избрах екип,въпреки,че това не е гаранция за лесно и безболезнено,камо ли за безпроблемно раждане.Но така или иначе аз си платих.Родих много бързо и лесно.Отидох с пълно разкритие,защото съм имала контракции,но не ме болеше така както ми бяха описвали,и затава чак като прокарвих тогава се сетих,че ще раждам вече.Но всяка жена решава как да роди.Познавам много които раждат секцио за да не се мъчат по време на раждането,а после...Дали не ги боли повечко,но това си е техен избор.Затова и аз няма да подпиша петицията,защото знам,че всеки  човек има право на избор.

# 1 220
djia081, миличка, нова си тук и затова явно си пропуснала да прочетеш за какво иде реч в петицията, преди да пуснеш мнение!
Ще дам коз обаче - определено НЕ Е ЗА вагиналното раждене и ПРОТИВ секциото!!!! Още едни коз - заглавието на темата - Подкрепете активното естествено раждане в БГ! (в червено е значимата дума!!!)

# 1 221
Меги, ти си е*ати неуморният ентусиаст!!!  Heart Eyes

# 1 222
djia081, миличка, нова си тук и затова явно си пропуснала да прочетеш за какво иде реч в петицията, преди да пуснеш мнение!
Ще дам коз обаче - определено НЕ Е ЗА вагиналното раждене и ПРОТИВ секциото!!!! Още едни коз - заглавието на темата - Подкрепете активното естествено раждане в БГ! (в червено е значимата дума!!!)
Достатъчно съм учила,за да мога да прочета какво пише в тази петиция.Просто в България това не може да стане в близките години.И не се нуждая от козчета,нито от червени думички.Явно така си станала ентусиаст,като се отяждаш на новаците Rolling Eyes
А Meg! и аз да ти дам козче казвам се Djita081

# 1 223
Djita081, поправи си ника, за да не го бъркаме. Ние го вижаме като djia081  Wink
Важното е да стане, а кога зависи от всички нас.

# 1 224
Само бързите работи ли са смислени?

# 1 225
Djita081, в Бългрия няма специалисти по активно раждане.
То е различно от естественото вагинално раждане, което акушерите водят в БГ родилните домове. Аз също не подписах петицията, всъщност, но ми е интересно да чета тука от време на време.

Искам да попитам нещо активистките от петицията.Преди 150-200 години, примерно, било ли е раждането активно? Благодаря.

# 1 226
Трябва в България да се дава повече информация и възможност за избор. Подкрепих петицията!

# 1 227
ВиваНова, не знам какво е било раждането преди 150-200 г., но при липсата на лекари в голяма част от местата и наличието на "баби", вероятно е било активно - тове просто е естественият ход на нещата. Съмнявам се някъде да има достоверна инфо какво е било раждането - просто не е било на фокус тогава, та да седне някой да го описва в подробности и анализи (от и без това малко грамотните хора). Имам обаче сведения за моите баби и прабаби - почти всичките (прабабите са с по много деца) са домашно родени, най-много в присъствието на някоя роднина. Едната ми баба се е разходила веднъж до месната здравна служба на селото - чисточко било там и имали подгрята вода, за разлика от неразборията в къщата  Grinning

# 1 228
Подкрепих  Hug

# 1 229
Аз съм за естественото раждане и секцио само когато се налага. Обаче трябва да се пусне и петиция "За активно и естествено отношение на медицинския  персонал". Не всеки има възможност да ражда в частна клиника. Стига са се крили зад това, че заплатите им са ниски, аз също не получавам хиляди ама клиентите (доста от които не са ми приятни) си ги обслужвам както трябва. Все пак са дали клетва да се грижат за човешкия живот и от тях зависи повече жени да се решат да раждат естествено. Много  мамчета като слушат от приятелки колко е страшно и какво е отношението към родилките на бързо решават да родят секцио.

Общи условия

Активация на акаунт