Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 248
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София

Охохохо - къде казах "сектантки"???  Shocked Wink

Егати и изненадата, че се е получило изнасилване! Всички ли се изненадвате?!

Имаш КРАЙНО странни идеи за това какво е нормално е да е медицинското облсужаване. Живяла съм в чужбина и искам да ти кажа, че ако там кажеш на лекар, че не искаш д а ти прави нещо или не му даваш да те пипа, той НИКОГА няма да те пипа, защото е противозаконно, независимо какво мислят майка ти, баба ти и шуранайка ти по въпроса. Няма извинение за това, което правят лекарите в България и конкретно за това как са постъпили с тези жени.НИКАКВО извинение няма, независимо от характера и липсата или наличието на наивност у родилката. Докато продължаваме да се държим като оФце и да сме ОК с това да ни изнасилват, няма изгледи да спрат.

Докато не вкараме емоциите си в нещо градивно! Иначе тази тема ще стане 56878946693964489 страници и все е ще е така!

ПП. Ти няма как да знаеш какви са представите ми за мед. обслужване - не драматизирай! Вече казах - мед. лицата в БГ правят това, което им се позволява, към което са подтикнати и което могат. Кое точно не ти е ясно?

# 1 741
Clairette, аз смятам, че трябва да се търси промяна, но тя може да се постигне по един умерен и разумен начин, а не да плюем докторите поголовно, пък да чакаме отношение! Вижте отношението към тях тук - НЕ ПО-РАЗЛИЧНО!

Ивонска без да искам да влизам в нови спорове, ще си позволя да предположа, че отношението към Лорчето, може би нямаше да е по-различно, ако се беше оставила да бъда изнасилена и ако не се съпротивляваше. Нейния случай е частен като подбуди, да речем, но същото нещо се случва на много други жени, чието поведение не е "наивно". Това ми беше тезата  Peace
По въпроса за докторите и отношението към тях, сигурно си пропуснала момента, в който докторът се появи и заяви, че е готов за диалог, беше посрещнат с фанфари и викове Ура! . Промяната в отношението към него възникна по-късно и беше породено само и единствено на базата на неговите изказвания, всички го посрещнаха много радушно!

# 1 742
ивонска, личи си, че следиш темата от ден-два. Направи си труда да прочетеш началото, обсъжданията и разсяненията по текста на петицията. Емоциите дойдоха едва последните дни и ти обясних какво ги породи. И все пак емоциите не са ли много голяма част от здравето? Или психичното здраве е нещо отделно от физическото такова?
Темата е градивна, нали чрез нея се стигна до дискуята с д-р Сираков, на която аз, а и още много хора толкова се зарадвахме. За кратко, за голямо мое съжаление.

Дай да видим ти колко градивни предложения по темата даде? Че аз май само квалификации прочетох досега.

# 1 743
Сългасна съм с Петицията, всяка жена, тръгнала да ражда нормално трябва да разчита на нещата, поместени вътре.
Няма да я подпиша обаче, ако към всичко изброено има и секцио по желание - тогава.

... Живяла съм в чужбина и искам да ти кажа, че ако там кажеш на лекар, че не искаш д а ти прави нещо или не му даваш да те пипа, той НИКОГА няма да те пипа, защото е противозаконно, независимо какво мислят майка ти, баба ти и шуранайка ти по въпроса. Няма извинение за това, което правят лекарите в България и конкретно за това как са постъпили с тези жени.НИКАКВО извинение няма, независимо от характера и липсата или наличието на наивност у родилката. Докато продължаваме да се държим като оФце и да сме ОК с това да ни изнасилват, няма изгледи да спрат.

На теория е така. На практика не. Зависи колко си настоятелна Simple Smile

"През 2004 г. във Франция е проведена една интересна анкета между 387 акушер-гинеколози(16).
На въпроса съгласявате ли се с пациентката, когато тя желае оперативно раждане, само 18% от колегите отказват. "

И цялата статия.

Изнвинявам се, ако е пускано, не съм чела темата.

# 1 744
По въпроса за докторите и отношението към тях, сигурно си пропуснала момента, в който докторът се появи и заяви, че е готов за диалог, беше посрещнат с фанфари и викове Ура! . Промяната в отношението към него възникна по-късно и беше породено само и единствено на базата на неговите изказвания, всички го посрещнаха много радушно!

Именно! Радвам се, че някой го формулира по-добре от мен, благодаря за което   bouquet

# 1 745
Сългасна съм с Петицията, всяка жена, тръгнала да ражда нормално трябва да разчита на нещата, поместени вътре.
Няма да я подпиша обаче, ако към всичко изброено има и секцио по желание - тогава.

Никол, няколко пъти в темата се каза, че Петицията се занимава да търси правото на избор и на тези, които искат естествено раждане и минимизиране на намесата. Секциото по желание съществува и в момента, то е факт, няма нужда Петицията да го защитава. Но и тя по никакъв начин не му противостои, пише, си че е въпрос на избор на майката, т.е. ако тя иска интервенции (каквото е и секциото), нека да ги получи. Но ако не ги иска и те не се налагат по медицински причини, нека има право да ги откаже  Peace

Искрено се надявам, че рабираш  Hug  bouquet

# 1 746
  • София
Архангел, няма никакво извинение за отношение от подобен тип към никое живо същество, но от друга страна, аз лично смятам, че подхода на Лорчето и на други такива Лорчета ако има след нея е крайно грешен. Колко още ентусиастки ще се появят - десетина? Без подкрепата на близките си, оставени на добрата воля на дежурен екип, когото не познават и заявявайки желанията си /определено нетрадиционни за нашите болници/ при започнало раждане в 12 през нощта... И колко ли бързо ще им секне ентусиазма? Много бързо. И всичко се обезсмился тотално.

# 1 747
  • София
...

Вижте, аз моето раждане успях да го постигна такова, че да не ме потриса спомена, но не бих гракнала срещу лекарите, сякаш те никога повече не биха ми потрябвали! Желанието за промяна към по-добро се изроди в бойно поле, където победителят се опитва да вдига наздравици с черепа на победения!

# 1 748
Архангел, няма никакво извинение за отношение от подобен тип към никое живо същество, но от друга страна, аз лично смятам, че подхода на Лорчето и на други такива Лорчета ако има след нея е крайно грешен. Колко още ентусиастки ще се появят - десетина? Без подкрепата на близките си, оставени на добрата воля на дежурен екип, когото не познават и заявявайки желанията си /определено нетрадиционни за нашите болници/ при започнало раждане в 12 през нощта... И колко ли бързо ще им секне ентусиазма? Много бързо. И всичко се обезсмился тотално.

Ника ти четеш ли? Оставете я Лорчето, подобни кошмари се случват и на жени без "излишни" претенции.

Ивонска докато се дърляме ние с теб тука нещата няма да се променят...още по-малко ще се променят, докато има хора търсещи вината в пациентите, при все че е очеизвадно къде е проблемът. Пак казвам-в нито една нормална държава, при никакви обстоятелства лекарски персонал не би си позволил да се държи по този начин с пациент. Независимо дали пациентът си проси изнасилване, както ти го определи. Да не говорим, че на жена с исканията на Лорчето изобщо няма да и се наложи да се бори за каквото и да било, защото нещата, които тя е искала са нормални практики в нормалните държави.

# 1 749
Millena, аз съм против окситоцина и всички останали насилствени неща, които съпътстват едно раждане по естествен път.
Но тази точка: "Секцио да се извършва в най-много 10-15% от всички случаи", противоречи на избора на майката ...

Не смятам, че една петиция може да промени начина на работа на лекарите, по-скоро жените трябва да се образоват и отивайки там да знаят какво иска - никой няма да им откаже, пък, ако откажат, има достатъчно други болници, като са с най-малко раждания в края на годината, сами ще променят политиката си. На мен нито окситоцин са ми поставяли, нито клизма са ми правили, нито са ме карали да лежа, за ужас на всички раждащи, даже и гащите не си свалих "както били чули, че трябвало", не подписах и съгласие за форцепс и т.н. И това преди повече от 5 г., сега предполагам, че е и по-добре, дано  Simple Smile

# 1 750
  • София

Амин! Дано това звучи по-ясно от моите мисли!

# 1 751
Не се дръж с мен като даскалица с първолак без домашно. Въпрости от рода на "какво точно не разбираш" са меко казано неуместни в равнопоставено общуване между възрастни.

Съдя за отношението ти към медицинското обслужване от изказванията ти тук. Това да се твърди, че трябват някакви кой знае какви воински качества,и характерови особености, че да не те третират като животно в кланица, и че трябва да си убедил първо родините си в правото си да те третират като човек с достойнство с интелект и свободна воля ми се струва робска психика и доброволен отказ от човешките ти права.

Не знам за теб, но на мен идеята да преживея това, което са преживели тези две жени (и още не знам колко милиона други преди тях) ме изпълзва с емоции и то силно негативни и не смятам, че трябва да се подмазвам на докторите, че да ми зачитат правата, записани във всички закони отнасящи се до това.Затова и имам емоция и не смятам, че тя е вредна. Ако очакват да ги обожават, докато те се държат свински, ще останат разочаровани.

# 1 752
  • София
Кларет, чета темата от първия постинг.  Peace Оставям я на мира Лорчето, но мнението ми не се променя - не е това начина за постигане на промяна, ти разбираш ли ме сега? Не сме в нормална държава.

# 1 753
Хм, съжалявам че подхванах темата за подхода на Лорчето към екипа. Моля Мег и Лорчето да ме извинят. Аз просто мислех, че за нея самата може да има по-голям шанс да получи каквото иска и каквото по принцип има право да иска. Написах го не за да обвинявам някого, а с идеята следващата жена, след нея, която отиде там да има по-добри шансове за успех.

Разказа на Не-Е- Важно ме опровергава.....

Никол, по-назад в темата обясниха че цитираните проценти са пожелателни, не административно определени. Т.е. те са просто критерий за добро представяне на болницата.

Момичета, започвам да чета определенията за дискриминация и как може да се подхване въпроса, но нямам много свободно време- гледам 2 деца, обучавам новоназначен персонал във фирмата и помагам на майки с кърмачески неволи... И не съм юрист (въпреки че разбирам що-годе от право). Ето определението за дискриминация:
(1) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.
(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.
(3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.”

# 1 754
  • София
... Не сме в нормална държава.

Тя няма и да стане нормална скоро! Явно ние не сме в състояние да я променим и ще се спасяваме поединично!

Общи условия

Активация на акаунт