Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 203
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 770
Отговорът на доктора ме накара да се замисля какво всъщност си мислят, че правят те. Защо за него живо бебе/жива майка е единствената цел, без да се интересува от последиците?

Мисля си, че те не разбират за какво всъщност става дума. Трябва да се говори с лекари и да се обяснява за дългосрочните последици на действията им, трябва да се споделят такива истории с лекуващия персонал, за да са наясно, че са станали част от изнасилване. Отказвам да приема, че те това го осъзнават и възприемат. Просто не е човешко.

Янаст, аз мога да помогна, ако искаш дай да направим отделна тема и там да обсъждаме.

# 1 771
На мен пък ми хрумна да покажа на доц. Сираков какво искат жените, подписали петицията. Нещо такова: http://www.youtube.com/watch?v=AK4HUCZ3UJM или такова http://www.youtube.com/watch?v=wB-9L4HU1FI&feature=player_embedded... Надявам се да хвърля по едно око на темата и да види тези клипчета. Такива има хиляди в нета. Необръснати жени, които си пийват течности и раждат в удобна за тях поза. Simple Smile 

# 1 772
Atti, те повечето в тази гилдия са мъже! За тях всички сме "путки" (да ме извиняват за вулгаризма). А жените, които упражняват тази професия са по-големи мъжкарани и от мъжете край тях.
Мисля, че схващаш за какво говоря

# 1 773
Подписах го .... Simple Smile

# 1 774
ивонска ако спре да се самоцитира постоянно ще е много по-добре за всички, извинявам се, но е досадно.

Цитат
Пърли, малко е извън темата, но ако заболяването, което е имало детето ти не се поема от ЗК или се поема частично, и ти кажат, че няма да я приемат в болницата /защото няма да им платят/ или пък ще я приемат, но ще плащате престоя и лечението - дали щеше да си по-доволна?
Не се заяждам, но лекарите са поставени в положението да нямат избор, принудени са да лъжат - ЗК плаща това и това, много ясно, че е по-добре да приемат детето и да го лекуват, пък пред касата да представят сметката за измислена диагноза, отколкото да го върнат болно вкъщи, защото семейството например няма пари за лечението.

Ника мисля, че беше. Виж сега. Доволна щях да съм ако не предлагаха кифла с шоколад за закуска на кърмачетата, супа от кожички (така я определи персоналът) и ако стаята, в която лежеше детето ми не беше мухлясала, при това уж ремонтирана!!! Но май трябва да съм доволна, че поне е безплатно. Брей, толкова ли евтино струва здравето на детето ми.

Но при тези условия в добавка да се държат нагло, да не ми дават информация за състоянието на детето, на която аз имам право (пише го в правата на пациента, поставени в уеб сайта им), да ме гледат накриво защото ги питам каква инжекция му поставят и да рисуват хиксове с химикалка по тялото му - НЕ НЕ СЪМ ДОВОЛНА, нито пък съгласна. И за въпросното заболяване пътека има, не е нужно да си украсяват. Отговорът ми дали е ясен и удовлетворителен? Реторичен въпрос.

И аз се извинявам за оффтопика

# 1 775
...

Никол, по-назад в темата обясниха че цитираните проценти са пожелателни, не административно определени. Т.е. те са просто критерий за добро представяне на болницата ...

Ок Peace

# 1 776
Atti, те повечето в тази гилдия са мъже! За тях всички сме "путки" (да ме извиняват за вулгаризма). А жените, които упражняват тази професия са по-големи мъжкарани и от мъжете край тях.

Дааа, разбирам. Аз честно казано преди да родя не съм имала никакво отношение към мъже гинеколози. Сега обаче ако ме питаш при мъж не бих родила - може да е много добър лекар, но не може и никога няма да може да разбере какво означава раждането за една жена. Дори и да има желание. А на тях и това им липсва.

# 1 777
За мен като "проС доктор" е ясно, че доц. Сираков не е прочел подробно референциите към Петицията и не е запознат с последните препоръки за водене на неусложнено нормално раждане (вкл. американски - Danforth's 2008 и европейски - Националната стратегия на Испания).
Бих искала да коментирам неговия коментар точка по точка, но не знам кога ще ми остане време. Все пак ще се постарая това да е най-много до седмица.

# 1 778
Коте, ти ще си му страхотен опонент! Радвам се, че намери време да се включиш!

# 1 779
Върнах се назад да чета отново коментарите на д-р Сираков. И за мен е ясно, че не а чел референциите. Доста ми е болезнена обаче частта за издърпването и изваждането на бебето.... Било лигавщина да искам то да се роди самО. Ето обаче какви са последиците от дърпането и манипулирането на главата и тялото: http://www.youtube.com/watch?v=fFLUEtI3Wco (на английски е)
Добро състояние на майката (психоемоционално и физическо) гарантират доброто състояние на бебето. Не виждам как ще се задуши бебето ми в мен, ако аз не спра да дишам... Как ли е оцеляло човечоството без да му казва някой кога и как да напъва?!? Кога ли се е зародило това вярване, че бебето ще се задуши преминвайки през родилния канал?!? Нещо ми подсказва, че ще да е било поседните 50-60 г....

# 1 780
# 1 781
Подписах иподкрепям с 2 ръце!

# 1 782
Господи, Мег!!!

# 1 783
  • в страната на чудесата
аз мисля, че това е грубо, грозно и невъзпитано... Sick

# 1 784
  • София
аз мисля, че това е грубо, грозно и невъзпитано... Sick

и аз така мисля!

Съгласна! - прекалихте вече!

Общи условия

Активация на акаунт