Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 135
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 985
  • София
Брит, втора градска.

# 2 986
Сподели, ако наистина бебето е неотлъчно до теб в случай, че пожелаеш. Би трябвало да не ви разделят, освен ако не поискаш друго тъй като имат статут "приятел на бебето"

# 2 987
  • София
Ще споделя, разбира се, другата седмица. Wink Laughing

# 2 988

за мен това е престъпление... бебето реве за мама.. а те казват нормално е първите два часа то да реве... отвеждайки го на друг етаж при други хора ...

Много зле ми подейства този репортаж. Аз родих в същата болница при друг екип, но изживяването ми остави отпечатък за цял живот...
Не само секциото, което уж се наложи по спешност, не само че бях вързана като животно, а че цяла нощ не мигнах, защото чувах как едно бебе плаче  безутешно и сърцето ми се свиваше от болка да не би да е моето бебенце.... на сутринта акушерката ми каза:  "Това твоето цяла нощ не млъкна" Cry Cry Cry

# 2 989
Ужасно, Cantariny. Гледах и аз раждането и опитвах да си се представя на мястото на родилката. Хиляда пъти благодарих на всевишния ли, на провидението ли, че не се е наложило да раждам секцио. Как беше овързано момичето, брррр. Разумява се, че е наложително, но е гадно, най-меко казано. Никога, никога не бих си причинила това умишлено, само за да си "спестя" "родилните мъки"  Rolling Eyes.

# 2 990
Наистина е ужасен този репортаж!
Аз раждах секцио поради седалищно прилежание, но ми дадоха бебето, веднага след като го окъпаха и облякоха!През цялото време си беше при мен и не можех да си представя да не беше!Вярно , постоянно досаждах на акушерките , като натисках бутона за да ми дават малката да я кърмя, но нямаше друг начин ,до вторият ден!

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 10:54 от mari_rouge

# 2 991
за термина "обработят"  Joy
ужасно е наистина, но в редица болници когато дойде нов пациент лекаря го "обработва". не знам, сигурно е жаргон. има се предвид анамнеза, статус, първоначалните назначения, екг, урина и оформянето на документацията.
не се впрягайте... за думите. действията са по-важни...

Така е, Мишка, но знаеш как думите могат да режат като скалпел особено в такива емоционални моменти какъвто е раждането, независимо дали е вагинално или секцио...

Cantariny, има само бегла идея колко тежко ти е било. 10-тина дни след като се роди моят син, който не е отделян от мен, посред нощ чух новородено да плаче (лято беше, всички прозорци отворени...) - не можах да мигна цяла нощ, нищо, че не беше моето бебе, пак ми се късаше сърцето за това бебенце...

# 2 992
Наистина сте прави, но ако има нещо, което е още по-ужасно в българските болници от всичко това, е да родиш бебенце, което да има някакъв проблем, да го вземат и да се държат сякаш е тяхна собственост, да обикаляш и да разпитваш какво се случва, и едва да получаваш някаква информация, да искаш да си максимално до него, защото точно сега има огромна нужда от теб, а да не може заради стерилността, и т.н Ще спра да изреждам, защото ми е трудно да говоря повече за това, а и не е съвсем по темата ...

# 2 993
Наистина сте прави, но ако има нещо, което е още по-ужасно в българските болници от всичко това, е да родиш бебенце, което да има някакъв проблем, да го вземат и да се държат сякаш е тяхна собственост, да обикаляш и да разпитваш какво се случва, и едва да получаваш някаква информация, да искаш да си максимално до него, защото точно сега има огромна нужда от теб, а да не може заради стерилността, и т.н Ще спра да изреждам, защото ми е трудно да говоря повече за това, а и не е съвсем по темата ...

И двете ми деца се родиха с проблеми, налагащи престой в кувьоз за по седмица. С първото беше така, както пишеш ти - в Тина Киркова е родено. Второто е родено във Вита - болницата, за която е въпросният репортаж.
Отношението към детето ми беше прекрасно, а също и към мен. Неонатолжката ме информираше всеки ден подробно, а аз можех ако искам денонощно да стоя до кувьоза и да му държа ръчичката. Дори ми разрешаваше понякога да отварям кувьоза и да го гушкам като държа главата вътре, защото имаше нужда от кислород.

# 2 994
Янечек, това, което описваш е много хубаво, но въпросът, който се поставя тук мисля е, защо човек трябва да плати 2500 лв. за да има право на това нормално отношение....

# 2 995
А и да ги плати пак гаранция няма..., но това е друга тема.

# 2 996
Ами нали затова е петицията в крайна сметка - да се държат навсякъде добре с бебето и майката, а не само някъде си. Освен това и в частните болници има практики, които е добре да се променят, за да може майката и бебето да се чувстват още по-добре от самото начало. Лично аз бих искала безплатно да получавам каквото очаквам, най-малкото защото с мъжа ми внасяме чинно всички осигуровки, а от тях се издържат болниците, които не ползваме. Предполагам същите мисли вълнуват всяка бъдеща родилка.

# 2 997
аз съм за естественото раждане освен ако няма някакви медицински показания разбира се. При мен бебчето си беше постоянно с мен от момента на раждането. Не ми хареса само, че те оставят веднага сама да се оправяш с мъника, а ти още не можеш да мръднеш. Благодарна съм на момичето,което беше с мен в стаята и ми помагаше през първите часове. И за мен е добре ако може да се ражда в отделна стая(вип стая) иначе в болницата,в която бях аз щях да съм заобиколена от 20-25 студента, които да гледат. Все пак това си е интимен момент за майката и детето.

# 2 998
Аз съм ЗА всичко естествено  Hug

# 2 999
  • la Città Eterna

То и без да си с проблеми, пак така се държат. На мен като ми взеха бебето след секциото, да не би да са ме питали дали съм съгласна?! Че и два дена след това не ми дадоха да го видя, защото съм имала "нужда от почивка". Моята стая беше точно до бебешкото отделение и по цяла нощ ги слушах как се дерат, сигурна съм, че и моето е било в хора. Та голяма "почивка" изкарвах - вместо да ми го оставят до мен, както бяха жените с нормално раждане - по две в стая с две бебешки кошчета, нещастниците, на които ни се наложи секцио бяхме по три-четири в стая и без бебета "да ни безпокоят".

Общи условия

Активация на акаунт