Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 127
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 3 000
[То и без да си с проблеми, пак така се държат. На мен като ми взеха бебето след секциото, да не би да са ме питали дали съм съгласна?! Че и два дена след това не ми дадоха да го видя, защото съм имала "нужда от почивка". Моята стая беше точно до бебешкото отделение и по цяла нощ ги слушах как се дерат, сигурна съм, че и моето е било в хора. Та голяма "почивка" изкарвах - вместо да ми го оставят до мен, както бяха жените с нормално раждане - по две в стая с две бебешки кошчета, нещастниците, на които ни се наложи секцио бяхме по три-четири в стая и без бебета "да ни безпокоят".

На нищо не прилича #Cussing out. Аз бих казала "след дъжд качулка": и да си почиваш, и да не си почиваш, успешната операция си остава успешна, а не толкова успешната си остава не толкова успешна Peace Трябва да има елементарно съобразяване с конкретното състояние на родилката. "Почивай си" ooooh!

# 3 001
           Първите два пъти родих в Калифорния, САЩ, в различни болници. Третия път в малко по-различна болница – 2-ра градска, София, България.
           Скъпи бъдещи майки, няма да ви разказвам за позора на който бях свидетел по време на раждането на третото ми дете, а и този на съседката по легло. Не искам да ви настройвам, стресирам. Напротив. Обожавам всичко, свързано с процеса раждане. И ще ви кажа, че е лесно, защото не е измислено от нас, хората. Всичко е съвършено програмирано от Нейно Височество Природата. Само се отпуснете и оставете инстинкта да ви води! Не допускайте страха да ви обладае! Страх, внушен от разкази на хора, за които не знаете нищо – нито дали са почтени, нито дали с начина си на живот и мислене сами не са предизвикали определени събития. Настройте се положително и ще видите колко е лесно, красиво, чисто, съвършено! Насладете се на резултата и се възхитете на Природата!
             Обръщам се с молба към вас да изисквате от персонала на болницата, която и да е тя! Изисквайте! Не това, което аз харесвам или който и да било друг, а това от което вие имате нужда, това, което вие смятате за правилно. Сигурна съм, че ще има не малко точки от вашия списък, които да съвпаднат с моите изисквания. Едва ли има човешко същество, което иска да бъде третирано като болен боклук?! И то когато идва с трепета на очакване за най-хубавия момент в живота си. Моля ви, изисквайте! Когато го направят не 1,2 или 5 жени, а 205 тогава може да се замислят хората, в чиито ръце поверяваме най-свиднто си – живота си и този на още непознатото, но най-близко същество на света. Когато 205 жени им кажат: “ Моля ви, не ми викайте!” няма как да не си помисли, че ще може и по-спокойно да обясни. А и все някой от тях ще е прочел препоръките на Световната Здравна Организация, чиито идеи и прилагането им в България можете да подкрепите в петицията за активно раждане на този адрес: http://www.gopetition.com/petitions/promote-active-birth-policie … nd-practices.html Когато всички им кажем, че май ни е по-лесно да раждаме не вързани на нара, а да се движим, намирайки най-удобната си поза. Може и да ни повярват най-накрая. Когато видиш в парка младежи да чоплят семки и плюят насред алеята и ги помолиш да не го правят няма да ти обърнат внимание. Но, ако след теб го направи 2-ри, 3-ти, 5-ти човек? ...
                Казват, че държавата няма как да се промени, ако обществото не е готово за това. Ами, нека започнем от тези “дребни” неща! И когато най-после дойдат законите и глоби за неспазването им ще сме подготвени и самоуверени.

# 3 002
 diken , страхотен пост Hug

# 3 003
Diken bowuu много точно казано и много истинско Hug

# 3 004
Благодаря ви, момичета! Нали знаете - жените сме движещата сила Simple Smile Трябва да действаме!

# 3 005
  • в страната на чудесата
не ми се чете, но това същата петиция ли е?
и защо все пак не е актуализирана - тези хора вече не представляват институциите?

# 3 006
Същата е. В gopetition не може да се редактира - по разбираеми причини, за да не се променя текста, който хората вече са подписали. Иначе на сайта сме си актуализирали имената.

# 3 007
  • В офиса
diken 
 Hug
Всички бременни трябва да прочетат твоя пост!

# 3 008
  • Русе
и аз съм "ЗА" естественото раждане,подкрепям инициативата  Peace

# 3 009
Мисля, че е по темата:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/02/09/855383_rajdaneto_-_kazarma/

А темата ни тук и на други места из форума е за очевидната нужда от промяната на модела за асистиране на раждания у нас.

# 3 010
Мисля, че е по темата:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/02/09/855383_rajdaneto_-_kazarma/

А темата ни тук и на други места из форума е за очевидната нужда от промяната на модела за асистиране на раждания у нас.

Изцяло ЗА промяната на наложения модел съм newsm10 В България сме пословични да правим всичко наопаки на останалия свят, поне в това би трябвало да положим усилия за промяна.

# 3 011
И от мен подкрепа

# 3 012
Благодаря ви за подкрепата! Тук http://www.estestveno.com/node/1155 съм разказала преживяванията, стараейки се да спестя емоциите. На базата на тях написах тази Молба-обръщение към бъдещите майки и Молба-обръщение към акушерите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=470963.0

# 3 013
От два дена този разказ http://glasove.com/article-6095.php много ме вълнува и се чудя няма ли скоро да се появи дело срещу нечовешкото отношение към родилки в българските болници. Diken, съгласна съм с мнгоо от написаното, но ако на надзирателя в затвора 205 затворници му кажат "не ми викайте, моля", дали ще се промени? Не и ако няма силов механизъм, който да му ограничи свободата да се държи като всевластен. Затова, макар че отдавна поддържам тезата за диалог с лекарите, за дипломация и търсене на взаимно разбиране, мисля, че в случаи като горния е крайно време да се сдигне до съдебни дела за погазване на човешки права, както и за увреждане на новородено. Сама знаеш, че една от причините в Щатите пациентите да са третирани с уважение е потенциалната възможност да осъдиш лекар/болнично заведение. Време е у нас да направим същото.

# 3 014
Всъщност, Емем, смятам, че с това трябва да се започне. Стаха е най-големия враг на личността, но е най-доброто средство за постигане на обществена дисциплина. За съжаление аз не мога да променя съдебната система, но можем да се борим за промяна в закона. Да водим преговори с Министерството на здравеопазването. Да разговаряме лекари и акушери, с техните директори.

Общи условия

Активация на акаунт