Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 124
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 3 045
Цитат
Да и предсавете си колко голямо разочарование преживях, когато акушерките които ме обучават ми се изсмяха на идеите и нагло отговориха, че никога няма да имало такава болница или такова отношние с тези заплати и бла-бла...
Но е ясно че аз не уча това за да печеля пари от него, уча защото винаги ми е доставяло удоволствие да полагам грижа, внимание и да помагам, ако не със професионализъм като лекарите, то поне с човечност и съпричастност. Мисля че това е по-важно от колкото да бъда лекар и само да поставям диагнози, без да имам контакт с жената повече от това да и погледна половите органи на визитация и да я попитам дали е ходила до тоалетна.  Sad
Много ми е тъжно че сме на такова дередже и че всеки ме гони в чужбина да работя, но ако трябва ще отварям клиника, но няма да се откажа и да стана тъжен песимист като всичките ми колежки в България, избрали тази чудесна професия - да помогнеш да се роди бъдещето!
Поздравявам те за мисленето,много ми се иска да има повече хора като теб  bouquet

# 3 046
Честит Осми март на всички бъдещи и настоящи майки! Бъдете благословени!

# 3 047
  • СОФИЯ
Честит празник момичета !
Подкрепям петицията  за естествено раждане  .

# 3 048
 Peaceподкрепям

# 3 049
  • в страната на чудесата

Но е ясно че аз не уча това за да печеля пари от него, уча защото винаги ми е доставяло удоволствие да полагам грижа, внимание и да помагам...

за мен не е ясно. не разбирам защо противопоставяш двете неща. без заплата ли ще работиш или си решила да си повишиш общата култура, завършвайки акушерство? ако ти имаш страничен доход, това е чудесно. но за много хора професията им е единствен източник на доходи. ако съм в грешка моля ме извини? но подобни постинги само ще влошат нещата... качественият труд и работа по стандарт не означават безплатен или благотворителен труд.

# 3 050
 Предполагам друго е имала предвид vitaminka, едно е да избереш професия заради доходите, които ще ти донесе и друго да избереш призвание, без значение дали то ще те направи богат- това не изключва съчетание от двете в един идеален вариант. Въпрос на приоритети.

# 3 051
  • в страната на чудесата
... в един идеален вариант.

точно така е. в идеален вариант. а ако се върнем в реалността?  Peace

# 3 052
В реалността ли? В реалността е болничната мизерия, паднали асансьори и специалисти от всякакви сфери (не само лекарската), които търсят парите, без дори да се замислят за думата "призвание"...

# 3 053
... в един идеален вариант.

точно така е. в идеален вариант. а ако се върнем в реалността?  Peace

в реалността, човек избрал професия заради парите, винаги се справя зле с нея и не допринася с нищо, никому

въпросът е, че ниската заплата на акушерките не може да е изинение за злоупотребата с родилките и грубото отношение-за това говори витаминка и това е важното в случая

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 15:14 от Archangel

# 3 054
 В реалността всеки прави своя избор. Ако парите са приоритет за теб избираш доходоносно поприще. Ако си избрал призвание, но се оказва, че то не ти носи очакваните пари- вината си е изцяло твоя, направил си погрешен избор. Това по принцип, а ако се върнем към темата, парите имат много малко общо с промяната на установените практики при раждане. Много по- сложно е- да се откажеш от всичко в което си вярвал и да се промениш. Не са много хората способни на подобни промени доброволно, често минават години преди да приемем нещо, което е очевидно според някой.

# 3 055
  • София
Имах предвид, че въпреки ниската заплата и падналата репутация на професията ще работя. Другото е ясно. Всички ние се надяваме нещата да се оправят...  Tired

# 3 056
Vitaminka, не можеш да си представиш как ти се радвам. Молбата ми към теб е само да се запазиш такава! Оп, още една молба - опитвай се да намериш сред колежките си единомишленици! Но дори и сега да си "сам сред вълци" аз съм оптимист, че ще има скоро и други като теб. Бих искала да знам когато започнеш да практикуваш професията си, за да се насочваме всички към теб.

# 3 057
  • в страната на чудесата
Имах предвид, че въпреки ниската заплата и падналата репутация на професията ще работя. Другото е ясно. Всички ние се надяваме нещата да се оправят...  Tired
благодаря ти!
да, всички се надяваме... желая ти успех! мисля, че ще го постигнеш; само един поглед ще ти носи всичко и ще те възстановява от умората...  Hug

ПП. всъщност някой ще даде ли линк към "призвание" ? толкова използвана дума!?
търсим призвание или професионализъм. или всичко за нищо? или всеки, който иска да получи достойно заплащане е веднага хвърлен в кюпа с некадърниците, забравили хуманността, призванието и останалите "булшити"
не разбирам - не може ли един човек да е професионалист и да търси заплащане на труда си?

# 3 058
само един поглед ще ти носи всичко и ще те възстановява от умората...  Hug

ПП. всъщност някой ще даде ли линк към "призвание" ? толкова използвана дума!?
търсим призвание или професионализъм. или всичко за нищо? или всеки, който иска да получи достойно заплащане е веднага хвърлен в кюпа с некадърниците, забравили хуманността, призванието и останалите "булшити"
не разбирам - не може ли един човек да е професионалист и да търси заплащане на труда си?

Не, това ще й го носи само заплатата от 10 000 лв месечно ooooh!. Толкова ли не можеш да повярваш, че има хора, за които размерът на заплатата не е от първостепенна важност при избора на професия и не е единственият източник на удовлетворение? И къде vitaminka е декларирала отказ от заплащане? И кой казва, че добрите професионалисти трябва да работят безвъзмездно?
И каква изобщо е връзката с темата?!   

# 3 059
Някой наистина се е объркал  Thinking.
По темата-подкрепям естественото активно раждане.
Аз родих нормално,но доста тежко и понеже спомените са ми пресни мисля,че следващото ще е секцио.Незнам какво ще реша след време.

Общи условия

Активация на акаунт