Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 688
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 240
Аз ви обещавам че ако го направите това аз а и мн други жени ще се откажем да имаме деца защото предпочитаме да живеем пред това насилствено да загубим живота си поради нетърпимостта към болката която е излишна"[/color]
Аман от неориентирани хора в тая държава!  #Cussing out
Това тук ли е писано ? Че ми е много интересно да я попитам тази особа от какво точно ще умре. Защото не знам за вас, но аз много добре знам :
Цитат
как се издържа такова нещо да ти се скъсат вътрешностите и после с игли да ти шият задника вие знаете ли каква чудовищност е това направо да отидеш и да се гръмнеш как се търпи такова нещо каква хуманност има в това да ти бухат игли в задника или пък да ти се късат вътрешности в продължение и на 24 цаса понякога
Понякога за много повече от 24 Цаса. Пък не съм се отказала да родя четвърто. Примерно.

# 241
Май някои хора не чета или носят твърде много травми, за да могат да прочет без филтъра на тези травми.
Петицията е за Активно естествено раждане. При активното раждане жената е подготвена, знае какво да очаква и докъде евентуално ще й стигнат силите - това може да се научи, да се подготви жената и не е кой знае каква философия - всяка жена може да го направи! Активното естествено раждане не значи да не можеш да ползваш болкоуспокояващи ако искаш. Но означава да имаш свободата да родиш без намеси, ако такива не се налагат; а, ако се налагат да ти бъде обяснявано какво, защо и да се взима твоето съгласие за всяко нещо. Някой ще възрази че по време на раждане не можеш да мислиш какво ти предлагат и да приемаш или отказваш. Така е, ако не си подготвена и не знаеш какво да очакваш. Ако си подготвена, ако имаш план за раждането предварително обсъден с екипа, и като цяло екипите подкрепят активното естествено раждане, изненада няма да има. Дори от медицинска и физическа гледна точка нещата да не минат съвсем гладко, то фактът че си участвала и водила процеса ти дава невероятен психически комфорт и сила да се справиш с евентуалните физически неразположения.

# 242
  • Earth
п.п. Пандора, както и много други раждали секцио, включително и аз, сме се наслушали на такива реплики от раждалите естествено във форума, че искрено се изненадвам как все още успяваме да не пишем подобни постове ежедневно. така че, преди да съдиш Пандора, погледни и от другата страна (ако можеш). освен това петицията и процентите наистина дойдоха твърде близо след онези от Министерството и реакцията е нормална, предполагам че и други момичета са направили връзката, макар да не съществува по принцип.

Ти пак не си разбрала...естествено. Този човек Пандора е модератор... Този човек трябва да съблюдава и поддържа добрият тон във форума .

И да, мога да погледна от другата страна. Аз самата изках да родя със секцио по желание, защото ме беше страх  ........бебчо обаче беше решил друго. Така че разбирам гледната ви точка. Но тук  не става въпрос за това.

И не забравяй, че всеки може да организира и напише петиция за това, което желае...освен ако не е прекалено зает  да оплюва усилията на другите.....

# 243
Странно е, че не трябва да потвърдиш подписа си. Това не означава ли, че ако искам мога да подпиша от името на всички, чиито мейли имам?

# 244
Странно е, че не трябва да потвърдиш подписа си. Това не означава ли, че ако искам мога да подпиша от името на всички, чиито мейли имам?

Мда, и на мен това ми направи впечатление Peace

# 245
  • София
GoPetition казват, че имат силна анти-спам политика, а се твърди, че задължителното искане на email адрес e вид спам и затова не ползват този начин за удостоверяване на подписалия. За сметка на това имат други филтри - за дублиране, спам и бот, включва се следене на ip адресите, от които е изпратен подписа и има възможност за изтриване на подписи.

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 16:20 от Iva_D

# 246
Подкрепям с две ръце защото съм изпитала ужаса от едно спешно секцио!
 smile3501 smile3501 smile3501

# 247
  • Бургас/Пз
Подкрепям начинанието, макар и с особено мнение, което искам да запазя са себе си. Само ще кажа че съм раждала и нормално и със спешно секцио /адекватно , а не измислено/

# 248
offioly, и какво да направим като няма да стане лесно? Да стоим и да чакаме? Мислиш ли, че нещата могат да започнат да се променят от самосебе си?
отговарям късно, но по-добре от никога Simple Smile
Не мисля, че нещата могат да се променят от само себе си; не мисля, че трябва да стоим и да чакаме;
Това, което аз направих (след като ме беше обзел див ужас от раждането, поради прекалено ровене из форума) беше да си намеря подходяща информация, да се подготвя сама физически за раждането, и да ревизирам избора си на лекар и болница. Обсъдих съвсем спокойно с лекарката какво искам, какво не искам, какво очаквам, и резултатът беше такъв, че сега с нетърпение очаквам следващото си нормално раждане! Не със страх и без лоши спомени Peace
ПП: та аз така подкрепих активното естествено раждане с дела Mr. Green

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 21:31 от offioly

# 249
та аз така подкрепих активното естествено раждане с дела Mr. Green

Браво, много се радвам за теб   bouquet Дано повече майки правят именно това и да попадат на разбран лекар като твоя!
Все пак за момента е по-скоро голям късмет, отколкото масова практика  Sad За съжаление.

# 250
Дано повече майки правят именно това и да попадат на разбран лекар като твоя!
Все пак за момента е по-скоро голям късмет, отколкото масова практика  Sad За съжаление.
За много голямо съжаление.
Сега водя "пропаганда" сред не-раждалите ми приятелки, и им внушавам че всичко може да стане както ти го искаш, стига да си наясно със себе си и да си достатъчно трезв, за да се довериш на подходящия лекар.

# 251
Супер си, offioly, това помага много! Точно в посока на постепенна промяна в мисленето. Първо на раждащите жени, които да започнат да изискват от лекарите си и постепенно в обществото като цяло.

# 252

Ти пак не си разбрала...естествено. Този човек Пандора е модератор... Този човек трябва да съблюдава и поддържа добрият тон във форума .

И да, мога да погледна от другата страна. Аз самата изках да родя със секцио по желание, защото ме беше страх  ........бебчо обаче беше решил друго. Така че разбирам гледната ви точка. Но тук  не става въпрос за това.

И не забравяй, че всеки може да организира и напише петиция за това, което желае...освен ако не е прекалено зает  да оплюва усилията на другите.....

Анета, въздържай се от личностни квалификации, ако обичаш. ако не обичаш - минавай на ЛС, поне дотам трябва да ги познваш правилата на форума. аз за твое сведение не съм раждала секцио по желание и не съм и искала, така че моята гледна точка няма как да я знаеш  Whistling
Пандора преди всиччко е жена и майка и не ти е сложена тук диван-чепраз. модераторите се грижат да се спазват правилата на форума. тя не е от восък и вероятно също има чувства.
петиции си пиши каквито искаш, не ме вълнуват. ако ще продължаваш - давай по същество по темата.

# 253
Момичета, искам да ви помоля да подминавате груби, нападателни и провокативни постинги. Явно някои хора търсят място да излеят негативните си емоции или смятат, че ние трябва да отговаряме за всичко, което е казано или написано от създаването на форума или просто се опитват да провокират поредните спорове на тема естествено раждане - секцио.

Нашата цел не е такава. Нека си говорим за петицията и за това какво можем да направим, за да раждаме в по-човешки условия.

Хубава неделя на всички и честит празник на тези, които имат имен ден днес   bouquet  bouquet  bouquet

# 254
  • Earth
simplyaven

Моля те, да не изопачаваш думите ми. Също така те моля да поддържаш определен тон, поне дотам трябва да ги познваш правилата на форума .

модераторите се грижат да се спазват правилата на форума.
Точно това имах впредвид и аз.

Хубва неделя и от мен.

Към авторката на темата: Извинявам се, ако с него съм развалила добрият тон и към се отклонила от темата.

Общи условия

Активация на акаунт