Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 762
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 810
Искам само да ви покажа, колко заблудени могат да бъдат понякога жените...
И не мога да разбера, защо вместо да повярват на жени, минали вече по пътя на естественото раждане и на лекари, участвали в това събитие, вярват на шепа некадърници, които са готови на всичко, за да им вземат парите, да ги накълцат набързо и да ги отпратят ???

Цитат
.... моя позната роди в Америка напълно естествено без всякаква намеса.А последиците от това могат да бъдат-много дълги часове в болки,тотални разкъсвания и доста шевове след тях......... Е аз предпочитам помощ .В нормалните европейски държави си избираш всичко- с помощ без както решиш вече има доста неща за облекчаване ,но трябва естествено да си дадеш съгласието.

Кажете ми, моля - как да обясниш на такъв човек, че окситоцинът, епизиотомията и насилственото (понякога) измъкване на бебето, което не е готово за това, не са най - доброто решение нито за майката, нито за детенцето й ???

И тази жена е подписала петицията ви...  Shocked
Е, кажете ми, че аз нещо не разбирам...
За какво се е подписала тя, всъщност ???  Thinking
Само аз ли не разбирам ???

Не призоваваме всички да раждат естествено на всяка цена. Става дума за правото на жената да бъде активна страна по време на раждането на своето дете, за правото на информиран избор, за осъвременяване на практиките и отпадане на доказано вредните такива, за партньорски и коректни отношения между лекарите и пациентите и насърчаване на естественото раждане винаги, когато това е възможно.

7. Минимизиране на намесата. При нормално протичане на родовия процес да не се извършват рутинни процедури, чиято ефективност и/или безопасност не е подкрепена от научни изследвания, освен по изрични медицински показания или по желание на родилката [2, p.8], [19, p.24], [25, p.6 (2.4.)]:

8. Хуманно отношение към бебето и майката. Ако състоянието на бебето не изисква спешна медицинска намеса или ако майката не изрази желание за противното, имаме следните изисквания:

Дано си разбрала!!!

# 811
  Става дума за правото на жената да бъде активна страна по време на раждането на своето дете, за правото на информиран избор, за осъвременяване на практиките и отпадане на доказано вредните такива, за партньорски и коректни отношения между лекарите и пациентите и насърчаване на естественото раждане винаги, когато това е възможно.

7. Минимизиране на намесата. При нормално протичане на родовия процес да не се извършват рутинни процедури, чиято ефективност и/или безопасност не е подкрепена от научни изследвания, освен по изрични медицински показания или по желание на родилката [2, p.8], [19, p.24], [25, p.6 (2.4.)]:

Дано си разбрала!!!

Май ти не си разбрала !!!

И въпросът ми не е насочен към теб, а към тези, които за твое съжаление действително имат медицинско образование и много се надявам да ти обяснят какви глупости всъщност си написала в цитирания от мен твой пост...

П.С. Аз не бих си позволила да кажа коя си, но щом ти непременно държиш това да се знае - моля...

# 812
Според мен е глупаво да продължаваш да изопачаваш нещата и да спориш за да наложиш мнението си.Незнам нарочно ли се правиш ,че не искаш да разбереш какво съм казала. По какъв начин да ти обясня ,че подкрепям това майката да решава с какво и до колко да и бъде оказвана помощ .

# 813
Изобщо не изопачавам нещата...  Naughty
Пак ще ти кажа, за не знам кой път вече - за мен е пълна глупост твърдението, че напълно естественото раждане без никаква намеса, води до тотални разкъсвания, доста шевове и болки с  часове....  hahaha
Няма как да се съглася с подобна простотия, така, че не ми казвай какво подкрепяш и какво не...
Не искам да налагам моето мение....
Ето, тук си и можеш да попиташ ...било Котката Марта, било Мария Ст. било Мег, било който ти е кеф...
И ако която и да било от тях каже, че ти си права, аз ще ти се извиня и ще призная, че написаното от теб е истина, а това от мен - не.
Но ако кажат обратното, очаквам ти да се извиниш...  bowuu

# 814
Не ми се искаше много да влизам отново в темата, но бих искала да попитам нещо тези, които се смятат за компетентни относно  раждането. А именно, кога и къде за пръв път се прилага окситоцин? Кое, всъщност, е наложило да се стигне до такова масово приложение? Какви медицински доводи относно прилагането му изтъкват докторите / извън случаите, когато се налага предизвикване на раждането/ ?

# 815
Подкрепих с две ръце!

# 816
# 817
viva_nova, мисля че Котката Марта може да ти отговори съвсем компетентно на въпроса. Аз само се сещам какво съм чела, но в момента не мога да извадя източниците. По отношение на така наречения "active management" на раждането (питоцин, у нас - окситоцин) пишеше, че първо са започнали да го прилагат в една болница в Дъблин, като целта е била както винаги много хуманна - раждането да не продължава повече от 12 часа, тъй като наблюденията показвали, че дългото раждане води до изтощение на майката и възможни проблеми при детето.
Има една много хубава справочна книга по отношение на рутинните намеси в раждането - The Thinking Woman's Guide to a Better Birth. Казвам "справочна", защото повече от половината книга представлява смисък на изследванията, правени за съотвотната процедура, резултати от тях и пр. За съжаление, книгата не е при мен в момента, за да проверя...

# 818
Извинявам се, че пак се намесвам, но никой не ми отговори и реших пак да попитам...
Има ли нещо вярно в това безумно според мен твърдение:
...  твърдението, че напълно естественото раждане без никаква намеса, води до тотални разкъсвания, доста шевове и болки с  часове....  
Мег, би ли отговорила, моля...

# 819
viva_nova, мисля че Котката Марта може да ти отговори съвсем компетентно на въпроса. Аз само се сещам какво съм чела, но в момента не мога да извадя източниците. По отношение на така наречения "active management" на раждането (питоцин, у нас - окситоцин) пишеше, че първо са започнали да го прилагат в една болница в Дъблин, като целта е била както винаги много хуманна - раждането да не продължава повече от 12 часа, тъй като наблюденията показвали, че дългото раждане води до изтощение на майката и възможни проблеми при детето.

Аха, нещо като "пътят към ада е постлан с добри намерения". Май това се е получило с употребата на окситоцина. Wink

# 820
Мили момичета подкрепям вашата инициатива   bouquet
На мен ми предстои раждането на първото ми бебче и силно се надявам да мога да родя естествено Simple Smile Присъствала съм на естествено раждане и секцио във връзка със мои упражнения- да ви кажа честно секциото стана значително по- бързо, но за сметка на това освн кожния разрез, матката на жената беше разкъсана от АГ, не срязана, буквално скъсана  Shocked

Но все пак всичко е въпрос на мед. показания или личен избор
Целувам ви  Heart Eyes

# 821
  • В заешката дупка
Извинявам се, че пак се намесвам, но никой не ми отговори и реших пак да попитам...
Има ли нещо вярно в това безумно според мен твърдение:
...  твърдението, че напълно естественото раждане без никаква намеса, води до тотални разкъсвания, доста шевове и болки с  часове....  

Възможно е, да. Рисковете за разкъсвания, шевове и големи болки са по-малки, но не и изключени.  Твърде много са факторите, които могат да окажат влияние. Аз, например, не си усещах добре позивите за напъване с първото раждане, беше продължително - повече от 6 часа, накрая се изтощих и просто исках да свърши - със сетни сили напъвах и със сигурност не когато трябваше - в резултат имах доста шевове.

# 822
Възможно е, да. Рисковете за разкъсвания, шевове и големи болки са по-малки, но не и изключени.  Твърде много са факторите, които могат да окажат влияние. Аз, например, не си усещах добре позивите за напъване с първото раждане, беше продължително - повече от 6 часа, накрая се изтощих и просто исках да свърши - със сетни сили напъвах и със сигурност не когато трябваше - в резултат имах доста шевове.
Че Ка, много пъти съм се съгласявала с твоето мнение, но в този случай просто аз не зададох правилно въпроса...  Embarassed
Всичко тръгна от един безумен спор, че окситоцинът, пукването на мехура и т.н. процедури са по - добрия вариант за майката и бебето, отколкото тя да роди нормално, без лекарска намеса (това е по нейно изрично желание, разбира се)...
Та се опитвах да убедя въпросната особа, писала малко по - нагоре, че не точно това е най - добрия начин за една майка и детето й....
Но тя е сигурна в обратното...
Естествено рискове винаги има, но тук ставаше въпрос за нещата по принцип...
Та затова минах насам да попитам и вас... 
Peace

# 823
Джуличка продължаваш да изопачаваш нещата и да спориш излишно .Не мислех да влизам в спора пак ,но все пак използваш думите ми и ги изопачаваш,което виждам ,че и другите са разбрали.Подкрепих петицията и пак заставам зад нея.А въпросния спор стана заради запитване в което аз споделих ,че ми се е наложила помощ и съм благодарна за което на лекарката и пак бих се съгласила на тази помощ.А думите ми които цитира са разказ на момиче ,което е раждало доста часове и има доста разкъсвания точно защото не е получила помоща на лекаря,който е държал нещата да протекът естествено от което тя беше много разочарована.
Мисля ,че е време да спреш да налагаш мнението си разбрахме ,че си за естественото раждане ,просто приеми ,че и то допуска проценти в които е нужна намеса и те са изброени  на първа страница.

# 824
Джуличка продължаваш да изопачаваш нещата и да спориш излишно .Не мислех да влизам в спора пак ,но все пак използваш думите ми и ги изопачаваш,което виждам ,че и другите са разбрали.Подкрепих петицията и пак заставам зад нея.А въпросния спор стана заради запитване в което аз споделих ,че ми се е наложила помощ и съм благодарна за което на лекарката и пак бих се съгласила на тази помощ.А думите ми които цитира са разказ на момиче ,което е раждало доста часове и има доста разкъсвания точно защото не е получила помоща на лекаря,който е държал нещата да протекът естествено от което тя беше много разочарована.
Мисля ,че е време да спреш да налагаш мнението си разбрахме ,че си за естественото раждане ,просто приеми ,че и то допуска проценти в които е нужна намеса и те са изброени  на първа страница.
Айде пък ти да спреш да ми казваш какво да правя, а ???
 Сега пък доктора й искал ...
Я се чуй колко абсурдно звучиш !!!!
Тя няма да иска, обаче, щото доктора й иска и за това ще ражда така...
Айде гледай си в твоята паница, раждай с окситоцин, епизиотомии и каквото ти е кеф и не се занимавай повече с мен !!!
На мен пък ако ми се наложи - пак така ще родя ! Без системи, без пукания на мехура и без епизиотомии...
Аааа - ма - ха...  Crossing Arms
Ти пък вече нагла взе да ставаш ...
Ще ми казва тя какво да правя !!!

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 11:45 от Джуличка

Общи условия

Активация на акаунт