АПРИЛчето пюренца си яде,а мама петната му пере!

• 14 841
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Някой от вас виждал ли е вече такива пакети на Памперс да сподели  newsm78  Hug

Аз вече ги видях  Peace .Има залепена една малка книжка на лицето на памперсите със знака на Unicef .Горе -долу посредата и е залепена цялата с тиксо. Вижда се доста добре ,няма как да я пропуснеш  Peace

По въпроса със жълтъка, моята педиатърка ми обясни,че се дава за да се вдигне хемоглобина на бебоците.След 6-я месец запаса от желязо,който е натрупало детето още от утробата на майката се изчерпва и за това много често след 6-я месец на бебоците им е нисък хемоглобина.За това и се правят изследванията на 6м.И аз се зачудих,но таками каза докторката,че вълтъка вдигал хемоглобина.

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 18:41 от SUNI_22

# 166
За ориза- кафяв е, пека го суров, меля го суров и като е в супа не пасирам, а като правя пюре- съответно пасирам.
За кампанията на Памперс- не ми харесва това, че е само с тях. Човек остава с усещането, че освен благотворителна има и една идея меркантилна нотка. В смисъл ако всички памперси участваха в кампанията щеше да е неправилно. Така си мисля. Не ме разбирайте погрешно- за благотворителността съм, всяка Коледа купувам картички именно на УНИЦЕФ, но както казах факта,че трябва да си купиш именно и само Пампеерс не ми харесва.
За кашите- аз започнах с безмлечна, безглутенова оризова и от елда и я правех изцяло с кърма. След това започнах да слагам наполовина кърма, наполовина АМ(това цедене ми разкатаваше фамилията) и накрая само с АМ. След това започнах с млечните каши, но сега съм взела една от елда с плодове за да си доизяде кутията с адаптирано мляко.
Честито на на месечниците, не ами на месечинките ви- да са ви живи и здврави и мноооого щастливи( и послушни ЕммаSimple Smile
За месните пюрета съмсъгласна, но ни казаха да изчакаме да мине обрива от паяка и тогава да вкарваме нови храни.
Кажете, моля ви, къде се качват снимките за колажа?!? Лека ви вечер!!!

# 167
За кампанията на Памперс- не ми харесва това, че е само с тях. Човек остава с усещането, че освен благотворителна има и една идея меркантилна нотка. В смисъл ако всички памперси участваха в кампанията щеше да е неправилно. Така си мисля. Не ме разбирайте погрешно- за благотворителността съм, всяка Коледа купувам картички именно на УНИЦЕФ, но както казах факта,че трябва да си купиш именно и само Пампеерс не ми харесва.
Съгласна съм с Васи. А и не бих сложила тези пелени  ( памперс е само марка ) на детето ,само защото се опитват да ме убедят,че помагат. Просто не им вярвам ! Naughty
Айде сега изяжте ме с парцалите  Laughing

# 168
По въпроса със жълтъка, моята педиатърка ми обясни,че се дава за да се вдигне хемоглобина на бебоците.След 6-я месец запаса от желязо,който е натрупало детето още от утробата на майката се изчерпва и за това много често след 6-я месец на бебоците им е нисък хемоглобина.За това и се правят изследванията на 6м.И аз се зачудих,но таками каза докторката,че вълтъка вдигал хемоглобина.

Peace Същото ми го каза и моята педиатърка. Също ми каза, че и желязото в майчината кърма също се "изчерпва". И всичко, което се съдържа в кърмата е в пъти по-малко, отколкото в началото.

Попарка днес Кръсти си хапна и доста му се услади..

teoileo, как му взе урина? Защото аз си купих специални кисенза за бебета, за урина. Казват се "Колектори за урина". Супер удобни са и много лесно става.  Peace

Лудрес, аз въведох вече и месните пюрета, но не че ми е казвал някой, а по собствено усмотрение ги редувам - един ден месно, един ден зеленчуково. Като задължително един път в седмицата яде риба. /то само два пъти за сега, де..  ooooh! като, че ли кой знае колко време му ги давам./
 За жълтъка хич не съм обърнала внимание и ми се е падало да го давам и с месно и със зеленчуково пюре, тъй като го давам през ден - два по четвъртинка /още/ и най-вече гледам да е прясно от домашна кокошка, а не купеЧко  Wink

Аз пак да си задам въпросчето към sisee и Тодоран, че са ме пропуснали Mr. Green Момичета, излезнал ли е филма "Дзифт" и ако е - сигурни ли сте, че така се пише? Защото в замундата няма резултати от под такова име..  newsm78

Искам да попитам и за аспираторите за нос. Аз имам от обикновените си дето са и много, много работа не върши... Казаха ми за някакъв дето се включвал към прахосмукачката  Shocked #Shocked #Shocked #Shocked и били много ефектни. много странно ми изглежда тва, но както и да е.... Я споделете вие какви ползвате и от кои сте доволни?

И не на последно място честито на всички, които са имали поводи за празнуване и радости  Tada през двата дни дето  Whistling липсвах...
 Честито и на днешните месечинковци   Gift bdbaloni  и всички болнички момчета и момичета бързо да се оправят...

Doroty_d, ам-аммм......  newsm22

# 169
Как няма да качи кило и половина като по цели нощи плющи?
Олелеее, значи не съм единствената с това тегло  ooooh!

Даже вече се чудя дали да не го отбивам  Rolling Eyes

Момичета, как се справяте с безсънието   Shocked 2 седмици вече не спи като хората тоява диване, по цяла нощ иска да суче и съм отпрала едни сенки подути под очите, привечер почвам да ходя като сомнамбул, появяват ми се черни кръгове на моменти, абе ужас  Sick

# 170
Анилинда, съблякох я без пелена, хванах едно бурканче от детска храна и придържайки я полулегнала в мен, в продължение на половин час и пиш-пишках над главата. В един момент я оставих легнала на леглото да си почине и тогава тя се изпишка. Успях да я хвана накрая. А пък колектора не успях да го купя предния ден и така...

# 171

Аз пак да си задам въпросчето към sisee и Тодоран, че са ме пропуснали Mr. Green Момичета, излезнал ли е филма "Дзифт" и ако е - сигурни ли сте, че така се пише? Защото в замундата няма резултати от под такова име..  newsm78

anilinda, извинявай! Видях питането ти, ама съм забравила да отговоря - аз знам, че филмът е вече по кината, за Замундата не мога да кажа, а за изписването - да, така се пише.

Тия колектори за момичета за нищо не стават - два дена опитвах да събера нещо в тях, в какви ли не позиции ги прикрепях и нищо не успях да уловя. После и аз като teoileo с бурканчето висях и тъкмо я сложих да почине ва леглото, защото започна да нервничи, и тя се изпишка. Накрая събрах малко пико с памук, мушнат в памперса.

# 172
Ей личи си, че днес следобед татито пое децата и ходиха дружно по разходки. А аз не мога да се отлепя от тоз комп. Ама и малко работица свърших - две манджи наготвих, прибрах едно пране, друго проснах, говорих с една приятелка час и половина по телефона и други такива все приятни занимания  Mr. Green

# 173
Привет и от мен! Ема вече спиииии newsm44. Дано не се буди до сутринта!
Doroty,  подкрепям с пет ръце! Много абдалска маркетингова кампания!Колкото и да съчувстваме на третия свят, все пак  не ядем доматите с колците! Като са толкова ербап - фирма да си отделят от печалбата, а не да ни баламосват.  Освен това има приоритетни програми на СЗО за детско и майчино здравеопазване, по които подобни ваксини се отпускат безплатно! Айде, молим!
Реяна, не е късно за Ротарикс - тамън навреме, след като сте се напатили и си убедена в необходимостта. За Превенар ще ти пиша на ЛС, за да не се повтарям(бях дала линкове в предишната тема). А българския имунизационен календар е по-малко натоварен от тези на европейските страни и САЩ, където Ротарикс и Превенар са вече задължителни, така, че лично за мен това не е аргумент.(мамите от чужбина могат да кажат, че за тях това са задължителни ваксини). За мен бюрокрацията в Бг и стремежа на държавата  да спести някой лев не е повод да се откажа от достиженията на съвременната медицина. Затова ваксинирах детето и с двете ваксини! Има достатъчно информация, всеки може да прочете и да вземе информирано решение!
Аз жълтък няма да давам до годинката - няма нужда от него.

Поздрави!

# 174
  • София
Айде здравейте и от мен  Hug

Направо ме накарахте да се замисля за тия ваксини, още повече, че моето човече сигурно догодина ще го пускам на ясли  Confused. Ще се опитам да почета за тях тия дни и ако имам въпроси, Lassi, може ли да те притесня на ЛС?

Аз Памперс не ползвам и няма да си купувам  Peace. Обаче да се ви се оплача от Huggies-a - взех 4-ката и няма памперс, който да не ми е пуснал  ooooh!. Абе, луда работа ви казвам, сега ще пробвам с едни Либеро, дето ги имам отпреди и после не знам какво ще правя.

Все още нито месо съм давала, нито жълтък, нито каши, нито плодови пюрета, абе с две думи, бая изоставаме  Rolling Eyes.

Емма, съчувствам ти искрено   bouquet

Тодоран, ние сме точно с вашите мерки - 8100, 67 см  Hug

# 175
  • Бургас
Добра вечер Hug
Честито на всички празнуващи бебоци и техните майки /и татковци/  bouquet  bouquet  bouquet
Ние днес цял ден бяхме у свеки, дори и оставихме Дима за 2 часа и направихме страхотна разходка из гората Grinning
Лурдес, аз давам месно през ден Peace
И ние снощи се разнасяхме по нощите - 4 часа съм я носила на ръце, унася се и в момента, в който опитам да я сложа на легло, започваше да пищи Tired Накрая се предаде от изтощение...
Жълтък, както и при Илчо, ще въведа след годинката, защото самата аз съм алергична и често се опъпчвам ако не са съвсем пресни яйцата. Казват, че ако някой от родителите е алергичен, трябва да се въведе по-късно Thinking
По щекотливата тема Mr. Green - почти на 19 бях, с бившия ми мъж; у тях; споменът не е особено приятен, даже бих казала, че се чувствах ужасно след това Confused И дооооооооста дълго време се чудех какво толкова намират хората в секса Mr. Green
Толкова от мен за тази вечер, лека нощ  Hug

# 176
Здравейте!
Ласинке мерси мила!! Щом оздравеем напърно веднага ще сложим ваксината! Peace
За кампанията на Памперс и аз съм много негативно настроена! Абсолютен рекламен трик! Който носи чувството за благотворителност в себе си го прави по други начини,а не като купува памперси! Sick
Коалке странно! И аз взех точно 4-като на Хъджис и въабще няма такова нещо-хем,че сега акото и е доста рядко! Peace
Аз се чудя като почнем утре или вдругиден нормалните храни дали ще иска да ги яде! А толкова бяхме напреднали! Praynig
Иначе Миленка днес не е повръщала(да не дръпна дявола за опашката само) Praynig
И да ви се оплача-съсипах на Милена новото и толкова дълго търсено одеало-пуснах го н пералнята,а то не трябвало и сега не мяза на нищо! Crazy
И да ви питам какво ползвате за баня? В смисъл-ние бяхме с тези кърпи с дупчица за главата-да ,ама са и малки вече! Не могат да я покрият! Мисля да взема халатче-с ръкьвки,качулчица и коланче! Вие какво ползвате newsm78
Диди на мен много ми се идва в Борисовата,но ще припуснем този път! Доки каза,че бебка ще е вирусоносител 10 дни и е опасно за вашите бебочита! Каза да излизаме самички Sick Пък и нейната имунна система в момента е мн отслабена и тя може да лепне още нещо Sick

# 177
  • Русе
Здравейте пак  Hug  Hug  Hug !!!

Просто не мога да ви опиша колко съм щастлива  Laughing  Laughing  Laughing !!! Днес Санди 2 пъти направи "чао,чао" съвсем сам  Heart Eyes .Следобед като изпращахме свекърва ми  ми се стори,че си въобразявам.Обаче преди малко  като изпращахме баща му на работа и той сам си го направи .По принцип всеки път като изпращаме някой и аз му клатя ръчичката и казвам "чао,чао" и явно се е научил  Heart Eyes

Това е от нас за тази вечер   bouquet

# 178
  • In someone's dreams
Добър вечер!!!

Аз установих защо от известно време взе да се буди и моят син през ноща. Отговорът е бил през цялото време под носа ми, а аз си мислех, че душичката е гладна и му бутам да яде. Никога няма да се сетите, затова направо казвам - буди се от неистовото хъркане на татко му  ooooh!  ooooh!  ooooh! Установих го след като мъжо изкара две нощни дежурства на работа.

reiana по повод одеялцата, на Хриси бях купила точно такова, каквото описваше, че искаш, но нямаше смисъл като, че ли да казвам, защото сме доста далече от София. Но другия месец ще идваме до Сф, ще ти пратя снимки на лични на одеялцето и ако ти хареса, мога да ти взема. По-подробно ще ти го опиша на ЛС, но утре, за да мога да кача и снимки. Ако се интересуваш все още разбира се. Радвам се, че Миленка е по-добре!

Аз също давам месни пюрета и от няколко дни и жълтък /по четвърт/. Нашето педи също каза да започвам с попарата. Ще ви кажа как я правех на каката, тя и до сега си я хапва с удоволствие - един или два сухара, натрошено изкиснато /обезсолено/ сирене, малко захар и задължително с чай. С нищо друго не става толкова хубава, а с плодови сокове си е доста гадна на вкус /това според мен де/.

За пелените - от самото начало сме с Либеро и нямам никакво намерение да ги сменям. Страшно съм доволна от тях  Peace

# 179
  • Варна
Съни браво на Санди! Умник!

за попарата Ами честно не виждам какво толкова я препоръчват педиатрите, какво толкова полезно и незаменимо има в нея, че да не може да мине детето без нея.  newsm78 Аз самата не понасям попара  Sick Правила съм като бяха малки големите, ама даже не смеех да я опитам, толкова ми беше неприятна (да не кажа друга дума). Сега никой не яде, щото няма кой да му направи.

За закуска предпочитам да дам половин доза каша+половин плодово пюре или настърган плод.

Жълтък няма да дам скоро, някъде около годинката. Причината - висок риск от алергии. А пък и едва ли от четвърт жълтък през ден ще се вдигне хемоглобина.

anilinda Може би педиатърката ти е имала предвид, че се изчерпват запасите на бебето от желязо, натрупани през бременността, а не, че кърмата се "изчерпва". 
А пък за прахосмукачката - някой май се е пошегувал с теб  Laughing  Hug 

Уф, бях решила днес да дам сварен картоф+кърма, ама нещо ме домързя. Като че ли аз не съм готова за захранване, а не бебето  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт