Баба Марта каза, че другата година МАРТенчета много пак ще има

• 12 261
  • 300
  •   1
Отговори
# 60
Elg,с нетърпение ще 4акаме да ги видим!

# 61
Здравейте и от мен в есенната ни темичка:)
Fever, честито палто! Със здраве да си го носиш. А за оформлението на темата- нямам думи - страхотна е   bouquet
А за присъствието на тати на раждането не сме го обсъждали. Ама да си кажа че още от първия преглед мъжа ми е с мен в кабинета. И стана спонтанно, не сме го обсъждали иска ли да влиза или не. Просто си записвам най-ранния сутришен час за преглед и с мъжа ми ходим с колата че после да мога да сваря за работа. И той така си влезе спокойно. И така всеки преглед, дори и с вагинален когато ме гледаха.
И при нас е така- на прегледите винаги таткото е с мен. Мисля, че след раждането ще се окопити по-бързо от мен и ще се справя отлично с грижите по бебето.
За космите - май и при мен по-бавно растат, но за сметка на тях пъпки си имам като пубер.
Хм, а Лорите не знаех, че празнуват на Цветница. Имам приятелка Лора, но не е празнувала имен ден до момента.
Зелено човече, по-леко я карай с чистенето и подреждането и не се преуморявай.
Хубав ден ви желая  Hug

# 62
  • София
Привет!
Зелено човече, чакаме те да приключиш с оправянето и да си направим една люлинска среща  Wink  Hug
Фивър, честито палто!  Hug Много е хубаво!  Peace Аз се надявам да се побирам в зимните си якета Rolling Eyes
За окопитването - много хубаво беше казано в една реклама, май на Mother care беше - "роди ли се дете, се ражда и майка" - така стана и при мен. Въпреки че бях сигурна, че ще ме е страх да го пипна, едва ли не, нищо подобно не се случи. На втората вечер още си го къпех сама и исках да правя всичко аз.  Blush Таткото повече го беше страх. Странното е, че това беше само с моето бебе - когато се роди племенникът ми, 6м след сина ми, ме беше страх даже да го гушна  Crazy Шантава работа. Не знам дали сега ще бъде така и ще се появи ли увереността ми още от самото начало.  Rolling Eyes
Белла, не съм шофьор и нямам идея как да ти обясня  newsm78 , не знам и откъде ще влезнете в СФ. Наистина в БГ мапс най-лесно ще се ориентираш. Ако успеете да стигнете до Сточна гара, там предполагам всеки може да ви упъти за ул.Дунав.
 Danielkka , как така ще говори свекървата на сестра ти  Shocked И аз съм чувала че не е хубаво да се ходи на Задушница или на погребения, ако има бременна в къщата, но понякога се налага  Rolling Eyes Иначе съм палила свещ за починалите в църквата, като съм била бременна.  Rolling Eyes
 shushi_13 , на мен ми се вижда малко съчинено това с Лорите, но моя колежка казва, че името й идвало от лаврово дърво и затова  Crazy , а иначе съм го срещала и като обяснение, че идва от Флора  Laughing

# 63
 Laughing Аз досега разглеждах снимките ви и вси4ки сте много сладки.какво ще правя по цял ден незнам  ooooh! .Днес е първя ден в който не съм на работа и лекции и ве4е се побърках  Crazy ,ами цяла зима  newsm78 ,главата не ми го побира!

# 64
  • Варна
И аз съм чувала че не е хубаво да се ходи на Задушница или на погребения, ако има бременна в къщата, но понякога се налага  Rolling Eyes Иначе съм палила свещ за починалите в църквата, като съм била бременна.  Rolling Eyes

Аз съм ходила на погребение, докато бях бременна и то не на едно, а на три. Така се стекоха обстоятелствата. Нито преди, нито след бременността ми се е случвало такова нещо. Няма нищо страшно или фатално за бебето, нищо, че бабите само ахкаха и охкаха, като ме видеха. Не ми пука, въпрос на вътрешно усещане кое е редно и кое не.

# 65
  • София
 Ето ме и мен.
 Fever, много ти е готино палтенцето и много добре ти стои.
 Сетих се и друго име на цвете Камелия (въпреки че аз като го чуя и се сещам за фолк певицата, но.....). Името, което сме си избрали за момиченце - Ива също празнува имен ден на Цветница, но не е има на цвете, а ..... на върба  Mr. Green
 Между другото и на мен са ми казвали, че имам имен ден на Цветница, но аз не го празнувам.
 [quote author=Elwing link=topic=338284.msg8888477#msg8888477 date=1223969955
 .........когато се роди племенникът ми, 6м след сина ми, ме беше страх даже да го гушна  Crazy Шантава работа.[/quote]
 Elwing, и аз бях така. Братовчедка ми роди 5 месеца след мен и бебчето й ми се виждаше много малко, сякаш моето никога не е било такова. Наистина страшно бързо се забравя колко са били мънички като са се родили.
 Моят мъж определено сега ще се справя по-добре от първия път - има стаж вече  Laughing. Той миличкия в началото беше много непохватен и като гушнеше Ники не смееше да мръдне, че да не би да го изпусне. Няколко дни по-късно обаче вече правеше забележки на свеки, че не го държи хубаво, а пък тя се цупеше  Crossing Arms.
 Вие чули ли сте, че на татковците им се полагало две седмици отпуск като се роди бебока  newsm78. Мъжа ми го спомена преди няколко дни и каза, че ще се възползва поне от една ако не го пуснат за две да отсъства от работа.
 Danielkka, аз много обичам да редя пъзели и понякога като нямам друга работа с това се занимавам. Ето този го довърших вчера . Сега разбираемо съм на бебешка вълна. При родителите ми също съм си занесла един с бебешор (от серията на Ан Гедис) и там като отида си го редя. Друг вариант е да си намериш интересна книжка за четене и времето минава неусетно.

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 11:28 от veroniki

# 66
  • София
veroniki , чух за това с 15-те дни, които се полагат на таткото след раждане.  Peace Силно се надявам шефа на мъжа ми да не се направи на ударен и да го пусне  Thinking И нещо за 3м имаше, докато направи детето определена възраст, но не го помня това вече.  Rolling Eyes
Ivema, така е, ако се налага и е на близък човек...  Sad Всичко това мисля са някакви български суеверия. Не знам дали в други държави спазват такива неща  newsm78
Даниелка, на мен форумът ми запълва времето идеално. Мога цял ден да се ровя из него  Blush  Crazy

# 67
  • Варна
Добър ден момичета!
Днес извиках една почистваща фирма с Рейнбоу да ми изперат холовата гарнитура и леглата. Каква мръсотия излезе ужас, чак не можах да повярвам. Убедих се, че по никакъв начин не можеш сам да ги изпереш така добре и за в бъдеще смятам пак да идват.
Elg не се ядосвай на бабето. Възрастните хора си имат различни вярвания и разбирания, които младите не можем да променим. Остави я да си изпълнява нейните си ритуали и не им обръщай внимание. Щом живеете с нея, няма как, налага се да се правят компромиси.
зелено човече не се преуморявай толкова. За съжаление състоянието на доста квартири е като това, което описваш. И аз съм живяла доста години по квартири и знам какво е.

П.П.С. Аз таковата... избягвам да хваля оформлението на темите, защото съм участвала в други теми, където на някой му пониква самочувствие до небето, защото всеки му благодари, дето е пусната темата... ама... не мога да се сдържа... Много хубава тема  Embarassed

Момичета не искам по никакъв начин да се чувствате задължени, че аз правя темите. Няма да ми пораснат крила или да си въобразя, че извършвам някакво геройство  Joy. Няма и да се обидя ако някоя от темите не ви хареса. Както писах имам достатъчно време да се занимавам, доставя ми удоволствие, пък и си отвличам вниманието от хилядите простотии и страхове, които се въртят в главата ми  Grinning. А си имам и хитринки, с които на Word някои неща стават по-лесно. Например при смяна на цвета използвам, примерно Find: red, Replace with: green. Така един път сама се смях на себе си като видях, че red_girl я бях прекръстила на green_girl  Joy

# 68
  • София
Например при смяна на цвета използвам, примерно Find: red, Replace with: green. Така един път сама се смях на себе си като видях, че red_girl я бях прекръстила на green_girl  Joy
Joy Hug
а за почистването - и аз съм чувала, че са добри.  Peace Колко струва?

# 69
  • Варна
Така един път сама се смях на себе си като видях, че red_girl я бях прекръстила на green_girl  Joy

Joy

# 70
  • Варна
а за почистването - и аз съм чувала, че са добри.  Peace Колко струва?
Ами за прането на дивана и фотьойла (имаме само един, няма място за втори) ми взеха 25 лв. А диваните, на които спим са от типа - единия матрак се издърпва, а другия пада и става като спалня. За два такива дивана общо 16 лв. само за изсмукване на прахоляка (по 4 лв. на матрак)

# 71
  • София

....И нещо за 3м имаше, докато направи детето определена възраст, но не го помня това вече.  Rolling Eyes
Това са 6 месеца неплатен отпуск, който му се полага до навършване мисля беше осмата година на детето. Преди нали имаше една година неплатено майчинство, което в последствие разделиха по 6 месеца за майката и още толкова за таткото.
 Fever, аз миналата година се възползвах от услугите на една такава фирма за почистване и останах много доволна. После само им трябваше малко време на мебелите да изсъхнат напълно, но ние отидохме на гости за два дни и като се върнахме бяха абсолютно сухи. Възползвах се и от една друга екстра на тези машини - изтупаха ни матраците.
 Така и така си говорим за чистене аз след като вчера използвах Steam Mop реших да си купя. Скъпичък е, но пък почистих много лесно и бързо, без да разнасям кофи и да търкам с парцали и препарати.

# 72
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Вчера и аз яхнах метлата и излизах куФнята, сега е просто като нова, само за снимка за списание ... умря циганката да ме хвали, та аз ...
Замислила съм се сериозно да си изпера диванчето, щом пък сте доволни и от Рейнбол.
Трябва и фугите в банята да подновя, но нещо не ми се ръчка сега, за нова година ще си подаря нови фуги в банята.

# 73
  • София
Фивър, мерси!  Peace 
veroniki , това за 6-те м. го знам, аз също щях да ги ползвам с баткото. Сега нещо споменаха за някакви 3м, но не помня какво беше  Blush Rolling Eyes Steam Mop и аз го бях харесала, може да се реша  Simple Smile

# 74
какви са ежедневните грижи по хигиената на бебето и стаята му

Като те четях и това ми направи впечатление. Може ли да ми разясниш малко повече за това за стаята, защото ние ще сме в една стая с бебето, която и ни е основна за живеене, не е като да е отделена изолирана спалня, та сега ме притесни колко хигиенизирана трябва да е всъщност. Освен обичайното почистване, което да кажем трябва да е ежедневно, има ли нещо специфично, което ми убягва?

Общи условия

Активация на акаунт