За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 801
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
Момичета ние днес сме рожденници!!!!!
  party023 newsm18

Да е жива и здрава Василенка и само радост да ви носи !!!

# 166
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Вече сме с варицела и ние,вчера следобед и избиха пъпките,сега сме под карантина. Sad.Засега Мариелка се чувства добре,няма много пъпки,няма температура,дано да я изкара леко Praynig
 gerygirl -честита ви рожденничка,да ви е жива и здрава!  bouquet  bouquet  bouquet
Мариела в детската не говорела,като я питала госпожата защо не говори,казала,че била сърдита,защото сме я водели на градина и сме я оставяли ooooh!Един вид протест прави. Grinning
Despina  -много неприятно с ушенцето,вземайте мерки,защото е опасно.Аз съм боледувала като дете от отит,от некадърни доктори,едва не ме изтърваха.дано малчо бързо се оправи Hug.Всички болнички бързо да оздравяват. Hug Hug Hug

# 167
Честит рожден ден на Василенка newsm59  Да ви е жива и здрава!

# 168
Вчера за първи път видях, че са работили с пластелин, бяха направили някакви топченца-"курабии" били Joy, като под всяко имаше сложено листче с името на детето.

Аз вчера бях на родителска среща и госпожата каза, че също са се занимавали с пластелин:) Само че бяха правили ябълки:)
И всички ябълки (те бяха едни мънички и много сладки Grinning) бяха подредени пак по същият начин- с името на детето пред всяка ябълчица:)

# 169
Честит празник на малката рожденичка!

Радост, честито ви опъпчване на вас! Дано да мине леко, а ти не се притеснявай Wink Всички дечица е добре като мънички да изкарат задължителните болести!

Деспина, защо не идете в ИСУЛ на УНГ. Нещо им нямам вяра на обикновените педиатри, що се отнася до такива сериозни и специализирани неща, като ушите напр. Успех и скорошно оздравяване!  Peace

# 170
Е, как може да си позволи госпожата да е хремава в градината!?
Ами и аз това се чудя!!!  Явно не им дават болнични за това. Поне една маска да беше си сложила #Cussing out

# 171
Вчера за първи път видях, че са работили с пластелин, бяха направили някакви топченца-"курабии" били Joy, като под всяко имаше сложено листче с името на детето.

Аз вчера бях на родителска среща и госпожата каза, че също са се занимавали с пластелин:) Само че бяха правили ябълки:)
И всички ябълки (те бяха едни мънички и много сладки Grinning) бяха подредени пак по същият начин- с името на детето пред всяка ябълчица:)

И на мен много ми домиля Laughing, нашите "курабийки" бяха в различни форми, имаше топченца, имаше като саламчета, имаше и сплескани, явно им работи фантазията на децата.  Снощи казах на мъжа ми, той много се изненада / ама и се зарадва като му ги описах/, че им дали пластелин. Дано никой не го е хапнал Laughing

# 172
Моят син два поредни дни се напишква в ДГ. Когато го попитам, ми отговаря, че са били навън. Опитах се да говоря с учителките, а те ми отговориха, че всички деца така правили. Само че аз не съм спокойна. От детето не мога да измъкна информация дали се е уплашило от нещо, дали нещо го притеснява. Замислям се ако и днес се случи това дали да потърся квалифицирана помощ или много се шашкам.

# 173
Вече сме с варицела и ние,вчера следобед и избиха пъпките,сега сме под карантина. Sad.Засега Мариелка се чувства добре,няма много пъпки,няма температура,дано да я изкара леко Praynig

Радост, дано мине леко варицелата при Мариелка! И аз съм в очакване, карантината в ДГ е до 21.10, но детето на едно приятелско семейство, с което изкарахме почивните дни заедно на вилата вече е опъпчен.

# 174
dididid не се шашкай наистина.

Ние имахме малък опит от едва четири дни на градина. Но Васи започна да се напишква вкъщи и то съвсем нарочно според мен.

Това за мен е вид протест.

# 175
Моят син два поредни дни се напишква в ДГ. Когато го попитам, ми отговаря, че са били навън. Опитах се да говоря с учителките, а те ми отговориха, че всички деца така правили. Само че аз не съм спокойна. От детето не мога да измъкна информация дали се е уплашило от нещо, дали нещо го притеснява. Замислям се ако и днес се случи това дали да потърся квалифицирана помощ или много се шашкам.

dididid, не се притеснявай. Мисля, че е нормално. Децата като се заиграят се сещат в последния момент, че им се пишка. А и Гери правилно е казал, че някои деца по този начин протестират.

# 176

Радост, дано мине леко варицелата при Мариелка! И аз съм в очакване, карантината в ДГ е до 21.10, но детето на едно приятелско семейство, с което изкарахме почивните дни заедно на вилата вече е опъпчен.

По-добре да я изкарат като малки. Големия ми се разболя на три годинки, като я изкара доста леко. Аз се заразих от него и бях цялата в пъпки, не мога да ви опиша как всичко ме сърбеше Sad, и как навсякъде имах пъпки, включително и по стъпалата на краката.

# 177
  • Пловдив
       Да ви е жива и здрава, Василенка и много радост да ви носи!

Бобо и Ицко пак са хремави. Днес ги оставих в къщи. Дано за тези 3 дни се оправят, че тъкмо спрат да мрънкотят сутрин и пак болни.
    Радост, дано по- леко да изкара шарката Мариелка. И всички болнички да оздравяват. Hug

Последна редакция: пт, 17 окт 2008, 10:19 от alessina

# 178
  • София
За варицелата кога да се изкара е относително.  Peace Таткото я изкара на 37 години много тежко. Зарази и малката, която беше на годинка, но при нея мина сравнително леко. Приятелско дете  обаче, малко по-голямо от Ади (слава богу, не се беше заразило от нея), я изкара много тежко - болници, вторични инфекции и т. н. Лекарите им бяха обяснили, че до 2 годинки обикновено се кара много тежко, а да 3-месечна възраст изходът обикновено е летален.  Cry Нашата лекарка също ме следеше зорко 2 месеца след болестта дали я пазя дори и от "просто" хремави деца.  ooooh! Та в общи линии съм против заразяването зорлем. В ДГ уви е почти невъзможно да не се изкара, но от друга страна съм 100% убедена, че за една бъдеща майка е по-добре да изкара варицела или поне да се ваксинира (от няколко години има и ваксина, която е задължителна в Румъния, например), защото в средата на бременността има риск за плода. Макар че, внимание, аз лично съм карала варицела 2 пъти - веднъж на 20 и веднъж на 30 години, заедно с мъжа ми и малката. И двата пъти сравнително леко - с малко пъпки, без температура, като първия път ми беше лошо около седмица, втория път - около ден и половина и слава богу, че нямаше кой друг да гледа детето. Иначе и двата пъти диагнозата ми беше потвърдена от поне двама лекари, пък и симптомите ми бяха еднакви, а и се оказа, че в под 1% от случаите варицелата повтаряла, при това пак като шарка, а не като херпес зостер (то това последното май е още по-голям ужас).  Whistling Дет' се вика карала съм варицела 4 пъти - 2 пъти лично, веднъж с Ади и веднъж с мъжо.  Joy  Peace Ето ви
"шарковите" снимки на Ади
- помня бая разбуниха духовете в юлската ни отчетна тема навремето.  Mr. Green

# 179
О, милото, пъпките са доста #Crazy.
На наши приятели синът им  я изкара на 6 месеца, изключително леко, с 3-4 пъпчици, беше се заразил от кака си.
Аз съм била много пъти контактна, включително и като дете-брат ми е боледувал от варицела, скарлатина и заушка, но аз не съм лепнала нищо . Та чак  на 24 години си я изкарах варицелата.

Общи условия

Активация на акаунт