За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 791
  • 281
  •   1
Отговори
# 150
radivdani , няма за какво да се притесняваш да говориш с директорката, та нали затова е директорка. Говори с другите родители и отидете заедно  Peace

# 151
  • В средата на времето
Относно боледуванията - споделям мнението на catnadeen. С всяко боледуване забелязвам как нещата преминават по-леко от предишния път. Когато тръгна на ясла, първата зима Кристиян боледува доста и изпи 3 антибиотика. Миналата зима направи само един отит. Хремите му не ги броя, защото идваха и си отиваха без усложнения. Ще видим тази зима как ще е - аз очаквам боледувания, точно защото са се събрали нови деца и докато свърши обмяната на гадинки почти непрекъснато ще има подсмърчащи, кашлящи..
Май само мен не ме притесняват сополивите деца Thinking , а и не съм от майките, които треперят за всяко нещо..  Confused Предполагам, че защото по принцип Кристиян не е болнав..
radivdani, при тази липса на персонал при вас директорката едва ли ще направи нещо...Ако не може да събереш още родители за колективно оплакване, отиди ти сама да си кажеш болката. Може и да отнесеш негативи за тази си постъпка, но поне ще спреш да се тормозиш, че нищо не правиш..

# 152
Здравейте и от мен!
При нас детската градина върви добре....но до обед Sad
Сутрин става ,малко помрънква,но общо взето свикна да я водим и не реве.От скоро и за довиждане ни маха.
До тук добре,но там,дойде ли време за сън ,когато започват да ги слагат по леглата  тя не искала да ляга и да спи и започвала да плаче и какво да правят госпожите- веднага ми звънят да ходя да я вземам ,защото пречела на другите деца .Е,хубаво ,ама стана им навик,всеки ден!Аз още 1-2 седмици ще мога да я взимам по обед ,ами после какво ще правя ooooh!
Имали ли сте подобен проблем?
Всеки ден ме уверяват ,че си имали начини ,да не се притеснявам ...и пак ми се обаждат.

# 153
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Цитат
   Да ви призная аз много се притеснявам да отида при директорката , защото се опасявам , че моите впечатления ще се изтълкуват погрешно. Но търпението ни вече се изчерпва и ще заложа всички карти на масата, дори и да се наложи да напуснем градината. В края на краищата не съм си намерила детето на улицата , нито пък съм го гледала там досега. Считам все още ,че съм добър и отговорен родител и малко от малко съм успяла да възпитам някой ценности у детето си.
Това ли ти е решението,да не говориш с директорката,а да напускате градината,не мога да те разбера Rolling Eyes

Ахаа, спасявайте се поединично! А другите деца - нека ги тормози! Или и те да помолят за преместване? newsm78

Има деца и деца,на някои не им прави впечатление смяната на обстановката и приемат леко новостите,други се травмират силно.Ако детето трайно не приема новите госпожи,няма нищо лошо да се премести в друга група,не е наложително веднага да напуска.За отношението на персонала това е работа на директора,след съответния разговор с нея,тя ще направи съответната проверка,но току-така няма да тръгне да уволнява някой без основателна причина.

# 154
Здравейте и от мен!
При нас детската градина върви добре....но до обед Sad
Сутрин става ,малко помрънква,но общо взето свикна да я водим и не реве.От скоро и за довиждане ни маха.
До тук добре,но там,дойде ли време за сън ,когато започват да ги слагат по леглата  тя не искала да ляга и да спи и започвала да плаче и какво да правят госпожите- веднага ми звънят да ходя да я вземам ,защото пречела на другите деца .Е,хубаво ,ама стана им навик,всеки ден!Аз още 1-2 седмици ще мога да я взимам по обед ,ами после какво ще правя ooooh!
Имали ли сте подобен проблем?
Всеки ден ме уверяват ,че си имали начини ,да не се притеснявам ...и пак ми се обаждат.

Що за глупост е това, как така не могат да се справят, че те  могат и месеци да те мотаят.
Моя и той веднъж не искал да спи, обаче са го усмирили някакси, той и в нас трудно ляга, ама там спи.

# 155
  • Пловдив
Nataliq_, ние имаме същия проблем - Стелла не само, че не иска да спи, а не иска изобщо да ляга  Rolling Eyes Това ужасно я травмира, реве до истерия... Говорих с г-жите, те в началото са се опитвали да я приспиват, сядайки до нея на леглото, но тя реве и буди другите. Аз обясних, че до сега не е спала при никой друг, а и по принцип не обича да спи на обяд, с голям зор си ляга. Госпожите излязоха разбрани и поне засега, докато се климатизира не я слагат да ляга - седи си на столче и си рисува нещо, гледа книжки и не пречи. Тя е много доволна, че не я слагат да ляга, понякога заспива седнала, дори ми стана смешно, че са й сложили възглавница на масата, за да й е меко, ако заспи  Joy Опитвали са да я местят като заспи, но се буди и става страшно  ooooh! Това, че те карат да си я взимаш на обяд не го разбирам изобщо - те са длъжни да намерят решение някакво  Peace
Не съм писала отдавна тук, работя и не остава време хич. Стелла още плаче сутрин, вечер ми къса сърцето - просто казва, че ще ме чака цял ден и други сърцераздирателни неща  Confused Като ми каза, че няма да си играе, а цял ден ще плаче много криво ми стана, ревах и аз цял ден в работата  Rolling Eyes Все пак мисля, че има напредък от понеделник до днес, но не смея да кажа още (пу-пу)  Laughing Тя беше 2 седмици болна и все едно в понеделник й беше за първи път...кошмарно беше  Cry
На болничките бързо оздравяване пожелавам  Hug
radivdani, много мъчно ми стана за вас, не оставяй нещата така, а отиди при директорката  Peace Имаше мнение по-горе за нея, че е добър човек, ще те разбере  Heart Eyes

# 156
Добро утро!

Наталия, защо ти се обаждат като казват, че си имат начини да успокоят детето? Дано бързо се променят нещата!
Радивдани, и според мен трябва да говориш с директорката. Възможно е тя даже да не е запозната с този проблем.

И аз да се оплача малко. От 2-3 дни забелязах, че Гергана използва думичката БЕ. Но вчера вече беше трагично. Почти след всяка дума казва БЕ. Толкова много И говорих, обещава, че повече няма да я казва, но нямаше ефект. Сега се чудя какво да правя и как да реагирам.

# 157
  • София
Дю, и Ади е така с "бе"-то, откакто ходи на градина.  ooooh! В яслата нямаше такова нещо, за разлика от грешните ударения - напр. седни.  Joy Отмина, забелязвам, че и "бе"-то сега, като сме си вкъщи болни, почти изчезна. Гледам много-много да не й го натяквам, само от време на време й казвам, че е по-добре без него.  Peace

# 158
Да Спяща, може би е най-добре да не насочвам вниманието И към това.

# 159
  • Варна
Уф, кой ме би през устата (клавиатурата) да се хваля, че Ивчо е добре. Тая нощ пак не сме спали. Много го болеше ушенцето. Сега чакам да стане 10 и да отиде докторката на работа и ще вървим да видим какво става. След изпита доза Аугментин така и да не се оправи тази инфекция. Аз като дете много съм боледувала от уши. Явно и той върви по моя път.

# 160
Добро утро.
При нас нищо ново.
Пети ден сме вкъщи.Дени още е хремав и покашля.

# 161
Добро утро и от мен  bouquet
При нас май вече е отминал периода с ревовете. Вече не плаче .
Сутринта се разбрах с госпожата, която беше на смяна, утре да отидем да купим материалите и играчките. Искат да купим и няколко столчета, кошче  идруги дреболии. Надявам се паричките да стигнат за всичко. Ще се наложи да взема на мъжо колата, т.к. в моята няма да поберем всичко.
Вчера за първи път видях, че са работили с пластелин, бяха направили някакви топченца-"курабии" били Joy, като под всяко имаше сложено листче с името на детето. Явно вече са почнали занятията...ако може да се нарекат такива де, тъй като на 2 годишно дете трудно можеш да му задържиш вниманието.

# 162
Момичета ние днес сме рожденници!!!!!
  party023 newsm18

Черпя Ви за третият рожден ден на Василенка.

Иначе от Понеделник тръгваме отново на градина. Дано да няма ревове пак, че изкара един месец у дома.

Лек и слънчев ден на всички   bouquet

# 163
Nataliq_ , как така не могат да се справят!? Ами да не я слагат да спи тогава! И моята дъщеря се бунтуваше така. Не давала да и обличат пижама и спала  с дрехите няколко пъти, не искала да спи при децата и спала на едно диванче в залата за игра и лелката я гушкала докато заспи. Разбира се и аз в къщи не спирах да и обяснявам, че колкото по бързо се наспинка в градината, толкова по бързо ще отида да я взема. Има начини, ама им е по- лесно да си я вземеш Naughty

Дю и дъщеря ми започна да говори на "бе". Правя И тактично забележки, но гледам да не и го натяквам.

А нашата госпожа е с хрема и БЕЗ маска  #Cussing out за разлика от други госпожи, които обсъждахме тук. В очакване съм на последствията.

# 164
Честит рожден ден на Василена!!! Гери, весел празник!!!

Е, как може да си позволи госпожата да е хремава в градината!?

Общи условия

Активация на акаунт