За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 784
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Като запис- Алекс вече има сополи от детската.Вчера даже го спрях и отидохме на лекар.Тя ми каза,че гърлото е абсолютно чисто(той не кашля),а сополите са на вирусна или бактериална основа (не уточни) от детската.И тях може да си го влачи още месец-два.С две думи-здрав е и не е трябвало да го спирам.А той наистина е жив и весел.Но аз веднага взех капки,сребърна вода,разни витамини ,и положението днес е мног по-добро(да чукна на дърво).
Но,цялата им група е сополива. #Cussing out
Учителката ги извежда навън с цял пакет салфетки и ги бърше постоянно.
Това е вече темата за приемането на болни деца #Cussing out
Ние все още не сме имали родителска среща.Чакат директорката да се върне другата седмица и тогава ще ни съберат.А аз вече се притеснявам,че до Коледа май няма да успеем да купим необходимите пособия.
Въобще нашата група е все последна по организациитенай-малко  излизат навън. Cry
Другата първа група вече направиха всичко.
Нямаме тетрадки,играчки,допълнителни занимания,но учителките изглеждат много симпатични,спокойни,дано децата са щастливи с тях!

Но,най-важното е ,да са здравички!
На всички дечица-наистина ,да оздравяват,да не боледуват и да не притесняват мама! Peace

# 136
Вени- нашата родителска беше вчера Thinking  Защо пък чакат директорката та да ви съберат? Странно.
При Иво положението със сополите е същото. Нито кашля, нито нещо го боли- нищо. Само сополи, слава богу и те почти се махнаха.

# 137
  • София
Не знам,Гери.Аз не съм с болни амбиции,но все пак ми се иска децата да ги занимават с нещо.
Днес видях Иво.Нямаше сополи и е голям сладур. Grinning

# 138
Не знам,Гери.Аз не съм с болни амбиции,но все пак ми се иска децата да ги занимават с нещо.
Днес видях Иво.Нямаше сополи и е голям сладур. Grinning

Ами ние вчера събирахме пари и т.н, но ще се пазарува в края на другата седмица доколкото разбрах.Та няма да изостане групата от програмата според мен, още не са почнали заниманията. Алекс не съм го засичала, те на коя площадка са? Дано да му минат бързо сополите и на него Hug

# 139
  • София
Хайде и ние сме в кюпа с болните- кашлица и хрема. Вчера, като го взех леко покашляше, което не ме притесни. Снощи вече се засили, от нощес е с хрема- гъсти гнойни сополи.  Педиатърата каза, че имало такъв вирус.

# 140
Добро утро.
Ние и днес сме си вкъщи.Хремата сякаш попремина, но още кашля.

# 141
    Много ми се иска да споделя с вас. Ходенето на детска градина на Дани вече се превръща при нас в психически тормоз и за детето и за мен. Както вече ви писах той е особено щастлив, че ходи на градина. Изобщо не реве и ходи с желание. До преди две седмици събираха децата ни в сборни групи , поради различни причини - ремонти в други групи и заместване на нашите учителки , които внезапно напуснаха. До тогава всичко беше наред. Казваха ми , че Дани е палав, но е спокоен , рисува хубаво и т.н. Когато ходех да си взема детето заварвах една спокойна обстановка , в която госпожите активно занимаваха децата и всичко беше прекрасно.
   Преди една седмица , обаче ни назначиха новите госпожи, едната от които говори на неразбираем диалект / пример "изгрибал" - означава издраскал/, а другата пък е прекалено възрастна , но с големи претенции, а очевидно  и е трудно да се справя. И така на моето дете започнаха да лепят квалификации като "неконтролируем", " лош"," невъзпитан" и др. подобни. Не отричам , че той е палав , но детската градина има за цел да социализира децата , а не да ги превърне в социопати, нали? Е моето дете озверя. Бие се, драска и т.н., нещо което никога не съм му позволява да прави и по принцип не му е присъщо. Отивайки да си взимам детето заварвам някакъв невъобразим хаос, в които децата взаимно се налагат, а госпожите обикновено играят ролята на рефери. Лично ние с мъжа ми занесохме два топа хартия, за да рисуват, но рисунки не сме видели; купихме шест чисто нови играчки , но те не се дават на децата да играят; а в същото време и госпожите с нищо не ги занимават.Всяка вечер слушам оплаквания , колко е лош и невъзможен, съответно аз започвам да се карам, обяснявам, говоря, когато се приберем в къщи, но си мисля ,че вече нищо не мога да направя .
   Тъй като големият ми син също е възпитаник на същата детска градина и никога с него не съм имала проблеми от такова естество вчера отидох при неговата бивша госпожа и и споделих. Тя дори не ме изчака да си довърша пледуарията и каза , че и те виждат , че нещата в нашата група не отиват на добре. Посъветва ме да не си трая и да отивам при директорката. Каза ми ,че лоши деца няма и че , когато децата се оставят без да са ангажирани с нещо стават неуправляеми. Каза също и , че за всяко дете има начин как да се справи с него един учител....
   Аз си раздрусах нервната система ужасно. За мен ходенето на детската градина се превръща в кошмар, от който не знам как да се събудя. Ако нещата продължават така просто...не знам какво да правя...

# 142
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Хайде да се включа в новата тема,вчера в групата бяха само 5-6 деца,всички болни от варицела.Ние засега удържаме положението,но очаквам скоро да се изпъпчи.Засега е с лека хрема,която почти премина,бистри сополки,няма температура.
Всички болни бързо да оздравяват  bouquet
radivdani -помоли директорката да премести детето в друга група,при някоя от старите госпожи ако може.И при нас се смени едната госпожа и веднага се усети разликата,дъщеря ми започна да реве,има и друга причина де,но и това оказа влияние.
Аз пък чувам за детето си,че било срамежливо,неконтактно,не искала да говори,да яде,не се включвала в игрите и т.н,но не от госпожите,а от лелите и странични източници.Много мразя като вземат да лепят етикети на децата.

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 09:05 от radost24

# 143
  • София
Radivdani, "събуждай" се бързо от кошмара както го наричаш и при Директорката.  Сподели най-добронамерено с нея  всичко това. Ако и тя не е нова съм сигурна, че ще намери начин да провери  думите ти и сама да се увери в правотата им.
Още повече, че и другата учителка е забелязала нередности въввашата група. Това означава, че не е лично отношение от твоя страна.
Ако имаш контокт с другите родители обменете информация. Ако и техните деца са стресирани след появата на новите госпожи ще трябва да се предприемат сериозни и навременни мерки.
Не отлагай и не чакай да се случи чудо!

За лековете не знам дали съм споделяла с вас, но след поне пет вида капки които използвах при упорите сополи в последно време капя в нослето по две капки в ноздра ,колкот път наден се сетя сок от лук разтворен с минерална вода. Звучи гадно и наситина е такова, но е безотказно. На себе си също съм слагала и спира всичко за има няма два дни.

Бързо оздравяване на всички болнички и
много хубави емоции в детската на другите!
  bouquet

# 144
Добро утро.
Ние и днес сме си вкъщи.Хремата сякаш попремина, но още кашля.
И дъщеря ми е така. Хремата е сутрин и през нощта и до вчера кашляше като дърт пушач. Снощи обаче и намазах гардичките с мед, а като заспа леко навлажнени с ракия памуци - от пет дена за пръв път съм спала - не кашля и не хърка.

# 145
Хайде да се включа в новата тема,вчера в групата бяха само 5-6 деца,всички болни от варицела.Ние засега удържаме положението,но очаквам скоро да се изпъпчи.Засега е с лека хрема,която почти премина,бистри сополки,няма температура.
Всички болни бързо да оздравяват  bouquet
radivdani -помоли директорката да премести детето в друга група,при някоя от старите госпожи ако може.И при нас се смени едната госпожа и веднага се усети разликата,дъщеря ми започна да реве,има и друга причина де,но и това оказа влияние.
Аз пък чувам за детето си,че било срамежливо,неконтактно,не искала да говори,да яде,не се включвала в игрите и т.н,но не от госпожите,а от лелите и странични източници.Много мразя като вземат да лепят етикети на децата.

Ахаа, спасявайте се поединично! А другите деца - нека ги тормози! Или и те да помолят за преместване? newsm78

Извинявайте, че така нахлувам в темата, но не се сдържах!  Съберете се поне 2-3 родители и отидете при директорката!

ОДЗ-то беше прекрасно преди 2-3 години, но близо 60% от качествения персонал напусна тази и миналата година!   Имаше един много деен педагог, но и тя май не издържа ( не съм я виждала отдавна  в градината) - г-жа Пеева - имаше златни ръце и  учеше децата да майсторят много красиви неща! Йовчев - фантастичен господин - децата го обожаваха, само чакаха да се появи и започваха да скандират "господина, господина" Grinning, Генадиева - строга, но справедлива, до ден днешен децата си спомнят за нея с много уважение и носталгия! Любенова - много миличка и внимателна! А за директорката - е, няма друга такава, която толкова да се грижи за градината, да издейства ремонти, за да се чувстват добре дечицата, има ли друга ДГ, която да разшполага с такава гардеробна със сценични костюми като тази градина, много е печена откъдето и да погледнеш?! Цял ден мога да пиша за персонала на тази градина!
Какво е станало и защо напускат - не ми е ясно!? Знам само, че никой не иска да работи за толкова пари и никой млад педагог не желае да хаби нерви и после да няма какво да яде!

# 146
И ние бяхме болни, но от вчера сме на линия. Тъй като сме в частна детска градина и децата в групата са малко - 9 на брой, персонала се старае да ограничава разпространението на вируси. Сутрин ни посреща медицинско лице и връща болните деца. Може би трябва да обсъдите с директорите да не приемат болни деца и деца, които си носят лекарствата да ги пият в детската градина. И дано всички да оздравяват бързо.

# 147
  • Mediterraneo
Тарталета, жалко за детенцето- бързо да се оправяте Praynig Наистина ли толкова зазлява или лекарката ви обияа АБ newsm78

Тя, че нашата обича да изписва АБ, обича. Азо обаче винаги изчаквам с даването им( поне напоследък, от една година насам; все по- добре си познавам детето и вярвам, че не греша в преценките си). Що се отнася обаче до кашлиците, не смея. Ето и този път- почти цял месец покашляше от време на време. Докато просто се влоши един ден. За моето дете и най- малкото повишение на Т говори за влошаване на нещата. Така й реагира организмът.
Засега уж АБ действа, стискайте палци, че наистина много ме е страх от тези пневмонии  Praynig Praynig

Относно разпространението на коките- едва ли има спасение. Много деца са просто носители, без да се проявяват никакви симптоми. Немислимо е да се изисква да се правят посявки на всички. А и ако моето дете покаже наличие на бактерии в носа, но няма никакви симптоми, нали не мислите, че ще се съглася да пие АБ ей така за спорта?!

# 148
Всички болни бързо да оздравяват  bouquet

Ахаа, спасявайте се поединично! А другите деца - нека ги тормози! Или и те да помолят за преместване? newsm78

Извинявайте, че така нахлувам в темата, но не се сдържах!  Съберете се поне 2-3 родители и отидете при директорката!

ОДЗ-то беше прекрасно преди 2-3 години, но близо 60% от качествения персонал напусна тази и миналата година!   Имаше един много деен педагог, но и тя май не издържа ( не съм я виждала отдавна  в градината) - г-жа Пеева - имаше златни ръце и  учеше децата да майсторят много красиви неща! Йовчев - фантастичен господин - децата го обожаваха, само чакаха да се появи и започваха да скандират "господина, господина" Grinning, Генадиева - строга, но справедлива, до ден днешен децата си спомнят за нея с много уважение и носталгия! Любенова - много миличка и внимателна! А за директорката - е, няма друга такава, която толкова да се грижи за градината, да издейства ремонти, за да се чувстват добре дечицата, има ли друга ДГ, която да разшполага с такава гардеробна със сценични костюми като тази градина, много е печена откъдето и да погледнеш?! Цял ден мога да пиша за персонала на тази градина!
Какво е станало и защо напускат - не ми е ясно!? Знам само, че никой не иска да работи за толкова пари и никой млад педагог не желае да хаби нерви и после да няма какво да яде!
  И аз не мисля , че ако преместят моето дете в другата група проблема ще се реши.
  Госпожа Генадиева е бившата учителка на големия ми син и за мен тя е еталон за добър педагог. Госпожа Любенова ни беше в началото на учебната година, но не знам защо напусна. Аз лично бях много спокойна , когато тя все още беше на работа , въпреки че други родители не се изказваха добре за нея. Според мен тя беше по-строгата , но принципна.
   Да ви призная аз много се притеснявам да отида при директорката , защото се опасявам , че моите впечатления ще се изтълкуват погрешно. Но търпението ни вече се изчерпва и ще заложа всички карти на масата, дори и да се наложи да напуснем градината. В края на краищата не съм си намерила детето на улицата , нито пък съм го гледала там досега. Считам все още ,че съм добър и отговорен родител и малко от малко съм успяла да възпитам някой ценности у детето си.

# 149
  • София
....Сутрин ни посреща медицинско лице и връща болните деца. Може би трябва да обсъдите с директорите да не приемат болни деца и деца, които си носят лекарствата да ги пият в детската градина. И дано всички да оздравяват бързо.

Това е чудесно!
При нас обаче директорката и сестрата в един глас казват
" Как да ги върнемр като идват с белжека от лекар, че са здрави?"
Аз все си мисля, че има начин да се провери издаването на тези бележки
и истинското състояние на детето, само където на никой не му се занимава...

Radivdani, потърси другите родители и отидете заедно, като се притесняваш
от грешно тълкуване. Все трябва да има начин ....Успех и дано директорката ви подкрепи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт