За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 778
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
Принципно организма си гради естествен имунитет чрез боледуване, това е ясно. Друг начин няма. Децата изграждат имунната си система някъде до към 7 годишна възраст. Така поне знам аз.

всъщност въобще не е така, без да влизам в спорове или нещо  Peace логиката противоречи на това да ставаш все по-здрав след като боледуваш непрекъснато... организмът има имунна памет, която обаче важи единствено за вируси от типа на шарката... просто към 4 години и половина имунната система на децата укрепва, прави "скок" и тогава детето вече може по-успешно да се бори и разрежда боледуванията... до тогава просто трябва някак да се устиска на градината...

аз отдавна не съм писала, защото Огнян се разболя зверски три пъти за 15 дни, последното ни довърши - ларингит, който премина в ангина... за протокола - ларингит кара трети път от яслата насам, така че това с имунитета към вече изкараните болести също звучи несериозно...  много се притеснявам и за него, и за бебето... така че поне при нас посещенията на градина приключват до пролетта...

за мен няма проблем, защото така или иначе бачкам вкъщи, а и пресметнахме, че ще ни излезе доста по-евтино, ако всъщност детето не ходи на градина, всеки месец по 80 лв за антибиотици, лекарства, прегледи, да не говорим за притесненията, безсънните нощи...

за мен до голяма степен проблемът с честите болести е свързан и със стреса при дечицата от отделянето от мама, а и на някои места с лоши грижи и храна... филия с чубрица и степче за закуска не ми звучи особено питателно за тригодишни дечица...

та така... на всички болнички, бързо оздравяване  Hug

# 121
Despina, откакто дъщеря ми е тръгнала на градина сама се облича,  съблича и обува. Дори прави опити да си сгъва дрехите Laughing.  На мен ми дава да и събличам само блузките, защото тях все още не може.

# 122
всъщност въобще не е така, без да влизам в спорове или нещо  Peace логиката противоречи на това да ставаш все по-здрав след като боледуваш непрекъснато... организмът има имунна памет, която обаче важи единствено за вируси от типа на шарката...

Изобщо не смятам да споря, просто така ми е казвал лекар. Възможно е и да ми е наговорил куп глупости разбира се. Както и да е.

# 123
  • София
Сгъването на дрехи май ни е по-лесно от събличането/ обличането.  Peace Забелязвам още, че и за 2 седмици, откакто е на градина, е започнала да се опитва да си разтребва, което вече за нас си е постижение. В яслата също ги караха, но вкъщи беше като бойно поле: из целия апартамент по пода играчки и просто нямаше оправия - аз ги прибера в едната стая и отида в другата, а нашата вече се вихреше на разтребеното.  ooooh!

# 124
  • Варна
Щерката като тръгна на градина и тя сама се оправяше и не даваше да и помагам. Това малкото обаче като типичен мъж седи и чака някой друг да свърши работото вместо него. Някой да му обуе чорапите, друг да му даде обувките, а той все обяснява как бил малък и не можел. Виж ако му кажеш, че ако не е обут и облечен до 5 минути, няма да отидем на люлките веднага е първи строен в коридора.

# 125
Освен Тантума бих ти предложила едно българско спрейче-прополис с невен. Много е хубаво и ефикасно, аз самата често го ползвам. И е билково, и е евтино-струваше около 2.50-3лв някъде. Също е локално и има лек обезболяващ ефект.
МерСедес, как точно се казва спрейчето и само за гърло ли е или и за хрема?

на тази фирма е, под номер 55

На него пише следното
Цитат
Приложение: при инфекциии остър катар на горните дихателни пътища, при възпаление на гърлото, ангина, фарингит, тонзелит /възпаление на сливиците/. Препоръчва се : 3-4 впръсквания в устата и гърлото 5-6 пъти на ден, като след това 30 минути да не се поема нищо- Състав: прополис, екстракти от невен и смрадлика, захарин, ментол, вода; Да не се използва от хора с алергии към пчелни продукти

Тоест, не е за хрема.

# 126
Това малкото обаче като типичен мъж седи и чака някой друг да свърши работото вместо него. Някой да му обуе чорапите, друг да му даде обувките, а той все обяснява как бил малък и не можел. Виж ако му кажеш, че ако не е обут и облечен до 5 минути, няма да отидем на люлките веднага е първи строен в коридора.

Мъж с характер newsm62

# 127
  • София, "Младост 3"
simba21, не забравяй, че детенце преди постъпване в ДЗ е нямало контакт едновременно с поне 20 деца. Докато не си обменят по въздушно-капков път и нагодят имунните си системи децата ще боледуват. Без това няма да се мине.

И аз това казвам, не разбирам твърдението на Catnadeen, че здравите деца не се разболяват  newsm78 Това е всичко.

не исках да стане спору ама сатна и се извинявам
значи сега хремата за мен в ДГ и яслата е на бактериална основа...заразно е и ще се прихване, уви обаче към тези бактерии до колкото знам НЯМА имунитет...
той се гради към грип, и някои др заболявания - смея да твърдя, че сина с всяко боледуване по-леко понася типа херп ангина и налепи в устата, след като лятото изкара кошмарния грип с авти в устата - изгради имунитет и сега дори да има "пристъпи" му минава като на "куче"....
е някои неща не се повтарят, други уж са същите ама всъщност е нов щам и айде пак...
лошото е, че наистина честите боледувания и лекуването с АБ, който е спасение, но също така уврежда и стомаха и куп др неща...това подрива общо като цяло организма и детето става податливо

но лично за себе си като гледам двете си деца съм вече твърдо убедена, че ако е здраво детето - няма да се разболее...ако е с подкопан имунитет - аз ли ще кихна, другарчето в яслата ли - все тая - ще боледува и това си е....
това мисля, това виждам в децата си, това споделям....

ще добавя, че баба ми е съдебен химик, дядо ми бе съдебен лекар и двамата считат, че прекаленото пазене в детска възраст също вреди...не говорим да тикаме децата да се заразяват зорлем уж да градят имунитет, но не може и да ги пазим в саксии...
а щом са на ДГ и ясла - ще боледуват...

и пак ще напиша - не искам да споря или да се доказвам или тезата си
исках просто мъъъничко ако може да ви дам позитивизъм на мисълта...няма как да ви подаря вни на вас, ни на своите деца здраве...та исках да ви вдигна духа малко!
няма да се даваме на страховете и прждевремнните притеснения за здравето на детето - брат ми бе болнав като дете и бебе, сега не го закача грипа...а аз от здраво дете съм болнав възрастен...
успех и лек ден

# 128
Catnadeen, не сме спорили бе, мила. Аз просто не разбрах какво имаш предвид. Здравите деца не боледуват - да, ама докато не се заразят. Ясно е на всички, че ходенето на ДГ = на по-често боледуване. Ама е вярно и другото, че децата ходят там болни, и то не просто леко понастинали, а сериозно болни, със зелени сополи, зловеща кашлица и т.н.

За прекаленото пазене съм съгласна. Наистина не може да ги пазим да растат в саксии.  Peace

# 129
  В тоя ред на мисли искам да кажа , че не ме е толкова яд ,че ще ми заразят детето. Дали ще се разболее в градината или на детската площадка принципно няма голямо значение , нали? При всички случай ще се наложи да се лекуваме... Яд ме е на такива родители, че причиняват това на децата си. Едно болничко детенце, примерно с температура как ли се чувства цял ден да му крещят дечурлига и госпожата непрекъснато да го строява да прави това и онова? Thinking... Аз не съм и не бих причинила това на моето дете. Naughty

# 130
Има ли някоя майка, чието дете вече се е сдобило със стрептококи в гърлото от градината?
Моето дете/3г./ на 3-ия ден от ходенето му на градина започна да хърка нощно време, запуши му се носа, започна да кашля , макар и рядко влажна кашлица.На втората седмица вдигна температура.Гърленият секрет показа наличие на стрептококи, разболя се и от пневмония.
Лекуваха го, пи АБ,сега предстоят контр.изследвания.Няма да го пускам на градина този месец, но все някога пак ще се върне.
Интересува ме въпроса не трябва ли нещо да се направи от персонала в градината-например да дадат всички деца гърлен секрет и тези, за които се установи, че са носители и заразяват останалите, дори без да боледуват, да се лекуват, за да се унищожат бактериите.Алармирах в градината-никаква реакция.Никаква беше реакцията по този въпрос и на нашата педиатърка, която каза, че нямало какво да се прави, децата си разменяли бактерии.
Аз обаче си мисля, че по този начин се образува един омагьосан кръг на боледувания, от който няма измъкване.

# 131
За съжаление наистина нищо не може да се направи.

# 132
  • София, "Младост 3"
тоав с коките е гадно и няма начин и законов ред да изискаме нищо...май така мисля поне
мен също ме  страх от тези гадини иот тази хрема...щото тя прецаква всичко с времето...и затова и боледуват, но пък като раждала два пъти и двата пъти сдобила се с гадинки след това...до колото знам няма спасение от тези гадове...

# 133
вярно е, че нищо не можем да направим срещу болестите, ама и не е съвсем така.
Има ваксина срещу пневмококите например - Пневмо 23, най - честия причинител на пневмонията.
Изследвайте секрета, интересувайте се, ако решите - ваксинирайте се, аз съм доволна от нея. Миналата година имахме проблем с хремите, откакто съм го ваксинирала да чукна на дърво, почти няма проблем.

# 134
оф, айде стига спорове  Peace

Много ясно, че здравите деца не боледуват- между две разболявания, обаче Sunglasses

Ако имаше начин това със сигурност да не се случва- лекарства, процедури и пр., едва ли щеше да има майка, която да седи и да гледа и дете, което да кашля.

Истината е, че хората, в т.ч. децата, нямат абсолютен и вечен имунитет към всякакви бактерии и вируси- това всъщност е и причината те да съществуват като организми Wink.  И като съберем на едно място много хора- градина, казарма, пансион, и всеки си донесе по нещо от собствената обкръжаваша среда- хоп- има болни.

Тарталета, жалко за детенцето- бързо да се оправяте Praynig Наистина ли толкова зазлява или лекарката ви обияа АБ newsm78

МерСедес  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт