За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 777
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • Добрич
Когато на детето имунната система е силна тя се оправя сама с вирусите без проблем. Когато обаче по някаква причина имунната система на детето е слаба то се разболява. Преди да направи алергичен ринит и астма дъщеря ми почти не боледуваше. За лечението на алергията лекарите и предписаха антихистамини, които сриват имунната система. В резултат на това детето започна да боледува често.
С две думи в повечето случаи ако детето е здраво , с хубав имунитет няма да се разболее.

# 106
Сополите на Иво определено са свързани с детската градина. Пак ще кажа- 2 месеца го гледах вкъщи, контактуваше с много деца през цялото време, но нямаше никакви сополи. На 3тия ден в градината носа му потече.

# 107
simba21, не забравяй, че детенце преди постъпване в ДЗ е нямало контакт едновременно с поне 20 деца. Докато не си обменят по въздушно-капков път и нагодят имунните си системи децата ще боледуват. Без това няма да се мине.

# 108
  • Mediterraneo
Дъщеря ми не е имала сополи от април, когато направи последната пневмония. Тогава ходеше на ясли. 5 месеца си я гледах без сополи, за 3 дни на градина се сдоби с такива. Какво си говорим  Whistling

# 109
simba21, не забравяй, че детенце преди постъпване в ДЗ е нямало контакт едновременно с поне 20 деца. Докато не си обменят по въздушно-капков път и нагодят имунните си системи децата ще боледуват. Без това няма да се мине.

И аз това казвам, не разбирам твърдението на Catnadeen, че здравите деца не се разболяват  newsm78 Това е всичко.

# 110
  • София
Днес е третия ден на Калоян в градината. Сутрин плаче, че не иска да ходи още от вкъщи, тази нощ дори се беше събудил и плачеше "не искам на градина", "не искам да ям".Сутрин плаче, после учителките казват, че е спокоен, но отказва да яде. Започвал да плаче щом ги слагат да се хранят. Нищичко не хапва и не пийва по цял ден. Вече започвам да се притеснявам. Иначе вечер е превъзбуден и като побеснял, глези се доста и яде почти постоянно, но само някакви боклуци - кроасани, вафли и т.н., отказва да яде супа или готвено, а на мен сърце не ми дава да му откажа и му давам каквото иска. Не знам докъде ще я докараме с тази гладна стачка  Sad

Адриана, като аз я гледам, е същата работа - яде само боклуци.  Rolling Eyes Ако е в градината или при баба си - яде почти всичко. А иначе миналата година в яслата беше точно като вас - сестрите ми се оплакваха, че като идва храната и почва да плаче преди още да е разбрала каква е манджата. Аз им обясних, че не е от най-яшните и че никога не съм я тъпкала насила. Явно и те не са, защото след някой и друг месец ми се похвалиха, че си ядяла сама без проблем.  Peace

# 111

И аз това казвам, не разбирам твърдението на Catnadeen, че здравите деца не се разболяват  newsm78 Това е всичко.

Сори, не съм разбрала.
Здравите не се разболяват след редовен тренинг
"ходене на градина" след поне половин година Wink

# 112
  • София
И пак няма 100%-ова гаранция, защото малката беше спряла да боледува в яслата, а сега пак прихвана.  Peace

# 113
Принципно организма си гради естествен имунитет чрез боледуване, това е ясно. Друг начин няма. Децата изграждат имунната си система някъде до към 7 годишна възраст. Така поне знам аз.

# 114
Колкото и да е здрав имунитета, пак  поддава по някое време.
Смея да твърдя, че дъщеря ми има добър имунитет, но след месец в детската и тя се предаде.

Мечо Пух, то добре чрез боледуване, но да се бори сам организма. А с тези АБ и изкуствени имуностимуланти + често боледуване няма как да се изгради силен имунитет.

# 115
Мечо Пух, то добре чрез боледуване, но да се бори сам организма. А с тези АБ и изкуствени имуностимуланти + често боледуване няма как да се изгради силен имунитет.

Да, съгласна съм. Може би не съм се изразила много ясно. Не казвам, че трябва да боледуват колкото се може по-често хлапетата, нито съм съгласна  да се водят болни на градина. Но и не можем да очакваме да са здрави като нас примерно и толкова устойчиви на вирусите. А относно АБ- давам само в краен случай, предпочитам да се пребори сам с инфекцията. Повечето антибиотици, които Иво пи в яслата бяха заради стрептококите в носа, а не толкова заради други болести. И един лятото, защото кашлицата му беше слязла в белите дробове. Само при това положение давам, иначе го оставям да преболедува.

# 116
И пак няма 100%-ова гаранция, защото малката беше спряла да боледува в яслата, а сега пак прихвана.  Peace

Ново детско заведение = нови деца!

# 117
  • Варна
Бързо оздравяване на всички болни душички. Hug
Чак не смея да кажа, но Ивчо след едноседмично боледуване е пак на градина. Днес са ги водили на басеин. Ще видим довечера как е минало. Свито ми е, защото е голям щурчо и при толкова деца няма само него да пазят.
Днес сестрата ни насмете на входа. Много бавен бил, не можел да се обличал, не искал да се събличал. Да сме му правели тренировки у дома. Той знае да се съблича и облича, но си е малък хитрец, ако има кой да го направи вместо него стои и чака. Надявам се като гледа децата да започне и той да се оправя сам. В къщи го караме, но особено сутрин го обличам аз, защото с неговата скорост ще ни отнеме 2 часа да се облече.
Как е при вас? Сами ли се оправят децата ви?

# 118
  • София
Бързо оздравяване на всички болни душички. Hug
Чак не смея да кажа, но Ивчо след едноседмично боледуване е пак на градина. Днес са ги водили на басеин. Ще видим довечера как е минало. Свито ми е, защото е голям щурчо и при толкова деца няма само него да пазят.
Днес сестрата ни насмете на входа. Много бавен бил, не можел да се обличал, не искал да се събличал. Да сме му правели тренировки у дома. Той знае да се съблича и облича, но си е малък хитрец, ако има кой да го направи вместо него стои и чака. Надявам се като гледа децата да започне и той да се оправя сам. В къщи го караме, но особено сутрин го обличам аз, защото с неговата скорост ще ни отнеме 2 часа да се облече.

Горе-долу сама, макар че го прави сравнително бавно, често е разгащена, гащите й са наопаки, разменила си е обувките (лявата на десния крак), а и не я пращам на детска с панталони с копчета и ципове.  Peace Иначе баща й сутрин я облича (аз излизам много рано за работа и те още спят).  Mr. Green

# 119

Не,забележки никога не са ни правили.Сутрин децата ги посрещат 2 лелки -те ги събличат и обуват,все пак са още малки.Може и да могат,но айде сега,те още ревът и не искат да влизат,ние ще ги караме и сами да си се обслужват Whistling
Моята може да се събува и обува,да се съблича също(обличането само още не върви).
Всичко с времето си ще научат!

Общи условия

Активация на акаунт