За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 788
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Сигурно започва да ме мрази заради градината.................

Спокойно!  Това ще отмине  Wink И аз бях най- лошата майка в началото и освен баща си никого не признаваше. Сърдеше ми се с повод и без повод. Казваше ми, че не ме обича и че обича само баща си , но всичко отмина.  Сега съм пак най- добрата майка Crazy

# 256
  • София
Нас май трябва да ни намрази и двамата с баща й - на мене ми се сърди, че излизам за работа, докато още спи - днес в просъница беше: "Мамо, гушни ме!", "Няма да ходиш на работа". А на моя въпрос: "А пари откъде?", отговорът беше замислен поглед и пак заспа.  Laughing Баща й пък я води на градина. Най-често я взимам аз, но последния път беше предпоследна в цялата градина.  Sad

# 257
Ами тя иска само аз да я водя. С друг не тръгва.
Ще видя утре как ще е положението с другата госпожа, защото започвам да се убеждавам че тя се оправя по-добре с децата. Има повече опит и е по-лъчезарна.
Тази от сутринта е доста млада и май няма голямо желание и ентусиазъм да помогне на децата да преодолеят адаптирането.

Дано не съм права........... но започвам да си го мисля.

# 258
  • Paradise
Максим е втора седмица в градината, но вчера за втори път е бил набит от друго дете. Като казвам набит, имам предвид, че го взех с разкървавен нос Confused
Днес сутринта се съдра от рев, тръшка се около час, че не иска да ходи в градината, защото го бие въпросното дете.
Не мога да си събера мислите, объркана съм и не знам какво да кажа на детето си. Не съм привърженичка на саморазправата, не искам да го уча "като те бият, бий и ти".
Какво ще ме посъветвате?

# 259
Момичета бясна съм .......................
Както писах днес пратих Васи на градина след едномесечно отсъствие.
Беше ми много притеснено и казах на майка ми като отива да я вземе да разпита учителката как се е държала.

Естествено плакала е, но като започнала да разпитва учителката дали е яла, спала и т.н. тя се обърнала най-демонстративно и казала че много въпроси й задават  #Crazy. Добре че отзад лелката явно я е чула та обърнала внимание на майка ми - та казал че е спала и се е хранила, не е кашляла, но е плакала много.

А освен това единствената забележка, която учителката успяла да каже - че така ставало като отсъствала толкова време. Е КАКВО ДА Я ПРАТЯ БОЛНА ЛИ, ЗА ДА НЕ ИМ ПЛАЧЕ.
Явно е била подразнена от факта че плаче, защото сигурно  другите деца са посвикнали вече.

Уфффф много се нервирах.

Това е ужасно.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 11:05 от mimitops

# 260
Максим е втора седмица в градината, но вчера за втори път е бил набит от друго дете. Като казвам набит, имам предвид, че го взех с разкървавен нос Confused
Днес сутринта се съдра от рев, тръшка се около час, че не иска да ходи в градината, защото го бие въпросното дете.
Не мога да си събера мислите, объркана съм и не знам какво да кажа на детето си. Не съм привърженичка на саморазправата, не искам да го уча "като те бият, бий и ти".
Какво ще ме посъветвате?

Да поговориш с госпожата. Друго не знам какво да ти кажа. Как така ще му разбият носа, тя къде е гледала.

# 261
Какво ще ме посъветвате?

Непременно говори с госпожите! Ако се наложи даже и с родителите на въпросното дете.

Гергана и днес ще си бъде у дома. Вече е добре, но най-вероятно ще я пусна в четвъртък на ДГ.

# 262
gerygirl Това е нещо за което ще се бориш. Нямат правото да ти отказват информация. Аз работя в четвърта група. Когато дете е отсъствало е нормално да плаче, все пак по хубаво от това да си с мама няма. Ако някой плаче го грабвам от мама и за минута вече е спокоен. На следващия ден влиза в групата с усмивка. Все пак учителките сме за това не само да обучаваме, но и да възпитаваме, да бъдем родители, психолози, клоуни, бащи и всичко, което поискат децата от нас. На който не му се работи. . .  Родителя има право да знае какво се е случило днес с неговото дете. Не само лошото поведение трябва да се сподели, а хубавите моменти къде отиват.

# 263
  • София
Ние пак отидохме с рев. Откачам вече, като отиваме там имам чувството, че само моето дете плаче  Cry Там се успокоявала, весела била, ядяла, спяла, ама защо плаче вкъщи... Имам чувството, че я тормозя като я карам да ходи, но не искам да се откажа, не искам да й показвам, че може без борба. Искам да се пребори с това сама, да победи и да се убеди, че може!

Точно същото е и при нас. Не стига, че тя ми къса сърцето сутрин, но и вечер баба й ми повтаря колко е депресирано и стресирано детето и толкова плач в целия си 3-годишен живот не е плакала. Прави опити (баба й) да ми намекане да я спра от градината , но аз съм убедена, че всичко ще отмине, НАЛИ?? newsm78
Възможно ли е ходенете на детска градина да стресира детето за дълъг период? Rolling Eyes

# 264
gerygirl Това е нещо за което ще се бориш. Нямат правото да ти отказват информация. Аз работя в четвърта група. Когато дете е отсъствало е нормално да плаче, все пак по хубаво от това да си с мама няма. Ако някой плаче го грабвам от мама и за минута вече е спокоен. На следващия ден влиза в групата с усмивка. Все пак учителките сме за това не само да обучаваме, но и да възпитаваме, да бъдем родители, психолози, клоуни, бащи и всичко, което поискат децата от нас. На който не му се работи. . .  Родителя има право да знае какво се е случило днес с неговото дете. Не само лошото поведение трябва да се сподели, а хубавите моменти къде отиват.
Мими благодаря ти за изказаното мнение. Важо е за мен да чуя и мнението на един учител.
Да винаги съм си мислела че периода на адаптация зависи от детето, родителя и учителя. И трябва взамино да се обменя информация за да се постигне максимален резултат.
За съжаление явно не всеки го разбира по този начин. Аз не съм изпратила детето си на градина, защото няма кой да го гледа. Преценила съм ползите от градината и от средата там и съм решила да я пратя. Но определено имах други очаквания от учителките.
Не съм загубила надежда, че нещата могат да се променят, но ще трябват усилия от моя страна.

# 265
Ние пак отидохме с рев. Откачам вече, като отиваме там имам чувството, че само моето дете плаче  Cry Там се успокоявала, весела била, ядяла, спяла, ама защо плаче вкъщи... Имам чувството, че я тормозя като я карам да ходи, но не искам да се откажа, не искам да й показвам, че може без борба. Искам да се пребори с това сама, да победи и да се убеди, че може!

Точно същото е и при нас. Не стига, че тя ми къса сърцето сутрин, но и вечер баба й ми повтаря колко е депресирано и стресирано детето и толкова плач в целия си 3-годишен живот не е плакала. Прави опити (баба й) да ми намекане да я спра от градината , но аз съм убедена, че всичко ще отмине, НАЛИ?? newsm78
Възможно ли е ходенете на детска градина да стресира детето за дълъг период? Rolling Eyes

ДАНО!!! да отмине. Криси вечер е добре, даже разказва, пее някакви песнички, научени там. Само сутрин е голяма драма. Има нещо друго при нас - когато иде да я вземе баща й, тя се разплаква, преди да се зарадва. Така беше и през първата седмица, когато аз я вземах от ДГ. Опитвам се да го обясня с вълнение, облекчение... НО се плаша от мисълта, че може това облекчение да е от това, че цял ден е била свита, стресирана и чакаща  Cry Само дето г-жите ме уверяват (и съм склонна да им вярвам, понеже съм я наблюдавала отдалеч, преди да ме види тя), че е весела, отпуска се ...

# 266
Дю надявам се Гери да е добре и да се размине без силни лекарства. Днес Тони е с разстройство и повръщане. Ходихме на лекар и съм в болнични до петък. Моята група е пълна и колежката ми ще кара само първа смяна. На всичкото отгоре сме под карантина заради варицела. Все пак сме на един етаж. В болницата срещнахме още две деца от групата на Тони, сигурно някое от децата е било болно. Родители борете се срещу родителите, които водят болни деца, защото учителите сме безсилни. Все пак всичко е въпрос на съвест и отговорност.

# 267
Не слушайте бабите, че много ще ви късат нервите. Има деца, които се адаптират много бързо, но има и такива, които плачат много често. Децата, които страдат от това, че са на ДГ имат нужда от малко ласки сутрин от наша страна и съм убедена, че всичко ще бъде наред. Моето дете плака почти месец в началото на първа група. Сега вече е във втора и сутрин дори ме кара да бързам, за да не закъснеем. Не съм доволна от неговата ДГ, но нямам възможност да го взема при мен понеже съм на смени и не ни е удобно. Почти всеки ден е бит, драскан или блъскан от някое дете. Въпреки всичко ходи с желание. Аз като колежка трябва да разбирам неговите госпожи и да си трая. Ще видим до кога.

# 268
  • София
Fair Lady, права си, всичко ще отмине.
Смятам, че на родителите им трябва голяма доза търпение. Скоро с една учителка в друга детска градина си говорихме, тя сподели, че много често родителите са тези, които не могат да издържат, а не децата.

Не позволявай баба и да ти влияе. Щом като ти си убедена, че е добре детето да ходи на детска градина, не давай на никой да те разубеди.

Моя приятелка така устискала на всички роднински напъни, детенцето си изкара и предучилищна възраст в градината.
А по-трудно се е адаптирал, всяка сутрин и е мрънкал почти до Коледа, всички едва ли не я хокали що за майка била, но тя била категорична, че ще ходи на градина. Нито е стресиран, нито е депресиран.

Мисля си, че на дечицата няма как да не им е трудно - нов режим, всичко е ново, трябва да се справят сами с много неща. Ако са били с мама до 3-годинки им е все още мъчно за мама.

И аз мрънках и не исках да ходя на детска градина, но всичките ми спомени за детската градина са хубави.

# 269
gerygirl ,дано е здраво детенцето.Моята понякога като се напъва да реве по-силно,вземе та се задави и повърне!
Сигурно и при вас е станало така сутринта щом не се е успокоила изобщо!

Пипинс,много неприятно положение!Задължително поговори с госпожите и не отлагай!Това да си вземеш детето с кървав нос е просто ужасно ooooh!

Ние вече 2-ра седмица сме по цял ден.Заявих на учителките ,че не мога да я вземам на обед и спряха да ми звънят GrinningНо как ляга и спи там ум не ми го побира GrinningВ къщи ми прави бойкот на следобедния сън вече 2 месеца !
Сутрешните ревове вече са в историята,дано никога не се връщат. PraynigЕдно мило ми става като ми махне за довиждане,та ми е спокоен деня,иначе все бях на тръни и нищо не можех да си свърша!

Общи условия

Активация на акаунт