За първа година в детската градина! - 8 част

• 18 786
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Лоша работа с тези болести.
И ние ще направим един месец тази седмица. От другата мисля да я пускам вече. Само дето ми е свито сърцето и ме е страх че пак ще се повтори същото..............

# 76
Наистина много болни дечица има.  Sad Бързо оздравяване на всички!  Hug

Симба, аз ползвам клеева тинктура. Слагам по 1-2 капки в млякото или сокчето. В млякото слагам също 1 ч.л. мед, а сокчето е в шише с по-голям грамаж. По един път на ден, ако сутрин пие мляко капвам в млякото, а ако не иска, след градината капвам в сокче. Понякога забравям, но не мисля, че е фатално. И мен ме убеждаваха, че не било добре да се дава на малко дете, но се информирах доста и реших да давам. Капките отговарят на навършените години на детето. Освен тинктурата, четох, че има и бонбони с прополис, но не съм ги ползвала.

# 77
  • София-Лагера
Моята щерка е с бронхит  Cry
na АБ ли е?
Те и бронхитите са няколко вида.
Момичета много внимавайте с кашлиците.
За кашлиците съм се убедила ,че си трябва специалист.
Не може ''нищо''да му няма както викат някои родители.
Въпроса е там ,че не всички лекари чуват и различават какво става надолу по гърдите.
Ние няколко пъти ходим на снимки за бронхопневмония /беше бебе/
то се оказваше бронхиолит.
И се отказах от личния лекар,само за бележки го ползвам.
Бързо оздравяване на всички Hug

# 78
Наистина много болни дечица има.  Sad Бързо оздравяване на всички!  Hug

Симба, аз ползвам клеева тинктура. Слагам по 1-2 капки в млякото или сокчето. В млякото слагам също 1 ч.л. мед, а сокчето е в шише с по-голям грамаж. По един път на ден, ако сутрин пие мляко капвам в млякото, а ако не иска, след градината капвам в сокче. Понякога забравям, но не мисля, че е фатално. И мен ме убеждаваха, че не било добре да се дава на малко дете, но се информирах доста и реших да давам. Капките отговарят на навършените години на детето. Освен тинктурата, четох, че има и бонбони с прополис, но не съм ги ползвала.

Аз тези бонбони ги знам, вкусни са Wink Но и за тях ме убеждаваха в една друга аптека, че не били подходящи за деца, заради опасност от задавяне. Тя моята има вече доста опит с бонбоните, та мисля че и тези не биха й се опрели, но ... А за клеевата тинктура, ще знам за другия път и няма да се поддавам на убежденията на аптекарите  Rolling Eyes

Стейси, аз слагам Цитросепт в сок. Но като четеш как сме болни през седмица, не знам дали ще те убедя за него  Rolling Eyes Иначе ако няма усложнения, мисля че е достатъчен ефект (имам предвид разни бринхити, ангини и пр.)

# 79
мами, а има ли още дечица, които плачат на  влизане??? При нас положението става все по-зле. Досега го води баща му и главното което бяхме решили е да не се вкарва детето насила, тоест и след 30 мин може да влезе, но сам и по собствено желание.
За съжаление обаче плаче всеки път все повече, казва че иска да е с нас и че му е тъжно, - не че не му харесва в детската, а просто му е тъжно за нас.
Посъветвайте ме какво да правя - като начало, мился да се пробвам аз да го водя до градината...???

# 80
  • София
За гърлото давам на малката "Тонзилотрен" (хомеопатични хапченца). По принцип на съм много фен на този дял от медицината, но педиатърката ни ги изписва, пък и май й помагат на Ади, а и със сигурност не й вредят.  Peace

# 81
Днес видях първата рисунка на детето си в ДГ. Бяха я окачили на таблото - естествено на моето е най-хубавата. Дали ще ми я дадат?

# 82
Нането, може би детето се разстройва от дългата раздяла с вас в градината. При нас колкото по-бързо се разделяхме, толкова по-лесно се успокояваше Гергана. Така ме посъветваха госпожите. Дано се справите!

dididid, на нас първата не ни я дадоха, още стоят на таблото, но втората беше в шкафчето и си я взех. Даже мисля я показах тук, едно листенце, оцветено в есенни нюанси.

# 83
Нането, Дю много правилно те е посъветвала, забелязвам, че колкото повече се задържа там с него, толкова повече плачеше.
Впрочем, да ви кажа....нали Дани не ходи десетина дни на градина, та си мислех, че сега ще реве, но за мой късмет трети ден не е проронил ни сълза. Дано вече е така Praynig

# 84
Нането, може би детето се разстройва от дългата раздяла с вас в градината. При нас колкото по-бързо се разделяхме, толкова по-лесно се успокояваше Гергана. Така ме посъветваха госпожите. Дано се справите!

И при нас е така. Ако се заседя та и да я чакам да влезе по собствено желание, ще става от зле по-зле. Веднъж се наложи, когато ходихме при сестрата да я види дали е добре и дали да я оставям. Утече се работата и после за 1ви път се дърпа и се вкопчваше в мен  Rolling Eyes

# 85
  • Mediterraneo
Моята щерка е с бронхит  Cry
na АБ ли е?
Те и бронхитите са няколко вида.
Момичета много внимавайте с кашлиците.
За кашлиците съм се убедила ,че си трябва специалист.
Не може ''нищо''да му няма както викат някои родители.
Въпроса е там ,че не всички лекари чуват и различават какво става надолу по гърдите.
Ние няколко пъти ходим на снимки за бронхопневмония /беше бебе/
то се оказваше бронхиолит.
И се отказах от личния лекар,само за бележки го ползвам.
Бързо оздравяване на всички Hug

На Клацид е, да. Вече не знам... Само при моето дете ли всяка кашлица неизменно прераства в нещо голямо?! Вече е изкарала три пневмонии, сега и бронхит. Всяка една кашлица!

# 86
  • София-Лагера
Цитат
На Клацид е, да. Вече не знам... Само при моето дете ли всяка кашлица неизменно прераства в нещо голямо?! Вече е изкарала три пневмонии, сега и бронхит. Всяка една кашлица! 

Трябва да внимаваш да не стане хроничен.
И ние сме така.Само където всяка кашлица превръщаме в бронхиолит.
Затова ме е страх толкова много. Confused

# 87
Здравейте  Hug
И ние миналата седмица бяхме болни - конюктювит .Но поне  имахме късмет да ни хване след РД- то . Много съм доволна от празника , който е организирала госпожата , защото можеше и само да духнат свещичките , да хапнат торта и ....толкоз .
А вижте за какъв купон става дума
Честит Рожден ден на Ива и Боби
първо валс
....хайде на влака
да завършим с ръченица

Много съм доволна и от обучението .Сутрин имат гимностика ....разбрах го снощи , като показваха как правят кълбо и мост .
Хванах ги да казват "" Дръж куче лиса за опашката  ''
Учат и - "Варила баба кашичка'', "Пю, пю вранке "...Рисунка и ние имаме - гнездо .Госпожата ни я даде , след като постоя около седмица на таблото . Когато сме боледували , децата са рисували есенна картина с бои ....

Naneto,моите не плачат , но от къщи да градинката само това слушам - Ще ме вземеш ли ? Ще ме вземеш ли? ....
Иначе все има още дечица които плачкат сутрин .Желая ви скоро да се успокоите .
Всички болни да оздравяват  Praynig

# 88
Тарталета, не сте само вие така. При нас всичко започва от нослето, после стига до гърлото, правим ангина и ето ти АБ. Предложиха ми да извадим носната сливица, но не ми дадоха гаранция, че детето ще боледува по-малко. Засега се въздържам.
Тъща 3, много хубав рожден ден, чудесни снимки.

# 89
Naneto, откажете се от дългите сбогувания. Дъщеря ми изпадаше в истерии първите три дни. Вземаха ми я от ръцете, а аз по най- бързия начин си тръгвах за да не я чувам как реве. Два пъти се тръшка пред градината и един път в къщи и накрая разбра, че няма резултат и се отказа Laughing Сега дори и не плаче, а само мънка, че не иска на градина.

Общи условия

Активация на акаунт