? към младите шофьори(КИ) - 2

• 119 925
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 225
RUMITO,при мен страха изчезна след около десетина дена шофиране,а след 3-4 месеца имах известно''самочувствие''.Колкото за автоматика чувала съм,че е препоръчително да се''помъчиш''  с обикновенни скорости.

# 226
Ми аз бая си се "помъчих" вече с ръчните Mr. GreenКарала съм автоматик и все си мисля, че ще се справям по-добре.Основно проблемите ми са: гасне ми понякога на потегляне от светофара, защото подавам мн малко газ, не мога да включа задна(това е редовно) или първа, понеже стелката редовно я натиквам под педалите без да искам и най-големия е, че все си мисля че преча на останалите, понеже си карам бавничко( над 50км само извънградско) и от там допускам грешки.
Иначе съм се справяла с доста фрапатни (поне за мен) ситуации, но те са били заради повреди в самата кола.Такива случки бол Laughing

# 227
  • София
Иначе съм карала най-различни коли(мъжа ми се занимава с това и все ги сменяме)Обещал ми е в скоро време автоматик, все си мисля че ще ми е по-лесно.Вие как мислите за автоматика?

Мисля, че някъде по-напред в темата бях писала, че предпочитам ръчните скорости пред автоматика, по простата причина, че ми доставя истинско удоволствие аз да преценя кога да превключа, което дава определено предимство в дадени ситуации. Сега обаче, возейки постоянно с мен малката и съответно подавайки и вземайки нещо отзад, ми е много по-лесно с автоматик, а и в задръстванията си е облекчение. На кратко - аз съм "за" автоматика.

# 228
не само практика ...трябва да ти идва от ватре то ако бе6е така вси4ки 6те стават доктори и какволи о6те не .. Laughing

# 229
  • София
Здравейте, момичета!
От 2 месеца имам книжка, а от 2 седмици имам и кола. Умирам от страх като се кача и все още карам с навигатор. Днес ходих до Ботевград и извънградското ми беше лесно, ама като се върнах в София много се насметох, защото валеше и много силно. Никога не бях карала сама в дъжд! На един светофар колата ми изгасна, навигатора почна да ми крещи и ме изнерви допълнително. Изнервена и с треперещи ръце и крака, на един ляв завой се качих на тротоара, при което последваха викове и крясъци, и аз слезнах и той ни прибра. Малко се бях поуспокоила миналата седмица като карах, но в момента нямам никакво желание да шофирам. Имам чувството, че от мен шофьор няма да стане! Sad
Е, оплаках ви се! Много ми е криво, та чак ми се плаче!

# 230
  • sf
аз пък откакто карам сама съм много спокойна. Вече два пъти возих сама децата до Ботевград. Само аз ги карам по ясла, училище, паркове и т.н. Много ми е спокойно, не ми гасне, с паркирането се справям прилично. Както с всяко друго нещо- тренинг му е майката и здрави нерви.

# 231
  • Sofia
Не се отказвай! Аз колко глупости съм правила и колко са ме овиквали... Ама практика му е майката. Веднъж като сбъркаш нещо ще си разбереш грешката и повече няма да правиш така. И карай сама.

# 232
Нахълтвам с ?, който не ми дава покой вече 2 седмици.
Ситуацията е => карам извънградско, виждам ограничение от... 60, да кажем, колко метра важи ограничението, като няма наличие на път, вкл се в главния или др видими причини?

# 233
Ситуацията е => карам извънградско, виждам ограничение от... 60, да кажем, колко метра важи ограничението, като няма наличие на път, вкл се в главния или др видими причини?

До знак край на ограниченията, до друг знак с оказани километри....

пп - само да поясня, може би си наясно..., край на ограниченията (що се отнася за скоростта) ще рече не -  карай с колкото си искаш, а максимална позволена скорост е тази, която е опомнената за съответния път /пр. извънградско 90, магистрала 130 и т.н./

# 234
До кръстовище или до знак отменящ предходния.

писали сме заедно  Hug

# 235

Shocked Имаш ли книжка?

Да, що Shocked? Карам редовно, при това.
На 1 оживен път, влизащ в областен град, има последователно знаци 80, 60, 50.... строителни дейности, билборди - 2 бр, но знак, отменящ забраната няма. Е, колко метра се кара с 50?

# 236

Shocked Имаш ли книжка?

Да, що Shocked? Карам редовно, при това.
На 1 оживен път, влизаш в областен град има последователно знаци 80, 60, 50.... строителни дейности, билборди - 2 бр, но знак, отменящ забраната няма. Е, колко метра се кара с 50?

Изтрих си шок иконката, щото реших, че сега се учиш и е тъпо да реагирам така, а то караш редовно, ни дей така  Crazy Peace

Е щом влизаш в град си градско - колко е максималната позволена скорост? И защо държиш да караш точно с 50  Laughing може и с 46 - не се притеснявай. за метрите - мисля 875 е точната цифра след знака  Mr. Green (сори... стана ми малко смешно, нищо лично, наистина   bouquet)

Значи по-обстоятелствено обяснено - след знака 50 караш с максимална скорост 50 или до знак с нови километри, или до отменящ забраната, или до кръстовище, или до влизане в градски условия и съответно излизането отново на извънградски път е оказана скоростта, ако не е - 90 км. Няма точни метри за спазване на знак.

# 237
Трейси, забелязвам, че последно време мн заядлива си станала, не дей така, бе, жена Laughing.
Ограничението е на ~ 1 kм от града, като по пътя няма включващи се пътища. Знам мн ок с колко допустимо се кара в града, поучения не съм ти искала. А под знаците няма пояснение, нито има знак, отменящ забраната, вс ден пътувам по този маршрут и ми е направило впечатление, а за да питам, значи не съм видяла знак, отменящ ограничението или друго пояснение.
И се зачудих, ако ми се лепнат полицаи там, аз от къде да знам дали ограничението важи, или не Thinking?
А сега се сетих, че на връщане, по същия път, но по-делече от ?-то място, след 1 надлез със стръмно нанадолнище, лепнали 1 знак 40, като отсреща строят, но без пояснения, след 200 м има КАТ и след още 150 отбивка за 1 село. Е, тогава до отбивката на селото ли е ограничението?
Като се има предвид, че редовно дебнат ДАИ-аджии и КАТ-аджии, мисля, че е редно да се информирам.  bouquet

# 238
  • София
На много места са си спестили знаците, точно с определна цел. По закон трябва да караш до знак отменяш ограничението. Това, че такъв знак не е сложен е вратичка или пропуск.

# 239
Трейси, забелязвам, че последно време мн заядлива си станала, не дей така, бе, жена Laughing.

Аз много се извинявам... Blush  bouquet Просто съм в такъв период  Mr. Green Laughing След няколко дена като ми мине няма да се заяждам  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт