? към младите шофьори(КИ) - 2

• 119 905
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Аз в началото като трябваше да паркирам и все търсех някой доброволец около мен да ми подсаже какво да правя, и те все се намираха. Нали ако иска да продължи трябва първо да ми разкара кората от пътя Laughing Да не говорим че преди това обикалях по 1 час докато намеря място за 2 коли, та да се опитам да паркирам там. Ама като видиш зор и... с малко повече практика, сега доста мъже ме гледат ококорени като паркирам от раз.

# 211
Всичко е въпрос на време и на шофиране, разбира се. Важно е да имате желание, мерак. Лично на мен ми отне 1 седмица да се науча да паркирам успоредно на тротоара м/у 2 коли. В началото, след като си взех книжката, се чудех как ли ще се движа сред останалите коли, как ще си намирам място, достатъчно за да паркирам АЗ. Вече не се замислям за нищо. Уверена съм и съм спокойна. Беше ме страх да си запаля цигара доста дълго време, сега пуша, сменям дискове, говоря по телефона /понякога и без хендсфри/ Blush , но съм овладяла колата си и не ми е тревожно. Дори мъжът ми заспива по време на дълъг път. Имах притеснения като се кача на друга кола как ще се справям - и това мина, карам всяка кола без да имам проблем. Просто е необходимо време.
Успех на всички!

# 212
Посъветвайте ме, моля ви! От 93г имам книжка, но не съм карала изобщо до миналото лято, когато изкарах опреснителен крс от 8 часа. Карах си няколко пъти след това, но с маневрите - паркиране, потегляне на планински участъци, престрояване в големи кръстовища..все още имам неяснотии. От почти година не съм карала. Сега имаме и доста по-обемиста кола и не се престрашавам още да я подкарам. Дали да не упражня малко паркиране за начало или.. Rolling Eyes

# 213
  • Варна
Аз имам книжка от година и половина.От начало се позасилих да карам , чак и детето качвах. След това имах период, в който ме беше страх. Мъжът ми постоянно мърмори, че нямам желание да се науча, че не карам достатъчно и т.н. Аз желание имам, но като знам, че трябва да изляза половин час по-рано, за да намеря широкото место за паркиране лошо ми става. Не мога да се науча и това е. Нямам ориентир за габаритите на колата незнам защо. Доста още трябва да покарам, но така като се притеснявам незнам дали ще стане.

# 214
Посъветвайте ме, моля ви! От 93г имам книжка, но не съм карала изобщо до миналото лято, когато изкарах опреснителен крс от 8 часа. Карах си няколко пъти след това, но с маневрите - паркиране, потегляне на планински участъци, престрояване в големи кръстовища..все още имам неяснотии. От почти година не съм карала. Сега имаме и доста по-обемиста кола и не се престрашавам още да я подкарам. Дали да не упражня малко паркиране за начало или.. Rolling Eyes

Просто трябва да се качиш отново на колата! Карай събота и неделя,когато е по-свободно, по по-малките улички!
И още :карай сама, защото като направиш грешка, ще се усетиш, пък ако не се усетиш, все някой ще ти свирне и ще разбереш.

А ако си с някой, в 99% от случаите , този някой ще ти вика и ти ще се стресираш!
Успех!

# 215
Ооо банда  Wink Аз практикувам доста паркиране и взех да се окопитвам леко. Обаче още не мога да свикна с габаритите на колата. Карам три автомобила, щото всъщност карам каквото ми дадат. Та и трите не са от най-малките. Най-зле е положението с на мъжо колата, защото е един огрооомен стар кораб, който постоянно гасне в ниските обороти. Колко са ме псували по кръстовищата:)

# 216

Просто трябва да се качиш отново на колата! Карай събота и неделя,когато е по-свободно, по по-малките улички!
И още :карай сама, защото като направиш грешка, ще се усетиш, пък ако не се усетиш, все някой ще ти свирне и ще разбереш.

А ако си с някой, в 99% от случаите , този някой ще ти вика и ти ще се стресираш!
Успех!
newsm10 Ще се вслушам в съвета!

# 217
Всичко е въпрос на време и на шофиране, разбира се. Важно е да имате желание, мерак. Лично на мен ми отне 1 седмица да се науча да паркирам успоредно на тротоара м/у 2 коли. В началото, след като си взех книжката, се чудех как ли ще се движа сред останалите коли, как ще си намирам място, достатъчно за да паркирам АЗ. Вече не се замислям за нищо. Уверена съм и съм спокойна. Беше ме страх да си запаля цигара доста дълго време, сега пуша, сменям дискове, говоря по телефона /понякога и без хендсфри/ Blush , но съм овладяла колата си и не ми е тревожно. Дори мъжът ми заспива по време на дълъг път. Имах притеснения като се кача на друга кола как ще се справям - и това мина, карам всяка кола без да имам проблем. Просто е необходимо време.
Успех на всички!
Все едно аз съм го писала.Привет на всички!От 3 години карам и вече дишам спокойно.Зора ми беше първите две седмици и както сте писали по-назад присъствието на мъже е строго непрепоръчително(забранено) поне в началото.Успех!

# 218
Шофирам активно от август 2008 и първият път, когато се качих сама беше някакъв ужас. Два часа стоях на паркинга пред блока и не смеех да тръгна /даже и малко си поревах/. По онова време нито приятелят ми , нито брат ми имаха време за мен, а освен 24 часа при инструктора нямах никакъв опит. Осмелих се да потегля и с около 20 км/ч по задните улици успях да направя първия си опит и оттогава се возя все сама или предимно с жени. Придобих вяра, че умея да се справям и се чувствах добре допреди 3 месеца, когато се наложи да шофирам в присъствието на приятеля си, който освен, че е професионален шофьор, притежава и транспортна фирма и винаги той е карал, когато излизаме. Повярвайте ми самочувствието, че умея да шофирам ми бе сринато до основи - разсеяна си, разполагаш се много близо до осовата линия, пречиш на останалите, не се престрояваш правилно и т.н. и т.н. Сега, когато се наложи да ползваме моята кола, тържествено му връчвам ключовете и го оставям да се свива с 2-та си метра височина в моето миниатюрно Рено Туинго и да мрънка колко му е неудобно /на фона на габаритите на неговите бусове и автобуси/. Призовавам ви и вас - не ги возете освен ако няма друга възможност, защото колкото и ще ви научат, толкова и ще ви изкарат извън равновесие и пак нищо няма да разберете!

# 219
И аз давам ключовете на мъжа ми, щото нервите ми са по- ценни Wink
Като съм сама, по- добре си виждам и разбирам грешките! А като ме навика, да се чудя защо ми е кофти- дали заради грешката или заради скандала  Thinking

# 220
Мен като ме навика и започвам да правя грешка след грешка.УЖАСНО е да се пътува с мъж в повечето от случаите.

# 221
Аз карах с брат ми известно време - той е такова желязно спокойствие, само веднъж съм го стреснала и то малко. Така, че може и с мъж ама трябва да е спокоен.

# 222
явно не тр да е със собтвения мъж, приятел, а с брат, колега или др роднина, моя така ме учи 10 год и вс ене успя да ме научи

# 223
Аз карах с брат ми известно време - той е такова желязно спокойствие, само веднъж съм го стреснала и то малко. Така, че може и с мъж ама трябва да е спокоен.

Аз имах такъв успех с приятелят ми,беше абсолютното спокойствие.
До колкото с баща ми като съм карала,направо съм спирала на средата на пътя и съм си тръгвала пеш,до такава степен ме е изкарвал извън равновесие.Разбирам го като човек,който е с професионална книжка и има зад гърба си хиляди километра,но все пак всички започваме от нулата!

# 224
Имам книжка от 18 годишна.(сега съм на 26)Взех си изпита от първия път и бях много горда от себе си.Научих се да карам много малка, по разни извънградски улички.Много ми харесваше и си мислех, че шофирането винаги ще ми доставя удоволствие.Е, определено не е така SadСлед като си взех книжката съм карала няколко месеца и то рядко.След това се запознах с мъжа ми и все той ме возеше, после забременях(категорично отказах да шофирам), после дадох колата си на майка ми, понеже на мен не ми се налагаше да шофирам.За всичките тези години съм шофирала веднъж-два пъти на 5-6 месеца.Всяко сядане зад волана ми е било като за първи път, понеже практика ми липсва.Сега колата ми седи пред блока.Майка ми замина за чужбина и количката си е на мое разположение.Карам я през 2-3 дни общо взето, за кратки разстояния и всеки път умирааам от страх BlushСлед малко трябва да изляза и като знам, че ще е с колата сърцето ми препуска лудо, разтрепервам се...Не знам колко време ще ми трябва за да свикна, всеки казва поне няколко месеца редовно каране и съм готова.
Иначе предпочитам да не съм сама.Когато мъжа ми е до мен съм супер спокойна, говориме си, смеем се и си карам спокойно.Казва ми понякога сега направи това или онова...никога не ми е викал!Всеки път ми казва, че си карам перфектно.Е, допускам някои грешки, но то е нормално.

Незнам, дано скоро свикна, че това си е цяло мъчение.Дано страха изчезне Praynig

Иначе съм карала най-различни коли(мъжа ми се занимава с това и все ги сменяме)Обещал ми е в скоро време автоматик, все си мисля че ще ми е по-лесно.Вие как мислите за автоматика?

Общи условия

Активация на акаунт