? към младите шофьори(КИ) - 2

• 119 897
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 195
  • sf
и аз заради мрънкането на мъжо вече не го возя. Ако ходим някъде-кара той. Иначе аз сама си возя децата и мен си и не ми е притеснено въобще.
а пропо, въпросният "мърморко" довечера може да видите в СТРАХ по Нова ТВ.  Mr. Green

# 196
  • София
Kато прочетох за случката на Ивон с наклоненият гараж се сетих за една моя преди 9 години. Тогава прясно сдобила се с книжка обещах на един колега да му закарам колата до тях, защото си беше тръгнал по-рано по работа. Мъжът ми дойде да ме вземе и като разбра какво се каня да направя, направо му се изправи косата. И така, качваме се в колата, един боен москвич. Изключвам от скорост и паля. Обаче улицата е под наклон и аз не натискам спирачка, при което колата тръгва назад. Хич в този момент не се усетих че трябва да спра или да се опитам да включа на първа и да тръгна. Просто завъртях волана и прас в колата на шефа (тогава бях нова на изпитателен срок). А тя даже беше паркирана на другата страна на улицата, забих се във вратите и странично. После включвам първа, тръгвам и паркирам по-нагоре. Връщам се да видя има ли щети. Щото шефската кола беше едно кадетче. Ама здраво излезе, никой не разбра, че съм го ударила. Алармата посвири малко, пък спря. На отсрещният тротоар имаше едни работници, които умряха от смях, ама не са ме издали.
 Та така, това ми е единственият удар от тогава, е имам е една катастрофа ама лека и не по моя вина. Заради отнето предимство. Забелязала съм че в кварталните улички хората си наричат някои улици главни и забравят правилото за дясно стоящият. Та като съм с предимство се оглеждам повече. Peace

# 197
  • София
а пропо, въпросният "мърморко" довечера може да видите в СТРАХ по Нова ТВ.  Mr. Green
Кажи кой е, за да не го съжаляваме, а да му викаме - "Нека ти, щом мърмориш на жената"  Mr. Green

# 198
Да, не зная дали е заради компанията по време на шофиране, но и аз също много се нервирам, подтискам и притеснявам. Още повече, че мъж ми дава напълно различни съвети от инструктора и се чудя кой е прав и кого да слушам...
също ме кара да минавам през дупки и релси без да намалявам скоростта, ама ето - маздата, която карах, се развали, ще сменяме амортисьори - дойде й времето за мое съжаление. През празниците карах колата на мъжа ми - е не мога да свикна и това е, не можах да си  наглася седалката, коланът ми опира в шията - ще се удуша... Съединителят отлепя много високо, не мога да тръгна, сто псувни отнесох сигурно, задръстих един светофар...
Ама нали знаете - на кривата ракета и космосът й крив и така...

Инструкторът ми беше адски свестен и лично ме посъветва първото каране да го направя сама - да си хвана околовръстен път и да направя пълна обиколка на града. Ще взема да го послушам.

# 199
  • Sofia
сещам се и аз като карах в началото - беше ми много спокойно като карам с някой и голям страх да тръгна сама. Приятеля ми тогава отказваше да го возя, колкото и да му се молех." като се научиш да караш  - тогава. Ще направиш някоя грешка, ще видиш каква си тиква и следващия път няма да я правиш". Много прав излезе. Какви ли не глупости правих в началото, ама после гледах да не ги повтарям, че то като те освиркат  юнашката, как да забравиш... Сега сам ме кара да го возя, а аз почти не му давам да ми прави забележки за карането.

# 200
еее хубавата тема много изостанала. Да я побутнем малко...
Аз да ви се похваля какъв заплес съм. Карам си таратайката бавно бавно, понеже тъкмо излизам от двора и нещо се загледах в CD player-a, за да си избера коя песничка да си пусна и за броени секунди се разсеях. Резултата беше, че си вдигам погледа и виждам как се движа вече към канавката. Е за малко да изляза от пътя и много се ядосах на себе си.

# 201
Ееееей момичета, здравейте! Радвам се, че темичката пак я виждам. От доста време нямам проблеми с шофирането, карам доста активно и понатрупах опит. Но все още съм си МЛАДА шофьорка. Не съм имала произшествия след Коледа. А след като ме блъсна онзи бус, бях без кола 2 седмици. Беше ми трудно, защото съм свикнала с нея.
Хайде разписвайте се по-често и карайте разумно! Peace

# 202
# 203
Кога се научихте да паркирате?
На мен още ми е мъка!  Confused

# 204

и на мен, а най-смешното е, че веднъж паркирам по конец, а другия път едвам не закачвам нещо Shocked
всеки път се питам дали ще успея Joy

# 205

и на мен, а най-смешното е, че веднъж паркирам по конец, а другия път едвам не закачвам нещо Shocked
всеки път се питам дали ще успея Joy

От зор човек се научава да паркира,аз поне така се научих.Всеки понеделник и сряда ми се налага да паркирам около НДК-то,а там места рядко човек може да си намери и искам -  не искам се научих.
Първите пъти с малко повече маневри,сега от раз и съм се напъхала между двете коли Simple Smile))
И честно казано,след като се научих вече не ми се налага да хода по 10 км за да стигна до мястото за което съм тръгнала Simple Smile))

# 206
Здравейте! Аз си чакам книжката от КАТ . Така че и аз се включвам тук , толкова съм свикнала инструктора да ме инструктира (сега включи на втора, сега намали , намали още) , че ще ми е доста търсене докато свикна без подсещане да карам.

# 207
С повече каране и с това се свиква и научава.Особено като чуеш как бучи двигателя...няма начин да не се сетиш  Peace
Лека и безаварийна !

# 208
Яяяя Laughing изровили сте темичката Party.
Аз вече съм  по-добра, плавно тръгвам,плавно спирам, разграничавам кога колата ми пълзи и  кога е напълно спряла(така  не ръчкам неспокойно на 1-ва,ами ле-е-екичко засилвам и от 2-ра, някои наричат това "тръгване на 2-ра"Wink) Карам и на 4-та в градско, преди  все сестра ми крещеше  до мене"абе,какооооо, колата реве за 4-та бееее" hahaha
Излизала съм в големи задръствания до Банкя с рота, а той като каже "бау" и  пунтото ми подскача.
Само не мога да паркирам, но и не се пробвам много, срам е е -това е истината,тамън наближа мястото за спиране и си викам " е сега ще паркирам на задна" и   ме хваща  срам,че все някой ще ми види опита и ще се смее.

# 209
Minie, май ние с теб горе-долу по едно и също време си взехме книжките, ако си спомням добре Hug
Аз съм ве4е пушка! "Усещам" колата, скоростите bowuu Много задобрях с паркирането и френското и назад, 4ак по4нах да се кефя,
когато трябва да паркирам!

Практиката му е майката! Аз си карам всеки ден, та дори и малко нахалствам отвреме на време, но то сутрин в задръстванията, ако не си нахален ,ще пристигнеш за обедната по4ивка! Mr. Green

А да не ви разправям как се карах с един инструктор на автомивката на OMV на бул.България. Беше спрял по такъв куц на4ин, 4е нашата реди4ка , дето 4акахме за автомивката изобщо не се помръдвахме, а ни задминаха пет коли. Дълго за обясняване! Казах му да си мръдне колата, за да може и ние да си вземем ред, той ме гледа тъпо и нищо не казва! Викам си ,така ли-аварийки, назад,мига4 и го вкарах колата пред неговата Mr. Green Отворих прозореца и му казах: ей така се прави Joy

Общи условия

Активация на акаунт