Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави или приготвя пастет от авокадо?
Как се приготвят печени картофени кюфтета?
Как се приготвя сладко-кисела желязна салата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави или приготвя пастет от авокадо?
За да направите пастет от авокадо, вземете две половинки на авокадо и извадете меката част. След това добавете счукани или смачкани скилидки чесън, зехтин, сок от половин лимон (за 3 авокадо използвайте 1 лимон), сол на вкус и разбийте с пасатор. Тази паста може да се намаже върху филия и е много вкусна и здравословна. Пастетът от авокадо се приготвя, като се използват 3 броя зрели авокадо и 2-3 скилидки чесън. Съставките се смесват заедно, като постепенно се добавя ръжен брашно, докато тестото стане меко и може лесно да се разбърква с лъжица.
-
Как се приготвят печени картофени кюфтета?
-
Как се приготвя сладко-кисела желязна салата?
-
Как се предлага вода на бебета при започване на захранването?
-
Какви хранителни вещества са необходими на децата, за да растат здрави и енергични?
Ще ги пробваме
) ежедневно ми натякваха колко е слабушка, как така на 6 мес. еди-кое си момиченце било 8,5, а сега съответно над 10, а Настя не, еди-кой си педиатър казал, че на 8 мес. бебето трябвало да утрои рожденното си тегло, ако не, значи има проблем
и т.н. Въпреки, че съм чела достатъчно и зная, че това не е вярно, а да не говорим колко е жизнено детето ми, но когато собствената ти майка ти натяква и се тюхка ежедневно, няма как да не ми влияе. Та вместо да я оставя да изяжда колкото иска (пюрета и домашно приготвена, добре пюрирана храна, че иначе се дави), аз все по-настоятелно я прилъгвах да изяжде големи количества. Разни номерца и прилагах, докато минават, после нови измислях, но вече се изчерпах. Срам ме е само като се сетя, че не уважавах факта, че тя има достатъчно мозък да разбере когато я лъжа.
При последното такова хранене, тя залисана в музикалния канал, преяде, повърна и на другия ден (преди 3 дни) отказа да яде тотално
Започнах да чета за ПЗ, обърнах се към другите във форума за съвети, откликнаха веднага момичетата, окуражиха ме и така, сега с бавни стъпки се учим, и двете. Аз се уча да търпя цапаницата и минималните количества храна, които поема, но пък е толкова сладка като се мъчи да си взима сама с ръчичка и да се храни сама. Предполагам успехите и се равняват на бебе на 8 месеца, правилно захранено (ПЗ) след 6-я месец. Най ми е трудно да се въздържам да не и предлагам в повече, за да не получавам нейни откази - нали правилния подход е точно обратния - тя да иска повече, аз само да ограничавам количеството от даден вид храна, за да избегна опасността от пренасищане с вкуса и с последващо нежелание след това да я яде? Днес яде с мен пиле с картофи и грах на фурна, сготвено като за възрастни, но с малко сол. Тя е вече голяма и се надявам, няма да има проблеми, че да съобразя готвенето спрямо нея е проблем. Мисля да и варя по-често зеленчуци на пара и да ги ядем заедно, и разбира се, непюрирани. Интересно е, наистина, това, че когато се храни заедно с мен, не се дави, а преди да започнем ПЗ, демонстрираше "давене" от 5 пъти по-добре смляна храна, та се налагаше още да я пасирам
Вечерта, обаче, нищо не стана. Ядохме кисело мляко с бисквити, по-точно аз ядох (има да трупам килца от тук нататък покрай нея), а тя се опитваше да яде киселото мляко с пръсти, понеже с лъжица въобще не може да борави. Ще пиша, ако има нещо ново в следващите дни.

кефско!
Не мрънкам, но... Както и да е, като цяло все пак чувствам, че всичко е наред, засега. Другото, което яде (в смисъл повече от 1 хапка) е банан, но само от скъпите, знае от сега хитрушата