В кухнята на педагогически захранващите - част 3

• 20 191
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
chiges, дано се хареса салатата  Simple Smile
desi_sunshine, елдата по принцип я слагам в супи. За закуска съм я давала с банан или просто залята с портокалов сок. Малката я яде и само сварена без никакви допълнения   Simple Smile Намерих тази тема във форума може също да ти даде идеи  Peace

Менюто : закуска - прицеси с кашкавал и сварени сушени плодове; обяд - омлет със зелева салата; вечерята не съм я измислила още, но може да пробвам кюфтенцата от елда Simple Smile

# 91
  • на плажа
 Елс, какво количество си хапва малката на едно хранене?

# 92
  • Пловдив
елдата ние много я уважаваме за закуска.
Накисвам я от предната вечер, сутринта изплаквам и в малко вода я сварявам. Като е накисната не и трябва много варене. Гледам да е малко водата за да не изчеждам. После слагам масалце и обилно сиренце и ела ни виж как ядем  Mr. Green

# 93
На мен пък по не ми харесва накисната, веднъж пробвах. А и когато се кисне не е ли хубаво да се свари в същата вода, за да се оползотвори максимално?  newsm78 От руската рода зная и така я правя - запичам на сухо за малко в тенджерката, малко вода и като поизври изключвам котлона. Слагам масло или маргарин(ако не е за бебе, де) и похлупвам, и в кърпа е още по-добре, 5 мин. и е готова. 
Момичета, страхотно сте го направили с линковете към рецептите от предходните теми, но защо линковете на Тема 1 не изпращат директно на рецептите  Thinking отваря ми се страницата, но аз като юзър съм оф и не ме пуска да вляза - дали това е причината? При вас така ли е? Или е изпратена в архива и затова така (не съм наясно относно архива, но някъде четох нещо подобно и направих връзка)?

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 01:37 от desi_sunshine

# 94
ИраМира, количествата са различни на закуска обед и вечеря. Но средно мога да кажа, че изяжда една малка купичка с обем около 200 мл. За съжаление не мога да ти кажа колко грама е това. Но това количество е такова от около 2 месеца. Преди беше значително по-малко. Просто в един момент и дойде апетита Simple Smile
desi_sunshine, на следващата тема ще ги оправя линковете. Откакто преместиха архива се загубиха връзките с конкретните рецепти за съжаление.

Менюто днес: закуска - кус-кус със сирене и масло; обяд - печена риба; вечеря - маслини с ориз.

# 95
И аз ще се изкажа по темата за пръв път, че досега все лееко спам са ми били постовете:
Днес Никола обядва ориз с царевица, моркови и кълнове. Той опита само от ориза и морковите, но му хареса.
Давала съм му и сварени на пара и намачкани с вилица картоф, морков, тиква и пр., но определено от ръката ми и като сме заедно на масата му харесва повече и си хапва повече Simple Smile

Ще изпробвам и аз кюфтенцата от елда, отдавна се каня на една такава рецепта Peace

# 96
Здравейте отдавна не съм писала само ви чета, чудя се възможно ли е мойта Гери да е алергична към кашкавала, щото досега от кисело мляко и сирене и яйца не сме имали проблеми, но ми се струва че от кашкавала ни избиват гадни гнойни пъпки на гърба, днес закуси сандвич с масло и кашкавал запечен на фурна и сега гледам пак 1 пъпка се е появила  Crossing Arms

# 97
  • София
Ами, Софи, според мен е възможно, особено ако кашкавала не е истински - виж темата в клюкарника за неистинските сирена. От всеки кашкавал ли става така или от определена марка?

# 98
Olive ми аз купувам този на Маджаров щото най ми харесва, ма може и да не е от кашкавала другото от което предполагам е едни наденици дето ги ядем наистина са много вкусни, от познат ги взимаме ама знам ли пак какво има точно там за всеки случай и двете съм ги спряла и сега гледаме да минем на постничко днес за първи път ще и давам леща да видим дали ще я хареса  Simple Smile

# 99
И аз утре ще готвя леща, но Малчо още ми е малко малък за нея. Сигурно ще му направя на него ориз с морков.
Иначе днес ядохме двамата постен гювеч със зеленчуци. Той си хапна морков и картоф и изглеждаше много доволен.
Следобедната закуска беше банан, това му е фаворитът сред плодовете засега Sunglasses

# 100
И аз утре ще готвя леща, но Малчо още ми е малко малък за нея. Сигурно ще му направя на него ориз с морков.
Иначе днес ядохме двамата постен гювеч със зеленчуци. Той си хапна морков и картоф и изглеждаше много доволен.
Следобедната закуска беше банан, това му е фаворитът сред плодовете засега Sunglasses

И моят син обожава банани. Като цяло харесва всички плодове. Аз за обяд ще приготвям ориз с гъби. Смятате ли, че гъбите са подходящи за 8 месечните бебета. Вярно, че ще дам минимални количества, но все се колебая кое е подходящо и кое не. newsm78

# 101
Afinora, аз гъби май не бих дала на Никола, още повече, че в тези печурки няма нищо полезно, расли са на тъмно и влажно и изобщо...И на мен са ми малко съмнителни, но ги ям от време на време.
Аз друго си мислех обаче - ориз с маслини беше готвила Елси наскоро. Дали мога да давам на почти 7-месечното си бебе микродозички маслини, като сготвя и аз такова нещо тези дни?

# 102
Afinora, аз гъби май не бих дала на Никола, още повече, че в тези печурки няма нищо полезно, расли са на тъмно и влажно и изобщо...И на мен са ми малко съмнителни, но ги ям от време на време.
Аз друго си мислех обаче - ориз с маслини беше готвила Елси наскоро. Дали мога да давам на почти 7-месечното си бебе микродозички маслини, като сготвя и аз такова нещо тези дни?

Да не превръщам темата на чат, но като се замисля си напълно права. Ориз с маслини също ми звучи добре. Не съм готвила до сега, но сигурно няма нищо сложно. Предполагам, че когато е почти готов се слагат маслините? newsm78

# 103
  • София
... Смятате ли, че гъбите са подходящи за 8 месечните бебета. Вярно, че ще дам минимални количества, но все се колебая кое е подходящо и кое не. newsm78
Доколкото знам, стандартно гъби не се дават до 3 г. възраст, но защо - не зная - може би са твърде тежка храна. Вярно, че тук захранваме ПЗ, но нека все пак не прекаляваме - поне това е моето мнение. До момента не съм давала гъби, както и шоколад и фъстъци, за друго не се сещам, но тези храни са табу все още. Е, колбасите, боклучива храна като чипс, зрънчо и т.н. няма и да ги споменавам, тях въобще не ги и броя за храна, подходяща и за нас, и за деца.

# 104
Мъжо каза, че гъбите са много тежка храна, онзиден ядохме вкъщи и той се изказа по въпроса дали да дам на Настя да опита. Вярвам му, защото руснаците доста поназнайват за гъбите, имат ужасно много видове и съответно гъбари в Русия.
Да ви питам за просото - оттук http://www.vegebg.org/materiali/guide/hrana_za_razmisul/zurneni_kulturi.html прочетох и този път го направих така, както е описано и наистина не натъртваше както друг път. Но без да се разреди с течност много се степва, а тъй като има най-много желязо, не е подходящо да се яде с мляко (сигурно и със сирене). Имате ли идеи с какво да го разреждам, защото не е лош вариант за разнообразяване от време на време, т.е. да не е само гречка все. Аз последната пробвах със сок от портокал и банан. Колкото повече стои, по-хубаво става. Е, Настя не оцени екзотичната закуска, тя и макарони не яде особено, трудно и е още да дъвче такива зърнени. Ако са десертчета разни, кисели и т.н. ги кльопа.

Общи условия

Активация на акаунт