Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени родителите на деца с редки заболявания в България?
Какви инициативи се предприемат за подпомагане на хората с редки заболявания в България?
Каква е ролята на Националния алианс на хората с редки болести и Информационния център за редки болести и лекарства сираци в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени родителите на деца с редки заболявания в България?
-
Какви инициативи се предприемат за подпомагане на хората с редки заболявания в България?
Има инициативи като създаването на Национален регистър на пациентите с редки заболявания в България, както и благотворителни изложби и концерти, които се провеждат с цел събиране на средства за хора с редки заболявания. Освен това се организират конференции и събития, като Конференцията по редки болести в Пловдив, за да се съберат родители, близки и болни със редки заболявания.
-
Каква е ролята на Националния алианс на хората с редки болести и Информационния център за редки болести и лекарства сираци в България?
-
Какви са предизвикателствата при диагностицирането на редки заболявания в България?
-
Какви теми се обсъждат в публикациите?
Честит рожден ден и от мен!Не познавам лично Ани но и пожелавам всичко най-хубаво много здраве щастие и по-малко тревоги!
на всички ни тревогите да са по-малки и по-малко. 
Мойта лекарка в св. Екатерина сподели, че няма от какво да се притеснявам-дъщеря ми не може да наследи болестта ми, тъй като не е предавана по наследствен път. Родителите ми никога не са страдали от подобни заболявания.
Може ли да си представите няма я в регистъра. добре, че мойте родители цял живот са ми купували лекарства и сега аз успявам да си купя без намаление с рецептурна книжка. Как може такова нещо? Колко деца имат такива проблеми и ги няма в регистъра с болести
Успяха да напишат само, че страдам от сърдечна недостатъчност, за да може сега вече да взимам едно лекарство с рецептурна книжка. Не ми е за парите, но други родители може да нямат мойте възможности и да купуват лекарства без намаление

Само този лекар от центъра за генетични изследвания не знам как ни намери, но постоянно ме врънка за този тест, който междувпрочем струва 1500 лв
Еми не съм съгласна аз и не искам да подлагам бебка на това