Родители на деца с Редки заболявания

• 216 637
  • 722
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте, искам да разбера малко повече за деца със синдром на Силвър Ръсел.

Едното от моите е със съмнение за този синдром. Какво точно те интересува? Иначе на английски има информация в тази фондация https://www.magicfoundation.org/Growth-Disorders/Russell-Silver-Syndrome/

MaxiTan4e защо съмнение?  Теста е отрицателен пък покривате признаците?

Да, отрицателни генетични тестове, но покрива повечето признаци. Но те тези признаци са типични не само за Ръсел-Силвър, така че не се знае в крайна сметка. Януари имаме насрочен час (най-после) за разговор с генетик и се надявам да дойде някакво просветление от там.

# 526
Момичета, къде превеждате документи за чужбина? Ще превеждам на немски.

# 527
  • София
Аз превеждам в преводачески център Рутина се казват. На Попа след аптеката срещу кино Одеон.  Много съм доволна.

# 528
На какъв език? Преводачът с медицинско образование ли е? Много ти благодаря за бързия отговор.
Легализираш ли?

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 15:36 от Анонимен

# 529
  • София
Ох, извинявай,  явно не се изразих правилно. Ползвам техните услуги,  не че работя там Simple Smile това е сайта им
http://www.rutina.in-bg.net
Звънни и разпитай каквото те интересува 👍

# 530
Да, аз разбрах, че не работиш там. Питах на какъв език ви превеждат, както и дали се изисква легализация... ОК, ще звънна.

# 531
  • София
На мен ми трябваше превод на френски- епикризи,  телк,  разрешение за едно лекарство. Правят и легализации, те могат да ви ориентират за какво трябва легализация.  На мен лично не ми трябваше.

# 532
Пожелавам на всички Здрава и Успешна 2017!

Има ли някой в тази група с установен tethered cord / неврогенен пик. мехур.?

# 533
Здравей Macao! Голям процент от децата със спина бифида имат и тетърдкорд и неврогенен пикочен мехур. Какво по- точно те интересува?

# 534
Annakonna, Да, така е, макар че моето дете не е със СБ. Благодаря за включването ти и ще се радвам да ми споделлиш твоя опит...
Мен ме интерисува някой да сподели, къде  е правил untethered операцията.
От купищата изчетено по тази тема разбирам, как всеки случай е доста различен, има различни мнения относно на каква възраст е най подходящо  да се извърши, важно е кой прави операцията, голяма е вероятност след време повторна операция, а и все пак това си е финна работа по гръбначен стълб и има много рискове...
Ние имаме консултации в Германия, но в момента съм в процес на търсене на подходящ опитен в тази сфера детски неврохирург за второ мнение, а ако се наложи и трето . Искам да са извън Германия.
Струва ми се най подходящо USA , вероятно има и в Израел в тази област. Имам вече контакт с една лекарка там , но не ми се струва, че има достатъчно опит в точно в този вид операции.
Ако на някоя майка детето е било оперирано и желае да сподели опит ще съм благодарна да ми пише на лично съобщение.

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 10:22 от Macao

# 535
Macao, писах ти на лични...

# 536
Здравейте, има ли сред Вас родители на деца със Синдром на Нунан. Ще се радвам да се свържат с мен и да обменим опит.

# 537
Здравейте, има ли сред Вас родители на деца със Синдром на Нунан. Ще се радвам да се свържат с мен и да обменим опит.
Аз доста четох т.к един БГ професор се опита да ми внуши, че детето ми освен своето си генетично заболяване има и това.

# 538
  • Germania-Pleven
Има ли на някоя мама детенцето и да е с CDG Syndrom?

# 539
Здравейте, питах се дали има някоя мама на дете със синдром на Ниймеген (Nijmegen breakage syndrome)? Бих се радвала да обменим информация Wink

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 22:52 от Veronika Stoianova

Общи условия

Активация на акаунт