Евичка,добре дошла в МАРТенската ни тайфа!

• 26 593
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
тася, имам именник да... Чакам всеки момент приятели да започнат да идват да пиеме по едно-две за негово здраве... Иначе се продават кофи да разделно събиране - една голяма с 2-3 отделения в нея, но аз просто си купих 2 кофи - едната за общ боклук, друата за хартия,пласмаса и метал (отвън кофата е обща за тези три раздела). Стъкло почти не изхвърлям и като има някой буркан или нещо такова директно го занасям отвън и го хвърлям, за да не се сдобия с трета кофа, че вече менще изхвърлят  Joy.

# 181
Честит имен ден на Мишето на КатетоМ.  bouquet
Честит имен ден и на твоя именик в къщи ,Герчо.  bouquet и на всички празнуващи днес.  bouquet
Много здраве и весело изкарване на вечерта.

Аз пък сега се върнах от погача на едно бебче,даже на мен се падна честта да я разчупя като неомъжена,въпреки всичко. CrazyЕх,много пухкаво и сладко. Heart EyesВече нямам търпение да се върна на работа за 6 месеца и да действаме по въпроса. Laughing
Добре,Тасинка,би ли пуснала анкета за 15-16 декември за парти.И да се задействаме.Защото после ще трябва и час да уточняваме и става...май ще изпуснем всичко.

# 182
Аз предлагам за часа да се спрем на 11. Предполагам, че до тогава всички ще са станали и до 1 часа и половина ще са вкъщи за тези, които спят, че следобедните часове са доста тегави - всяко дете има различен режим и някои деца стават и след 6 вечерта от следобедния си сън. за датата да гласуваме.

# 183
  • София
Ок,и аз мисля,че 11 часа ще е удобно на всички,пуснах анкетата,гласувайте за да се задействаме по-бързичко Peace
Аз гласувах за събота,въпреки,че ми е все едно,ако има повече желаещи за неделя ще си променя гласа.

# 184
ех докато се натуткам да пиша, спора изгорял Joy

смао исках да кажа, че в никакъв случай не исках някой да се извинява за общия РД , а просто да го имате пред вид. С Кайо до сега все се успивахме за коледните партита, заото преди в събота спяхме заедно и до 12, но вече е (СМЕ ) на друг режим. Но пък с неговите вечни сополи, които за последно липсваха за 4 дни в началото на септември, не знам Joy

Днес се виждахме със Сара в парка и беше страхотно. Около час играха на Кипи безмислен труд и пренасяха една купчина листа към една друга и после обратно. Беше много забавно и никой не искаше да си тръгва. Срам ме е да обещавам снимки, че като гледам колко пуснах другите... но не съм спряла да се надявам за свободно време.

ЗОИ за задните сополи, имаме ужасно много дълъг опит, с променлив успех (променя се от -10 до -6 и обратно). Кайо е с такова нещо от 15 месеца вече. Слагали сме му какви ли не капки, включително антибиотични за очи, ... не знам вече какво има ефект.
От споменатите неща най-много помагат промивки, и ПАРНА баня. Задължително вечер го къпя поне 30 мин, като предварително пускам гореща вода да стане топло и да има малко пара. после 30 мин го оставям на течаща вода да диша влага. Надето ще обясни как точно действа фисиологически, но от влагата и топлината секретът се втечнява и започват да излизат едни неподозирани неща (дори и когато няма видима хрема). Между другото, така се научи да си духа носа, преди около година. просто всичко изтича само, а с малко помощ и напън стават чудеса от храброст. после поне докато заспи може да диша спокойно. чай с мед му давам, есберитокс от време на време, общи витамини.

За боклука ми е болна тема. От малка съм много съвестна в събирането на хартия, и преди жълтите контейнери събирах у дома в един плик. Отначалото Любимия се подиграваше, но после започна ревностно да събира с мен. преди ги слагах в колата, и като видех клошар, който събира по улицата, спирах и я давах. или ДО кофите я оставяхме. Но веднъж едни цигани я раззпиляха пред очите ми (един плик го пълним с хартия за около 3 месеца, а те за 2 мин го разпиляха и изцапаха). и така се ядосах... вече в жълтите контейнери слагаме.
Иначе за общия боклук имаме една много мъничка кофа, и просто я изхвърляме всяка сутрин, ако сме у дома и готвя, може и по 2 пъти. и в един плик отделно слагам хартии пластмаси.

# 185
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕ НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ  Hug
Имате и по една почерпка от мен, защото сестрам и днес е от именниците  cheers

И аз събирам боклуците разделно  Peace И понеже в къщи само аз изхвърлям кофичките по различните стаи, нямам проблем с разделянето  Peace
До сега ги събирах в отделни торбички. Но цялата тераса ставаше в торбички, докато се накани мъж ми да ги изхвърли /това е негово задължение/  ooooh! Така, че сега съм решила да взема кофа и за тях, за да е по-прибрано  Peace
И аз съм забелязала, че в контейнера за разделен боклук вече няма битови отпадъци. Само ен разбрах защо махнаха истинското разделяне и го замениха с тази средна форма  newsm78 Само за стъкло има отделен контейнер.

Денерис, това с куклениуя театър е много хубава идея. Аз се каня отдавна, но з сега само с каненето си оставам  Rolling Eyes Кажете, ако разберете нещо за средваща постановка  Peace

Наде, не си единствената, която не е на моето мнение за някои неща за децата  Laughing Като гледам около мен, май всички сме на своя си позиция и си гледаме от своята си гледна точка. Това си е нормално  Peace
Просто е добре нещата да се изясняват навреме и в определаната ситуация, за да няма после такива недомлъвки и някакви скрити обвинения, от които дефакто всички могат да се почувстват засегнати  Peace
В тази връзка, аз сега нали ходя на курс по немски. И там доста си говорим и за тяхната култура. Там хората си казват всичко на момента и както си е в техните очи. И го приемат за нещо нормално. Няма обидени, сърдити и т.н. разни подобни толкова присъщи за нас.
Тук имаме някаква криворазбрана култура, която в крайна сметка се обръща срещу нас след време. Стараеш се да спестиш нещо, за да си по-културен или нещо подобно. И след време, като ти прелее чашата, си изливаш всичко и в повечето случеи постигаш много по-лош ефект от ситуацията, която би била в миналото.
Ама как го обясних  Laughing

Хайде лека ви нощ, че вече спя  smile3507

# 186
Аз докато се включа и спора се изчерпа , но съм длъжна да се " ОТЧЕТА:

И така , след очна ставка с Надето на лични се оказа ( както предполагах) , че Ели се е изкашляла в лицето на Янето. Обясних го на нея , сега ще го обясня и на вас.
Ели си влачеше тази кашлица от октомври до март , до партито бяхме направили всички излседвания , включително  секрет и ренгенова снимка. В Крайна сметка  не излезе нищо наяве.Бяхме изпили какви ли не сиропи и капки за нос.
Така че със чиста съвест си доведох кашлящото дете.И както разбрах не е заразила никого.

Всичко останало е въпрос на гледна точка и недоизказани думи.

Публично се извинявам за тревогите , които съм причинила на Надето.

# 187
Добро утро  Hug Първо и аз да честитя малко на патерици именния ден на всички празнували вчера  Hug
Едвам гледам тази сутрин  Tired вчера и аз бях именничка и по този повод да ви почерпя малко виртуално  Grinning   cook cook Coffee
Та вчера бяхме на един детски рожден ден и плана беше после да ходиме при свеки да вечеряме ,но тя нещо се поразболя и в последния момент останахме без планове за вечерта което всъшност за нас е доста нетипично  Crazy и докато за части от секундата си мислех ,че ето непрекъснато сме с гости ,но точно на именния ми ден няма да има кой да почерпя ,35 минути по късно имах около 7 човека гости  и един много активно присъстващт на скайпа ,че е командировка за 3 дена извън БГ Joy Grinning
Хубаво ,че една от приятелките ми дойде 20 мин по рано и успахме да спретнеме масата за отрицателно време ,та в крайна сметка изкарахме страхотно и финиширах в леглото чак в 4  Tired съответно това децата въобще не ги интересуваше и от 8 часа чистя и въртя закуски  Mr. Green
По темата за боклука ,по принцип имам навик който придобих докато живях в Италия защото мъжа на сестра ми беше просто педант в това отношение, ходеше с дни след мен и само ме караше да бъркам по пликчетата за да си пренареждам боклука  Crazy
Затова сега ми е доста лесно да го правя и процедирам така - общия боклук е в кофата в кухнята ,в детската стая има кофа която е   само за хартия и пластмаса /в момента кофата е в отпуска ,заради ремонта ,но след края връщаме тази система Grinning/ а стъкло почти не хвърлям защото ги носиме на село за зимнина бурканите и шиетата  Crazy та си ги събираме в пликче така или иначе .
Ами май това е от мен Hug сега трябва да продължа с чистене ,пране , писане на домашни и т.н.  Grinning
Хубав ден на всички  Hug

# 188
а стъкло почти не хвърлям защото ги носиме на село за зимнина бурканите и шиетата  Crazy та си ги събираме в пликче така или иначе .

А с бутилките от вино какво правите Whistlingщото, таковата де, основно това ни е стъклото на нас Laughing

Тася, не помня със сигурност. Имам чувството, че следващите бяха на 11 и 20-ти, май, но хич не съм сигурна. Утре ще се обадя на една колежка, която разработва заведенията в центъра и ще я помоля, ако минава покрай театъра, да провери. Ако успея да разбера, ще ти звънна.

Честито на вчерашните именници. Както аз ги забравих, зло да ги забрави Hug

Днес Алис много ме ядоса. Бяхме в парка сами и без кола, както обикновено я довлекох на ръце вкъщи. Адски се вбесих и уморих, навиках й се, тя се нарева, направихме сеир на целия квартал. Както и да е, щом преспа, се сдобрихме. Но пък преди малко си тресна главата в ръба на масата, та пак рева. Явно днес й е бил ден за рев. Горките ми уши CrazyА нещастният ми мъж днес от 10 сутринта, та допреди малко се занимава със смяна на гумите на колите. Опашките били страхотни ooooh!пуст мързел как не се сетихме по-рано. Пък на мойта кола се оказала супер изкривена едната джанта /щото има стар удар/ и човекът се учудил как въобще съм я карала тая кола. Има късмет пущината, че толкова си я обичам, че както й сменяме по някоя джаджа всеки месец ми излезе баси кяра да я имам Crossing Arms

# 189
Ей,много е кофти да си на работа събота и неделя... Sad
В нашия квартал/до блока/  пък запалиха кофите за разделно събиране и те се разтопиха и изчезнаха.Аз до тогава полагах усилия да събирам разделно,но сега не ми се разкарва и...българщина. Confused
За хремата-да,в промивките е истината...ама яко.Наистина парните бани и инхалациите са с най-голям ефект,но на Яна определно не й харесват,та аз само й мия лицето с по-топла водичка продължително време и секретите тръгват.По принцип топлото и студеното действат на съдовете/капилярите в носа/ и тяхната пропускливост,това е механизма.А ако пръскате спрейове или капки,то трябва да се прилагат на добре почистен нос и така и толкова,че да стигнат чак до гърлото.Пръскане в задръстен със секрети нос или само отпред в ноздричките няма да има ефект.И другото-научете си децата да се духат наистина,Янето я научих още миналата зима.Останалите неща сте ги казали...
Цеци,рапорт приет. Wink
И аз гласувах за съботно парти,но ми е все тая,така,че....няма проблем и да е в неделя.

# 190
Денерис, пиеме толкова рядко вино ,че една бутилка на месец/евентуално  Crazy/ я взимам в ръка и я хвърлям   Mr. Green

# 191
Ей, Денерис, това ми напомня, че и аз си карам още с летните гуми  Rolling Eyes Но мъж ми сам сменя гумите, така че негов си е проблема  Mr. Green
Аз и до КАТ трябва да ходя  ooooh! Вече си имам първия акт  Mr. Green Ударих на заден един. По-точно го бутнах. След, като на мен само стопа ми отида, а на него имаше само малко за изчукване на калника. Дори мислех, че ще се разминем без КАТ. Ама той, като почна да ми се обяснява, че цял да смята колко щал да му излезне ремонта, да му го плащам. Пък бил боядисвал колата миналата седмица  ooooh! Викам - Ще викаме КАТ тогава  Crossing Arms Ще си изкавам един ден ден там да чакам акта, но няма да му дам 300лв за нещо, което ще му струва 20лв и ще си вземе на всичкото отгоре обещетение от застрахователя  Crossing Arms КАТ-аджията каза, че сигурно акта ще ми е само 20лв пък ще видим  Rolling Eyes

Промивките на носа са много добри за отпушването и почистването на носа  Peace Аз й слагам по много на Маги. По 3кубика във вска ноздра. После духаме носа и останалото го издърпвам с приспособлението за прахосмукачката. Да ви кажа страхотна работа върши това нещо  Peace Отпушва всякакви хреми. И, като й капвам капки на толкова добре отпушен нос, хремата й минава много по-бързо   Peace
Инхалации никога не съм й правила  Rolling Eyes Аз не обичам да си правя на мен. Пък и не ми действат толкова добре. Аз и моя нос при хрема го отпушвам с промивки с физиологичен разтвор  Peace

# 192
Ами, честно да ви кажа, аз предния път не си спомням за приспособлението за прахосмукачката за чистене на хрема, но сега ще ви помоля отново да пуснете линк към него, защото с горчивия опит от това ни боледуване, май ще трябва и аз да се снабдя с него. Благодаря.
Ние утре сме пак при ушния лекар и ще видим какво ще ни кажат.
За партито гласувах за събота, но и за неделя, ако сме здрави, няма проблем.
Лека вечер

# 193
Ей,много е кофти да си на работа събота и неделя... Sad

Поради тая причина напуснах предишната си работа. Сега се чудя къде ми е бил акъла Tiredама няма връщане назад.

Веси, по повод задната, аз съм обзаведена с парктроник и въобще не гледам назад като паркирам. Въобще няма такава лиготия като мен, нали съм и с автоматик.

# 194
Ами, честно да ви кажа, аз предния път не си спомням за приспособлението за прахосмукачката за чистене на хрема, но сега ще ви помоля отново да пуснете линк към него, защото с горчивия опит от това ни боледуване, май ще трябва и аз да се снабдя с него. Благодаря.

Силве, ей го на великото чудо  Laughing
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=74_80&products_id=1960

Денерис, добре си си ти с парк троника  Laughing Аз до сега съм бутала колата няколко пъти и все на заден при паркиране или излизане от паркомясто назад  ooooh! Ще взема да мрънкам новата кола да има такара глезотийка  Mr. Green

Аз за партито предпочитам в неделя. Че до събота ми е курса по немски и ще трябв да пропусна точно последните часове  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт